![]() |
1 Eklenti(ler)
Geçen yıl aldığım soğanlar. Geçen yıl o kadar çok yağmur yağdı ki. Soğanlılarımın çoğu çürüdü. Bunlar dışında da aldıklarım oldu, öncedende vardı. Yine de kayıplarım çok fazla:(.
Eklenti 546321[/QUOTE] Eklenti 543078[/QUOTE] Bunlarda bugün aldıklarım:). Çok fazla çeşit yoktu. Bunları öbekler halinde ekmeyi düşünüyorum. Aynı renkler bir arada daha güzel görüntü oluşturuyorlar. Tek sıkıntı çiçeklilik süreleri kısa. Soğanlıları topladıktan sonra yerlerine yeni çiçekler ekmek her daim çiçekli alanlar yaratmak istiyorum. Eklenti 582075 |
Sayın aleydi ablacım :))
Bende bugün bunları gördüm ama aynen dediğiniz gibi çeşit fazla yoktu .. -Bir önemli hatırlatma yapayım geçen sene 1,5tl den satıldı bunlar biraz geçmesinin bekliyorum kalırsa alacağım :D |
:D Umarım kalır ve alırsın. Bizim Eskişehir de çiçek sever çok galiba. Hiç kaldığını görmedim. Hatta sabah çok uykum vardı. Başka bir şey için kalk deseler kalkmazdım:). Sırf bunları almak için kalktım:).
Üst üste bir güzel dizmişler. Beyaz lale arıyorum, meğer en alta koymuşlar:). Bütün sepeti tek başıma karıştırdım:).Sepet hallaç pamuğuna döndü benden sonra:) Geçen yıl tek sümbül soğanını 2, 2,5tl den aldım. 1,5 süpermiş::) |
Bende bu sabah okula giderken uğradım fazla çeşit yoktu baktım sadece :))
Ama adına sevindim elinde çok güzel çiçek formları alacağına inanıyorum ve beklemedeyim :D |
:) Ben de bugün bir heves, bir heyecan koşa koşa gittim; :( fakat kalmamış, alamadım...
Hüsran, eve dönüşümü düşünün... |
Olsun üzülmeyin sağlık olsun ..Bir daha ki sefere artık
Geçen sene bu soğanların geleceğini duyunca A-101 çalışanlarla beraber açmıştım :D ilk ben almıştım |
Sevgili eneskrky bu sene yeni açıldı bizim oraya A-101. İlk gördüğüm an 'Heh lale, sümbül, soğan, kesinlikle kaçırmamam gerek' demiş idim... :( Neyse nasip, kısmet, dediğin gibi inşallah bir dahaki sefere...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bunlarda bugün aldıklarım:). Çok fazla çeşit yoktu. Bunları öbekler halinde ekmeyi düşünüyorum. Aynı renkler bir arada daha güzel görüntü oluşturuyorlar. Tek sıkıntı çiçeklilik süreleri kısa. Soğanlıları topladıktan sonra yerlerine yeni çiçekler ekmek her daim çiçekli alanlar yaratmak istiyorum. Eklenti 582075[/QUOTE] Benimkilerin aynıları bakalım kiminkileri daha güzel olacak sayın:aleydi :D |
Sevgili YeniGinem haftaya Bim ve Migrostada olabilir,üzülmeyin.
Sevgili Eneskrky teşekkür ederim. Umarım park bahçelerdeki gibi güzel bir form oluşturabilirim. Senden fikir alabilirim bu konuda. Yol boyunca güllerin altını açmıştım oraya ekmeyi düşünüyorum. Sn TCM Bende hiç 1,5 TL ye görmedim. Sonraya kalırsa indirim yapıyorlar,eneskrky ondan söz ediyor sanırım:). Geçen yıl Migrosta yapmıştı. Zevklerimiz bir demek ki;). Sevgili Galip Kuzucu bana meydan mı okuyorsun:) Hıh tabi ki benimkiler daha güzel olacak:cool: |
evet ben aslında ondan bahsediyordum soğanlılar kalınca fiyatı 1,5 tl ye düşürüyolar yalan söylemiyorum başka bayilerden de aldım :)
|
Abla aslında ben vaz geçemiyorum bu sümbülden elim de o kadar var oysaki.. Daha güzel katmerliler var bende ama bu sene fazla ilgilenemiyeceğim kurtuluyorum çoğundan bu üzücü ama ilerde tekrar başlıyacağım ümidiyle bekliyorum .
|
ellerinize sağlık. güller ve çiçekleriniz harika
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
evet meraklı ları için uygun fiyat :) evet bide okula bir sene geç yazılmayaydım iyiydi :)) evet dersler olmadan olmaz bunlar arada rahatlamak stres giderici hobi :) oğlunuza da başarılar ablacım ;)
|
1 Eklenti(ler)
Tohum paylaşımda sevgili Akçabardak ablamdan gelen gül biber. Pazardan almıştım şeklini çok beğenip. Bu yıl biberlerde hüsran yaşadım. Neyse 4 tane de olsa güzel:). Hiç umudum yoktu. Domateslerin arasında kalmış, yeni fark ettim.
