agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   aleydi / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/35715.htm)

aleydi 12-12-2015 23:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1426077)
Sevgili aleydim, kışa dayanıklı ateş dikeni bu mevsimde üzerleri kırmızı kırmızı çitlembik dolu bir de üzerlerine kar yağdı mı harika çok güzel görünüyorlar, leylak baharda çiçekli fakat en fazla 1 ay kalıyor çiçekleri üzerinde, bahar dalı (Japon ayvası) yaz kış yeşil, nisan-mayıs çiçekli.
Ben üç çalıyı da çok seviyorum.
Bir de ağaç minesi var ama o kışı pek sevmeyip dona dayanıklı değil gibi hatırlıyorum.
Rastgelsiin...

YeniGinem ateş dikeninin o halini bende çok seviyorum. Halamların bahçede daha bir kırmızısı vardı. Şİmdi onun çeliğinden verecekler bana:).

Leylak çok seviyorum. Eşim bu havada ekilmez dedi. Komşuma söylemiştim. Alıp ortak kaldırıma ekmiş sağolsun. Bu türü ilk defa görüyorum. İnternetten çelik almayada çekiniyorum. Aldıklarımın hiç biri tutmadı.

Ağaç minesi ilk soğuklara bile dayanmadı. Kökünü alıp saksıya ektim umarım düzelir.

Japon ayvasını hiç bilmiyordum. Ne güzel çiçeklenmiş. Narın çiçeğinide çok severim. Yarın bir şey çıkmazsa seraya gitmeyi düşünüyorum. Umarım güzel bir şeyler bulurum. Teşekkür ederim.

telato 13-12-2015 16:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1425669)
Biraz bakımları hakkında bilgi verebilir misiniz. Sulama vs.

Tesbih Çiçeği: İlkbaharda bahçeye dikime uygundur, Güneşli yerlere ekilir, Yazın sık sık sulanmalıdır.
Soğuk iklimlerde 15-20 cm derine dikilerek dondan zarar görmesi engellenir.

Gala Çiçeği: Gün boyu güneş almayan yarı gölgeye dikime uygundur. Renkli çiçekli olanı kışa dayanıksız,
beyaz çiçekli olanı kışa dayanıklıdır ama çok aşırı donlarda genede rizomlar zarar görebilir,
rizomların zarar görmemesi için derin dikim ve malçlama yapılmalıdır.

Gün Güzeli: 15 cm derine dikilen yumrular dondan zarar görmez, İyi gelişim gösterip bol çiçek vermesi
isteniyorsa yarı gölge bir yere dikilmeli ve sık dikildiği yer değiştirilmemelidir.

Afrika Zambağı: Güneşli ve Yarı gölge bir yere dikime uygundur, muhakkak derin dikim ve malçlama ile rizomlar
soğuktan korunmalıdır.

NOT: Ben çok soğuk hava şartlarında yani karasal iklimde hiç (soğanlı-yumrulu-rizomlu) çiçek yetiştirmedim...
Bu bilgilerde benim okuyup öğrendiğim bilgilerdir. Gerçek bilgilere soğanlı, yumrulu, rizomlu çiçekler sayfasında
sizinle aynı iklim şartlarında bu çiçekleri yetiştiren arkadaşlarımızın deneyimlerinden öğrenebilirsiniz.

Şuan için bana kalırsa yapılması gereken; çok soğuk olmayan bir yerde kışı atlatmalı, nisan-mayıs ayı gibi bahçedeki gerçek yerlerine ekilmelidir.

aleydi 13-12-2015 19:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi telato (Mesaj 1426178)
Tesbih Çiçeği: İlkbaharda bahçeye dikime uygundur, Güneşli yerlere ekilir, Yazın sık sık sulanmalıdır.
Soğuk iklimlerde 15-20 cm derine dikilerek dondan zarar görmesi engellenir.

Gala Çiçeği: Gün boyu güneş almayan yarı gölgeye dikime uygundur. Renkli çiçekli olanı kışa dayanıksız,
beyaz çiçekli olanı kışa dayanıklıdır ama çok aşırı donlarda genede rizomlar zarar görebilir,
rizomların zarar görmemesi için derin dikim ve malçlama yapılmalıdır.

