agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   aleydi / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/35715.htm)

celalim01 03-11-2015 14:59

Aman dikkat et ,çok yüksek ağaçlara tırmanma ,düşmesi kötü oluyor.

aleydi 03-11-2015 15:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi celalim01 (Mesaj 1417874)
Aman dikkat et ,çok yüksek ağaçlara tırmanma ,düşmesi kötü oluyor.

Çok yüksek değildi, teşekkür ederim öğretmenim.

aleydi 04-11-2015 11:11

2 Eklenti(ler)
lupinleri ( acı bakla)yurt dışından tohum almıştım. Beş on tane fide oluşmuştu. Bir kısmını şaşırtma esnasında kaybettim.İki üç tanesini bahçeye ekebilmiştim. Kaya bahçesini bu yıl cosmoslar işgal edince, görünmez olmuştu pek çok çiçeğim. Cosmoslar sökülünce, altından bu güzellik çıktı.Çok mutlu oldum. Bir tane de olsa , bu bitkiyi yetiştirebileceğimi bilmek çok sevindirici.

Eklenti 583869

aleydi 04-11-2015 11:17

5 Eklenti(ler)
Sdurul ablamın , sevgili Sudenur'un güzellikleri. Nasılda büyüdüler. Bu çiçekli hali beni mest etti.

Eklenti 583872

Eklenti 583873

Eklenti 583874

Eklenti 583875

Eklenti 583876

aleydi 04-11-2015 11:26

5 Eklenti(ler)
Pek çok çiçeğimi kıra vurması sonucu kaybettim. 3 Dereceye dayanamayanlar: Zinnia, vapur dumanı,yer minesi,yıldız çadırı, gülibrişim fidesi,yıldız çiçeği,cosmos.

Vefalı aslanağızları hala çiçekte. Aynı safa,kadife, şebboy, sardunya,küpeli, lupin,fare kulağı,karanfiller ,papatya,alisyum hala dayanıklı çiçekteler.

Eklenti 583877

Eklenti 583878


Eklenti 583879

Eklenti 583880

Eklenti 583881

asmalıtepe 04-11-2015 11:49

Maaşallah hala böyle duruyor sa çiçekleriniz bravo size de, krağınıza da..

Sizin soğuklarınız da krağınız da bizim rüzgarların yanında çok maasum sevgili Aleydi.
hele şu alliciumların direnci çok güzel. Bahara dış alanda bulduğum her yere ekmeyi düşünüyorum inşallah.
Bahçeniz çok güzel çitiniz de öyle. Ellerinize sağlık.

aleydi 04-11-2015 12:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi asmalıtepe (Mesaj 1418039)
Maaşallah hala böyle duruyor sa çiçekleriniz bravo size de, krağınıza da..

Sizin soğuklarınız da krağınız da bizim rüzgarların yanında çok maasum sevgili Aleydi.
hele şu alliciumların direnci çok güzel. Bahara dış alanda bulduğum her yere ekmeyi düşünüyorum inşallah.
Bahçeniz çok güzel çitiniz de öyle. Ellerinize sağlık.

Ablacım bizi soğuklar Erzurum da yok:). Bu yıl maşallahı var havaların iyi gidiyor.

Alliciumlar hem çok tatlılar hem çok yayılganlar. Öyle çok tohum yaptılar. Gelecek yıl her yerden çıkacaklar sanırım.Hem renkleri güzel, hem zahmetsizler. GÜzel sözleriniz için teşekkür ederim sevgilerimle.

aleydi 06-11-2015 09:34

5 Eklenti(ler)
Biraz alışveriş:). Bahçe dekarasyon çok güzel. Hep bahçeye yatırım yapmak istemiyorum , gezmekte güzel. Kalan fotoğraflar. Devasa ağaçların kırılıp oluşturduğu görüntüler çok güzeldi.

