agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   aleydi / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/35715.htm)

TCM 17-02-2015 10:40

Yaradan herkesin dağına göre kar versin.

Az önce bir amca geldi 85 yaşında, laf lafı açtı; iki tane evim var dayalı döşeli, beş tane de çocuğum, param da var ama bana bakacak kimse olmadığından huzur evinde kalıyorum dedi. Çocuklarının hepsi il dışındaymış, kimisi Almanya da kimi Ankara da vs. Hepsini birer ay dolaşsan amca dedim, ben dolaşamam oraları dedi. Az daha deşsem iki roman yazacak malzeme çıkacak belli ama dışarısı kalabalık...

Sonuç; nerede, hangi ortamda yaşarsanız yaşayın sağlık ve huzur yoksa her şey boş.

Bu arada "gün ışığı yetersiz kalıyor" demişsiniz ama plastiklerin üzerini kağıtlarla örtmüşsünüz, yanlara mı yapıştırsaydık acaba.

akçabardak 17-02-2015 12:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1356996)
Sevgili Akçabardak siz ekmemişsiniz , erken mi ektim ben . Ne zaman ekiceksiniz tohumları. Ben hasekileri ekeli 1,5 ay oldu yaklaşık , daha minikler .Çiçek tohumları çok geç büyüyor diye ektim .Yan komşum da Diyarbakır' dan bir tür biber getirmiş .(Biberler geç çimleniyor diye ektim ) dedi . Bende ona uydum
Daha önce tohumları ekerken hiç böyle olmuyordu . Endişeliyim çok .Sizlerden geldiği için tohumlar benim için çok önemli oldu .Umarım sağlıklı bir şekilde gelişirler . Çok teşekkür ederim .

Sevgili aleydi ben tohumlarımı genelde Şubat ortalarında ekerim, bu sene nedense içimde bir kıpırtı yok sebebine gelince belkide havaların hala çok serin gitmesinden olabilir, 2-3 gündür güneş var ama dışarı çıktığımda soğuk esintili ve üşütüyor, rahat bir şekilde dışarı çıkamadığımdan tohumları da ekmek hiç içimden gelmiyor o yüzden.

Evim dubleks olduğu için alt kat klima ile ısıtılıyor ve hiç güneş almıyor, üst katta iki odadan birisi sabahtan güneş alıyor diğeri de öğleden sonra tohumlar için uygun ama ısıtılmadığı için gece ısısı bir hayli düşmekte, dolayısıyla hem güneş hemde ısı çok önemli.

En geç Şubat 20-25 ine ekmiş olurum sanırım fazla geç kalmak ta istemiyorum burada havalar ısınmaya başladığında sıcaklar birden yükselişe geçiyor.
Sizin tohumlarınıza gelince erken olup olmadığını tam bilemiyorum, ikliminiz sanırım Ankara iklimine yakın bir iklim, ben Ankara'da iken Şubat sonu Mart başı ekiyordum, olsun deneye yanıla öğreneceğiz bu işleri bu sene bu şekilde olsun seneye daha rahat karar vermiş olursunuz. Kolay gelsin

aleydi 17-02-2015 12:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1357071)
Yaradan herkesin dağına göre kar versin.

Az önce bir amca geldi 85 yaşında, laf lafı açtı; iki tane evim var dayalı döşeli, beş tane de çocuğum, param da var ama bana bakacak kimse olmadığından huzur evinde kalıyorum dedi. Çocuklarının hepsi il dışındaymış, kimisi Almanya da kimi Ankara da vs. Hepsini birer ay dolaşsan amca dedim, ben dolaşamam oraları dedi. Az daha deşsem iki roman yazacak malzeme çıkacak belli ama dışarısı kalabalık...

Sonuç; nerede, hangi ortamda yaşarsanız yaşayın sağlık ve huzur yoksa her şey boş.

Bu arada "gün ışığı yetersiz kalıyor" demişsiniz ama plastiklerin üzerini kağıtlarla örtmüşsünüz, yanlara mı yapıştırsaydık acaba.

Doğru söylüyorsunuz en önemlisi sağlıklı yaşamak .

