![]() |
Sayın aleydi; birinci ve dördüncü fotoğraftaki yer beykoz kavacık'a ait, siz benim oturduğum ilçeden geçmişsiniz.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Dönüşte alırım bu güzelliklerden diye düşünüyordum. Dönüşte arabanın farı bozuldu .Tamirci bulmak için baya uzaklaştık .Hava karardı yorgunduk geri dönemedim . Sadece iki tane menekşe alabildim .
Eklenti 536307 Eklenti 536308 |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Yapraklarını hiç benzetemedim hercaiye... Sanki gazanya ya da aynısefa gibi geldi bana. Yeni çimlenen hercailer bu şekilde oluyor. Eklenti 536309 |
[QUOTE=loveforlife;1354459]Sevgili aleydi,
Yapraklarını hiç benzetemedim hercaiye... Sanki gazanya ya da aynısefa gibi geldi bana. Yeni çimlenen hercailer bu şekilde oluyor. Sevgili loveforlife aynısefa tohumunu ben de paylaştım ,o yüzden o tohumdan talep etmedim hiç.Haklısınız gazanya olabilir . Dalgınlığıma geldi galiba :). Onlarca tohum ekeceğim demek ki daha dikkatli olmam gerekiyor teşekkür ederim uyardığınız için . |
4 Eklenti(ler)
Bugün yirmi tane leylandi aldık. Evimizin yan tarafında komşunun duvarı olduğu bölümü onlarla kapatmayı düşünüyoruz.Yarın kar yağacağı için dikimi erteledik . Daha önce mazı ekmeyi düşünmüştük . Mazı çok böcek sinek çekiyor dedikleri için vazgeçtik . Bahçe düzenlemesi için anlaştığımız peyzajcıda leylandi yoktu .İki yıl önce dikmiş olsak baya büyüyceklerdi .Leylandileri alırken bu iki bitkiyi gördüm . Yapabilirsem bu yıl kaya bahçesi düşünüyorum . Orda kullanmayı düşünüyorum . İsimlerini ve nasıl geliştiklerini ,bilgilendirirse sevinirim.
Eklenti 536351 Eklenti 536352 |
Yeni fidanlarınız hayırlı olsun.
http://www.agaclar.net/forum/tibbi-i...kiler/1150.htm http://www.agaclar.net/forum/tibbi-i...iler/11375.htm Her ikisi de uzun ömürlü kokulu bitkiler. Levantinin çiçeklerini açmadan kopartılması öneriliyor. Doğruluğu konusunda bir şey söyleyemem. Ancak çiçek açtıktan sonra sanki daha çabuk yaşlanıyor. Zaman zaman budamak gerekiyor. |
Alıntı:
Ayrıca sn İsmail Kuzucuya böğürtlen köklendirmesi için soru sormuşsunuz. Ben komşumun ilk baharda verdiği böğürtlen çeliğini özensiz bir şekilde toğrağa direk ektim ,hemen tuttu . Sonbaharda verdiği çelikleri de aynı şekilde ektim . Kış şartları erken başladığı için ,onların durumu ilkbaharda belli olucak .Komşumun verdiği asma çeliklerini de aynı şekilde ,hiç bir köklendirici kullanmadan ,sadece on gün suda bekletip ektim %70 i tuttu .saygılar |
4 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Bir kök lilyum çiçeğinden onlarca yavru oldu. Keşke diğer soğanlıları da çiçekleri solduğunda sökseydim .Neyse ki lalelerin bir kısmı hayatta . bir kısmını yeni aldım . sümbül ve gladyörlerin akıbetini bilmiyorum . Büyük soğanlar donlara dayanabildi mi acaba.Gladyörleride sökmüştüm ,onlarca yavrusu vardı ,sonra evde muhafaza edemem diye tekrar yerlerine diktim . Merak edip toprağı açtığımda yavrular yoktu . Galiba çürümüşler .Bu site sayesinde daha çok şey öğrendiği düşünüyorum . Bundan sonra bakımları konusunda daha hassas olucam .Onların yeniden yeşerdiğini görmek büyük mutluluk.
Eklenti 536729 Eklenti 536730 Eklenti 536731 Eklenti 536732 Eklenti 536733 |
1 Eklenti(ler)
Sonbaharda kuruyan gülümü söküp bu güzelliği ekmiştim . Üzerindeki çiçekler solduğunda kış geldi . Şimdi baharın gelmesini ve onların yeniden o güzel renkleriyle açmalarını dört gözle bekliyorum . Bahçemde 6 tane de sarmaşık gülü var . En son aldığım 2 tanenin çiçeklerini hiç bilmiyorum . Bana süpriz olucak ,merakla bekliyorum nasıl açacaklarını .