Eklenti 584085

Eklenti 584086

Eklenti 584087

Eklenti 584088


Eklenti 584089

aleydi 06-11-2015 09:38

5 Eklenti(ler)
Artık sonbahar, kış yüzünü yavaş yavaş gösteriyor. Elimde yazdan kalan son görüntüleri paylaşıyorum.

Eklenti 584091

Eklenti 584092

Eklenti 584093

Eklenti 584094

Eklenti 584095

aleydi 06-11-2015 09:49

4 Eklenti(ler)
Ispanak, marul ekildi. Sulamadığım için.( Sulamaları don olayından korumak için sökmüştük). Yağmur da yağmayınca, tohumlar çürümez umarım. Bari hortumu takıp sulayım:).

Eklenti 584096
Bahçeye ektiğim sardunya fidelerim çok güzel geliştiler bu mevsimde. Çiçek açanlar oldu. Çiçekli çiçekli alıp saksıya ekince biraz sararıp soldular. Umarım toparlanırlar.-3 lere kadar dayandı sardunya.

Eklenti 584097

Bu köşe bu yıl pek çiçeksiz kaldı. Karanfil, hüsnü yusuf , şebboy tohumdan ilk yıl nadir çimleniyorlar. Allah'tan soğuğa dayanıklılar da gelecek yıl açarlar umarım:).
Eklenti 584098
Aslanağzı nasıl bereketli bir çiçekmiş. Sürekli yeni fideler oluşuyor. Bu mevsimde hala canlı çiçekli.
Eklenti 584099

münevver48 06-11-2015 14:09

sevgili aleydi, maşallah bu ne enerji, bir yandan gezme, bir yandan alışveriş derken ne ara ektin kış sebzelerini? afiyetle yemek nasip olur inşallah. bahçe kış yaklaşmasına rağmen yeşilliği devem ediyor.gözüm gönlüm açılıyor senin bahçeyi gezerken arkadaşım. sevgiler...

aleydi 06-11-2015 15:39

Kış sebzelerini ektimde sevgili Münevver48:). Tohumlar toprağın üstünde filizlenmiş. Bakalım toprağa tutunabilecekler mi. Yalnız ıspanak, pırasa inanılmaz lezzetli oluyor. Üretirken ne katıyorlar acaba tadları kötü oluyor pazardan aldıklarımızın. Ispanak ektikten sonra, çok nadir satın aldım. Arada çok büyük lezzet farkı var.
Bu sene havalar iyi gitti. Doyasıya bir bahçe yaşadık:). Sizin desteğinizle güzelleşti arkadaşım, eksik olmayın. Hep yanımda oldunuz. Sevgiler.

aleydi 06-11-2015 17:42

3 Eklenti(ler)
Mus mutlu günlerimden biri:).Sevgili Nilufer hanım çok teşekkür ederim. Koskocaman bir kutu çiçeğim oldu.

Bir gecelik gelin, 2 tane menekşe saksılı, hemde onlarca filizlenmiş menekşe . Nilufer hanım yurt dışından getirttiği özel bir menekşe olduğunu renginin beyaz olduğunu söylemişti. Öyle heyecanla çiçek açmasını beleyeceğim:).Yaşasın bitki kardeşliği.


Eklenti 584128


Eklenti 584129

Eklenti 584130

eneskrky 06-11-2015 18:18

Aleydi ablacım bahçen yine şahane gidiyor :)) sukulent ailesini artırdığını gözlemliyorum :)
Bu arada geçelik gelin hayırlı olsun nice güzel çiçeklerini göresin ablacım :)

aleydi 06-11-2015 18:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eneskrky (Mesaj 1418651)
Aleydi ablacım bahçen yine şahane gidiyor :)) sukulent ailesini artırdığını gözlemliyorum :)
Bu arada geçelik gelin hayırlı olsun nice güzel çiçeklerini göresin ablacım :)

Bahçenin son demleri sevgili eneskrky.Yine de hala bu mevsimde çiçekli olması güzel:). Artık hava iyice soğuyor. Ev çiçeklerine yönelmek lazım:). Sevgilerimle.