Fidelerin 16 saat ışık almaları gerektiğini okumuştum . Gün ışığını herhangi bir ışık kaynağıyla sağlamak çok zor .Evet kapakların üzerinde etiketler var ,takibi kolaylaştırmak için üstlerine yapıştırdım . Işık çimlendikten sonra gerekli olacak . O zaman da kapakları açmak gerektiği için üzerinde yapıştırmakta bir sakınca görmedim .

Sadece kapaklar açıldığında düzgün bir ortam olmayacak .Daha önce streç filmle kapatıyordum . O da hava alıp nem kaybına sebep oluyordu . Tek korkum bu plastik kapları ilk defa deniyorum .Umarım fazla nemden tohumlar çürümez .Saygılar .

aleydi 17-02-2015 12:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1357082)
Sevgili aleydi ben tohumlarımı genelde Şubat ortalarında ekerim, bu sene nedense içimde bir kıpırtı yok sebebine gelince belkide havaların hala çok serin gitmesinden olabilir, 2-3 gündür güneş var ama dışarı çıktığımda soğuk esintili ve üşütüyor, rahat bir şekilde dışarı çıkamadığımdan tohumları da ekmek hiç içimden gelmiyor o yüzden.

Evim dubleks olduğu için alt kat klima ile ısıtılıyor ve hiç güneş almıyor, üst katta iki odadan birisi sabahtan güneş alıyor diğeri de öğleden sonra tohumlar için uygun ama ısıtılmadığı için gece ısısı bir hayli düşmekte, dolayısıyla hem güneş hemde ısı çok önemli.

En geç Şubat 20-25 ine ekmiş olurum sanırım fazla geç kalmak ta istemiyorum burada havalar ısınmaya başladığında sıcaklar birden yükselişe geçiyor.
Sizin tohumlarınıza gelince erken olup olmadığını tam bilemiyorum, ikliminiz sanırım Ankara iklimine yakın bir iklim, ben Ankara'da iken Şubat sonu Mart başı ekiyordum, olsun deneye yanıla öğreneceğiz bu işleri bu sene bu şekilde olsun seneye daha rahat karar vermiş olursunuz. Kolay gelsin

Ne güzel anlatıyorsunuz tatlı tatlı . İyi ki sizinle tanıştık :) . Zevkle okuyorum yazdıklarınızı .
Siz esinti var diyorsunuz . Bizde kara kış var :) . Ben çok sabırsızım .Bu konuda da sabırsızlığım yüzünden oldu . Bu kadar dayandığıma şükrediyorum ,kendimi bildiğim için :) .Mart ayını bekleyip günler biraz uzasa iyi olacaktı . Ama bu seferde Mart ayıda aşırı soğuk olabilir .
Ledlere ve sera ortamına güveniyorum .Elimden geleni yapacağım .Dediğiniz gibi deneye yanıla öğreneceğiz .Çok teşekkür ederim , sevgiler .

aleydi 18-02-2015 22:19

3 Eklenti(ler)
Şoktayım üç günde çimlendiler

Eklenti 537652

Eklenti 537653

Eklenti 537654

YeniGine 18-02-2015 23:36

:) Maşallaahh!.. Bayılıyorum bayılıyorum böyle topraktan başını çıkarıp yeşil yeşil gözlerle doğaya merhaba diyen bu güzelliklere... Rastgelsin sevgili aleydi.

aleydi 19-02-2015 18:37

Sevgili YeniGine bu kadar çabuk çimlenmelerini beklemiyordum ,çok şaşırdım .Nem durumlarını kontrol ediyordum .Üç günde nasıl oldu anlamadım . Ben on gün sürer diye düşüyordum .Hava biraz düzelseydi iyiydi :) Hepsi çimlenmedi iyi ki :) Gerçi Cumartesi düzelecekmiş hava .
Hava soğuk diye endişem , biraz erken oldu . Ama çok mutluyum yinede .Bu görüntüyü görüp mutlu olmamak elde değil .teşekkür ederim sevgiler .

aleydi 24-02-2015 21:07

1 Eklenti(ler)
Leylandiler duvar boyunca ekildi . O kötü görüntüyü ancak onlar kapatabilir .İlk taşındığımızda ekilseydi baya büyümüş olcaklardı . Bahçe peyzajcımız (çimleri ve ağaçları o dikti ) Kendisinde leylandi yoktu . Mazı dikelim dedi . Mazı çok arı ve sinek çekiyor dediler yaptırmakdık .Kullanmak isteyenler için belki faydalı olur .

