![]() |
Biraz erken açmış ama :) :D zarar gelmez bundan sonra sardıkça açar inşaAllah . Nasıl mutluyum bir bilseniz şöyle saçlarımı sallayıp yüzümede o tebessümü atışımı görmelisiniz keşke diğerlerini kaybetmeseydiniz :( ama olsun burda sarar ise onların yokluğunu göstermez size :)
|
Alıntı:
|
Açsın güzellikler. Benim gülde boyundan büyük çiçek açmaya çalışmıştı.Ufacık boyuyla 5. gülü açtı.
|
2 Eklenti(ler)
Evet boylarına bakmadan bazen çiçek açıp bizi şaşırtabiliyorlar öğretmenim. Bunlar en son ektiğim tohumlar. Pasiflore midir acaba? Meyvesi bana lazım:).
Eklenti 563187 Eklenti 563188 |
1 Eklenti(ler)
Böcüş böcüş. Her gün bir avuç toplayıp boş arsalara atıyorum. Çiçeklerime zarar veriyorlar. Çokta masum görünüyorlar kıyamıyorum:).
Eklenti 563190 |
1 Eklenti(ler)
Tohumdan yetişen ballıca , beyazı. Bunları bahçeye alıp, yayılmalarını sağlamam gerekiyor.
Eklenti 563191 |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Bu yan komşunun kaldırımında gördüm. Çok enteresan bir bitki. Nedir acaba?
Eklenti 563200 Eklenti 563201 |
2 Eklenti(ler)
Lavantin -lavandula. Bu sarı olan ne güzel çiçekleniyor. Önce sarı bir daire. Sonra etrafında sarı pıtırcıklar:).
Eklenti 563280 Eklenti 563281 |
Alıntı:
Bu arada pasiflora tohumu vatdıda haberimiz yoktu hee yazdım bunu :( pasifloraaa diye haykırmama rağmen ses çıkarmadınız ;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sarmaşıklar çabuk büyüyor varsayımına göre düşündüm:). Pazarda da satılmıyor ki meyvesi:). |
Alıntı:
Sn Zafer İnandıklı Bey yazmışlar pasiflorenin meyvesinin. Huzursuz bacak sendromuna iyi geldiğini. Kendisinde olduğunu geçtiğini yazmışlar.Biz de genetik olarak var. İlk fark ettiğimde 13 yaşındaydım. Onun için tohum aldım yetiştirmek için. Seralarda yok fidesi. Pasiflore değilse, internetten fidesini alacağım.Tabi Zafer Beyle aynı belirtiler mi gösteriyor. Onda işe yaramış, bende de yarar mı bilmiyorum. Yine de denemek istiyorum:).Sevgiler. |
Alıntı:
En kısa zamanda bir kaç sayfayı daha baştan sona gezicem sn heyyamollanın bahcesini ilk üye olduğum zamanlardan beri takip ediyorum sn ismail kuzucununkinide başka bahcelere hiç bakmadım bunlarıda düzenli takip etmiyordum zaten :D :) boş bir vakitte tamamına bakıcam kısmet olursa : ) |
Alıntı:
Bu çimlenenler kardinal sarmaşığı o zaman. İlk hallerinin fotoğraflarını da bulamadım. Biraz daha bekleyelim belki çimlenirler. Sana diyorum da , bende başlıyorum gezmeye. Sonra çıkmak zorunda kalıyorum. Tekrar tekrar aynı bölümleri gezdiğim çok oldu:).Kısmet bakalım. Gezersin:D |
Alıntı:
Aman boşverin büyümesinler benim beyaz sandığım da morda foruma attıktan sonra kurumaya başladı ve ikiside sebebsiz kurudu kimin marifeti acaba :):D neyse lalecide çelikleri var olmadı ona gönderdiklerimden çelik istiycem : ) nedir bu halimiz hiçbir şeyi beceremiyoruz:D :D nazar var kesin : ) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
:D:D Tilki sen hala unu denemek istiyorsun yani? :D Aslında fikir güzel de pratik de problem çıkabilir diye düşünüyorum :p
|
Hadi bakalım:).Hümik asit kullanıyorum ben de. Yeni başladım sn İsmail Kuzucu da görüp.Hiç kullanmadan hanımellerini çimlendirdim 6_7 kök. Gübresiz kuru toprakta. Bazen denk geliyor demekki:).
Belki tohumlar çimlenirler, ümidimizi kaybetmeyelim:). Ben fide buldum bile:) |
4 Eklenti(ler)
İyi ki almışım bu aslanağzı çiçeklerini rengarank görüntüleriyle pıtır pıtır açtılar. Bodur olmalarıda güzel. Saksılara ektiklerim de aslanağzı çiçeğiymiş. Onlarda yavaş yavaş açmaya hazırlanıyorlar:).
Eklenti 563535 Eklenti 563536 Eklenti 563537 Eklenti 563538 |
5 Eklenti(ler)
Telgraf çiçeğinin ç,çek açtığını bilmiyordum. Sdurul ablama teşekkürlerimle
Eklenti 563539 Sardunyalar yavaş yavaş açmaya başladılar Eklenti 563540 Komşumun vişne ağacı. Bu yıl vişne yılı galiba:). Eklenti 563541 Bu yıl begonyalarım çok keyifsiz:(. Bugün sıvı besin verdim. Bir türlü büyümediler. Eklenti 563542 Son olarak yine bilmediğim bir tür:). Eklenti 563543 |
2 Eklenti(ler)
Son dediğim için pardon. Bu güzeli tohumdan yetiştirmiştim. Bir kısmını taşlık alana şaşırtmıştım. Çiçekleri açtığında çok güzel bir görüntü oluştu. Kalanları da bugün saksıya şaşırttım. Umarım yeni yerlerine adapte olur bu güzellik bozulmaz. Çok güzeller:).
Eklenti 563550 Eklenti 563549 |
Bahçeye zarar veren her şeye kıyarım. Sevimli demem ,bugün komşunun ufaklığı elime alacaktım neredeyse. Ben bahçedeyken gelmiş ,eve oynamaya girmişler benim kızla ,aylardır dört gözle çiçeğini beklediğim ve sonunda açan çin menekşesinin iki çiçeğini de koparıp atmış. Kovdum evden ve ailesine de dedim. sizin çocuğun benim evime girmesi yasaktır diye.
Sinirlendim ,dövmediğime şükretsinler. Arada bahçede kopartıyordu yapma diyorduk ama bu çiçek farklı sonuçta. |
Alıntı:
Öğretmenim Çin menekşesi dediğiniz gloksinya, bardak menekşesi mi. Yoksa farklı bir şey mi. Google da arattım çıkmadı. Merak ettim nasıl bir çiçek olduğunu. |
Alıntı:
|
Bardak menekşesi diye geçiyor olabilir. Getiren arkadaş bana o şekilde söyledi. Bende çiçekleri açmadan ne sorabildim nede araştırabildim. Şimdi o şekilde ararsam benzer olarak bulurum sanırım.
|
Öğretmenim Çin menekşesi dediğiniz gloksinya, bardak menekşesi mi.
Şimdi siz gloksinya olabilir diye söyleyince .çiçekleri de bugün sabah açtı. Dünkü açanlar yok edilmişti. Aradım evet haklısınız benim çiçekle aynı çiçekler olduğunu gördüm.Gloksinya imiş çiçeğim. Öğrenmiş olduk. |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025