aleydi 07-11-2015 11:06

1 Eklenti(ler)
Sn Hozatın ki gibi olmadı:). Sonbahar çiçeklerinden bir demet.

Eklenti 584250

münevver48 07-11-2015 20:03

sevgili aleydi, yeni çiçeklerini güle güle büyüt. özellikle bir gecelik gelinini, inşallah çiçeklerini açtığını da görmek dileğimle.soğuğa dayanıklı olmadığını sevgili akçabardak dan öğrenmiştim.hatırlarsan onun ki geçtiğimiz kış kurumuştu. sonbahar demeti de güzel bir sunum olmuş. sevgiler

sinbas 07-11-2015 21:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1418615)
Kış sebzelerini ektimde sevgili Münevver48:). Tohumlar toprağın üstünde filizlenmiş. Bakalım toprağa tutunabilecekler mi. Yalnız ıspanak, pırasa inanılmaz lezzetli oluyor. Üretirken ne katıyorlar acaba tadları kötü oluyor pazardan aldıklarımızın. Ispanak ektikten sonra, çok nadir satın aldım. Arada çok büyük lezzet farkı var.
Bu sene havalar iyi gitti. Doyasıya bir bahçe yaşadık:). Sizin desteğinizle güzelleşti arkadaşım, eksik olmayın. Hep yanımda oldunuz. Sevgiler.

Bazı suni gübreler toprakta ve bitki bünyesinde 2-3 ay gibi sürede ancak kayboluyorlar ki! bu da bizim ıspanak ve marul gibi türlerde yetiştirme esnasında kullanılırsa suni gübreyi bitki ile birlikte bünyemize almış oluyoruz tat bozukluğu bundan kaynaklanabilir.

Yanlış hatırlamıyorsam bunlardan birisi TSP olabilir.

Bilinçsiz ve Düzensiz kullanılan Suni gübreler sebze ve meyvelerde lezzet,aroma ve raf ömrünü etkiler.

aleydi 07-11-2015 22:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1418856)
sevgili aleydi, yeni çiçeklerini güle güle büyüt. özellikle bir gecelik gelinini, inşallah çiçeklerini açtığını da görmek dileğimle.soğuğa dayanıklı olmadığını sevgili akçabardak dan öğrenmiştim.hatırlarsan onun ki geçtiğimiz kış kurumuştu. sonbahar demeti de güzel bir sunum olmuş. sevgiler



Sevgili Nomad bir gecelik gelinin çeliklerini paylaşmıştı bizimle. O yüzden Nulifer hanıma başka bir üye arkadaşıma vermesini rica ettim. Üye arkadaşa ulaşamadığını, kargoyu hemen göndermek istediğini söyledi. Bu durumda bende seve seve kabul ettim.

Biliyorum ki çelikten yetiştirmek birgecelikgelinin baya zahmetli . Çiçek açması çok uzun yıllar sürüyor. Koskoca bir kutu çiçek. Yanında köklü menekşeler, çok mutlu oldum. Bir kere daha kendilerine çok teşekkür ederim.

Sonbahar demeti uyanır uyanmaz 5 dakika da hazırlandı. Biraz aceleye geldi:o.

Asıl saksıları merak ediyorum:). Bahçeni çiçeklerinide özledik arkadaşım. Teşekkür ederim.

A_NOMAD 07-11-2015 22:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1418890)
...Biliyorum ki çelikten yetiştirmek birgecelikgelinin baya zahmetli . Çiçek açması çok uzun yıllar sürüyor...

Sevgili aleydi çok yanlış biliyorsunuz :)

Çelikten yetiştirmek hiç zahmetli olmadığı gibi inanılmaz da keyifli, bitkinin ihtiyaçlarını karşılarsanız büyük bir hızla gelişiyor.