Eklenti 538375

münevver48 25-02-2015 08:03

sevgili aleydi,bahçenize hiç clematis dikmeyi düşündünüz mü? sizin yerinizde olsam düşünürdüm. sizin oraların iklimine uyum sağlayabilir. ben çok istiyorum fakat yazın kavurucu sıcağı bitkiye zarar verecek diye korkuyorum. leylandiler ne kadar zamanda duvarınızı kapatır bilmiyorum.ama sarmaşıklar daha hızlı büyüyüp duvarınıza güzel çiçekli bir perde olur. ben sizin aklınızı karıştırmak istemem,son karar sizin.sevgiler....

aleydi 25-02-2015 10:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1359188)
sevgili aleydi,bahçenize hiç clematis dikmeyi düşündünüz mü? sizin yerinizde olsam düşünürdüm. sizin oraların iklimine uyum sağlayabilir. ben çok istiyorum fakat yazın kavurucu sıcağı bitkiye zarar verecek diye korkuyorum. leylandiler ne kadar zamanda duvarınızı kapatır bilmiyorum.ama sarmaşıklar daha hızlı büyüyüp duvarınıza güzel çiçekli bir perde olur. ben sizin aklınızı karıştırmak istemem,son karar sizin.sevgiler....

Sevgili Münevver48 clematisi ilk defa ağaçlar nette gördüm ve bayıldım . Bizim seralarda hiç yok . Ben de bir yerde okumuştum soğuk iklim bitkisi olduğunu .Ama o kadar şiddetli donlar oluyor ki ,dayanır mı bilmiyorum . Tesadüf dün bir siteden tohumlarına baktım sonra aklıma sevgili Adalet Yağcı 'nın tohumdan yetiştiremediğini yazmıştı . Adalet hanım çimlendirememişse benim mümkün değil diye vazgeçtim .İnşallah fidesini bulurum deneme şansım olur :)

Leylandilerin çok çabuk büyüdüğünü söylediler . Karşı arsada onlarca kocaman leylandi var aslında aldıktan sonra aklıma geldi . Onlardan çelik alıp ekebilirdim :) .Sarmaşık ön tarafta var .2 Tanede sarmaşık gül var önde .sarmaşığı güller büyüyünceye kadar ön tarafı kapattığı için tutuyorum, ,sonra sökmek istiyorum . Alt duvar boydan boya sarmaşık .Kışın bütün yapraklar dökülüyor , hiç yokmuş gibi oluyor .O yüzden sarmaşık ekmedim sevgili Münevver .Bu yıl ön her iki tarafa birer tane daha sarmaşık gül ekmek istiyorum .**** mor salkım olabilir ,çiçekli bir şey olsun :). Bir ara komşunun leylandilerini eklerim büyüdüklerinde nasıl güzel göründüklerini . Sevgiler .

münevver48 25-02-2015 11:28

sevgili aleydi, gerçekten clamatis denemek istiyorsanız hiç tohumla uğraşmayın.fidanını alınız.internet den satış yapan siteler var.bende kafamı bayağı takmıştım. aklımda -20 lere kadar dayandığını okumuştum.üsten kurusa bile köklerinden tekrar patladığı yazıyordu.siz türlerine göre seçersiniz çok güzel türleri var. siteyi iyice bir inceleyin. benimki bir fikir.sarmaşık diye ben clematis den söz etmiştim.eminim leydandin lerde çok güzel olurlar fakat zamanla sıkıcı olmazlarmı diye düşündüm.hani çiçekli bitkiler daha bir hareketli oldukları için diyorum.tabi siz leylandinlerinde dibini de hareketlendirebilirsiniz.mevsimlik çiçeklerle sevgiler.

aleydi 25-02-2015 14:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1359223)
sevgili aleydi, gerçekten clamatis denemek istiyorsanız hiç tohumla uğraşmayın.fidanını alınız.internet den satış yapan siteler var.bende kafamı bayağı takmıştım. aklımda -20 lere kadar dayandığını okumuştum.üsten kurusa bile köklerinden tekrar patladığı yazıyordu.siz türlerine göre seçersiniz çok güzel türleri var. siteyi iyice bir inceleyin. benimki bir fikir.sarmaşık diye ben clematis den söz etmiştim.eminim leydandin lerde çok güzel olurlar fakat zamanla sıkıcı olmazlarmı diye düşündüm.hani çiçekli bitkiler daha bir hareketli oldukları için diyorum.tabi siz leylandinlerinde dibini de hareketlendirebilirsiniz.mevsimlik çiçeklerle sevgiler.

