agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   aleydi / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/35715.htm)

aleydi 08-08-2015 21:16

2 Eklenti(ler)
Lisiler yavaş yavaş açmaya başladı. Çok güzeller, Sn kgursana çok teşekkür ederim beni bu çiçekle tanıştırdıkları için. Fidelerin hepsi çok sağlıklı büyüdüler. Hediyeleri ben, üç gün sonra diktiğim için ve kutunun dibinde kaldıları için kaybettim. Yine de ince düşüncelerinden dolayı sağolsunlar.

Eklenti 570318

Eklenti 570319

eneskrky 08-08-2015 22:09

Bitürlü yetiştiremediğim lisi .. İmrendim doğrusu :D

aleydi 08-08-2015 23:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eneskrky (Mesaj 1400723)
Bitürlü yetiştiremediğim lisi .. İmrendim doğrusu :D

Açıkcası bu kadar güzel bir çiçeğin bu kadar kolay yetişebilceğini bende hiç düşünmemiş. Özel gübrelerle gelince korkum bir kat daha arttı. Sonra sevgili Akçabardak ablam ahır gübresi kullandığını söyleyince, bol bol kullandım. Sonuç çiçekler bir bir açmaya başladı. Uç alma yöntemiyle kopardıklarım, daha bir tomurcuklandı. Biraz yüksek dereceli toprak istiyor hepsi o. Diğer renkleri içinde sabırsızlanıyorum.

resimsel 09-08-2015 08:40

Bahçe sadece çiçeklerin veya sebze ve meyvelerin işgal ettiği yer değildir bence
Bahçenin bendeki tam karşılığı HUZUR.dur
Ellerinğize sağlık insan böyle bahçede huzur bulmaz mı?

eneskrky 09-08-2015 10:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1400748)
Açıkcası bu kadar güzel bir çiçeğin bu kadar kolay yetişebilceğini bende hiç düşünmemiş. Özel gübrelerle gelince korkum bir kat daha arttı. Sonra sevgili Akçabardak ablam ahır gübresi kullandığını söyleyince, bol bol kullandım. Sonuç çiçekler bir bir açmaya başladı. Uç alma yöntemiyle kopardıklarım, daha bir tomurcuklandı. Biraz yüksek dereceli toprak istiyor hepsi o. Diğer renkleri içinde sabırsızlanıyorum.

Demek sırrı ahır gübresi ben hep suni vermiştim :dilli: Ah akçabardak abla ah :D benim erken haberim olaydı 30 fidem hala aynı duruyor ne çiçek var ne tomurcuk :D ne dicem ama geç oldu

akçabardak 09-08-2015 11:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eneskrky (Mesaj 1400824)
Demek sırrı ahır gübresi ben hep suni vermiştim :dilli: Ah akçabardak abla ah :D benim erken haberim olaydı 30 fidem hala aynı duruyor ne çiçek var ne tomurcuk :D ne dicem ama geç oldu

Enes'ciğim bir yandan durumlarına üzüldüm ama diğer yandan da anladığım kadarıyla sağ salim aynı durumda duruyor olmaları sevindirici, ümidini kesme derim, sonbaharda çiçeklerini mutlaka açacaklardır ve çok güzel olacaklar, şu anda benim de yetiştirdiklerimden minikler var büyümeye çalışıyorlar, Eylül başında bahçeye indirmeyi düşünüyorum geç dönem için.

Sıcaklar yüzünden etkilenmiş olabilirler, o yüzden sakın söküp atmayın Eylül-Ekim gibi açacaklardır, umarım beni yalancı çıkarmazlar.

eneskrky 09-08-2015 11:40

tamamdır ablacım umudumu tekrar kazandım :D bakalım sonuç ne olacak :)

akçabardak 09-08-2015 11:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1400680)
Sizi bahçemde görünce çok mutlu oluyorum ben:). Desteğiniz için teşekkür ederim.

Cosmoslar otomatik sulanan bölgede, şimdiye kadar çok fazla sıkıntı olmamıştı. Yağmurlar başladı, umarım çok zarar görmezler. Kaya bahçesini tamamen kapladıkları için kızmıştım onlara:). Rüzgarda öyle bir salınıyorlar ki. Tonları da çok güzel oldu beyaz, açık pembe, koyu pembe, çok güzel oldular.