Eklenti 582224 |
2 Eklenti(ler)
Bu mevsimde salatılık hiç kalmazdı. Bu yıl gerçekten çok ilginç şeyler yaşanıyor. Bunu sık sık söylüyorum, yine tekrar edeceğim , bitkiler kendini baharda sanıyor. Yeni yeni açmaya başlayan papatyalar, tomurcuklanan güller, şebboylar, bunun birer örneği. Bir yandan iyi gibi gözükse de bu durum, dğer yandan soğanlılar, filiz çıkarmaya başlamışlar. Onları kaybediceğim. Yakında hava soğuyacak,sümbül filizlenmiş. Bu hiç iyi olmadı. Soğanı da donar mı. Ne yapmalıyım sizce? Bunlar dışında bugün domateslerin yarısını topladım. Yeşilleride kopardım. Hala yarısı duruyor. Hiç böyle bol domates olmamıştı.Topla topla bitmedi. 23 ekim, bağ bozumu.Eskişehir için çok şaşırtıcı bir durum:).
Eklenti 582225 Eklenti 582226 |
4 Eklenti(ler)
Bu mevsimde açmamsı gerekenler. Şebboyun kokusu inanılmaz güzel:). Bodrum papatyaları, yeni yeni güzelleşti. Geçen yıl almıştım seradan. Dökülen tohumlar kendiliğinden çimlenmiş. Bu yıl seraya bir kaç kere uğrayıp sordum. Hem kışa dayanıklılar. Hemde dökülen tohumlardan kendiliğinden çıkıyorlar. Seracılarla baya ahbabbız:). Havalar kavurucu olunca pek çok bitkiyi kaybettiler. Bundan sonra çiçek getirmiyeceğiz, çok kaybımız oldu dediler.
Eklenti 582227 Eklenti 582228 Eklenti 582229 Eklenti 582230 |
Sevgili aleydi'm soğanlılar; hatırlıyorum benim de sümbülüm erkenden filizlenmiş ben karalar bağlamıştım eyvah sümbül bu mevsimde filizlenmiş. :( Fakat havalar soğuyunca sümbülün gelişimi de durdu... İnşallah senin ki de vazgeçer...
|
Alıntı:
|
Aleydi ablam :)
Sümbül soğuğa dayanıklı bir bitkidir soğan dışarıda kalmadığı sürece hiçbir sıkıntısı yoktur :) hatta soğuk çiçek kalitesini artırır koku verimi de aynı şekilde soğuk yarar yanı korkmayın ben senelerden beri yetiştiriyorum :) |
2 Eklenti(ler)
Son hasat bugün yeşil kırmızı bütün domatesler toplandı. Onlarca salata üç beş biber domateslerin altında kalmış:). Zavallılar sararmış büyümüş. Domatesler poşetlere alınıp eşe dosta yolculuğa çıktı. Hala çiçek açanlar var. Salatalarda çiçekte. Bakalım gelecek günler neler gösterecek. Hep böyle ılık gitse havalar ne güzel olur demi:)
Eklenti 582468 Eklenti 582469 |
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Öyle böyle sonbahar geldi. Sonbaharın hüznü. Gerçekten bir ağırlık çöküyor insanın üstüne. Yapmam gereken çok iş vardı. Baya zorlandım. Bu renkleride seviyorum:).Sadece renk olarak tabi. Yoksa ilkbaharı severim:).
Eklenti 582472 Eklenti 582473 Eklenti 582474 |
4 Eklenti(ler)
Hiç böyle bir sonbahar görmemiştim. Dökülen tohumlar fide olmuş.
Eklenti 582477 Eklenti 582478 Eklenti 582479 Eklenti 582480 |
5 Eklenti(ler)
25 ekim itibariyle bahçede ki çiçeklerin durumu. Şaşırtıcı değil mi. Baharda bu kadar güzel değilllerdi. Bitkiler yalancı baharı yaşıyor.
Bu papatyanın tohumunu yurtdışından almıştım. Bildiğimiz papatyadan farklı.Değişik renklerde açıyor.Pek soğuğa dayanıklı bir tür gibi durmuyor. Tohumlarınıda alamadım. Eklenti 582484 Eklenti 582485 Eklenti 582486 Eklenti 582487 Eklenti 582488 |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Ayn safalar baharda gibi çoşkulu. Bu sarı çiçek bile yazın bu kadar güzel açmamıştı:). Begonyalar çok keyifsiz bu yıl. Zinnia her daim favorim.
Eklenti 582494 Eklenti 582495 Eklenti 582496 Eklenti 582497 Eklenti 582498 |
1 Eklenti(ler)
Son olarak turşumuz. Eşim çok güzel turşu kurar:). Hepsini ben hazırlıyorum, suyunu o hazırlıyor. Dillere destandır:). Bu yıl daha bir güzel olmuş. Tuzu az kıtır kıtır bir lezzet:). Sarı minik domateslerden attım bu yıl. Bakalım nasıl olacak. Onları denemedim. Salatalar süper ötesi:).
Eklenti 582502 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025