Benim gelinim (Prenses) çelikten yetişti, geçen sene bana küçük bir çelik olarak gelmişti ve biliyorsunuz bu sene çiçeğini hep beraber gördük ;)


(Elbette hazır yetişmiş bitkiyi tercih etmeniz yanlış değil ama çelikten yetiştirme konusuna da çamur attırmam :D Onun hissi çok ayrı, evladınız gibi oluyor)

aleydi 07-11-2015 22:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sinbas (Mesaj 1418870)
Bazı suni gübreler toprakta ve bitki bünyesinde 2-3 ay gibi sürede ancak kayboluyorlar ki! bu da bizim ıspanak ve marul gibi türlerde yetiştirme esnasında kullanılırsa suni gübreyi bitki ile birlikte bünyemize almış oluyoruz tat bozukluğu bundan kaynaklanabilir.

Yanlış hatırlamıyorsam bunlardan birisi TSP olabilir.

Bilinçsiz ve Düzensiz kullanılan Suni gübreler sebze ve meyvelerde lezzet,aroma ve raf ömrünü etkiler.

Ben sadece yanmış çiftlik gübresi kullanıyorum Sn Sinbas. Bir kere salatalıklar kuruyordu. Sadece bir kere onlara ilaç kullanmıştım. 15 Gün toplamayın demişlerdi. O yıl salatada yiyemedik. Sonra kış geldi.

Onun dışında ilk zamanlar farkında olmadan:). Sonradan öğrendim kompost yaptığımı:). Sonbahar da kalan sebzeleri, yaprakları toprakta bırakıyorum. Bahçe çimine bile suni gübre bir kere kullandım. Sebze bahçem arka tarafta. Yine de suni olan her şeyden kaçınmaya çalışıyorum. Yarında mümkün olursa pırasa ekmeyi düşünüyorum.

Çok pırasa sevmem. Yemeğini yaptım. Parmaklarımı yiyecektim:). Gerçekten enfesti. Dediğim gibi özellikle pırasa, ıspanakta lezzet farkı çok fazla hissediliyor.

Bir yandan da çok üzücü. Kanser vb hastalıklar neden arttı diyoruz. Ne yazık ki denetlemeler eksik, yetersiz. Bu tür ürünleri ihraç edemiyoruz. İç pazarda satılıyor. Biz bilinçlenip, neden bunları bize yediriyorsunuz deyinceye kadarda, bu vahim tablo devam edecek:(.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

aleydi 07-11-2015 23:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1418896)
Sevgili aleydi çok yanlış biliyorsunuz :)

Çelikten yetiştirmek hiç zahmetli olmadığı gibi inanılmaz da keyifli, bitkinin ihtiyaçlarını karşılarsanız büyük bir hızla gelişiyor.

Benim gelinim (Prenses) çelikten yetişti, geçen sene bana küçük bir çelik olarak gelmişti ve biliyorsunuz bu sene çiçeğini hep beraber gördük ;)

(Elbette hazır yetişmiş bitkiyi tercih etmeniz yanlış değil ama çelikten yetiştirme konusuna da çamur attırmam :D Onun hissi çok ayrı, evladınız gibi oluyor)

Bak sen :D

İki oğlak kılıçları çekiyoruz o zaman :))
iyi ...kötü ...çirkin..-film müzik | İzlesene.com


Söyleyenlerin yalancısıyım. 7 yıl sonra açtı diyen üyeler arkadaşlar var:).

Kopyalayıp yapıştırabilirim.

Sizinkisi bal olmasın sevgili NOMAD:D.

sinbas 07-11-2015 23:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1418898)
Ben sadece yanmış çiftlik gübresi kullanıyorum Sn Sinbas. Bir kere salatalıklar kuruyordu. Sadece bir kere onlara ilaç kullanmıştım. 15 Gün toplamayın demişlerdi. O yıl salatada yiyemedik. Sonra kış geldi.

Onun dışında ilk zamanlar farkında olmadan:). Sonradan öğrendim kompost yaptığımı:). Sonbahar da kalan sebzeleri, yaprakları toprakta bırakıyorum. Bahçe çimine bile suni gübre bir kere kullandım. Sebze bahçem arka tarafta. Yine de suni olan her şeyden kaçınmaya çalışıyorum. Yarında mümkün olursa pırasa ekmeyi düşünüyorum.