Alisyumları çok sevdim. Biraz sadelikten uzaklaştık. Gelecek yıl için yeni bir düzenleme yapmak gerekecek. Beyaz gül şimdilik sağlıklı. Dediğiniz gibi hastalıklı yaprakları toplayıp atarım.

Çok teşekkür ederim beğeni buketiniz için.Fotoğrafımı paylaşmıştım, sildim göremediniz beni. Sizin için yeni bir fotoğraf ekleyip, siz gördükten sonra siliceğim.Sevgilerimle.Sevgili YeniGinem'in istediği salıncak pozuda oluştu:).

Eklenti 570284

Sevgili aleydi dün kafam biraz karışıktı, yorumlar yapamadım beğeni tuşuna basıp geçiştirdim. Bu gün yorum yapmadan geçemezdim.

Bahçeni görmeyeli epey ilerlemeler kaydetmiş, çiçekler coşmuş, güllerin, kozmoslar rengarenk, alisyumlar hepsi, hepsi hangi birisini saysam ki.

Salıncak çok güzel olmuş ellerinize sağlık ve tabii ki salıncakta oturan o güzeller güzeli sevgili Adalet Hanımın dediği gibi gencecik bir hanımefendi, maşallah çok tatlısın, huzurla, sağlıkla, sevgiyle bahçenin de salıncağında tadını çıkarmanız dileğimle. Her şey gönlünüzce olsun, sevgiler.

sinbas 09-08-2015 12:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi resimsel (Mesaj 1400799)
Bahçe sadece çiçeklerin veya sebze ve meyvelerin işgal ettiği yer değildir bence

Bu konuda sizinle hem fikir olmakla beraber benim için artı müzik gerekiyor Papatya Gibisin Beyaz ve İnce - Secaattin Tanyerli
ve ya
Sevdim Bir Genç Kadını (Sacettin Tanyerli)
https://www.youtube.com/watch?v=EPrhCjm-iQY
işte o zaman ben bahçe ile bütünleşiyor ve gerekli huzuru yakalıyor ne kadar zaman geçtiğini farkında olmuyorum... :) o işten o işe koşturup duruyorum yorgunluk ne kelime... :) bir de bakıyorum ki hava kararı vermiş... yapılacak tek iş kalıyor,kömürlü semaveri yakıp çayda demlenince işte gün mutlu sonla bitmiştir.:)

alazmk 09-08-2015 13:04

Benim balkonumda bhut jolokia biberim var dunyanin en aci biberi bu ciceklendi ilk cicegini acti. Aradan 2 gun gecti sabah uyandigimda baktim cicek dusmus neden acaba moralim bozuldu yardimci olun lutfen .

aleydi 09-08-2015 16:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi resimsel (Mesaj 1400799)

Sayın resimsel, mesajınızı okudum. Misafirler geldi aniden yorum yapamadan çıktım. Kusura bakmayın. Hatta yazdıklarımı masa üstüne kaydettim.

Sayın resimsel ne güzel ifade etmişsiniz.Sabah uyanıp verandaya çıktığımda çok mutlu oluyorum. Hemen bahçeyi dolaşıyorum.Kuşların cıvıltısı, yemyeşil çimenler, rengarenk çiçekler, arılar , kelebekler. Komşuların günaydın sesleri. Bir de hava güneşliyse, değmeyin keyfime durumları:).