Ben normal sarmaşık sandım sevgili Münevver48 ,keşke bu konuşmayı geçen yıl yapsaydık . Evin önünde bir kolon var cletamisler oraya çok yakışırdı . oraya iki tane sarmaşık gül ektim . kırmızı ve beyaz uzadıkların da o kolona dolansınlar diye .Doğru söylüyorsun tohumdan baya zor olur .
Aslında leylandiler büyüdüğünde komşumla sadece arka bahçede görüşebilecez o yüzden iyi olmadı. .Bende çiçekli bitkileri çok seviyorum .En çok senin fırça çalına bitiyorum ,maşallah .Acaba köklerini koruyabilirmiyim donlardan alıyım diye düşündüm . Kışın öldüğü için hep minik kalacak . Gönül hepsini yetiştirmek istiyor . Sizde kuraklık bizde soğuk ,En şanslı karadenizli arkadaşlar galiba .sevgiler

günebakan 25-02-2015 14:56

Sevgili Aleydi eğer Eskişehirde bauhause varsa clematis orayada gelebiliyor ordan da tohumdan denemeyin derim genede karar sizin:)

aleydi 25-02-2015 15:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 1359271)
Sevgili Aleydi eğer Eskişehirde bauhause varsa clematis orayada gelebiliyor ordan da tohumdan denemeyin derim genede karar sizin:)

Ne yazık ki bauhaus Eskişehir de yok sevgili günebakan .Ama Bursa'ya gittiğimde uğruyorum . Hiç clematis görmedim . Benim gittiğim döneme denk gelmedi galiba . Görmediğim o kadar çok tür varmış ki , ağaçlar net sayesinde öğrendim .Bazı türleri tohumdan yetiştirmek çok zor gerçekten .Umarım bir şekilde clematislerim olur :) Teşekkür ederim sevgiler .

münevver48 25-02-2015 17:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1359270)
Ben normal sarmaşık sandım sevgili Münevver48 ,keşke bu konuşmayı geçen yıl yapsaydık . Evin önünde bir kolon var cletamisler oraya çok yakışırdı . oraya iki tane sarmaşık gül ektim . kırmızı ve beyaz uzadıkların da o kolona dolansınlar diye .Doğru söylüyorsun tohumdan baya zor olur .
Aslında leylandiler büyüdüğünde komşumla sadece arka bahçede görüşebilecez o yüzden iyi olmadı. .Bende çiçekli bitkileri çok seviyorum .En çok senin fırça çalına bitiyorum ,maşallah .Acaba köklerini koruyabilirmiyim donlardan alıyım diye düşündüm . Kışın öldüğü için hep minik kalacak . Gönül hepsini yetiştirmek istiyor . Sizde kuraklık bizde soğuk ,En şanslı karadenizli arkadaşlar galiba .sevgiler

:)sevgili aleydi, fırça çalısı çok güzel bir çalı üzerinde çiçekleri eksilmiyor.ama ak deniz iklimine daha uygun. sizin orada olur mu bilemem. ama soğuğa dayanıklı çalı türlerini araştırabilirsiniz. kartopu gibi, bakın en güzel rehber çevrenizdeki parklar olabilir ve sitedeki eskişehirli arkadaşların bahçelerini gezebilir yorumlarından faydalanabilirsiniz.ben size SDurul'un bahçesini ziyaret etmediyseniz öneririm. ne tür bitkiler dikilmiş gözlemlerseniz işiniz daha kolay olur. gerçekten bende karadenizli arkadaşların yerinde olmak isterdim.bizde elimizdekilerle idare etmesini bileceğiz sevgiler:)

aleydi 26-02-2015 23:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1359325)

:)sevgili aleydi, fırça çalısı çok güzel bir çalı üzerinde çiçekleri eksilmiyor.ama ak deniz iklimine daha uygun. sizin orada olur mu bilemem. ama soğuğa dayanıklı çalı türlerini araştırabilirsiniz. kartopu gibi, bakın en güzel rehber çevrenizdeki parklar olabilir ve sitedeki eskişehirli arkadaşların bahçelerini gezebilir yorumlarından faydalanabilirsiniz.ben size SDurul'un bahçesini ziyaret etmediyseniz öneririm. ne tür bitkiler dikilmiş gözlemlerseniz işiniz daha kolay olur. gerçekten bende karadenizli arkadaşların yerinde olmak isterdim.bizde elimizdekilerle idare etmesini bileceğiz sevgiler:)