Çok pırasa sevmem. Yemeğini yaptım. Parmaklarımı yiyecektim:). Gerçekten enfesti. Dediğim gibi özellikle pırasa, ıspanakta lezzet farkı çok fazla hissediliyor.

Bir yandan da çok üzücü. Kanser vb hastalıklar neden arttı diyoruz. Ne yazık ki denetlemeler eksik, yetersiz. Bu tür ürünleri ihraç edemiyoruz. İç pazarda satılıyor. Biz bilinçlenip, neden bunları bize yediriyorsunuz deyinceye kadarda, bu vahim tablo devam edecek:(.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Çevremde herkese söylerim, daha önce burada da yazmış olabilirim pazardan aldığımız sebze ve meyveleri en az 2-3 gün beklettikten sonra bol su ile yıkayıp ve kabuklarını soymak sureti ile tüketmemiz gerektiğini.
Zira;zirai ilaçların büyük çoğunluğunun hasat günü 3 gün, üretici ticari amaçlı yaptığı için mutlaka ilaç yapmak zorunda, domates, fasulye ve salatalığı örnek verecek olursak bunların zararlısı kesintisiz devamlı ilaç yapılıyor. hasat gününü beklediklerini sanmıyorum, sabah pazara mal çıkarmak zorunda.

A_NOMAD 07-11-2015 23:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1418901)
...Söyleyenlerin yalancısıyım. 7 yıl sonra açtı diyen üyeler arkadaşlar var:).
Kopyalayıp yapıştırabilirim.
Sizinkisi bal olmasın sevgili NOMAD:D.

7 yıl açtıramayanlardan biri de şu an 'bir gecelik gelinlerin babası' diyebileceğim ustamız, sevgili Zafer İnandıklı ama neden o zamanlar kolay açtıramamışlar?
-Çünkü bitkinin huyunu suyunu bilmiyorlarmış...

Oysa şimdi tüm ihtiyaçlarını/isteklerini biliyoruz (büyüklerimizin tecrübeleri ve eskiye göre çok daha kolay ulaşabildiğimiz yabancı kaynaklar sayesinde) ve ona uygun davranınca da hiç nazlanmadan açıyorlar, söyleyin şimdi bu bal mı? ;)


Müzik de fena gitmedi laf aramızda :D

aleydi 07-11-2015 23:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sinbas (Mesaj 1418902)
Çevremde herkese söylerim, daha önce burada da yazmış olabilirim pazardan aldığımız sebze ve meyveleri en az 2-3 gün beklettikten sonra bol su ve kabuklarını soymak sureti ile tüketmemiz gerektiğini.
Zira;zirai ilaçların büyük çoğunluğunun hasat günü 3 gün, üretici ticari amaçlı yaptığı için mutlaka ilaç yapmak zorunda, domates, fasulye ve salatalığı örnek verecek olursak bunların zararlısı kesintisiz devamlı ilaç yapılıyor. hasat gününü beklediklerini sanmıyorum zira pazara mal çıkarmak zorunda.

Keşkebu tür uygulamalara gerek olmasa Sn Sinbas:(. Hemen hemen bütün meyve , sebzelerde en vitaminli bölümün kabukların altında olduğunu söylüyor uzmanlar.Bilinçsizce yapılan çok vahim durumlar var. Cevizleri beyazlatmak, zeytinleri göze hoş göstermek için kullanılan kimyasalllar gibi.

Üretici yapmak zorunda fikrini kabul edemeyeceğim. Dediğim gibi bu ürünle iç pazarda satılıyor. Gümrükten geçemiyorlar. Bu bilinçsizliği yenmek zorundayız.

Tüketiciler de pazardan ( özellikle biz millet olarak) tüketiceğimizden fazlasını alıyoruz. Daha az, kaliteli üretimle çözebiliriz bu durumu diye düşünüyorum.

sinbas 07-11-2015 23:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1418906)

Üretici yapmak zorunda fikrini kabul edemeyeceğim.

