![]() |
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Bu cosmoslar yurt dışından aldığım tohumlardan. Yaprak yapıları farklı. Ayrıca, tek kökten iki farklı renk , cosmos çıkması enteresan geldi bana. Aşı yapılmış gibi:). Farklı bir türü daha tanıtmıştım.
http://www.agaclar.net/forum/attachm...63240578_n.jpg Yeni açanları tekrar fotoğraflarım. Eklenti 580438 Eklenti 580439 Eklenti 580440 Eklenti 580441 |
5 Eklenti(ler)
Küpelile de son durum. Bu kadar çiçeği kışın ne yaparım diye düşünürken, bir yandan da dün küpeli fideleri aldım yine. Şimdi yine saksı toprak vs alınacak:)
Eklenti 580442 Eklenti 580443 Eklenti 580444 Eklenti 580445 Eklenti 580446 |
4 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sevgili aleydi ilk fotoğrafta ki kozmoslardan e- fidancım da satışları var, deniz kabukları olarak geçiyor. Eklenti 580464 Kozmos(Cosmos) Denizi Kabukları Çiçeği Tohumu(30 tohum), Kosmoz Çiçeği Tohumu |
5 Eklenti(ler)
Ablacım benimkiler bunlar. Torfa ekmiştim. Büyüdüklerinde yer bulamayınca kaldırıma şaşırtma yaptım. Aslında paketin üstünde, görüntü böyleydi. Yinede normal cosmos olarak açacaklarını düşünmüştüm. Demekki türü farklıymış. Beyazıda bugün açmış süpriz oldu bana. Umarım havalar güzel gider, tohumlarını alabilirim.
Eklenti 580483 Eklenti 580484 Eklenti 580485 Eklenti 580486 Eklenti 580487 |
[IMG]Serkan bey ben gönderim yapabilirim. Sn yoldas İzmir de sandı galiba sizi. Yine de tercih sizin.Başka isteyen arkadaşlar varsa böğürtlen,cezayir menekşesi, hanımeli çeliği vs gönderebilirim.İlk 5 kişiyle sınırlı.[/IMG]
İsteyen arkadaşlarım bu bölüme bakabilirler. |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Son toplananlar, bu mevsimde hala salata olması ilginç). Sararır mantar olur, kururdu. Bu yıl hastalıksız bir yıl oldu sebzeler için. Hiç ilaç kullanılmadı.
Eklenti 580667 Eklenti 580668 |
5 Eklenti(ler)
Sardunya çiçek gibi yapısıyla çok güzel. Sabah sefaları ve güller hala formunda.
Eklenti 580669 Eklenti 580670 Eklenti 580671 Eklenti 580672 Eklenti 580673 |
1 Eklenti(ler)
Bizim yeni sevgilimiz:). Bir kaç gün önce barınakta tanıştık. Görür görmez ısındık birbirimize. Gittiğimizde yarım saat önce getirmişlerdi barınağa. Biraz korkmuş, hırpalanmış. Umarım bu tramvayı bizim sevgimizle atlatır. Bir canlıya bunu yapanın insan olamayacağını düşünüyorum. Biraz yüksek sesle komut verdiğimizde. Hemen yere uzanıp, korkuyor. Dışarıya çıktığında nefesi kesilene kadar koşuyor bahçede. Yere uzanıp kendini sevdirmeye bayılıyor. Hala bir isim bulamadık. Oğlum klasik bir isim olmasın diyor. Artık bir ay düşünür:). Bir süre sonra yanına bir arkadaşı daha olsun istiyorum.
Eklenti 580674 |
sevgili aleydi, çok şanslıymış sizin gibi bir sahibi var artık, kısa sürede sizin sevginizle bütün korkularını ve ürkekliğini ortadan kaldırıp, yerini karşılıklı sevgi doldurmasını umuyorum. pek sevimli uysal bir duruşu var sanki. sevgiler...
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Yüzümde kocaman bir gülümsemeyle yazıyorum bu yazıyı:). Az önce bir arkadaşım sebep oldu buna. Güzel insanlar, bulundukları her ortamda ışık saçıyorlar.Bahçemin bu son , güzel görüntüleri bu güzel insan için. Sevgilerimle.
Eklenti 580870 Eklenti 580871 Eklenti 580872 Eklenti 580873 Eklenti 580874 |
5 Eklenti(ler)
Rastgele görüntülere devam. Fotoğraf karesine yakalanan görüntüler.
Eklenti 581042 Eklenti 581043 Eklenti 581044 Eklenti 581045 Eklenti 581046 |
2 Eklenti(ler)
Aynı çiçekleri gibi, tomurcuk şeklinde tohum yapmasını beklediğim ballıcalar. Meğer dalları tohum yapıyormuş:). Çok güzel demi renkleri, kokuları. Gelecek yıl bol bol ballıcam olacak.
