![]() |
5 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
Sevgili Aleydi sayfanız gene harika.1291 nolu resimdeki yaprağı çizgili çiçeğin adını öğrenebilir miyim?Sevgiler.
|
Eklenti 547493[/QUOTE]
Sevgihocam iyi oldu hatırlattınız. Gözümün önündekileri bile unutabiliyorum bazen. Sorduğunuz bir tür kolyoz, yaprak güzeli. İki farklı çeşit almıştım. Diğeri çok dayanıksızmış, esintide kaybettim. Bunu da yeni bir saksı alıp içeriye almam lazım, en kısa sürede. Sevgiler. |
Teşekkür ederim,Aleydi.Çok hoşmuş,ben nedense Kalyoz türlerini çok seviyorum.Güle güle büyütün.Sevgiler.
|
3 Eklenti(ler)
Biraz nostalji yapalım. Sevgili Sudenur, minişler nasılda büyüdüler. Minik saksıdakinin fotoğrafını bulamadım. O da doldu taştı:).
Eklenti 552857 Eklenti 552858 Eklenti 552859 Eklenti 552860[/QUOTE] Eklenti 582885 Eklenti 582886 Eklenti 582887 |
4 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Bugün Sn TCM nin bahçe sayfasında görünce aklıma geldi. Ablamların bahçe elma , ayva dolu. Annemle babam elmalar olmaya başlayınca yıkayıp dilip kuruturlar. Ben kışın çerez gibi yemeyide seviyorum elma kurusunu. Genelde de hiç şeker katmadan. Tarçın ve çekirdeksiz üzümle kaynatırım, tadına doyum olmaz. Kalan elmaları rendeden geçirip buzdolabına atabilirsiniz. Elmalı pastalar için hemen elinize gelir. İster pişirin, isterseniz çiğ olarak diffirizde uzunca bir süre saklayabilirsiniz. Bez torbada saklıyorum. Şimdilik poşette, görüntü için.
Eklenti 582893 |
Elmaların bir de turşusunu deneyin derim sevgili aleydi. Çok güzel oluyor.Belki bir kısım vitaminlerini kaybediyorsa da güzel oluyor.
|
Alıntı:
|
sn aleydi,tüm çiçekleriniz çok güzeller MAŞAALLAH ben sukulent bitkilerinizin (malum kışımız çok soğuk ve sert geçiyor) nasıl muhafaza ediyorsunuz.Malum derken bende komşu ilden Kütahya da yaşıyorum aynı iklime sahibiz.
|
Alıntı:
|
Evet aynı acur gibi, herşeyle birlikte de atabilirsiniz ama dilimledikten sonra atıyorum.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Alisyumlar, yaz boyunca böyle güzel olmamışlardı. Onlarda serin havaları sevenlerden.
Eklenti 582961 Eklenti 582962 Eklenti 582963 Eklenti 582965 Eklenti 582966 |
@ aleydi; elmaları kurutmak için yan komşu yağlı kağıdın üzerine koyun demişti, tohum kuruturkende nedense yağlı kağıdın üzerinde tohumlar daha çabuk kuruyor. Burada elmaların domates gibi güneş görmesine gerek yok herhalde, nane kurutur gibi serin gölge bir yerde kuruması gerek herhalde. Bir de çekirdeksiz üzüm+tarçın işin fantezi kısmı di mi, yoksa elmayı kuruttuğumuz haliyle dediğiniz gibi keseye katıp serin bir yerde saklayıp çerez niyetine yiyebiliriz.
|
Alıntı:
Tohumları bende yağlı kağıtta kurutmuştum geçen sene. Yine de yapışmasına engel olamadım. Bu yıl dosya kağıdında kuruttum daha memnun kaldım. Çerez gibi tüketmesi de güzel.Çok üşengeç gördüm sizi:). Komposta halini de denemenizi öneririm.Posasını atıp sadece suyunu meyve suyu niyetine içiyoruz. Tercih sizin tabi:). |
2 Eklenti(ler)
Yeni iki tane daha kasımpatı aldım.Çok güzel değişik çiçeklileri var biliyorum. O kadar çok yere baktım onlardan bulamadım. Bursa!ya gidersem Cuma günü oradan bakmak istiyorum. Arka sokakta dolaşırken gördüm. Kaldırıma ekmişler renkleri çok güzeldi. Eşime dedim:D (Evde kimse yok bir dal yürütsem) diye:D. (Kamera var) dedi:D. Tabi ben hızlı adımlarla uzaklaştım oradan:).