Bende kabul etmiyorum fakat gerçek bu, bilinçsiz tarım, para hırsı, gelecek kaygısı, üretimdeki girdi maliyetlerinin her geçen gün artması çoğu üreticimizi bu hataya sürüklüyor ve pazara ilaçlı sebze ile girmeleri denetimsizlikten kaynaklanıyor.

Bu günlük benden bu kadar. :)

Size iyi geceler sayın @aleydi. görüşmek dileğiyle hoşça kalın.

birgecelikgelin 07-11-2015 23:50

Sevgili Aleydi bir gecelik gelin için de bir kaç bilgi vereyim resimde gördüğüm size gönderilen yapraklardan dünyanın filizi olur ben haziran dışarı çıkarıyorum kasımın başında içeri alıyorum içerden dışarı aldığımda bahçem yarı gölgede olsa tepede güneş yanığı olan yaprağı kestim gelişigüzel normal toprağa yarısını gömdüm 8 tane yeni yavru çıkardılar dağıttım konuya komşuya filizlenmesi kolay bana göre çiçek açması bende zor oldu Saygılarımla .

İsmail Kuzucu 08-11-2015 17:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1418615)
Kış sebzelerini ektimde sevgili Münevver48:). Tohumlar toprağın üstünde filizlenmiş. Bakalım toprağa tutunabilecekler mi. Yalnız ıspanak, pırasa inanılmaz lezzetli oluyor. Üretirken ne katıyorlar acaba tadları kötü oluyor pazardan aldıklarımızın. Ispanak ektikten sonra, çok nadir satın aldım. Arada çok büyük lezzet farkı var.
Bu sene havalar iyi gitti. Doyasıya bir bahçe yaşadık:). Sizin desteğinizle güzelleşti arkadaşım, eksik olmayın. Hep yanımda oldunuz. Sevgiler.


Tatsız olmalarının sebebi ne katıyorlar değil, ne katmıyorlar olacak. Bunun sebebi aslında çok basit, ülkemizin çoğu topraklarında da eksik olan potasyum içeriği. Potasyum bitkinin lezzetini ve raf ömrünü diğer etkileyen gübredir.

Potasyum gübresini çoğu üretici kullanmaz veya sadece yazlık ürünlerde kullanır. Üretici sadece verime bakar çünkü. Malesef bu bir gerçek. Ek masrafı kısmak için gübre uygulaması yapılmaz.

Birde şöyle bir düşünce var, yazın nasıl olsa gübreleme yaptık, kışın vermeye gerek yok. Aslında verilen gübreyi o sezonki bitki çekmiştir. Kışlık ürünlere bu yüzden hiç besin kalmaz.

aleydi 08-11-2015 18:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1419032)
Tatsız olmalarının sebebi ne katıyorlar değil, ne katmıyorlar olacak. Bunun sebebi aslında çok basit, ülkemizin çoğu topraklarında da eksik olan potasyum içeriği. Potasyum bitkinin lezzetini ve raf ömrünü diğer etkileyen gübredir.

Potasyum gübresini çoğu üretici kullanmaz veya sadece yazlık ürünlerde kullanır. Üretici sadece verime bakar çünkü. Malesef bu bir gerçek. Ek masrafı kısmak için gübre uygulaması yapılmaz.

Birde şöyle bir düşünce var, yazın nasıl olsa gübreleme yaptık, kışın vermeye gerek yok. Aslında verilen gübreyi o sezonki bitki çekmiştir. Kışlık ürünlere bu yüzden hiç besin kalmaz.

Yani sadece tadsız mı Sn İsmail. Sağlığa zararlı şeylerde kullanılmıyor mu?. Sn sinbasın bahsettiği şeyler vs.