Kartopu ektim sevgili Münevver48 .Çiçeklenmesi çok güzel ,fakat uzun sürmüyor . Bahçem büyük ve kışın çektiğim için fotoğrafları ,ağaçlarda büyümediği için çok boş görünüyor .Hatta gezmeye gelen dostlar bile ıhlamur eksene , iğde eksene diyorlar . Aslında çok ağaç var ama fark edilmiyor :) .Fidanları üç yıllık almıştım ,bu yıl belki daha çok gelişirler .

Eskişehir de hiçbir yerde bengovil , fırça çalısı , selluka ,yasemin , ortanca görmedim . Sizin bahçeye ektiğiniz çiçekleri biz saksıya ekip . Sardunya dahil kışın eve alıyoruz .O yüzden soğuğa en dayanıklı gül ekebiliyoruz bolca. Mevsimlik çiçekleride her yıl yaniden ekiyoruz.
Eskişehir' hakkında ne biliyorsunuz , gördünüz mü bilmiyorum . Belediye başkanımız şehrimiz için çok çalışıyor . Özellikle park ,bahçe ve peyzajla , Eskişehir'i bir Avrupa şehri görünümüne kavuşturdular . İç Anadolunun aydınlık yüzü Eskişehir . İklim olarak soğuk ama İnsanları hoşgörülü ,aydın. Bir ara şehrimin fotoğraflarını da paylaşıcam inşallah :)

Eşim diyor sen ağaçlar nette böyle dolaşamaya devam edersen ,korkarım yakında İzmir ' e taşınalım diye tutturursun :) Bu gidişle öyle olacak galiba :) Teşekkür ederim sevgiler ..

aleydi 27-02-2015 00:59

2 Eklenti(ler)
Liliumlar büyümeye devam ediyor . Bu yıl daha çok lilium alıcam galiba yavrulamaları çok hoşuma gitti . Kışın nerelerde yaşatırım bilmiyorum . Sümbüller 70 cm kar aktında ve dondurucu soğuklara rağmen bahçede büyümeye devam ediyor . Söküp saksıya diktiğim lalelerin bir kısmı çürüdü . Bazen doğa kendi kendini bizden daha iyi koruyabiliyor .

Eklenti 538643

Eklenti 538644

aleydi 28-02-2015 16:23

3 Eklenti(ler)
Bugün alınanlar :) Yapraklı olan lale ve sümbüller mor renkli . Mor sümbülün kokusu harika soğan halindekiler kırmızı sümbül ,pembe lale ve kalonchoe portakal rengi . Kırmızı kaloncheme arkadaş olsun diye aldım .Evdekilerle birlikte açtıklarında rengarenk bir görüntü olacak..
Bahçeye eksem donlardan etkilenirler mi . Önce ki yıllar nasıl olmuştu hatırlamıyorum .

Eklenti 538774

Eklenti 538775

Eklenti 538776

telato 28-02-2015 18:25

Sayın aleydi;

Ben 13 ocakta çiçek soğanlarımı ektim ve ben ekmekte geç kaldım. Sümbülümde hareketlenme yok, güz soğanlarının soğuklanması gerekli, siz hiç vakit kaybetmeden çok acele sümbül ve lale soğanlarınızı bahçe toprağıyla buluşturmanız gerekli.

aleydi 28-02-2015 19:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi telato (Mesaj 1359967)
Sayın aleydi;

Ben 13 ocakta çiçek soğanlarımı ektim ve ben ekmekte geç kaldım. Sümbülümde hareketlenme yok, güz soğanlarının soğuklanması gerekli, siz hiç vakit kaybetmeden çok acele sümbül ve lale soğanlarınızı bahçe toprağıyla buluşturmanız gerekli.