Eklenti 582972 Eklenti 582973 |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Haftasonu köye gitmiştik. Gandal asla tavuklara yaklaştırmıyor. Bende düşünüyorum, şirin güzel bir kümes. Etrafı kirleticek diye vazgeçiyorum.
Eklenti 583085 Eklenti 583086 |
5 Eklenti(ler)
Kalan gidenler:).
Eklenti 583099 Eklenti 583100 Eklenti 583101 Eklenti 583102 Ufacıkbir sürgünden yetiştirdiğim hanımeli. Köklenme hormonu vs kullanılmadı. Baya büyümüş ve gelişmişti. Yerin değiştirince, bir de sulamayı unutunca bu duruma geldi. 6 tane hanımelinden 2 sini bu şekilde kaybettim. Hanımeliniz varsa bir karış boyunda dal kesip toprağa ekerseniz, kısa sürede geliştiklerini görebilirsiniz. Eklenti 583103 |
1 Eklenti(ler)
Bunları yok kenarından toplayıp bahçenin bir köşesine ekmiştim. Yabani hazeran diye biliyorum.Tohumları bahçeye döküldü toplayamadım. Bakalım gelecek yıl çıkacaklar mı?
Eklenti 583107 |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
Arkadaşlar lütfen bu videoyu izleyin. Bugün bu longoza gittim. Harika bir yer. Ne yazık ki, kıymetini bilemediğimiz bir güzellik daha.Yolda bir tane yarım yamalak tabela var. Yerli halk bile çok az biliyor.Küçük baş ve büyükbaş hayvan çiftliği gibi olmuş. Öyle ki hayvanların başında çoban bile yok. Muhtemelen akşama kadar oraya bırakıp. Akşam gelip alıyorlar.Bütün florayı tüketiyorlar.
Yerde ki çimin yeşil görüntüsü muhteşemdi.Suda ki yakamoz görüntüleri, nilüferler. Nilüferler açtığında orada olmak istiyorum tekrar. Suyun içinde devasa ağaçlar. Daha önce de karasuda ki Acarlar longoza gitmiştim. Orası da çok güzeldi.Burası gerçekten büyüleyici. https://www.dailymotion.com/video/x2...is-2014_travel |
Sabah kahvemi bu güzel bahçelerde içiyorum. Sefam/ız olsun :)
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Kocaçay Deltasından Bir kaç fotoğraf yüklemek istedim. İnanılmaz bir doğa harikası. Koca koca ağaçlar suyun içinde. Bir kısmı kuruyup düşmüş. Bu mevsimde bile yemyeşil çimenler. Bizim gittiğimiz bölüm çalılıkmış. Diğer taraf ormanlık. Vakit kalmadı obölüme gitmeye. Kimbilir nasıl belki daha güzeldir. Öyle sakindi ki etrafta bizden başka, inekler, keçiler, mandalar vardı. Tek bir insan görmedik. Sahipsiz kalmış gibi.
Eklenti 583334 Eklenti 583335 Eklenti 583336 Eklenti 583337 Eklenti 583338 |
5 Eklenti(ler)
Doyamadığım görüntülere devam.
Eklenti 583339 Eklenti 583340 Eklenti 583341 Bunun ne olduğunu bilen var mı. Acaip güzel kırmızı meyveleri var. Yenip yenmediğini bilmiyorum her yer de bunlar vardı. Eklenti 583342 Eklenti 583343 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:26. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025