agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   aleydi / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/35715.htm)

aleydi 04-12-2015 19:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1424421)
Rica ederim, karasal iklime dayanıklı olduğunu bilmiyordum şimdi öğrenmiş oldum, geçen sene etkinlikte tohumları paylaşılmıştı, ben de talepte bulunmuştum, benim kiler şimdi fide halindeler, bahçeye indirmedim, kışı saksıda geçirsinler baharda bahçeye indiririm.

Tohumdan yetiştiğini öğrenmem iyi oldu ablacım. Fide bulamazsam tohum alırım o zaman. Gelişmiş olan -15, -20 lere dayandı. Yine de fideler için sıkıntı olabilir.Sevgiler.

sinbas 04-12-2015 19:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1424387)
Müzik bölümüne ekleyeceğim Sn Sinbas. Eklemeyi beceremedim. Fotoğraf yükler gibi yaptım. Olmadı:D.

Siteye video ekleme de sıkıntı var bazılarında hiç sorun olmazken bazıları da sadece link olarak görünüyor.
Yıllardan beri forumlara müzik video vs eklerim burada karşılaştığım sorunu yaşamadım.
Kimisinde ;
Kod:

[video] video lingi[/video]
şeklinde,

kimisinde de
HTML Kod:

[youtube]video lingi[/youtube]
bu şekilde ekler geçerdik bazısında da kopyala yapıştır şeklinde olurdu ama bu sitede ne hikmetse bir türlü olmuyor.

Sayın @malina'nın söylediğine göre video lingini yerinden kopyalayıp buraya yapıştırmamız yeterliymiş ama her zaman olmuyor.

Zaten sitemiz forum versiyon (vBulletin Version 3.8.5) olarak bayağı geride kalmış gibi, bir çok site 4.2, son sürümü de 5 in üzerinde.

Site editörümüz daha iyi bilir ama video sorunu için bir yama gerekebilir.

Video konusunda yazacaklarım bu kadar, biraz fazla yazdım galiba.

Bu arada eşinizin eline emeğine sağlık çok güzel iş çıkarmış. Maşallah deyim nazar değmesin.

aleydi 04-12-2015 21:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sinbas (Mesaj 1424431)
Siteye video ekleme de sıkıntı var bazılarında hiç zorun olmazken bazıları da sadece link olarak görünüyor.
Yıllardan beri forumlara müzik video vs eklerim burada karşılaştığım sorunu yaşamadım.
Kimisinde ;
Kod:

[video] video lingi[/video]
şeklinde,

kimisinde de
HTML Kod:

[youtube]video lingi[/youtube]
bu şekilde ekler geçerdik bazısında da kopyala yapıştır şeklinde olurdu ama bu sitede ne hikmetse bir türlü olmuyor.

Sayın @malina'nın söylediğine göre video lingini yerinden kopyalayıp buraya yapıştırmamız yeterliymiş ama her zaman olmuyor.

Zaten sitemiz forum versiyon (vBulletin Version 3.8.5) olarak bayağı geride kalmış gibi, bir çok site 4.2, son sürümü de 5 in üzerinde.

Site editörümüz daha iyi bilir ama video sorunu için bir yama gerekebilir.

Video konusunda yazacaklarım bu kadar, biraz fazla yazdım galiba.

Bu arada eşinizin eline emeğine sağlık çok güzel iş çıkarmış. Maşallah deyim nazar değmesin.

Sn Sinbas teşekkür ederim. Eşim bilgisayar konusunda da uzmandır. İhtiyaç halinde yardımcı olabileceğini söylüyor. Uygun fiyata biz yapabiliriz bunları:D

sinbas 04-12-2015 21:59

Videonun nasıl ekleneceğini aşağıdaki linkte anlatmaya çalıştım.
Eşinize teşekkürlerimi ve selamlarımı iletin. kesinlikle o bana salıncak yaparken bende ona mangal yakarım. :)
http://www.agaclar.net/forum/sohbetl...tm#post1424448
http://www.agaclar.net/forum/sik-sor...tm#post1424451

aleydi 05-12-2015 00:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sinbas (Mesaj 1424452)
Videonun nasıl ekleneceğini aşağıdaki linkte anlatmaya çalıştım.
Eşinize teşekkürlerimi ve selamlarımı iletin. kesinlikle o bana salıncak yaparken bende ona mangal yakarım. :)
http://www.agaclar.net/forum/sohbetl...tm#post1424448
http://www.agaclar.net/forum/sik-sor...tm#post1424451

( vBulletin Version 3.8.5) ****** güncel tutmak gerekli.Versiyondan versiyona geçişler yüksek maliyetli olduğunu söylüyor eşim.. Fiyat indirimini yazılım için söylemiştim:D.