70 cm karın altında -20 derece rağmen ,bahçede kalan lale ve sümbüllerim yeşerdiler .söküp evde sakladıklarımın çoğu ,tekrar ektiğimde çürüdü , çürümeyenlerin de gelişmesi çok yavaş .Bahçedekilerin durumları daha iyi fakat ben çiçeklendiklerin de donmalarından endişe ediyorum .Korkunun ecele faydası yokmuş :) Yarın bahçeye ekerim sn Telato teşekkür ederim .

Bugün satıcıda bana .Çiçekleri bittiğinde söküp , soğuk ortamda saklamamı önerdi .Lale ve sümbülleri bir daha sökmeyi düşünmüyorum . Soğuklara dayanıklılar .Lilium ve gladyörleri ve yıldız çiçeğini sökebilirim . Onlar yavruluyorlar ve yavruları ayırmak gerek ..Soğuklara daha az dayanıklı olduklarını düşünüyorum .

telato 28-02-2015 22:47

Sizinle daha önceki yazışmalarımızda çiçek soğanlarınızı çıkartmayı unuttuğunuzu ve artık daha dikkatli olacağınızı söylemiştiniz, yalnış hatırlamıyorsam.
Ben çiçek soğanları konusunda bilir kişi değilim ama isterseniz bazı şeyleri hatırlatmada ve benim doğru (yanlışta olabilir) bildiğim bilgileri paylaşabilirim.

Tabi ki konu açıldıkça, mesala lale soğanları soğuktan etkilenmediği için lale soğanını çıkartmayı düşünmediğinizi yazdınız. Evet lale soğanları soğuktan etkilenmez,
hatta özellikle soğuk görmesi gerekir. Lale soğanları ekim, kasım ve aralık ayları gibi ekilir, yaprakları kuruduğunda haziran, temmuz ayları gibi sökülür, eğer
sökülmezse % 80 oranında çürüme görülür, Zaten bir düşünsenize lalenin çoğalımı çok farklıdır, laleyi alırsınız, ekersiniz, çiçek açar.

Açan çiçek sizin soğanınızdır ve kaybolur. Topraktan çıkartığınız sizin soğanınız değildir, yeni yavru soğandır...

aleydi 01-03-2015 00:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi telato (Mesaj 1359999)
Sizinle daha önceki yazışmalarımızda çiçek soğanlarınızı çıkartmayı unuttuğunuzu ve artık daha dikkatli olacağınızı söylemiştiniz, yalnış hatırlamıyorsam.
Ben çiçek soğanları konusunda bilir kişi değilim ama isterseniz bazı şeyleri hatırlatmada ve benim doğru (yanlışta olabilir) bildiğim bilgileri paylaşabilirim.

Tabi ki konu açıldıkça, mesala lale soğanları soğuktan etkilenmediği için lale soğanını çıkartmayı düşünmediğinizi yazdınız. Evet lale soğanları soğuktan etkilenmez,
hatta özellikle soğuk görmesi gerekir. Lale soğanları ekim, kasım ve aralık ayları gibi ekilir, yaprakları kuruduğunda haziran, temmuz ayları gibi sökülür, eğer
sökülmezse % 80 oranında çürüme görülür, Zaten bir düşünsenize lalenin çoğalımı çok farklıdır, laleyi alırsınız, ekersiniz, çiçek açar.

Açan çiçek sizin soğanınızdır ve kaybolur. Topraktan çıkartığınız sizin soğanınız değildir, yeni yavru soğandır...

Yalnış hatırlamıyorsunuz .Çiçeklenmeleri bittikten hemen sonra sökmedim .Ben forumda okudumlarından sonra sökmediğimi ve geç kaldığımı düşündüm . Kasım _Aralık gibi sanırım söktüm .Ektiğim bir çok lale ve sümbül vardı . Çok az soğan çıkardık ,bir de kabuklar vardı toprakta . Bende geç söktüm hepsi çürüdü diye düşündüm .Şimdi kalanlar yeşerince fark ettim ki . Toprakta hepsini bulamamış ,çürüdüğünü düşünmüşüm .