Gün Güzeli: 15 cm derine dikilen yumrular dondan zarar görmez, İyi gelişim gösterip bol çiçek vermesi
isteniyorsa yarı gölge bir yere dikilmeli ve sık dikildiği yer değiştirilmemelidir.

Afrika Zambağı: Güneşli ve Yarı gölge bir yere dikime uygundur, muhakkak derin dikim ve malçlama ile rizomlar
soğuktan korunmalıdır.

NOT: Ben çok soğuk hava şartlarında yani karasal iklimde hiç (soğanlı-yumrulu-rizomlu) çiçek yetiştirmedim...
Bu bilgilerde benim okuyup öğrendiğim bilgilerdir. Gerçek bilgilere soğanlı, yumrulu, rizomlu çiçekler sayfasında
sizinle aynı iklim şartlarında bu çiçekleri yetiştiren arkadaşlarımızın deneyimlerinden öğrenebilirsiniz.

Şuan için bana kalırsa yapılması gereken; çok soğuk olmayan bir yerde kışı atlatmalı, nisan-mayıs ayı gibi bahçedeki gerçek yerlerine ekilmelidir.

Zahmet oldu teşekkür ederim:). Ben saksıya ektim hava çok soğuk. Bende aynı şeyi düşünmüştüm. Nisan gibi son donlar bitince bahçeye aktarırım.

aleydi 13-12-2015 19:41

1 Eklenti(ler)
Çok yoğun ve yorucu bir günden sonra. Eşimle havayı güzel görünce etrafı toparladık. Kuruyup dökülen yapraklar çime zarar veriyordu onları toplayıp attık. Sonra yetinmedik hadi arabaları yıkayalım dedik:). Çok yorulduk.

Hava kararmaya yüz tutmuştu. Hadi seraya gidelim dedim. Gittik seracı da bizi tanıyor hemen koşup geldi. Gojiberry dedik. Bende duydum (yok) dedi. Ağaç şakayık dedim. Güldük hep birlikte:). (Bu saatte akşam vakti, kış günü kafayı yemişler) demiştir kesin içinden.:D.

İyi ki marketler var. Sevgi YeniGinem'in Yukası ve minyatür gül alabildim.

Eklenti 588840

sevgihoca 13-12-2015 19:51

Güle güle büyütün çiçeklerinizi Aleydi.Yukayı merak ediyorum, inşallah çabuk büyür gelişir.Büyümüş hali çok güzel oluyor.

aleydi 13-12-2015 19:55

5 Eklenti(ler)
Yeni menekşe almak istiyordum. Hiç farklı bir tür yoktu. Bu yıl menekşe kaybım çok oldu. Hep kök çürümesi. Yalnış saksı seçiminden kaybettim. Mavi güzeldi:(. Pazardan almıştım onu bu hafta baktım hiç yoktu hepsi satılmış.

Eklenti 588848

Eklenti 588849

Eklenti 588850

Eklenti 588851

Eklenti 588852

aleydi 13-12-2015 19:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1426238)
Güle güle büyütün çiçeklerinizi Aleydi.Yukayı merak ediyorum, inşallah çabuk büyür gelişir.Büyümüş hali çok güzel oluyor.

Bakalım YeniGinemden tüyolara alalım:). Umarım büyür. Bende büyümüş çiçekli haline bayıldım.Teşekkür ederim.

akçabardak 13-12-2015 21:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1426232)
Çok yoğun ve yorucu bir günden sonra. Eşimle havayı güzel görünce etrafı toparladık. Kuruyup dökülen yapraklar çime zarar veriyordu onları toplayıp attık. Sonra yetinmedik hadi arabaları yıkayalım dedik:). Çok yorulduk.

Hava kararmaya yüz tutmuştu. Hadi seraya gidelim dedim. Gittik seracı da bizi tanıyor hemen koşup geldi. Gojiberry dedik. Bende duydum (yok) dedi. Ağaç şakayık dedim. Güldük hep birlikte:). (Bu saatte akşam vakti, kış günü kafayı yemişler) demiştir kesin içinden.:D.