(Sizin canınız sağolsun Sn Sİnbas , Mehmet Rasim için salıncak yapılır):)). Dedi eşim.

aleydi 05-12-2015 11:17

1 Eklenti(ler)
Eklenti 587771

aleydi 05-12-2015 14:09

5 Eklenti(ler)
Eklenti 587814

Eklenti 587815

Eklenti 587816

Eklenti 587817

Eklenti 587818

aleydi 05-12-2015 14:13

5 Eklenti(ler)
Bazılarını tamamen unutmuşum..

Eklenti 587819

Eklenti 587820

Eklenti 587821

Eklenti 587822

Eklenti 587823

aleydi 05-12-2015 14:23

5 Eklenti(ler)
Kış geldi. Artık sadece evdeki çiçekler var. Ben tohum ekim zamanı gelene kadar bu görüntülerle avunuyorum. Bahçeye çıktığımda öyle çok fotoğraf çekiyordum ki. Ancak yarısını foruma aktarabilmişim. Bu güzel görüntüler kalmış.

Eklenti 587824

Eklenti 587825

Eklenti 587826

Eklenti 587827

Eklenti 587828

Mücevher Çalısı 05-12-2015 15:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1424538)
Bazılarını tamamen unutmuşum..

Eklenti 587819

...

Sevgili aleydi sarı gülün harika açmış, tablo gibi, geç de olsa görmüş olduk;)

Gül sevmem (dikenli bitkilere gıcık oluyorum sadece, kan davası gütmüyorum onlara:D), fakat bu sarı güller ışığından mı (senin ya da gülün:p) nedir çok hoş duruyor fotoğrafta. Emeğine sağlık...

Sevgiler...

aleydi 05-12-2015 19:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı (Mesaj 1424543)
Sevgili aleydi sarı gülün harika açmış, tablo gibi, geç de olsa görmüş olduk;)

Gül sevmem (dikenli bitkilere gıcık oluyorum sadece, kan davası gütmüyorum onlara:D), fakat bu sarı güller ışığından mı (senin ya da gülün:p) nedir çok hoş duruyor fotoğrafta. Emeğine sağlık...

Sevgiler...

:D İsmim Ayşegül. Kimliğimde Ayşe yazıyor. Akrabalarım eş dost Ayşegül derler, hatta daha yakınlarım gül diyenler var. Artık dikenli de olsa seversiniz diye düşünüyorum:D. Teşekkür ederim.

Mücevher Çalısı 05-12-2015 21:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1424560)
:D İsmim Ayşegül. Kimliğimde Ayşe yazıyor. Akrabalarım eş dost Ayşegül derler, hatta daha yakınlarım gül diyenler var. Artık dikenli de olsa seversiniz diye düşünüyorum:D. Teşekkür ederim.

Ben size kısaca "Ayşegülcüğüm" desem:D

birgecelikgelin 06-12-2015 17:13

Sayın aleydi bu güzel çiçekleri bize yüklediğinize çok memnun oldum gözlerim bayram etti mevsim kışa girsede gözler hep o güzellikleri arıyor Saygılarımla .

aleydi 06-12-2015 17:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi birgecelikgelin (Mesaj 1424694)
Sayın aleydi bu güzel çiçekleri bize yüklediğinize çok memnun oldum gözlerim bayram etti mevsim kışa girsede gözler hep o güzellikleri arıyor Saygılarımla .

Sevgili Birgecelikgelin bazıları gerçekten güzel, kıyamadım. Siz değerli dostlarımla paylaşmak istedim. Mevsim kış, evde açanlar çiçekler var. Yine de o güneşli yaz günleri bambaşka:).

Arkadaşlarımın bahçelerini gezerken, daha özenli fotoğrafladıklarını gördüm. (Sn Ahmeter, Sevgili Sdurul ablacım vb).Bunlar benim son acemi fotoğraflarım olur umarım. Bundan sonra fotoğraf çekerken acele etmeyip daha dikkatli olur muyum acaba:D. Ah bu aceleciliğim:). Çok naziksiniz teşekkür ederim. Sevgiler.

aleydi 06-12-2015 17:54

2 Eklenti(ler)
Aşkın gözyaşları paylaşıldığı için mi bu kadar güzel gelişip çiçek açtı:).

Eklenti 587915

Eklenti 587916

aleydi 07-12-2015 07:54

2 Eklenti(ler)
Ancak bu kadarı olgunlaşmış. Havaların geç soğuması bile altın çileğin Eskişehir'de üretimine imkan sağlamadı. Üzerinde meyveleriyle dondu.