Kaç paket aldığımı hatırlamıyorum . O yüzden takip edemedim .Bu yıl unutmazsam kaç tane olduklarını sayabilirim .Kesin bir şey yok toprakta kalmasını savunan da var sökülmesini savunan da .http://www.agaclar.net/forum/soganli...iler/12515.htm Ben kendi adıma söktüklerimi çürüttüm . Toprakta kalanlar çok güzel yeşerdiler .Bundan sonra toprakta bırakmayı düşünüyorım :)

Gelecek yıl kayıp çok olursa sökme konusunda fikrim yine değişebilir :)

aleydi 01-03-2015 17:52

3 Eklenti(ler)
Bugün şanslı günüm .Hava çok güzeldi . Eşimle bahçeye çıktık lale ,sümbül ekmeye . karşı komşum da bahçesini düzenliyor . Bir kaç tohum götürüyüm sevinir dedim . Bana bir poşet beyaz zambak soğanı verdi . O yol kenarından geçerken , muhteşem kokulu beyaz zambaklara bayılıyordum . Eve gelince saydım 100 tane soğan . Öyle mutlu oldum ki .

Hediye etmeyi çok severim . Gittiğim yerlere ufakta olsa bir şey götürmeyi isterim hep . Götürmediğim de rahatsız olurum .Hep fazlasıyla bana döner . Dönmese de o hediye aldıklarında insanların yüzünde ki mutluluk . Beni çok mutlu ediyor .Veren el alan elden üstünmüş :)

Eklenti 538899

Eklenti 538900

Eklenti 538901

aleydi 02-03-2015 14:17

2 Eklenti(ler)
Komşumun bahçesindeki leylandiler . Kış yaz hep yeşiller . Benimkilerde büyüdüklerin ,o çirkin duvar görüntüsü kaybolacak :)

Eklenti 538962

Eklenti 538963

aleydi 02-03-2015 22:22

4 Eklenti(ler)
7 Yıl önce gittiğimiz otelin bahçesinde ki fotoğraflar .Otel sahibi sanırım benim gibi çiçekleri çok seviyordu . Çiçek aşkım çocukluğumdan beri var . Daha çok çekmiştim fotoğraf diğer harddiskte kaldı sanırım . Çiçeklerin isimlerini bilen varsa yazabilir :)

Eklenti 539055

Eklenti 539056

Eklenti 539057

Eklenti 539058

akçabardak 02-03-2015 22:39

Sevgili aleydi ilk 2 fotoğraf Japon gülü (Hibiskus) katmerlisinden bende de var, katmersiz olanından koyu kırmızım var. Diğerlerini bilemedim.

telato 02-03-2015 23:06

Sayın Aleydi; Bauhaus'a clematis daha gelmemiş.

aleydi 02-03-2015 23:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1360384)
Sevgili aleydi ilk 2 fotoğraf Japon gülü (Hibiskus) katmerlisinden bende de var, katmersiz olanından koyu kırmızım var. Diğerlerini bilemedim.

Teşekkür ederim sevgili Akçabardak sanki çok bildik çiçekler gibi ,bende çıkaramadım isimlerini :)

YeniGine 02-03-2015 23:28

3. kare de sanki semizotu çiçeği gibi sevgili aleydi.

aleydi 02-03-2015 23:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi telato (Mesaj 1360406)
Sayın Aleydi; Bauhaus'a clematis daha gelmemiş.

Teşekkür ederim Sayın Telato .Alışveriş bölümünü de sayenizde keşfettim . Benim gibi bir alışveriş tutkunu için süper oldu :) Hafta sonu sürekli alışveriş yaptığım seraya da sorarım ,artık beni çok iyi tanıyorlar .belki az getiriyorlar ben fark etmemişimdir ,çok büyük bir alan çünkü .Gerçi ben Eskişehir de kimsenin bahçesinde clematis görmedim .

Bir de bir kaç sokak ilerde arkadaşım oturuyor ,yaz gelsin bütün o güzel bahçeleri sizlerle paylaşırım inşallah .Onlar her yıl Yalova ' ya gidip seralardan alıyorlar çiçeklerini . Hem gezmek hem alışveriş . Geçen yıl aynı tarihi denk getiremedik . Umarım bu yıl gidebilirim .

Bursa gezisini 1_2 hafta erteliyim ,belki erkendir daha gelmesi .İnternetten de almak istemiyorum . Görerek seçmeyi tercih ederim .tohumunu sipariş verdim . Tohumdan zor olur ,hem bu sene yetişmez , çelikten en azından bir iki tane almam lazım :) 30 çeşit tohum daha sipariş verdim dün ,daturada var . daha ekmediğim onlarca tohum var .Bakalım o kadar tohumu nerelere sığdıracağım .:)Hepimize kolay gelsin .:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025