![]() |
Teşekkür ederim evet nihayet düzeldi. Daha çok renk ve görüntü var. Bordo olan katlı mı bilemedim.Benim çocukluğumdaki katlılar gibi değiller. Yine de katlı sayılırlar mı :) Fotoğraflara yansımayan bir güzellik , uçuş uçuş rengarenk. Şimdilik iki torba tohum topladım. Daha çok toplarım umarım.
|
Evet öyle çok da katlı gibi değil, ama olsun biz hatmi çiçeğini seviyoruz. :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sayın Sinbas kullandığım program ımagemagick. Tam 500 yapamıyorsunuz 600 mgpiksel civarında küçültüyor. Bunu bulup kurabilmiştim. Tek tek küçültmek çok zor. Umarım işinize yarar. |
Pıxresizer isimli bir proğram var. İstediğiniz boyuta ayarlayıp yüzlerce resimi kısa bir sürede küçültebiliyor. Denemenizi öneririm.
|
Bakarım Sn Muda teşekkür ederim.
|
2 Eklenti(ler)
Sıra girginelerde. Çok çiçek ve tohum almanın avantajı. Bahçem hiç çiçeksiz kalmadı. Biri solarken diğerleri açmaya başladı. Sürekli çiçek açanlar var. Sezonu kapatıp tohum vermeye başlayanlar vs. Girigine kırmızılı bir tür vardı aldıklarımın içinde en çok merak ettiğim. Ne yazık ki o açmadı. Belki açar hala umutluyum:).
Eklenti 573291 Çiçeğin boyutunu gözler önüne sermek için, bir kenarına akşam sefasının çiçeğini iliştirdim:)). Hem bodur hemde çiçekleri çok büyük . Eklenti 573292 |
5 Eklenti(ler)
Yeniden fotoğraf yüklemeye başladım:). Hangisini yükleyeceğimi şaşıyorum. Çoklu program benim kullandığım işletim sistemi linux olduğundan simple image reducer. Çok işime yarıyor aynı anda yüzlerce fotoğrafı küçültebildim. Çok yazı yazmadan fotoğrafları sıralamak istiyorum:).
arkadaşlarımın hediyesi ,hoya ve sukulentler. Hepside çok güzel büyüdüler. Çok teşekkür ediyorum. Sevgilerimle. Eklenti 573406 Eklenti 573407 Eklenti 573408 Eklenti 573409 Eklenti 573410 |
5 Eklenti(ler)
Ekleyemediğim gül hatmiler:)
Eklenti 573414 Eklenti 573413 Eklenti 573415 Eklenti 573416 Eklenti 573417 |
1 Eklenti(ler)
Yaprak güzeli diğeri ne yazık ki serin havaya dayanamadı. Bu baya büyüdü, saksısının değişmesi lazım.
Eklenti 573418 |
5 Eklenti(ler)
Minyatür güller, vapur dumanı ve bir kaç güzellik :).
Eklenti 573419 Eklenti 573420 Eklenti 573421 Eklenti 573422 Eklenti 573423 |
5 Eklenti(ler)
Karışık görüntüler. Kardinaller en son aldığım tohumlardan çok kolay yetiştiler. Bir kere daha vurgulamak isterim erken tohum ekimi , verimsiz geç büyüme ve çürümeye sebeb oluyor.
Eklenti 573438 Eklenti 573439 Eklenti 573440 Eklenti 573441 Eklenti 573442 |
sevgili aleydi, hep aynı sözler olacak ama başka türlü bu güzelliği anlatmanın bir yolu var mı? çok güzel, şimdi senin bahçende olmak sabah kahvesini mis gibi çiçek kokularının içinde yudumlamak isterdim. ne yapalım gönüllerimiz bir olsun. ben kahvemi senin bahçeni seyrederek yudumluyorum.o pembe gülün kokusunu duyar gibiyim arkadaşım. birde bir serinlik geldi senin bahçenden mi? bilemedim sevgilerimle
|
Alıntı:
Sevgiler... |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sevgili Münevver48 , pasiflorenin fotoğrafını ekliyorum. Tohumdan ekmiştim ya büyüdü. Bu pasiflore midir? . Eklenti 573457 |
Alıntı:
Evet evde yer problemi olacak. Kışın çiçeklerim için ne yapabilirim diye düşünmeden edemiyorum. Pek çoğu ısıltımış ev ortamını da sevmiyor. Bir çok minyatür gülümü, sardunyamı bu yüzden kaybettim. Bu konuda da sizin ve arkadaşlarımın fikirlerinize ihtiyacım var. Teşekkür ederim sevgilerimle. |
Sevgili Münevver48 , pasiflorenin fotoğrafını ekliyorum. Tohumdan ekmiştim ya büyüdü. Bu pasiflore midir? .