İyi ki marketler var. Sevgi YeniGinem'in Yukası ve minyatür gül alabildim.

Eklenti 588840

Sevgili aleydi yeni aldığınız bitkilerini güle güle büyüt.

Yukka da almışsın, yalnız ben onu salon bitkisi olan Drasenya'ya benzettim, sen bunu bahçe için mi aldın, yoksa salon bitkisi olarak mı?
Geçenlerde bahçe için söz ettiğimiz Yukka (Avizeçiçeği) beyaz çiçekle açandan.
Yanılmıyorsam bu ondan değil gibi geldi bana
GOOGLeden hem avize çiçeği diye araştır, hem de Drasenya (Yukka) diye bir araştır istersen.

aleydi 13-12-2015 21:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1426274)
Sevgili aleydi yeni aldığınız bitkilerini güle güle büyüt.

Yukka da almışsın, yalnız ben onu salon bitkisi olan Drasenya'ya benzettim, sen bunu bahçe için mi aldın, yoksa salon bitkisi olarak mı?
Geçenlerde bahçe için söz ettiğimiz Yukka (Avizeçiçeği) beyaz çiçekle açandan.
Yanılmıyorsam bu ondan değil gibi geldi bana
GOOGLeden hem avize çiçeği diye araştır, hem de Drasenya (Yukka) diye bir araştır istersen.

Offffff yaa:eek:. Halimi görsen gülerdin ablacım:D. Bende şüphelenmiştim. Bu pek benzemiyor diye. Yukka yazmışlardı. Kandırıkcılar:).

akçabardak 13-12-2015 22:16

Seni anlayabiliyorum, olsun olacağı varmış, neyse sıkıntı yapma bence, bu bitkiye de Yukka diyorlar ben de sebebini anlayamadım neden ikisine de Yukka derler, Sevgili YeniGine de bir baksın o daha iyi anlar sanırım, ama keşke yanına parantez içinde Drasenya deselermiş, ozaman anlaşılırdı.
Sen onu en iyisi Avize çiçeği diye sor alırken, kışa dayanıklı bahçe için dersin ablacım. Kısmette bu da varmış.

aleydi 13-12-2015 23:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1426290)
Seni anlayabiliyorum, olsun olacağı varmış, neyse sıkıntı yapma bence, bu bitkiye de Yukka diyorlar ben de sebebini anlayamadım neden ikisine de Yukka derler, Sevgili YeniGine de bir baksın o daha iyi anlar sanırım, ama keşke yanına parantez içinde Drasenya deselermiş, ozaman anlaşılırdı.
Sen onu en iyisi Avize çiçeği diye sor alırken, kışa dayanıklı bahçe için dersin ablacım. Kısmette bu da varmış.

Zaten aklıma yatmamıştı da . Bir tür sezgi:dilli:. Çok üstünde de durmadım:). Şimdi avize çiçeği bulunacak:). Bursa'da vardır belki. Evet kısmet buymuş ablacım teşekkür ederim.

YeniGine 13-12-2015 23:23

Sevgili aleydim, yeni çiçeklerini güle güle büyütesin inşallah...

Evet ya maalesef yuka değil. Gövdesi yuka gibi fakat yaprakları hiç benzemiyor. :(
Benim yukamın 2 tane yavrusu var. Bir tanesini sana göndereyim istersen...

sevgihoca 13-12-2015 23:29

İnanın bana da öyle geldi ama sesimi çıkarmadım,belki ben bilmiyorumdur dedim.Gidip değiştirseniz olmaz mı ki?Başka istediğiniz bir çiçek alın.

aleydi 14-12-2015 10:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1426307)
Sevgili aleydim, yeni çiçeklerini güle güle büyütesin inşallah...

Evet ya maalesef yuka değil. Gövdesi yuka gibi fakat yaprakları hiç benzemiyor. :(
Benim yukamın 2 tane yavrusu var. Bir tanesini sana göndereyim istersen...

