agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   aleydi / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/35715.htm)

akçabardak 31-10-2015 12:19

O kırmızı meyveleri ben çok severim Yabani alıç Kalbin dostu bir meyvedir, en çok ta siyah olanını severim hafif ekşimsi mayhoş.
Keşke toplasaydınız biraz, çok faydalı bir meyve, yaprağı ve çiçeğinin çayı yapılır.

Alıç meyvesi kalbin en iyi ilacı -› Doktor Sigortası

aleydi 31-10-2015 15:01

5 Eklenti(ler)
Bizim alıçlar daha büyük çekirdekli. Bunu ilk defa görüyorum.O kadar çok kimse toplamayınca zehirli galiba dedim ablacım. Bir de baktım ineklerde yemiyor. Tadına biraz bakayım dedim. Zehirli mi diye korktum:). O kadar çoktu ki.Mevsiminde gidip toplayamadığım için üzüldüm şimdi.Yol boyunca da yabani ahududular vardı. Onları topluyorlardı. Dikenli bir de vakit az olunca ben hiç toplamadım. Aslında karabaş otu da çok varmış bu bölgede. Bu mevsimde olmaz galiba düşündüm.

Eklenti 583357

Eklenti 583358

Eklenti 583359

Eklenti 583360

Eklenti 583361

akçabardak 31-10-2015 15:04

En altta ki fotoğraftta (1322. mesaj) sanırım ateş dikeni, meyveleri dağda olan Yabani alıçın meyveleriyle çok benziyor ama yaprakları çok farklıdır ikisinin de, diğer bildiğimiz iri çekirdekli alıçın meyvesi de iridir, sizin dağda görmüş olduğunuz ufak ve yabanisidir ama çok lezzetli ve en makbulüdür, yaprak ve çiçekleri ilaç sanayisinde kullanılır.

celalim01 31-10-2015 16:11

Sayın aleydi ,daha iyi olmuş fazla insan görmediğiniz. Doğada ne kadar az insan varsa doğa o kadar güzel kalır.

İnsanın çok olduğu yerde doğa hayata küsüyor.

sevgihoca 31-10-2015 17:04

Videoyu merakla izledim.Daha bilmediğimiz ne kadar doğal güzelliğimiz var kimbilir?Bizi bu güzelliklerle karşılaştırdığınız için teşekkür ederiz.

aleydi 31-10-2015 21:20

5 Eklenti(ler)
Akçabardak ablacım ateş dikenini yanlışla yüklemiştim kaldırdım. Annem söyledi bugün , günde bahsetmişler o meyvadan. Sanırım Eskişehir civarında da varmış. Yerini öğrenirsem oradan toplayabilirim teşekkür ederim. Sn celalim01 sevgihocam inanılmaz sessiz bir yerdi. Öyle ki bir tek insan göremedim. Hayatımda gördüğüm en dinlendirici yer.

Biraz daha doyamadığım görüntüler:). Nerede bir ağaç görsem dayanamam tırmanırım:D.

Eklenti 583378

Eklenti 583379

Eklenti 583380

Eklenti 583381

Eklenti 583382

aleydi 31-10-2015 21:27

5 Eklenti(ler)
Bu ağaç gibi olmuş çiçek müge midir?
Eklenti 583383

Eklenti 583384

Eklenti 583385

Eklenti 583386

Kocaman bir mantar, türünü bilmediğim için hiç dokunmadım.
Eklenti 583387

aleydi 31-10-2015 21:33

2 Eklenti(ler)
Bu iki türüde merak ettim. Minik olan büyüyor mu çiçek açıyor mu. Diğer çalı türü çiçek açmış solmuş. Çiçekli hali nasıldı merak ettim. Sökmeye çalıştım ne mümkün. Bir daha arabanın arkasına bir tane çapa alıp, koyacağım:).