Eklenti 573457[/QUOTE] sevgili aleydi, ben pasiflorene benzeyen bitki göremedim. gülibrişim veya jakaranda fidesine benzettim. küstüm çiçeği de olabilir. üçününde yaprakları birbirine çok benziyor. |
Alıntı:
Pasiflorenin tohumlarına ne oldu acaba:D. Ben ona pasiflore diye seviniyordum. Gülibrişimi pasiflore diye satıyor demek ki yabancılar. Gülibrişim -15 dereceye kadar dayanıyormuş. Neyse artık baharda fide olarak dikeriz. Sevgilerimle. |
sevgili aleydi , gülibrişim de güzel bir ağaç. çiçekleri tüy gibi uçuş, uçuş açıyor.bizim parktan
bende tohumlarından toplamıştım. ekeyim diye ama eşim çok sabırsız,bırak fidanından alırız. o tohum ne zaman büyüyecek dedi diye bende ekmedim. görüyorum sizinki maşallah güzel boylanmış. sizinkini görünce pişman oldum. neyse güle güle büyütürsün sevgilerimle. |
Teşekkür ederim sevgili Münevver48 sayende öğrenmiş oldum. Bir kaç tane daha var onlar pek gelişmedi. Kaldırımda boş bir alan vardı. Buraya bir fidan alıp ekeyim dediğim. Biraz daha büyürse oraya ekerim. Bende nette görünce beğendim. Görüntüsü baya güzelmiş.
|
5 Eklenti(ler)
Hemen gül hatmilerle geçelim. Beyaz ve kremi olması ne güzel demi:).
Eklenti 573530 Eklenti 573531 Eklenti 573532 Eklenti 573533 Eklenti 573534 |
5 Eklenti(ler)
Birazda sebzeler, dün toplamadan çekemedim fotoğraflarını. Domatesler kızardı baya çoğaldılar. Bugün etkilin için tohumlarını bile aldım. Daha önce ki etkinlikte 4 çeşit tohum paylaşımı yapabilmiştim. Bu yıl umarım daha çok çeşitle katılabileceğim. Yalnız tohum ayıklamak baya yorucuymuş. Emeği geçen herkese bir kez daha çok teşekkür ederim.
Eklenti 573538 Eklenti 573539 Eklenti 573540 Eklenti 573541 Eklenti 573542 |
5 Eklenti(ler)
Lale güllerde çok güzel çiçeklendiler. Arka köşede bir yerlerde kaldılar. Ön tarafa daha görünür bir eksem daha iyi olacaktı..Bu kadar güzel bir çiçeğin , çiçeklenmesinden endişe ettim aslında. Sandığımdan daha kolay bir türmüş. Çiftlik gübresi büyümelerinde etkili oldu.Tabi sn Kgursan'ın beraberinde gönderdiği besinlerde etkili oldu büyümelerinde.
Eklenti 573543 Eklenti 573544 Eklenti 573545 Eklenti 573546 Eklenti 573547 |
5 Eklenti(ler)
Gelecek yıl için çiçek planlarım:). Zinia her dem çiçekli, bodur kadifeler sarı pembe, aslanağzı bodur tercihim, vapur dumanı her daim çiçekli. Diğerlerinden nasıl vazgeçerim. Bunlar olmazsa olmazım olurlar o zaman:).
Eklenti 573553 Eklenti 573554 Eklenti 573555 Eklenti 573556 |
Alıntı:
Yani çiçekte çiçekmiş hani maşallahı var. |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 573558 Eklenti 573559 Eklenti 573560 Eklenti 573561 Eklenti 573563 |
4 Eklenti(ler)
|
Hepsi de çok güzel de, ben Cosmos'lara bayıldım...
|
Sevgili aleydi, muhteşen bir bahce, bayada emek verilmiş tebrik ederim . Daimi olsunlar ..
|
Alıntı:
Ablacım cansınız çok teşekkür ederim. Gerçekten çok güzel oldular. Kaya bahçesini istila ettiler, lakin rüzgarda rengarenk öyle bir salınışları var ki :). Bir türlü kıyayıp sökemedim. Sevgilerimle. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025