YeniGinem zahmet olmazsa seve seve kabul ederim:). Bizim buralarda yok galiba.Seralarda da hiç görmedim.Çiçekli haline bayıldım. Soğuklara dayanıklı olması çok güzel:). Çok teşekkür ederim.

aleydi 14-12-2015 10:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1426309)
İnanın bana da öyle geldi ama sesimi çıkarmadım,belki ben bilmiyorumdur dedim.Gidip değiştirseniz olmaz mı ki?Başka istediğiniz bir çiçek alın.

Bende benzemiyor pek diye şüphelenmiştim . Böyle oluyordur herhalde diye üstünde çok durmadım sonra. Sağolsun Akçabardak ablacım uyardı. Yoksa ben onu bahçeye eker, çiçek açsın diye beklerdim:).

Bu benimde pek sevdiğim bir tür değil. Olabilir aslında değiştirebilirim:).YeniGinem sayesinde yukam olacak. Sizin gibi dostlarım sağolsun. Teşekkür ederim Sevgihocam.

sevgihoca 14-12-2015 15:13

Ben sonra baktım,Aleydi.Aslında aldığınız çiçeğin adı yuka diye geçiyor.Ama benim YeniGine'nin sayfasında gördüğüm çok göz dolduran bir çiçekti.YeniGine sağolsun,Hızır gibi yetişti vallahi.

aleydi 14-12-2015 16:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1426403)
Ben sonra baktım,Aleydi.Aslında aldığınız çiçeğin adı yuka diye geçiyor.Ama benim YeniGine'nin sayfasında gördüğüm çok göz dolduran bir çiçekti.YeniGine sağolsun,Hızır gibi yetişti vallahi.

Burada çok güzel dostluklar edindim gerçekten. Pek çok arkadaşım eski üye olmalarına rağmen beni aralarına kabul ettiler. Her zaman yardımıma koştular, destek oldular. Aramızdan ayrılanlar oldu. Yeni gelenler. Umarım bu site sonsuza kadar devam eder. Paylaşmaktan mutlu olan, güzel yürekli dostlar bu sitede.
Gördüğüm bütün yukalar aldığıma benziyor. Bende bulamazsam diye ümitsizliğe kapılmıştım bir an. Gerçekten öyle oldu Yeniginem hızır gibi yetişti sağolsun . Şimdi sabırsızlıkla yuka mı bekliyeceğim. Sevgiler.

akçabardak 14-12-2015 17:09

1 Eklenti(ler)
Sana biraz moral verelim, önce çiçekleri gelsin bahçene, sonra da YeniGinenin yavrusu gelsin.

Eklenti 588924

sevgihoca 14-12-2015 18:57

Hah işte, yuka dediğin böyle olur.Akçabardak,görseliniz çok iyi olmuş günün anlam ve önemine uygun.

aleydi 14-12-2015 20:01

[QUOTE=akçabardak;1426425]Sana biraz moral verelim, önce çiçekleri gelsin bahçene, sonra da YeniGinenin yavrusu gelsin.

Bu süper oldu ablacım teşekkür ederim:).

aleydi 14-12-2015 20:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1426443)
Hah işte, yuka dediğin böyle olur.Akçabardak,görseliniz çok iyi olmuş günün anlam ve önemine uygun.

Evet evet bunu kutlayalım. Yeni yıl hediyesi oldu benim için hepsi:D. Sevgili YeniGinem'den yuka, Akçabardak ablacımdan yuka görseli ve sevgi dolu mesajlar. Hepinize teşekkür ederim:). İyi ki varsınız dostlar.

YeniGine 14-12-2015 23:55

2 Eklenti(ler)
:) Kar yağmış görselimiz de çok güzel maşallah...

Eklenti 588961

Eklenti 588962

İnşallah ben başarırım, sen büyütürsün ve çiçeğini de görürsün sevgili aleydim...

aleydi 15-12-2015 00:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1426531)
:) Kar yağmış görselimiz de çok güzel maşallah...

İnşallah ben başarırım, sen büyütürsün ve çiçeğini de görürsün sevgili aleydim...