Gelen misafirlerde aynı şeyi söylüyorlar, çok huzurlu. Bütün çabamız huzurlu ve mutlu yaşamak değil mi. Teşekkür ederim. Bende sizin o güzel bahçenize hayranım, beslediğiniz canlılarla, temizlik. bakım. düzen ve ışıl ışıl.Sizin de emeğinize sağlık. Güzel ülkem içinde barış ve huzur diliyorum. Sevgilerimle.

aleydi 09-08-2015 16:42

Arkadaşlar sabah misafirim vardı. Az önce diğerlerini geçirdim:). Biraz sonra yine misafirim gelecek:). Kusura bakmayın 5 dakika girdim. Sayın resimsele cevap yazamamıştım. En kısa sürede döneceğim. Çok teşekkür ederim hepinize yorumlarınız için.

resimsel 09-08-2015 17:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1400892)
Arkadaşlar sabah misafirim vardı. Az önce diğerlerini geçirdim:). Biraz sonra yine misafirim gelecek:). Kusura bakmayın 5 dakika girdim. Sevgili resimsele cevap yazamamıştım. En kısa sürede döneceğim. Çok teşekkür ederim hepinize yorumlarınız için.

Sevgili aleydi, nezaket zarafet ve üstüne bir de duyarlılık, teşekkür ederim.
Sabah selam verdiğimiz kimi insanlar karşılık vermekte nazlanırken; siz bir mesaja cevap verebilmek için çırpınmışsınız, diyecek fazla bir şey yok.
Sizinle arkadaş, komşu olanlar çok şanslılar,sanal olsa bile arkadaş olduğum için ben de şanslıyım:)

aleydi 10-08-2015 00:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1400835)
Sevgili aleydi dün kafam biraz karışıktı, yorumlar yapamadım beğeni tuşuna basıp geçiştirdim. Bu gün yorum yapmadan geçemezdim.

Bahçeni görmeyeli epey ilerlemeler kaydetmiş, çiçekler coşmuş, güllerin, kozmoslar rengarenk, alisyumlar hepsi, hepsi hangi birisini saysam ki.

Salıncak çok güzel olmuş ellerinize sağlık ve tabii ki salıncakta oturan o güzeller güzeli sevgili Adalet Hanımın dediği gibi gencecik bir hanımefendi, maşallah çok tatlısın, huzurla, sağlıkla, sevgiyle bahçenin de salıncağında tadını çıkarmanız dileğimle. Her şey gönlünüzce olsun, sevgiler.

Öyle güzel şeyler yazmışsın ki ablacım ne diyeceğimi bilemedim:o. Çok teşekkür ederim bu güzel iltifatlar için.

Senin yokluğunda bahçem başka bir havaya büründü ablacım. Çörekotu çiçekleri soldu. Tohum yapıyorlar. Diğer yandan cosmoslar, yıldızlar, liliumlar, lisiler açıyor. Bir kaç ay önce adını bilmediğim çiçekler bahçemde . Bu forum, sizlerin sayesinde, bahçem renklendi. Arkadaşlığınız, desteğinizle,bahçemde ki güzelliklerle, huzurlu ve mutluyum. Hep birlikte sağlıklı, huzurlu,bol çiçekli günlerimiz olsun. Sevgilerimle.

aleydi 10-08-2015 00:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sinbas (Mesaj 1400852)
Bu konuda sizinle hem fikir olmakla beraber benim için artı müzik gerekiyor Papatya Gibisin Beyaz ve İnce - Secaattin Tanyerli
ve ya
Sevdim Bir Genç Kadını (Sacettin Tanyerli)
işte o zaman ben bahçe ile bütünleşiyor ve gerekli huzuru yakalıyor ne kadar zaman geçtiğini farkında olmuyorum... :) o işten o işe koşturup duruyorum yorgunluk ne kelime... :) bir de bakıyorum ki hava kararı vermiş... yapılacak tek iş kalıyor,kömürlü semaveri yakıp çayda demlenince işte gün mutlu sonla bitmiştir.:)

Fonda hafif bir müzik dinlendirici gerçekten:). Bizler şanslı kişileriz diye düşünmeden edemiyorum. Bitkilerle uğraşmak, gerçek bir terapi. Her şeyi unutup, onlarla ilgileniyoruz. Bir tohumun filizlendiğini görmek. Tomurcuk yapan bir çiçeğin açmasını beklemek. Güzel kokuların, çiçeklerin arasında dolaşmak, o görsel şöleni izlemek. Huzur, mutluluğu beraberinde getiriyor.

aleydi 10-08-2015 00:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alazmk (Mesaj 1400858)
Benim balkonumda bhut jolokia biberim var dunyanin en aci biberi bu ciceklendi ilk cicegini acti. Aradan 2 gun gecti sabah uyandigimda baktim cicek dusmus neden acaba moralim bozuldu yardimci olun lutfen .