Eklenti 587927

Eklenti 587928

Galip Kuzucu 07-12-2015 08:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1424700)
Aşkın gözyaşları paylaşıldığı için mi bu kadar güzel gelişip çiçek açtı:).

Eklenti 587915

Eklenti 587916

Ne güzel çiçekleri var sayın:aleydi :D İnşallah benimkide çiçek açar ama benimki daha küçücük :(

aleydi 07-12-2015 08:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Galip Kuzucu (Mesaj 1424776)
Ne güzel çiçekleri var sayın:aleydi :D İnşallah benimkide çiçek açar ama benimki daha küçücük :(

Annesi açtığına göre, sendeki açar sevgili Galip:).Bende çok şaşırdım böyle güzel çiçek açacağını düşünmüyordum. kopardığım dallar yeniden büyüdü bile:).Umarım çiçeklendiklerinide görürsün, sevgiler.

Galip Kuzucu 07-12-2015 08:40

İnşallah sizinki gibi güzel açar sayın:aleydi :)

aleydi 07-12-2015 19:53

1 Eklenti(ler)
Bunu pazardan aldım. Alırken büyümüş halini de görmüştüm. Unuttum:D. Şimdi büyüsede çiçek açsa diye beklemedeyim:).

Eklenti 588007

aleydi 07-12-2015 20:01

5 Eklenti(ler)
İçeri alsam soluyor dışarıda donuyorlar. Kış neden geldin:mad:

Eklenti 588008

Eklenti 588009

Eklenti 588010
Bu güzellği dışarıda üzerine naylon örttüğüm salıncağa koydum Belki soğuktan etkilenmez diye.Hemen çiçekleri soldu. Soğuk vurmuş.
Eklenti 588011
Buda içeriye alınca soldu. Öyle güzeldi ki.
Eklenti 588012

sevgihoca 07-12-2015 21:24

Yapılacak bir şey yok Sevgili Aleydi.Birkaç gün soğuk olunca sardunyaları içeri aldım.Bugün hava çok güzeldi geri balkona koydum.Elimizde saksılar bir o yana,bir bu yana.Tatlıcım siz onu budayın bence öylece baharı beklesin.Çiçek sararıp formu bozulacağına budarsınız,bahara fışkırır.Tabii gene de siz bilirsiniz.

aleydi 07-12-2015 22:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1424966)
Yapılacak bir şey yok Sevgili Aleydi.Birkaç gün soğuk olunca sardunyaları içeri aldım.Bugün hava çok güzeldi geri balkona koydum.Elimizde saksılar bir o yana,bir bu yana.Tatlıcım siz onu budayın bence öylece baharı beklesin.Çiçek sararıp formu bozulacağına budarsınız,bahara fışkırır.Tabii gene de siz bilirsiniz.

Ne güzel çiçek açmışlardı sevgi hocam. Çok mutlulardı.Bende sizin gibi düşündüm. En iyisi budamak.Biraz budamayı geçiktirmeye çalışıyorum. Bir kaç ay bardakta idare eder mi diye. Yoksa budadıklarım bir işe yaramıyacak. Kışa dayanıklı türler yetiştircem diyorum.Hepsinden vazgeçsem sardunyalardan vazgeçemiyorum. :(. Bir içeri bir dışarı yine olmadı. İzmir'e taşınmak lazım:)

sevgihoca 07-12-2015 23:23

Budadıklarınız içerde tutmaz mı acaba?Sardunyayı ben de çok severim.Budadıklarımdan bir tanesi tuttu.Çeliklemek için kalın,güçlü dallar seçilmeliymiş.Benim budadıklarım zaten kötüydü,belki de ondan tutmadı,bilemiyorum.

sinbas 07-12-2015 23:45

Arkadaşlar budadıklarımın hiç birini atmıyorum ya hepsini kendim dikiyorum, ne tutarsa kardır diyorum ya da komşularamıza dağıtıyorum.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1424966)