Eklenti 583388

Eklenti 583389

sevgihoca 31-10-2015 21:39

:p:p:p

samur 31-10-2015 21:40

Cok guzelmis gercekten, daha yuksekten cekim yapinca buyuklugu daha iyi anlasilmis, dogalligi bozulmamis, insaallah bozulmaz. Arada bir boyle doga gezileri cok iyi geliyor insana😉

akçabardak 31-10-2015 21:45

Sevgili aleydi 1327. mesajın ilk iki resimdeki beyaz açan Avize çiçeği-Yuka Kışa dayanıklı bir bitkidir senin bahçene çok güzel yakışır, ben senin yerinde olsam hemen edinirim, benim de en sevdiklerimden bir bitki ama malum bahçem çok küçük.

aleydi 31-10-2015 21:48

1 Eklenti(ler)
Hemde nasıl sevgili Samur:). Çok dinlendirici oldu. Biraz keçilik var:)

Eklenti 583392

samur 31-10-2015 21:58

Şahane bir agac ve şahane bir poz.
Muhtesem cikmissiniz.😍

aleydi 31-10-2015 21:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1417449)
Sevgili aleydi 1327. mesajın ilk iki resimdeki beyaz açan Avize çiçeği-Yuka Kışa dayanıklı bir bitkidir senin bahçene çok güzel yakışır, ben senin yerinde olsam hemen edinirim, benim de en sevdiklerimden bir bitki ama malum bahçem çok küçük.

Çok gösterişli güzel bir bitki. Ben müge sanmıştım:(. Aslında bu çiçeğin hemen ilerisinde sera vardı. İlk uğradığımızda kimse yoktu. Minik bir köpek bizi karşıladı kapıda sonra tekrar uğradık. Hemen karşı evde oturan bir bayan işletiyor. Serada çiçeksiz halleri vardı. Ben onları ev çiçeğine benzettim. Çiçek açmamıştı oradakiler. Satıcı kadında boya yapıyormuş acele ettirdi.2 tane gül, gardenya, menekşe kalanchoe aldım:). Soğugada dayanıyormuş. Bu bölgeye tekrar gitmek şart oldu:). Yumrudan çoğalıyor onu tahmin etmişim:).Köyler öyle güzel ki. Dereler akıyor . İki adım öte deniz. Yemyeşil.Bahçeler hep çiçekliydi.Aval aval etrafa bakmaktan köyleri fotoğraflamamışım:D. Deltanın içinde belki 100 tane inek vardı. Bir tane fotoğraf çekmişim.Yuka havuz yaparsak onun kenarına çok yakışır , teşekkür ederim ablacım.

aleydi 31-10-2015 22:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi samur (Mesaj 1417455)
Şahane bir agac ve şahane bir poz.
Muhtesem cikmissiniz.😍

Ayağımı geriye atmam gerekti yoksa ayakta duramıyordum arkadaşım:).Devasa ağaçlar gerçekten muhteşem teşekkür ederim.

YeniGine 31-10-2015 23:41

Sevgili aleydi'm gönlüne sağlık bu güzellikleri paylaşmışsın bizlerle ve gerçekten harika yerlermiş. İnşallah da kalıcı olurlar...

:( Sen benim yukamı ve çiçeklerini görmemişsin anlaşılan.

aleydi 01-11-2015 00:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1417483)
Sevgili aleydi'm gönlüne sağlık bu güzellikleri paylaşmışsın bizlerle ve gerçekten harika yerlermiş. İnşallah da kalıcı olurlar...

:( Sen benim yukamı ve çiçeklerini görmemişsin anlaşılan.

Kesin görmüşümdür YeniGinem:). Bu yıl öyle çok yeni çiçek gördüm ki ,karıştıklarım oluyor:). Bu kadar güzel bir çiçeğin soğuklara dayanıklı olabilmesi çok güzel. Umarım tekrar oraya gidebilirim, yuka sahibi olurum:). Sevgilerimle.

asmalıtepe 01-11-2015 06:54

Günaydın sevgili Aleydi. Bu mevsimde doğa gezilerini ben de çok severim.Ne iyi etmiş bizle paylaşmışsınız. Hiç olsun buradan bakıyoruz.Ben de Akdeniz'in Torosların kanyon vadilerini tavsiye ederim. Biraz yolları stresli olsa da değer. Anıt gibi ağaç ve genç bir hanım. Güzel bir fotoğraf olmuş. Sevgiyle kalın.

aleydi 01-11-2015 09:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi asmalıtepe (Mesaj 1417493)
Günaydın sevgili Aleydi. Bu mevsimde doğa gezilerini ben de çok severim.Ne iyi etmiş bizle paylaşmışsınız. Hiç olsun buradan bakıyoruz.Ben de Akdeniz'in Torosların kanyon vadilerini tavsiye ederim. Biraz yolları stresli olsa da değer. Anıt gibi ağaç ve genç bir hanım. Güzel bir fotoğraf olmuş. Sevgiyle kalın.