Eklenti 581053 Eklenti 581054 |
1 Eklenti(ler)
Sn A_NOMAD hazır beğenirken sizi yakalamışken sorayım:). Bu baldıran otu mudur. Zehirli olduğunu bildiğimden çiçek açmadan söküp attım. Şimdi de çiçeğini merak ettim:).
Eklenti 581055 |
Alıntı:
Şu an resmen sırıtarak yazıyorum :D Bitkiye gelirsek, ilk bakışta baldıran olarak algıladım ama sonradan çiçek yapısı beni şüpheye düşürdü. Söküp atmakla iyi yapmışsınız, baldıran ise zehirli bir bitki ve etrafta çoluk-çocuk varsa, bilmeden ''çiçek topluyorum'' diyerek koparabilir hatta tadına da bakabilirler, çocuk milletinin ne yapacağı belli olmaz. Köpek milleti de (bu arada yeni köpüşünüze bayıldım) çocuklardan aşağı kalmıyor bu konuda gerçi :rolleyes: |
4 Eklenti(ler)
Turşucu geldi hanımmm:). Ben bu yıl hiç kışlık hazırlamamış gibiyim. Havalar hep güzel gitti. Kışı hiç beklemiyorum o yüzden. O kadar domates nereye gitti. ****** çekirdekleri alındıktan sonra sos oldu. Bir kısmı melemen olarak buzdolabına:). Dolaptakiler, domates sosu, biberli sos karışık. Tarifini veremiyorum. İleride soscu olma ihtimeline karşı. Eşimin hayali turşucu açmak:D. Bir tek Sdurul ablama verdim sosun tarifini. Ona güvenim tam, öğretmenim kesinlikle kimseye vermez tarifimi:).
Neyse efendim sos maceramıza geçelim. Ben 3 çeşit biber, zeytinyağı, domates, baharat karışımı kahvaltılık sosumu, her yıl yaparım. Kapakları yenilemeden yaptığımda oldu. Bu yıl aldığım yeni kapakları mutfakta kaybettim. Sağolsun bizim tarçın ( yardımcı) Nereye koymuşsa bir türlü bulamadım. Sorsam, atcak kafadan bir şeyler:). Eski kapakları kullandım. Bütün sos tepsiye ak. Nasıl yandım bilemezsiniz. Onca emek heba oldu. Yok canım bir daha yapamam derken. Kendimi pazarda maraş, çarliston, yağ biberi alırken buldum:). Turşu sevgili akçabardak ablamın tarifi. Bugün pazarda Bayanlara, ayak üstü tarif bile verdim:) Eklenti 581056 Eklenti 581057 Eklenti 581058 Eklenti 581059 |
Alıntı:
|
Alıntı:
Benim tarifimi pazarda sattın demek...:D:D:D Sevgili aleydi bu turşuya sirke mi koydun, yoksa su mu? bana sanki su gibi geldi de. Ağız tadıyla tüketin hepsini domatesler çok güzel görünüyorlar. |
:):):). Sirkeyle mi kuralım diye konuşuyorlardı. Ağzımdan kaçtı işte bir anda oldu:o.
Görüntü su gibi demi:p. Fotoğraf çekimi de kötü. Yinede olmadı. Az mı kavurdum, hızlı ateştemi kavurdum. O sizin aşık olduğum turşuyla bunun hiç alakası yok. Herşeyi güzel yaparım. Salata turşuma bayılırlar, Kamber biberime. Bu miniklerle başım dertte benim:). Minik uzun biberlerden aldım. Bu sefer güzel olur umarım:). Sosum gerçekten favori. Özellikle arkadaşlarım her sene onu rica ediyor benden. Bir ara tarifini yazarım. Teşekkür ederim sevgilerimle. |
Maşallah maşallah; hamarat hanımlar, tarifler, turşular, soslar valla ellerinize, gönlünüze sağlık. Sevgili aleydi'm herşey harika görünüyor, ağız tadı ile tüketesiniz inşallah!..
|
Alıntı:
Bu yıl havalar güzel gitti rehavet çöktü bana:D. Yoksa bir kaç çeşit değişik turşu tarifim var. Haftaya turşuluklar kalırsa,paylaşırım.Sevgilerimle. |
Alıntı:
Sevgili aleydi, biberlerin kavrulma şekli tam dozunda ne fazla ne de eksik doğru yapmışsın ellerine sağlık, ben de öyle yapıyorum, bana sirkesinin rengi açık geldiği için acaba su mu koydun dedim, onun dışında her şey normal. Dediğin gibi fotoğraftan da olabilir ya da elma sirkesi koyduysan ondan da açık renk görünebilir. Tekrar ellerine sağlık |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Yeni aldığım kasımpatları. Bir tanesinin dalı kırılınca, hemen yanına ekiverdim. Farklı renklerinden almak istiyorum. Sera da , pazarda yoktu. Geçen yıl çok güzellerini almıştım. İçlerinden sadece bir tanesi yaşıyor. O bölgede yoğun olarak, akşam sefaları ve kadifeler çıkmıştı. Sanırım onların kökleri her yeri sardı, kasımpatlarına yaşam alanı bırakmadı. Bu yıl güllerin olduğu bölgenin çimini tamamen kaldırıp o bölgeye ektim. gelecek yıl için planım, öbölgenin hep çiçekli kalması. Eğer umduğum gibi olursa soğanlı, yaz çiçekleri ve kasımpatı ekmeyi planlıyorum.