Bence bir içeri bir dışarı yapmayın çiçek nereye uyum sağlayacağını şaşırır ve sitrese girer, kalması gereken yerde kalsın yeni yerine uyum sağlasın.(yeni yerine alışıp yeni yapraklar çıkarana kadar eski sulama alışkanlığından daha azını verin) Bir müddet sarsıntı geçirir yapraklarını döker ama tekrar yeni yapraklar çıkarır yeniden çiçekler açmaya başlar.

aleydi 07-12-2015 23:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1425015)
Budadıklarınız içerde tutmaz mı acaba?Sardunyayı ben de çok severim.Budadıklarımdan bir tanesi tuttu.Çeliklemek için kalın,güçlü dallar seçilmeliymiş.Benim budadıklarım zaten kötüydü,belki de ondan tutmadı,bilemiyorum.

Sardunya çok kolay çelikle çoğalan bir bitki.Onlarca çelik ektim bahçeye hiç sorun olmadı hepsi tutu Sevgihocam.Sardunya evde de sağlıklı yetişen bir bitki. Çözemediğim dışarıya adapte olanlar içeri aldığımda bozuluyor. Yoksa pek çok tanıdığım evde yetiştiriyor. Belkide içeri alırken budamak gerekiyor. Evde saksı ayarlayıp(yer kalmadı) Baya çelik çıkar. Onları ekebileceğim yer yok.Bir ay suda bekleyebilir. Artık zorunluluk oldu budamak. Yapraktan bile çoğaltan var.Çok kalın olmasına gerek olduğunu düşünmüyorum çeliklerin.Yarın budayabilirsem fotoğraflarım çelikleri.

aleydi 07-12-2015 23:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sinbas (Mesaj 1425021)
Arkadaşlar budadıklarımın hiç birini atmıyorum ya hepsini kendim dikiyorum, ne tutarsa kardır diyorum ya da komşularamıza dağıtıyorum.

Bence bir içeri bir dışarı yapmayın çiçek nereye uyum sağlayacağını şaşırır ve sitrese girer, kalması gereken yerde kalsın yeni yerine uyum sağlasın. Bir müddet sarsıntı geçirir yapraklarını döker ama tekrar yeni yapraklar çıkarır yeniden çiçekler açmaya başlar.

Mecburen içeriye aldım Sn Sinbas. Almadıklarım dondu.İçeri dışarı adaptasyon sorunu yaşıyorlar.Hava çok soğudu aniden.Şimdi budayıp ana kökü korumak lazım gibi.

sinbas 08-12-2015 00:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1425023)
Mecburen içeriye aldım Sn Sinbas. Almadıklarım dondu.İçeri dışarı adaptasyon sorunu yaşıyorlar.Hava çok soğudu aniden.Şimdi budayıp ana kökü korumak lazım gibi.

Sayın @aleydi;
Yukarıda ki mesajıma tekrar ilaveler yaptım.

Normalde içeri alırken dal ve kök budaması ve de toprak değişikliği gerekir, bahara daha güçlü başlarlar.

sinbas 08-12-2015 00:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1425022)
Sardunya çok kolay çelikle çoğalan bir bitki.Onlarca çelik ektim bahçeye hiç sorun olmadı hepsi tutu Sevgihocam.Sardunya evde de sağlıklı yetişen bir bitki. Çözemediğim dışarıya adapte olanlar içeri aldığımda bozuluyor. Yoksa pek çok tanıdığım evde yetiştiriyor. Belkide içeri alırken budamak gerekiyor. Evde saksı ayarlayıp(yer kalmadı) Baya çelik çıkar. Onları ekebileceğim yer yok.Bir ay suda bekleyebilir. Artık zorunluluk oldu budamak. Yapraktan bile çoğaltan var.Çok kalın olmasına gerek olduğunu düşünmüyorum çeliklerin.Yarın budayabilirsem fotoğraflarım çelikleri.

25 litrelik uzun saksılar var ona 3-5 cm bir çelikleyin kışı o şekilde geçirsinler fazla da yer işgal etmemiş olurlar, baharın tek tek ayırır bahçeye alırsınız.

Her bitkinin yeni yerine uzun süren uyum süreci vardır, bırakın yer değiştirmeyi yön değiştirmek bile çoğu bitkileri sarsabilir.

sinbas 08-12-2015 00:12

25 litrelik saksılar yaklaşık 70 cm uzunluğunda 5 cm' e bir karşılıklı dikseniz, bir saksıya 30 a yakın çelik olur. Yaz bahçesinin sardunyaları hazır olur. Üstelik beğendiğiniz renklerden oluşur.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025