Sn alazmk ne yazık ki sorunuzun cevabını bilmiyorum. Forumda bir bilene soralım bölümü var Bir bilene soralım - agaclar.net. Burası benim üye sayfam. Foruma yeni girenler için bölümünü okursanız faydalı olacağını düşünüyorum.

aleydi 10-08-2015 00:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi resimsel (Mesaj 1400895)
Sevgili aleydi, nezaket zarafet ve üstüne bi de duyarlılık, teşekkür ederim.
Sabah selam verdiğimiz kimi insanlar karşılık vermekte nazlanırken; siz bir mesaja cevap verebilmek için çırpınmışsınız, diyecek fazla bir şey yok.
Sizinle arkadaş, komşu olanlar çok şanslılar,sanal olsa bile arkadaş olduğum için ben de şanslıyım:)

Beni çok mahçup ediyorsunuz teşekkür ederim Sayın resimsel. Bende çok şanslıyım bu güzel övgüleri duymaktan çok onure oldum. Eskişehir Ankara arası çok uzak değil. Bir gün yüz yüze de tanışma şansımız olur umarım:).

aleydi 11-08-2015 00:02

4 Eklenti(ler)
Akşam sefaları, en kalenderlerden biri. Her sene hiç üzmeden kendiliğinden çimlenip çiçeklenen, rengarenk çiçekleriyle. Vefalı bir dost gib

Eklenti 570698

Eklenti 570699

Eklenti 570700

aleydi 11-08-2015 00:07

5 Eklenti(ler)
Balkon görüntüleri:).

Eklenti 570703

Eklenti 570704

Eklenti 570705

Eklenti 570706

Eklenti 570707

aleydi 11-08-2015 00:13

5 Eklenti(ler)
Ordan, burdan, şurdan:)

Acem halısının çiçekli hali çok güzel

Eklenti 570709

Sarı şekerler

Eklenti 570710

Sabah sefaları
Eklenti 570711
Bahçeye ektiğim sardunyalar daha mutlu

Eklenti 570712

Sarılar kırmızılar köşesi çoştu:).

Eklenti 570713

resimsel 11-08-2015 07:23

Ordan, burdan, şurdan en güzel burası:) sabah sabah derin derin nefes almak o görüntü ortamının
havasını solumak ne kadar güzel olurdu:)

aleydi 11-08-2015 12:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi resimsel (Mesaj 1401228)
Ordan, burdan, şurdan en güzel burası:) sabah sabah derin derin nefes almak o görüntü ortamının
havasını solumak ne kadar güzel olurdu:)

Evet tıpkı sizin o güzel bahçenizde ki gibi:).

aleydi 11-08-2015 13:09

1 Eklenti(ler)
Bu görüntüye bayılıyorum. Güllerin hep birden açması, mis kokularıyla, rengarenk görüntüleriyle, izlemeye doyamıyorum:).

Eklenti 570769

aleydi 13-08-2015 20:21

1 Eklenti(ler)
Düğme çiçeği, dün pazardan aldım bu güzeli. Tohumdan ektiklerim sarı kırmızıydı paketin üzerindeki fotoğrafta. hiçbir belirti yok, çıkan olur mu acaba, neyse ümidi kesmemek lazım:)

Eklenti 571105

ömerlk 13-08-2015 20:26

inanılmaz bir şey.Tek kelimeyle huzur

aleydi 13-08-2015 20:41

2 Eklenti(ler)
Dün inanılmaz güzel bir şey oldu. Kaya bahçesindeki otları temizlemek için araladığımda ( malum kaya bahçesini cosmoslar istila etti.) bir de ne göreyim:). Tatilde bir kaç dal koparıp getirdiğim ağaç minesi büyümüş, bir de çiçek açmış:). Gözlerime inanamadım, öyle mutlu oldum ki. Küçücük, yolculuk etmiş bir dal parçasının, bir de farklı iklimde hayat bulması harika bir duygu.

