![]() |
Koşa koşa bahçe kapısına kadar gittim, kapıdan kimse yok mu diye seslendim ama duyan falan yok, ya duyuramadım ya da bütüngün bahçede soğanlıları hangisin nereye dikeyim, laleler bu tarafa, trigidalar buraya, nergisler, düğün çiçekleri, Afrika zambağı, ööf çok oldu kafam karıştı derken bitkin düştü :D erkenden uyudu sanırım, bahçede de göremedim, eh bu iş sabah ola hayrola artık ;)
Umarım Sn. Telato bana kızmaz |
Telato nerde acaba?Açıklamalarını bekliyoruz.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Sevgili aleydi son fotoğravta olan sedum sieboldii ve sedum spurium'u bence iki ayrı saksıya alırsan biribirilerine zarar vermezler. Ya da sedum spurim dan yedekle her ihtimale karşı. |
Alıntı:
|
Benim niye kulağım çınlıyor:D hayırdır inşallah:D:D
Arkadaşlar merakınızı giderim, Sayın aleydi (soğanlı-yumrulu) çiçekleri topraktan çıkarmaktan yakındığı için topraktan çıkartılmayan soğuk hava şartlarında bozulmayan yumrulardan oluşan bir paket hazırladım. Kargo paketinde bunlar var. 1- Gala 2- Gün Güzeli 3- Afrika Zambağı 4- Tesbih Çiçeği Umarım bunlardan bahçenizde yoktur. Güle güle büyütün. |
Umarım bunlardan bahçenizde yoktur. Güle güle büyütün.[/QUOTE]
Çok mutlu oldum. Hepsi çok güzel teşekkür ederim. Durmadan soğuktan yakınıyorum farkındayım:D. Biraz bakımları hakkında bilgi verebilir misiniz. Sulama vs. Geçen yıl gönderdikleriniz bahçeye ekmiştim, çok yağmur yağıp çürütmüştü. Bu yıl o riske girmemek için saksılara ektim. Soğuk bir bölüme yerleştirdim. Afrika zambağı özellikle çok istediğim bir türdü. Geçen yıl tohumdan ektim, sonuç alamadım. Gala kalmamıştı alamamıştım. Gün güzeli ve tesbih çiçeği de çok güzeller. Biraz geliştiklerinde bahçeye alırsam bir sıkıntı olmaz herhalde. Renklerini de merak ettim:D |
Sonunda öğrenebildik ne olduklarını, güle güle büyüt.
Bir de dün gece aklıma geldi, sevgili aleydi bahçene Ağaç şakayık çok güzel olur, ben olsam çimli yerin varya hani o bölgeye çimlerin ortasına aralıklı 3 tane yerleştiririm, hemde donlara dayanıklı, serin bölgeleri seven bir bitki, bu benim fikrim tabi ki ama çok güzel olur, bir tane koyu pembe bir tane açık pembe bir tane de beyaz çimlerin içinde, bence bir incele derim. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Ben ağaç şakayıkını arka sokakların birinde gördüm.Bu bitki neymiş çok güzel çiçeklenmiş diye ilgimi çekmişti. Seracılık yapan insanlar çok bilinçli olmalı. Olanları tenzih ederimde. Eskişehir iklimine uygun bitkileri getirseler bizde zorlanmayız. Soruyorsunuz cevap alamıyorsunuz. İnternetten aldığım bütün bitkilerim öldü. Görerek almayı seviyorum. Kaç gündür seraya gidicem hep bir şeyler çıkıyor. Bu yıl şelale minik bir havuz gibi bir şey düşünüyoruz ablacım. Onun etrafına soğuklara dayanıklı bitkiler.Tabi eşimin vakti olursa.Bir çizim oluşturmam lazım. Bu yıl biraz daha düzenli ekmek istiyorum. İlk hatamı yaptım bile. Budadığım gül çeliklerini. Üç ayrı grupta ekeceğim bölgeye ektim. O bölge için soğanlı ilkbahar, mevsim çiçeği yaz, güz çiçeklerini periyodik olarak ekecektim.Şimdi gül çeliklerini saksılara alsam köklenmede sorun yaşar mıyım diye düşünüyorum. Leylak- Sensation Eklenti 588468 Yine internetten olacak bunu almayı düşünüyorum.Yuka düşünüyorum. Bir de ağaç şakayıkı bakıyım. Ağaç şakayıkını birazda güllerim güzel, onların gölgesinde kalır mı güzelliği diye düşündüm. Şelale için yine yardım ve önerilerinizi bekliyorum. |
Leylak ta güzel olur iyi düşünmüşsün. Ağaç şakayığı için Zengarden de açıklamaları var yarı gölge de olabilir diye okudum dün gece, şu an stokta yok ama takip etmek gerekir, ben geçen sene oradan Kanayan kalpler aldım gayet te sağlıklı gönderiyorlar, bana göre en garantili yer orası, istediğin bitkilerin açıklamalarını da yazıyorlar.