Çok güzel Yeniginem maşallah. Kar altında süper. Artık soğuklara dayanıklı türleri tercih ediyorum. Yaşatamayınca üzülüyorum. Bahçeme de çok yakışır bu devasa görünümü.

Hemen şelalemin yanına ekmek istiyorum. Belki hızlı trene biner gelirsin bir gün, kahve içeriz karşısında, ne güzel olur.Umarım büyütebilirim. Çok teşekkür ederim.

sevgihoca 15-12-2015 15:40

Sizin sorununuz bizim sorunumuz oldu.Sevgili YeniGine bu güzel görüntünün oluşması için ne kadar zaman gerek.Yani çabuk büyür mü?Sevgili Aleydi çiçeği bulduk,şimdi büyütmesine geçtik.Gerçekten bahçenize çok yakışır.İnşallah çabuk büyür de görsellerini paylaşırsınız.

aleydi 15-12-2015 16:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1426605)
Sizin sorununuz bizim sorunumuz oldu.Sevgili YeniGine bu güzel görüntünün oluşması için ne kadar zaman gerek.Yani çabuk büyür mü?Sevgili Aleydi çiçeği bulduk,şimdi büyütmesine geçtik.Gerçekten bahçenize çok yakışır.İnşallah çabuk büyür de görsellerini paylaşırsınız.

Bende büyüttümde kahve bile içtim karşısında Sevgihocam:D YeniGinem ayırmada sorun yaşayabiliyorum diyor. Olsun çiçek gelmesede sizler gelin baharda. Bahçede çiçek çok, güllerim var oturup kahve içebiliriz her halikarda:). Çiçek bahane dostlarla kahve şahane:). Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için.Şu inceltme işareti nasıl yapılıyor, üşeniyorum bulup okumaya bilen var mı arkadaşlar? :)

A_NOMAD 15-12-2015 16:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1426614)
...Şu inceltme işareti nasıl yapılıyor, üşeniyorum bulup okumaya bilen var mı arkadaşlar? :)

Kast ettiğin ''â'' şeklinde kullanılan inceltme işaretiyse önce shift ile birlikte 3 tuşuna basıp, daha sonra inceltmeli yazmak istediğin harfe basıyorsun.

''â'' için: ''Shift+3'' sonra ''a''

Bilmem anlaşılır oldu mu? :rolleyes:

aleydi 15-12-2015 17:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1426618)
Kast ettiğin ''â'' şeklinde kullanılan inceltme işaretiyse önce shift ile birlikte 3 tuşuna basıp, daha sonra inceltmeli yazmak istediğin harfe basıyorsun.

''â'' için: ''Shift+3'' sonra ''a''

Bilmem anlaşılır oldu mu? :rolleyes:

Üçüne birden basacakmışım. Oldu oldu cancağızım teşekkür ederim:)

A_NOMAD 15-12-2015 17:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1426622)
Üçüne birden basacakmışım. Oldu oldu cancağızım teşekkür ederim:)

Üçüne birden değil, önce shift ile aynı anda 3'e, daha sonra tek başına a harfine basacaksın :)

aleydi 15-12-2015 17:24

1 Eklenti(ler)
Sayın Telato sürekli kışlık sebze yayınlamaya başladı:D. Benim ıspanaklar en son Can'ın gazabına uğradı. YeniGinemin saz ekibi gibi gidip üstlerine yatıyor. Pek çok çiçeğimi ezmiş, lastiklerede yatmış. Sukulentlerimde ezilmiş. Eşimin ektiği pırasalarda çıkmadı.Yinede kim demiş benim kışlık sebzem yok diye:D.

Huzurlarınızda bay havuç:dilli:. Zengardenın hediyesi tohumdan saksıya ekmiştim yazdan. Daha büyükleride var diye umuyorum. Bir tanesini söktüm. Lezzet güzel.

Eklenti 589004

aleydi 15-12-2015 17:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1426623)
Üçüne birden değil, önce shift ile aynı anda 3'e, daha sonra tek başına a harfine basacaksın :)

Oldu bikerem ben yapınca:D â bak oldu:cool:.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025