![]() |
1 Eklenti(ler)
Beyaz sardunyam bu mevsimde yeni yeni açıyor.Yaz boyu çiçeksiz geçirdiler.Fide olarak şaşırttıklarımın, bir kısmı kurudu. Baharda yeniden yeşerirler mi bilmiyorum. Bekleyip görücez.
Eklenti 586715 |
1 Eklenti(ler)
Bu ahududun budanması gerekiyor. O kadar çok gelişti hiç meyve vermiyor. Diğer tarafta minicik bir böğürtlen meyve veriyor. Yeni bahçe düzenlemesi yapacak arkadaşlar meyvalarını çok iyi seçmeli.
Eklenti 586716 |
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Deliksiz saksıda kök çürümesi olur:( Benim bildiklerim bunlar:) |
Alıntı:
Böyle narin çiçeklere güven olmuyor. Seralarda çok fazla besin verilip istenen şartlar sağlanıyor. Evde aynı ortamı bulamadıklarında kuruyorlar. Gardenyam o durumda şimdi.Yaprakları kuruyup dökülmeye başladı. Bakalım kurtarabilecek miyim. Teşekkür ederim. |
3 Eklenti(ler)
Sevgili Nomad' dan gelenler. Renkleri hala canlı, hafif hafif uç çıkarmaya başladılar. Yanlarına gözyaşlarından ekmiştim, onlarda tutmuş.
Eklenti 586779 Eklenti 586780 Eklenti 586781 |
Sayın aleydi bende Mücehver çalısının yazdıklarına katılıyorum orkidenin en büyük düşmanı su içinde kalmak saksısı çok güzel o aldığınız şefaf vazonun dibine biraz beyaz çakıl koyun saksınızı da üstüne yerleştirin ben bu güzel çiçekle üç seneden beri tanıştım en kolay bakılan çiçek yaz günü haftada bir kış onbeş günde bir daldırma usulü derin kap içine oda sıcaklığında suyumu derin bir kap içine koyup iki üç kere daldırıp çıkartıyorum güzelce süzülmesini bekliyorum çakıllarıda arada sırada yıkayıp yine ikinci saksıya koyuyorum orkidenin kök gibi dışarıda olan çıkıntıları çok normal birde süzek bir yerden güneş alırsa deymeyin keyfine arada sırada yapraklarınıda silin Saygılarımla .
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Menekşelerim . Almaya doyamıyorum. Her farklı gördüğümü almak istiyorum.
Eklenti 586857 Eklenti 586858 Eklenti 586859 Eklenti 586860 Eklenti 586861 |
5 Eklenti(ler)
Açanlar yeni aşılananlar. Aldıklarımdan birer ikişer yaprak koparıp hemen ekiyorum. Eş dost görünce, ( ben de istiyorum) diyorlar. Onlar için:)
Eklenti 586862 Eklenti 586863 Eklenti 586864 Eklenti 586865 Eklenti 586866 |
Alıntı:
Bir tek radyatörlerin üstü kalmıştı, orada doldu şimdi tamam oldu. Sayın @aleydi Şaka bir tarafa kalorifer yanıyorsa menekşeleriniz bir müddet sora bozulmaya başlar. |
Alıntı:
|
Anladım!! amcalar teyzeler görsün diye resim çekinmek için oturmuşlar oraya... :)
Allah hepimizi aile boyu gülmekten ayırmasın efendim. |
2 Eklenti(ler)
Bugün aldıklarım.Beyaz minyatür gül bahçeye ekildi. Menekşe yine vazgeçilmezim. Farklı bir renk tür görünce dayanamyorum:).
Eklenti 587019 Eklenti 587020 |
Menekşelere dayanamıyorsunuz Sevgili Aleydi,güle güle büyütün.
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
İy pazarlar. ''Yurtta sulh cihanda sulh '' .Dünyada, savaş kadar kötü ne olabilir. Çocuklar aç kalıyor, masum insanlar ölüyor. Hepimize barış dolu bir dünya diliyorum.
Yapraktan yetiştirdiğim menekşe. Tomurcuktan çiçeğe. Eklenti 587034 Eklenti 587035; Eklenti 587036 |
1 Eklenti(ler)
Yer kirazı (altın çilek). Çok sevdiğim bir tat. Fide olarak alıp ekmiştim 2 yıl önce. Sonra her yıl kendiliğinden çimlendi. Hasat etmem mümkün olmuyor. İlk yıl çok fazla meyvası vardı, hepsi dondu. Bu yıl kış geç geldi. Bu yıl meyvesi az oldu. Aynı zamanda geç olgunlaştı. Galiba çok sevdiğim için yetişmiyor. İklim olarak uygun değil tabi.
Kaldırımı kapatınca gelip geçerken ayak altında kalıp ezildi. Eklenti 587195 |
2 Eklenti(ler)
Difenbahya, evlendiğimden beri benimle (19 yıl). İlk çiçeğim. Yıllarca hep büyüdü, yamuldu. Kesip tekrar tekrar aşıladım. Şuan 3 parça halinde benimle. En son ayakkabalığa koymuştum. Hiç güneş almıyor. Çok nadir suluyorum. Zaten sulamayı seven bir bitki olsa kesinlikle bu zamana kadar gelemezdi :).
Evde çiçek hiç sevmezdim. Bir kaç çiçeğimi sulamayı hep unuturdum. Annem her geldiğinde bana söylene söylene sulardı. Eklenti 587196 Eklenti 587197 |
1 Eklenti(ler)
Sulanmayan ıspanakların durumu. 3 Haftayı geçti sanırım ekeli. Yeşil yapraklılar suyu çok seviyor.
Eklenti 587198 |
Alıntı:
|
Alıntı:
Altın çilek çok yayılıyor. Pek , tek saksıda yetişebilecek bir tür gibi değil. Üreticileri artarda bizde pazardan alırız artık :). Sevgiler. |
Alıntı:
SAYGILARIMLA... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Saksıya alırsanız şimdi tabii ki bozulur:( kızar-küser size:mad: meyvelerini atabilir:dilli: kuruyabilir de:confused: Saygılar... |
4 Eklenti(ler)
Küsmesin bana :) Sevgili mücevher Çalısı teşekkür ederim cevap için . Sardunya çiçekleri sizin için gelsin.
Eklenti 587301 Eklenti 587302 Eklenti 587303 Eklenti 587304 |
5 Eklenti(ler)
Kaya bahçesi: Kış. Lavantin, lavandula çiçeksiz ,yine de güzeller. Minyatür gül çiçekli. Ballıcalar çiçekli. En güzelide çok narin diye arkadaşlarımın beni uyardığı ericam yeşerdi. Sevgili Münevver48 arkadaşım , ericam pembe pembe açtı, nerelerdesin kulakların çınlasın.
Eklenti 587305 Eklenti 587306 Eklenti 587307 Eklenti 587308 Eklenti 587309 |
5 Eklenti(ler)
Petunyakaya bahçesinde bahar sandı havayı.
Eklenti 587310 Aynı yer mineside çiçek açtı,kış vakti Eklenti 587311 Eklenti 587312 Eklenti 587313 Haseki küpesinin çiçekli halini merakla bekliyorum. Eklenti 587314 |
2 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Bu yazdan kalan fotoğrafları kaldırmadan önce yayınlamak istiyorum. Bu görüntüler tozlu raflara kaldırılsın istemiyorum:D
Eklenti 587322 Eklenti 587323 Eklenti 587324 Eklenti 587325 Eklenti 587326 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:54. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025