Asmalıtepe ablacım sonbahar ayrı bir güzellik katıyor Ormanlara. Sarı, kırmızı ,yeşil renklere bürünüyor doğa. Zemin öyle yeşildi ki ve ağaçlar rengarenk, görülmeye değer bir görüntü olmuş gerçekten. Akdenizde de harika bölgeler var. Rafting yapmayı çok istiyorum.Cennet ülkem, her köşesi ayrı güzel. Ağacın devasa görüntüsü , yan yanayken daha bir ortaya çıktı.Zar zor tek ayak üstünde durabildim:). Teşekkür ederim sevgilerimle.

aleydi 01-11-2015 15:57

3 Eklenti(ler)
Yolda ki seradan aldıklarım. Kalanchoeleri çok sevdim. Beyaz rengi yoktu, onuda almış oldum:).Menekşelerde çok farklı renkler yoktu. Bunun çiçekleri iri. Yapraktan çeliklediğim de farklı türler çıkıyor. Bakalım nasıl olacak yeni çelikler.Gardenya kokusunu çok merak ettiğim bir çiçek. Bakımı konusunda hiç bir şey bilmiyorum. Galiba çiçek açması zor bir tür. Yetiştiren arkadaşlarımdan öneriler almak isterim. Pembe gülü eşim seçti yoğun kokulu. Ben sarı olanı tercih ettim. Çoğu çiçekli değildi pek seçenek yoktu. Güllerde katmerli, yoğun kokulu tercihim.

Eklenti 583480

Eklenti 583481

Eklenti 583482

samur 01-11-2015 16:43

Gardenya enfessss kokusu ile hic vazgecemedigim bir cicek. Iyi ki almissin. Kokulu turlerin hepsini dusunursek yasemin ve gardenya basi ceker benim icin. Asitli toprak sever bir de yapraklarda kloroz dedigimiz sararmalar icin hassas bir tur. ( genelde demir eksikligine bagli oldugu soyleniyor )
Ben de suanda 2.si var. Ilk aldigim gecen bahar kaybettim malesef.

aleydi 01-11-2015 18:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi samur (Mesaj 1417548)
Gardenya enfessss kokusu ile hic vazgecemedigim bir cicek. Iyi ki almissin. Kokulu turlerin hepsini dusunursek yasemin ve gardenya basi ceker benim icin. Asitli toprak sever bir de yapraklarda kloroz dedigimiz sararmalar icin hassas bir tur. ( genelde demir eksikligine bagli oldugu soyleniyor )
Ben de suanda 2.si var. Ilk aldigim gecen bahar kaybettim malesef.

Benimde en korktuğum çiçek türü arkadaşım. o zaman iğne yapraklı ağaçların topraklarından lazım ona. Pek bir canlı duruyor yapma çiçek gibi. Bugün saksısını değiştirdim.Normal bahçe toprağı koymuştum. Yarın değiştireyim toprağını . Teşekkür ederim sevgilerimle.

samur 01-11-2015 18:32

Ben asiditeyi saglamak ici.n 1 lt suya nohut buyuklugunde limontuzu koyup 3~4 sulamada bir suluyorum. Hemen simdi koyma zaten serada ve çiçekçilerde genelde besin kullaniyorlardir suan cok canli guzel gorunuyor zaten.

aleydi 02-11-2015 09:58

2 Eklenti(ler)
Tatili değerlendirdik:). Sn Kasap.94 bahçesinde gördüğüm boru içine çilek ekme fikrini, nihayet gerçekleştirdik:). Bizim biraz ondan farklı oldu. Kapalı boruyu delerek yapmıştı. Biz biraz tembel olduğumuzdan açık boru alıp ona ektik:).Duvarın üzerinde boşluk vardı. Hem yerden kazanmak, hem çileklerin yere değmesini önlemek için ideal oldu. Bir tanesinin fotoğrafını çekmişim. İki tane aldık. 3 , 4 metrelik iki tane boruya ekildi çilek fideleri. Umarım bu yaz verimli olur:).

Eklenti 583562

Eklenti 583563

TCM 02-11-2015 12:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1416964)
@ aleydi; elmaları kurutmak için yan komşu yağlı kağıdın üzerine koyun demişti, tohum kuruturkende nedense yağlı kağıdın üzerinde tohumlar daha çabuk kuruyor. Burada elmaların domates gibi güneş görmesine gerek yok herhalde, nane kurutur gibi serin gölge bir yerde kuruması gerek herhalde. Bir de çekirdeksiz üzüm+tarçın işin fantezi kısmı di mi, yoksa elmayı kuruttuğumuz haliyle dediğiniz gibi keseye katıp serin bir yerde saklayıp çerez niyetine yiyebiliriz.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1416971)
Yağlı kağıtta olabilir tabi. Biz havalar sıcakken dış ortamda kurutmuştuk. Şuanda havalar oldukça serinledi. Ben şimdi evde denemeyi düşünüyorum. Soğuk hava da kuruması uzun sürebilir.