Eklenti 581093 Eklenti 581095 Alttaki Sdurul ablamdan gelen güzellik. Onun yaprak yapısı farklı. Koyu pembeside yakında açacak:). Bu form daha çok hoşuma gidiyor. Farklı renklerini bulmam lazım. |
Bugün ben de kasımpatı ve sıklemen aldım.Fotoğraflarını çektim ama nedense bilgisayara yükleyemedik.Büyük kız gelince bir de ona denettireceğim.Bu site sayesinde bilisayarı epeyce ilerlettim.Sizin de kasımpatılar güzel omuş.Dediğiniz gibi tam kasımpatı zamanı.Sevgiler.
|
Güle güle büyütün sevgihocam çiçeklerinizi.Gerçekten çok güzeller kasımpatları, bir de uzun süre çiçekli kalsalar süper olacak. Sıklemeni ( tavşan kulağı) yetiştirmeyi bir türlü beceremedim ben. Geçen yıl almıştım hepsi kurudu. Sanırım bir yerde hata yapıyorum.Kış çiçeği olduğu için serin ortamı seviyor galiba. Evin sıcaklığına dayanamadı sanırım. Teşekkür ederim sevgilerimle.
|
1 Eklenti(ler)
Bahçemde dün bir kelebek gördüm. Bu yıl hiç olmadıkları kadar çoklar. Ne yazık ki bir türlü fotoğrafını çekemedim.Görüntüsünü hafızama kazımıştım. Bugün baktım, en çok buna benziyordu. Türkiyenin hemen her bölgesinde yaşayan bir türmüş. Hayal görmemişim:)
Nymphalidae / Diken Kelebeği / / Vanessa cardui Eklenti 581136 AVRUPALI gözlemciler uzun zamandır diken kelebeklerini (Vanessa cardui) hayranlıkla izliyor ve her yaz sonunda onlara ne olduğunu merak ediyordu. Acaba bu kelebekler soğuk havaların başlamasıyla tamamen yok mu oluyor? Son zamanlarda yapılan araştırmalar olağanüstü bir gerçeği açığa çıkardı. Diken kelebekleri her yıl Kuzey Avrupa ile Afrika arasında yolculuk ediyor. Araştırmacılar gelişmiş radar sonuçlarıyla tüm Avrupa’daki gönüllülerden gelen binlerce gözlem raporunu birleştirdi. Raporlar yaz sona ererken milyonlarca diken kelebeğinin güneye göç ettiğini ve çoğunlukla 500 metreden yüksekte uçtuklarını ortaya çıkardı; bu yüzden insanlar tarafından görülmeleri çok zor. Kelebekler onları Afrika’ya doğru uzun bir yolculuğa çıkaracak rüzgârları bekliyor, böylece saatte 45 kilometre hızla ilerleyebiliyorlar. Her yıl 15.000 kilometreyi bulan bu göç, Kuzey Kutup Bölgesinin en kuzey noktalarından başlayıp Batı Afrika’nın en güneyindeki tropikal bölgede sona eriyor. Bu mesafe Kuzey Amerika’da bulunan kral kelebeklerinin yaptığı yolculuğun neredeyse iki katıdır. Diken kelebekleri bu turu ancak altıncı nesilde tamamlayabiliyor. İngiltere’nin York Üniversitesi’nden Profesör Jane Hill şöyle diyor: “Diken kelebekleri yollarına devam ederken, üremeye de devam eder.” Bu sayede tüm sürü her yıl kuzey Avrupa’dan Afrika’ya gidip geri dönüyor. Kelebek Koruma Örgütü’nde araştırma yöneticisi olan Richard Fox şunları belirtiyor: “Topluiğne başı kadar bir beyne sahip ve ağırlığı bir gramdan az olan bu küçük yaratık, kendinden daha deneyimli kelebeklerden bilgi alma fırsatı olmadığı halde etkileyici bir kıtalararası göç gerçekleştirir.” Fox, bu böcek hakkındaki sözlerine şöyle devam ediyor: “Bir zamanlar onların öldürücü Britanya kışında, rüzgârın insafına kalmış şekilde bilinçsizce ölüme sürüklendiklerine inanıyorduk.” Oysa bu araştırma “diken kelebeklerinin akıllı gezginler olduğunu gösterdi.” |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025