Eklenti 536876 |
Sevgili aleydi maşallah siz sardunyalarınızı koruyabilmişsin, ben de soğanlıların topraktan minik minik kendilerini gösterdiği andan itibaren büyük bir mutluluk ve zevkle takip ederim onları. Maşallah soğanlıların da çimlenmişler, çiçeklerini de görürsün inşallah.
|
Sevgili aleydi;
Bahçeme bıraktığınız beğen buketi için teşekkürler ederim, iyi ki ziyaretime gelmişsiniz yoksa bahçenizin yolunu bulmakta gecikebilrdim :) Önce bahçe başlığınız hayırlı olsun, sevginiz, bilgileriniz, paylaşımlarınız bereketli olsun. Bu platformda her gün yeni şeyler yaşayıp yeni şeyler öğreneceksiniz, bu da insanı heyecanlandırmaya yeter. Adını sanınını ilk kez duyacağınız bitkilerle tanışacaksınız, rüyalarınıza girecek, uykularınız kaçacak, elde etmenin yollarını arayacaksınız. Öyle güzel bir uğraş ki, size yorulduğunuzu hissettirmeyecek, belki yemek yemeyi bile unutturacak. Bir süredir şehir dışındayım, evime döndüğümde bahçenizi gezip yorumlarımı bırakacağım. Şimdilik sevgilerimi bırakıyor ve kolaylıklar diliyorum. |
Alıntı:
|
@aleydi; benden gelen hercai menekşede hata var @loveforlife ın dediği gibi. Büyük olasılık 'gazania' o çimlenen. Ancak gazania nın benden gitme olasılığı çok az çünkü ben 'gazania' istemiştim daha arkadaşlardan. Evde yoldan topladığım tek tük gazania tohumları var ama şu an neredeler tam ben bile bilmiyorum. :)
Bu arada 96. mesajda sorduğunuz bitkilerden minik kokulu olanı ben de gittiğim bir arkadaştan birkaç kök alıp büyük yaprakların içine sarıp eve getirmiş, evde de bir hafta kadar süründürdükten sonra yaylaya dikmiştim geçen sene. Hala yaşıyor ve gelişmeye devam ediyor. Adını ben de bulamadım halen. |
Alıntı:
Zevkle geziyorum o güzel bahçenizi . Her karışında emek ,sevgi ,zevk var . Oldum olası çiçekleri çok severim . Çocukken de kır çiçekleri olsun , gördüğüm her çiçeğe aşık olurdum .Ama yetiştirme konusunda yolun çok başındayım . Sayfalarınız birer okul gibi . Her gün yeni bir şey öğrenmenin heyecanını yaşıyorum. Sizlerin bahçelerinizi, görünce bahçe sayfası açmakta biraz acele ettiğimi düşünüyordum .Bu kadar çok türde , bitki olduğunu bilmiyordum .toplasanız beş ,on çeşit bitkim var .Çok yavan bir görüntü oluştu .Sonradan sizin gibi çiçek dostlarının bilgi ve tecrübeyle ,bahçemin daha güzel bir görüntüye kavuşacağını düşünerek,iyi ki açmışım dedim. Bahçemi gezip ,tavsiyelerde bulunmanızı sabırsızlıkla bekliyorum .Bahçeniz , çiçekleriniz hepsi harika .Ben en çok bıkmadan usanmadan bahçe sayfanızda verdiğiniz cevaplar ve mütevazi kişiliğinize hayran oldum .Görüşmek üzere ,sevgiler . |
Alıntı:
Hava çok soğuktu ,96 . mesajdaki bitkileri satıcıya adını bile sormadan ,alıp bagaja koymuştum :) Sağolsun sayın Muda lavanta (lavendula officinalis ) ve lavantin (Santolina chamaecyparis ) olduğunu yazmışlar .Saygılar . |
@aleydi, Santolina chamaecyparis ı öğrendiğim iyi oldu, benimki daha ufak olduğundan herhalde çiçeklenme olmadı.