Eklenti 571107

Eklenti 571108

aleydi 13-08-2015 20:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ömerlk (Mesaj 1401747)
inanılmaz bir şey.Tek kelimeyle huzur

Sn ömerlk forumda yeni üyesiniz galiba. Hoş geldiniz foruma ve bahçe sayfama. Beğenileriniz için çok teşekkür ederim. Çok daha güzel bahçe sayfaları var forumda. Benim bahçemde çok huzurlu , çok teşekkür ederim.

akçabardak 13-08-2015 21:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1401746)
Düğme çiçeği, dün pazardan aldım bu güzeli. Tohumdan ektiklerim sarı kırmızıydı paketin üzerindeki fotoğrafta. hiçbir belirti yok, çıkan olur mu acaba, neyse ümidi kesmemek lazım:)

Eklenti 571105

Sevgili aleydi bir zamanlar ben de pembe düğme çiçeğini yetiştirmiştim ama beyazını ilk defa görüyorum, ne kadar güzelmiş beyazı, ben yetiştirdiğimde uzun saplarıyla kesip bir iple bağlayıp çiçekleri aşağıya gelecek şekilde gölgede kurutmuştum, kuruduktan sonra bir vazoya koymuştum, öyle de güzel duruyorlar, pembe ve beyaz bir arada çok hoş görüntü olur sanırım.
Bu arada güllerin hepsi birden açınca rengarenk tam bir cümbüş olmuş.

aleydi 13-08-2015 22:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1401766)
Sevgili aleydi bir zamanlar ben de pembe düğme çiçeğini yetiştirmiştim ama beyazını ilk defa görüyorum, ne kadar güzelmiş beyazı, ben yetiştirdiğimde uzun saplarıyla kesip bir iple bağlayıp çiçekleri aşağıya gelecek şekilde gölgede kurutmuştum, kuruduktan sonra bir vazoya koymuştum, öyle de güzel duruyorlar, pembe ve beyaz bir arada çok hoş görüntü olur sanırım.
Bu arada güllerin hepsi birden açınca rengarenk tam bir cümbüş olmuş.

Ben yurtdışından tohum almıştım,paketin üzerindeki fotoğrafı beğenip. Adını bile bilmiyordum. Türkçe ismini bulamadım. Sonra sevgili Münevver48'in bahçesinde görünce öğrendim. Tohumları artık çok sıkıldığım için ve geç geldiler.Bahçeye öylesine serptim. Görünürde bir şey yok henüz. Süpriz yapıp çıkarlar mı bilmiyorum:).Çok güzel oldu bunu öğrenmem, kışa girerken kesip vazoya alsam olur mu ablacım. Tohumlarını alırım diyordum:).İkisini birden yapma şansım yok demi:).
Güller gerçekten harika oldular teşekkür ederim.

akçabardak 14-08-2015 10:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1401778)
Ben yurtdışından tohum almıştım,paketin üzerindeki fotoğrafı beğenip. Adını bile bilmiyordum. Türkçe ismini bulamadım. Sonra sevgili Münevver48'in bahçesinde görünce öğrendim. Tohumları artık çok sıkıldığım için ve geç geldiler.Bahçeye öylesine serptim. Görünürde bir şey yok henüz. Süpriz yapıp çıkarlar mı bilmiyorum:).Çok güzel oldu bunu öğrenmem, kışa girerken kesip vazoya alsam olur mu ablacım. Tohumlarını alırım diyordum:).İkisini birden yapma şansım yok demi:).
Güller gerçekten harika oldular teşekkür ederim.

Kışa girerken her ikisini de kesip önce kurutulmalı, kesip saplarının ucundan toplu halde bağlayıp havadar bir yerde , nane kekik kuruttuğumuz gibi kurutursan olur.

Hatta kuruduktan sonra ilk açmış çiçeklerinden tohum bile alabilirsin, sonra da kurumuş hallerini vazoya koyabilirsin. Amaç sadece saplarının düzgün kuruması, çiçekleri zaten plastik gibi kuru çiçek için çok müsait bir çiçek.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025