Tohumları bende yağlı kağıtta kurutmuştum geçen sene. Yine de yapışmasına engel olamadım. Bu yıl dosya kağıdında kuruttum daha memnun kaldım.

Çerez gibi tüketmesi de güzel.Çok üşengeç gördüm sizi:). Komposta halini de denemenizi öneririm.Posasını atıp sadece suyunu meyve suyu niyetine içiyoruz. Tercih sizin tabi:).

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1417615)
Tatili değerlendirdik:). Sn Kasap.94 bahçesinde gördüğüm boru içine çilek ekme fikrini, nihayet gerçekleştirdik:). Bizim biraz ondan farklı oldu. Kapalı boruyu delerek yapmıştı. Biz biraz tembel olduğumuzdan açık boru alıp ona ektik:).Duvarın üzerinde boşluk vardı. Hem yerden kazanmak, hem çileklerin yere değmesini önlemek için ideal oldu. Bir tanesinin fotoğrafını çekmişim. İki tane aldık. 3 , 4 metrelik iki tane boruya ekildi çilek fideleri. Umarım bu yaz verimli olur:).

Hem tembellik yapın hem de gariplere iftira atın...Tembeller siziiii... :D
İki koca kavanoz elma sirkesi yaptım ben, elma kurutmadım ama daha, unuttummm

aleydi 02-11-2015 15:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1417666)
Hem tembellik yapın hem de gariplere iftira atın...Tembeller siziiii... :D
İki koca kavanoz elma sirkesi yaptım ben, elma kurutmadım ama daha, unuttummm

O kadar kahvaltılık, salça yenilince. Elma sirkesi şart tabi:D Elinize sağlık:D. Aç karınına 1 bardak ılık suyun içine , bir çorba kaşığı elma sirkesi,1 çay kaşığı bal , bir haftada 1 kilo verdiriyor,afiyet olsun :).

aleydi 03-11-2015 10:10

5 Eklenti(ler)
Sardunyalar bu mevsimde güzelleştiler. Yavaş yavaş eve almaya başladım. Şimdi nasıl kıyayıp buduycam bu çiekli halleriyle bilmiyorum. Bahçede ki diğer çiçekleri, kırağı vurmuş.Allahtan sardunyalar etkilenmemişler.

Eklenti 583714

Eklenti 583715

Eklenti 583716

Eklenti 583717

Eklenti 583718

aleydi 03-11-2015 10:15

5 Eklenti(ler)
Onlarca sardunyayı bahçeden alıp saksılara diktim. Bunlar büyük ,çiçekli olanlar.Umarım bu mevsimde çiçekliyken şaşırtmak onlarazarar vermez.Çizmenin içinde ki neredeyse kurumuştu.Galiba çok sıcakları sevmiyorlar.

Eklenti 583719

Eklenti 583720

Eklenti 583721

Eklenti 583722

Eklenti 583723

asmalıtepe 03-11-2015 10:42

Sevgili aleydi saahi bu sardunyaları budamaktaki amacı anlayamadım, baharda budanacak zaten.
Kapalı alana alıyorsak onbeş günde bir az az sularsak yine de budamamız gerekmi ki acaba. Sevgiler...

aleydi 03-11-2015 12:53

1 Eklenti(ler)
Sevgili Asmalıtepe ablacım, eniştem her yıl sardunyaları budar. Hatta tek tük dal kalıncaya kadar. Sonra evin altında ki bodruma kaldırır. Baharla beraber tekrar çıkarır. O sardunyalar , ceylanlar işte bu durumdalar. Ben hiç budamadan kaldırdıklarım malesef pek çoğunu kaybettim. Çiçeklenmeleri bitsin, bende bu yıl budamayı düşünüyorum. Hem çıkan çelikler, yeni sardunyalar demek. Yüzlerce fotoğraf çekmişim. Sadece bir tanesini bulabildim ablamın sardunyalarından. Bulduğumda diğerlerini de yüklerim. Sevgilerimle.

Eklenti 583731

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025