|
Alıntı:
|
Ben geldim... :)
Bahçenizi dolaştım, güllerinize bayıldım, insanı heyecanlandırıyor. Ancak, Last'ı okuduğumda üzüldüm, patili dostlarımıza veda etmek ne kadar zordur bilirim. Bu yüzden çok sevdiğim halde bu konudan uzak durmaya çalışıyorum. Bahçe düzenlemeniz için ilk tavsiyem, acele etmeyin. Aldığınız her bitkiyi kalıcı yerine dikmeden önce iyi düşünün, güneş gölge isteklerini, su ihtiyaçlarını dikkate alarak yan yana getirin. Örneğin, suyu çok seven ortancalarla fazla sulanınca hastalanan dahliaları yan yana dikmeyin, vb. Özellikle meyve fidanlarınızı dikeceğiniz yerleri çok iyi seçmenizi öneririm, sonra yerini değiştirmeniz çok zor hatta bazan imkansız hale gelebilir. Çileklerinizin yerini değiştirmek istediğinizi okudum, çilekleriniz çok sık, onları seyreltip en çok güneş alan bölge neresiyse oraya taşıyabilirsiniz. Çileklerinizi her yıl sonbaharda uzattığı kollardan çoğaltmanız mümkün. Dinlenmiş uygun şekilde gübrelenmiş bir m² topraktan 1-2 kg. çilek alabilirsiniz. Haseki küpelerini çimlendirmeyi başarmışsınız, tebrikler. Keşke plastik bardaklara veya viyollere tek tek ekseydiniz, hasekiler şaşırtılmaktan pek hoşlanmıyorlar çünkü. Bahar ekimlerinde haseki, çok yıllık hazeran ve lupinler için bu yolu deneyebilirsiniz. Çok güzel bir bahçe olacak, arkadaşlarımızın bahçelerini gezerek çok güzel fikirler edinebilirsiniz. 70 nolu mesajınızda gördüğüm fotoğrafın benzerini bir arkadaşımız yaptı, bir bakın isterseniz. cemo bahçe Kolay gelsin. |
Alıntı:
Gülleri çok seviyorum ,bizim karasal iklime en çok uyan onlar ,kış şartlarına dayandıkları için ,çok fazla tercih ettim . Onbeş _yirmi tane meyva ağacı var ,onlar kalıcı olacağı için yerini belirlerken çok dikkat ettim . Fakat asmalarda aynı hasassiyeti göstermeyince , (çok duvar kenarına ekmişim ) onlar biraz sıkıntılı oldu . Haseki küpelilerinin büyük bir bölümünü dün ektim . Keşke bugün ekseydim ,geniş bir kaba ektim ne yazık ki:( Daha önce ektiğim hasekileri , bütün olarak saksıya aldım . İyi ki tek tek şaşırtmamışım . Büyüdüklerinde o şekilde toprakla buluşturmayı düşündüm ,isabet olmuş . Hepsi birbirinden güzel bahçeler var .Hangisini yapacağımızı şaşırıyoruz .70 nolu mesajdaki resim için , eşim köprüyü yapabilirim dedi . Bunun için acele bir karar vermek istemiyorum. Bu yıl için ,yine ön tarafa kaya bahçesi düşünüyorum . Kaya bahçesi yaparken size danışmak isterim . Mesajınız bana feyz verdi . İçim kıpır kıpır ,sizin gibi çok çalışıp ,çok güzel bir bahçem olsun istiyorum .Sizden öğreneceğim çok şey var . Desteğiniz için çok teşekkür ederim . |
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Tohumlar ekildi:p Çok yoruldum ama çok mutluyum .Daha ekeceğim çok tohum var .Bir kısmını ayırdım. Domates ,patlıcan ,kabak ve salatalık hiç ekmedim . Onlar için biraz daha vakit var . Çiçek ve biberleri ektim .Çok heycanlıyım . Daha tohum paylaşım sonrası çalışmaları hazırlıycam . Çok çalışmalıyım çok:p
Eklenti 537313 Eklenti 537314 Eklenti 537315 |
:) Harika tohumlar da ekilmiş, rastgelsin inşallah sevgili aleydi.
|
Sevgili aleydi tohumlarınızı da ekmişsiniz ne güzel gözünüz aydın diyeyim, darısı başıma inşallah. Bundan sonrası hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde çimlenmeleri ve sezon sonuna kadar sağlıklı bir şekilde devam etmeleri dileğimle bol hasatlar diyorum.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Daha önce tohumları ekerken hiç böyle olmuyordu . Endişeliyim çok .Sizlerden geldiği için tohumlar benim için çok önemli oldu .Umarım sağlıklı bir şekilde gelişirler . Çok teşekkür ederim . |
Alıntı:
Rastgelsiin, gönlüne göre olsun inşallah. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025