|
Sevgili Aleydi,YeniGine'nin yukası ne kadar güzeldi hatırladınız mı?Bence mevsimi ne zaman bilmiyorum ama mutlaka alın.Ben bir de guara çalısını çok seviyorum.Bizim bağ çok rüzgarlı,olur mu bilemiyorum.Bari sizin resimlere bakarım.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Belki rüzgarı kesecek bir şeyler yapabilirsiniz. Bizim burada yol kenarına yapılan bir eve o tür bir şey yaptılar. Dışarı çıktığımda sizin için fotoğraflarım. |
Aman Aleydiciğim,bizim bu Ahır Dağı,çok fena.İnanın rüzgarın yönü yok,her taraftan esiyor.Eşim sanki rüzgar burdan doğuyor diyor:p.Eşim arsaya bakmaya gittiğinde de hiç rüzgar yokmuş.Gene de bir şeyler yapmaya çalışacağız.Guara burada çok yaygın değil.Üniversite kampüsünün içinde gördüm,çok hoşuma gitti.İnşallah seralarda olurda diker,en azından denerim.
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Unutulmuşlar, kıyamam:).. En alttaki fotoğraftakiler neydi , hatırlayamadım.
Eklenti 588590 Eklenti 588591 Eklenti 588592 Eklenti 588595 |
5 Eklenti(ler)
Kır çiçekleriyle baharı özledim.
Eklenti 588596 Eklenti 588597 Eklenti 588598 Eklenti 588599 Eklenti 588600 |
4 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Masamın son halini yayınlamadığımı yeni fark ettim:). Sandalyelerin devamı gelecek yıla kaldı.
Eklenti 588701 |
İyi günlerde kullanın Sevgili Aleydi,eşinizin de eline sağlık.Çok doğal ve sıcak bir görünüm vermiş balkonunuza.(yani bahçenize)
|
Alıntı:
|
Maşallah eşinizin daha doğrusu marangoz ustamızın ellerine sağlık.Ne kadar güzel insanın el becerileri oldumu böyle ortaya güzellikler çıkması sizler adına bizde seviniyoruz.
Birde bu yapılan masalar,sandalyeler, çiçekliklerin yapımına dair parça parça resimlerinide bizlerle paylaşırsanız belki bizlerde yaparız.( ****** marangoz ustamızınki kadar değil) |
3 Eklenti(ler)
Sn İbocandan eşimde elektrik elektronik müh. meslekdaşsınız. Diğerlerinin yapım aşamalarını çektik mi bilmiyorum. Salıncağın arkasını tornacıya yaptırdık. Sandalyenin ayaklarını şekilli kestirdik. Onun dışında ki her bölümü eşim el testeresiyle yaptı. Bu yüzden taktiri hak ediyor gerçekten. Çiçekliği yapmak biraz daha kolay. Çok ayrıntılıda çekmemişim aşamaları. Umarım işinize yarar.
Eklenti 588731 Eklenti 588732 Eklenti 588733 |
4 Eklenti(ler)
Asıl sandalyeler enterasandı. Ayak yapısı vs. Masa, bank ve sandalyenin yapılışını çekmemişim ne yazık ki.
Eklenti 588736 Eklenti 588737 Eklenti 588738 Eklenti 588740 |
Sevgili aleydim, kışa dayanıklı ateş dikeni bu mevsimde üzerleri kırmızı kırmızı çitlembik dolu bir de üzerlerine kar yağdı mı harika çok güzel görünüyorlar, leylak baharda çiçekli fakat en fazla 1 ay kalıyor çiçekleri üzerinde, bahar dalı (Japon ayvası) yaz kış yeşil, nisan-mayıs çiçekli.
Ben üç çalıyı da çok seviyorum. Bir de ağaç minesi var ama o kışı pek sevmeyip dona dayanıklı değil gibi hatırlıyorum. Rastgelsiin... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025