Bal üretimini arttırmak için naftalin kullanıldığını gördük. İnsan sağlığına son derece zararlı bir madde.
Sadece gübre eksiliğinden bir durum söz konusu olsa, o zaman neden gümrükten dönen mallar var. Kimyasal kalıntı diye geri çevrildiğini tv lerde görüyoruz. Bilinçsizlik, denetimsizlik bu ülkenin en büyük sorunu bu yadsınamaz bir gerçek.

Sizin kullandığınız ürünlere bakıyorum. Ürettiğiniz ürünün kalitesine.Mutlaka maddi olarakta karşılığını alıyorsunuz. Diğer tarafta bunlara dikkat etmeyen kişi de aynı şekilde maddi kazanç sağlıyor.Sizin gibi bilinçli üreticilere ihtiyacı var bu ülkenin.

Devlet her konuda kurslar, yeterlilik sınavları açıyor. (Yüzde kaçı bilmiyorum fakat bu ülke de tarımla uğraşan kesimin azımsınmayacak büyüklükte olduğunu biliyoruz). Doğru ekim nasıl yapılmalı, halkın sağlığıyla oynamadan kaliteli, verimli üretim nasıl yapılır biraz öğretmek lazım insanlara. ilgili kurslar var biliyorum,devlet dairesi mantığıyla çalışıyorlar sanki. Yetersiz işlevsiz ki bu durumdayız. Bunun yanında ürün denetlemeleri de yapılmalı. Sağlığa zararlı ürünler yok edilmeli.

Meyvelerdeki durumları da biliyorsunuz . Üzerlerine mum sürüldüğünü. Sarartmak için kullanılan sağlığa zararlı maddeler.Bunlar bizim gibi üçüncü dünya ülkelerinde oluyor. Gelişmiş ülkeler, kendi insanlarının bunları yemesine izin vermiyor. Umarım bizde de insan sağlığına gereken önem verilir. Sağlıcakla kalın.

İsmail Kuzucu 08-11-2015 19:00

Şuan çoğu üretim alanlarında ilaçlamadan kaynaklı sorun yok. Nedeni ise ilaçlamalarda sürenin iyice kısalmış olması. Hatta artık seralarda ilaç yerine böcekler kullanıyor, devletinde buna desteği var.

Diyelim gübrükten mal geri döndü. Bu ürünler normalde üreticiye geri gönderilmesi gerekli. Toptancı ne yapıyor peki? Senin ürününe 10 kuruş yerine 5 kuruş vereyim ziyan olmasın diyor. Üretici ne yapsın bunu kabul etmek zorunda. Geri dönen ürünleri üreticiye sormak gerekli ilaçlamayı nasıl yaptın diye. Çoğunda kalıntı olmadığına eminim. (Bununla ilgili bir video vardı bulursam eklerim.)

Ben kendi ürettiğimi aracı ile satsam hiç olacak iş değil, kendim sattığım için masraf edebiliyorum.

Kurslar açılıyor ama sınavları yapıldığı zaman herkes geçiyor. Peki bu nasıl oluyor? Nedeni ise kursun öğretmenleri bir daha uğraşmamak için soruları kolay hazırlıyor veya herkes bir başkasından cevapları alıyor. Adam akıllı sistem hiç yok. 7 yıl önce ilaç atma belgesi almıştım, hiç yararını görmedim mesela.

Denetim kelimesi ziraat mühendisinin gelip çay içip gitmesi bence. Seralarımız kayıt altında olduğu için her ilaçlamayı ve gübrelemeyi yazmak zorundayız. Mühendiste bunları gelip kontrol etmek zorunda ve imzaalaması gerekli. Kış geldi hâlâ mühendis gelecek. :)

Tek sorun aradaki aracılar ve denetimler. Bunların ikisi tam olsa sağlıklı ürünler yiyeceğiz.

(Şu mumlama işini anlamış değilim zaten, bahçe meyvelik iken tonlarca ürün soğuk hava deposuna konurdu. 1 sene sonra bile bozulmazdı. Sadece biraz suyunu çekerdi.)


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025