agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   aleydi / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/35715.htm)

aleydi 03-07-2015 10:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi celalim01 (Mesaj 1393050)
Öğretmenim Çin menekşesi dediğiniz gloksinya, bardak menekşesi mi.

Şimdi siz gloksinya olabilir diye söyleyince .çiçekleri de bugün sabah açtı. Dünkü açanlar yok edilmişti. Aradım evet haklısınız benim çiçekle aynı çiçekler olduğunu gördüm.Gloksinya imiş çiçeğim. Öğrenmiş olduk.

Siz Çin Menekşesi deyince ilgimi çekti nasıl bir çiçektir diye:). Bulamayınca o kanıya vardım. Bir yapı markette görmüştüm. Çok güzel çiçekleri. Hatta alıp arabaya koydum. Sonra tekrar bıraktım istemeye istemeye.Kışın yer sıkıntısı oluyor evde.Mevsim hep bahar olsa sorun olmaz da:) Güle güle büyütün.

celalim01 03-07-2015 20:29

Bana hediye getiren öyle söyleyince. Satıcıda ona o şekilde söylemiş. Bizim buralarda daha önce görmediğimden bu menekşe türünü. Doğal olarak adını bilmek konusunda yabancı kaldım. Adananın ilçesindeyiz. Burada öyle her çiçeği bulmak mesele. Bölge olarak belirli çiçekler çok. Özellikle sukulent ,kaktüs türlerinde ve belirli çiçeklerde alıcı da az olduğundan çeşit az. Neyse böyle böyle bizde öğreniyoruz.

Adalet Yağcı 03-07-2015 20:38

Sevgili aleydi, 665 nolu mesajınızdaki genel görünüm fotoğrafına bayıldım, ellerinize sağlık.
İnsana huzur veren sakin ve bir o kadar güzel bir bahçe.

Sevgilerimle...

aleydi 03-07-2015 22:24

2 Eklenti(ler)
Çok güzel oldu bu. Gidip bütün küpelileri alasım var:)

Eklenti 563782

Eklenti 563783

aleydi 03-07-2015 22:31

2 Eklenti(ler)
Yağmurdan sonra :)

Son aldığım onlarca soğanlıdan bir tanesi açtı. İklim farkını hesaba katmadım. Bu kadar geç açacağını düşünmemiştim. Diğerlerini söküp başka bir yere aldığım için açamadılar:(

Eklenti 563784

Petunyanın hiç bu kadar güzel koktuğunu bilmiyordum. Kırmızı olan kokusuz. Mor olanın yanından geçerken aman Allahım bu ne güzel bir koku diyorsunuz. O kadar yoğun:).

Eklenti 563785

Tilki Mete 05-07-2015 04:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1392458)
:):)sevgil aleydi, daha önce tohumdan pasiflora yetiştirdim. benimki böyle değildi. dört beş yaprak normal düz hafif kalp gibi ama tam değil daha sonra üç beş yavaş çentikleri oluşuyor. benimkinden başka bir tür ise onu bilemem benin ki mavi beyaz olandan sende biliyorsun fotoğraflarından.sanırım bu başka bir sarmaşık sanki sabah sefasına benziyor. bu arada meyveleri ne yapacaksın ? sevgiler.:)

Burdakilerin arasında sabah sefası olmadığına adım kadar eminim şu sağdakilerin yapraklarına bakınca cardinal olduğu çıkıyor hayırlı olsun nur topu gibi cardinalleriniz oldu soldakiler pasiflora eminim diyicem yalan olucak ama öyle gözüküyor bilen biri yok mu ? :o

aleydi 05-07-2015 08:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1393203)
Sevgili aleydi, 665 nolu mesajınızdaki genel görünüm fotoğrafına bayıldım, ellerinize sağlık.
İnsana huzur veren sakin ve bir o kadar güzel bir bahçe.

Sevgilerimle...

Mesajınız fotoğraf yüklerken gelmiş sanırım atlamışım Sevgili Adalet hanım. Çok özür dilerim. Çok mutlu oldum beğeninizden dolayı. Asıl ben sizin bahçenizin genel görünümüne bayıldım. Her yerden çiçekler fışkırıyor adete:). Böyle bir güzellik yok. Yaseminin görüntüsü beni mest etti.

Sizlerden öğrendiklerimle bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Eskiye göre biraz renklendi bahçem. İyi ki döndünüz. Sizin forumda olduğunuzu, beğenilerinizi görmek, çok mutluluk verici. Çok teşekkür ederim sevgiler.

aleydi 05-07-2015 08:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tilki Mete (Mesaj 1393538)
Burdakilerin arasında sabah sefası olmadığına adım kadar eminim şu sağdakilerin yapraklarına bakınca cardinal olduğu çıkıyor hayırlı olsun nur topu gibi cardinalleriniz oldu soldakiler pasiflora eminim diyicem yalan olucak ama öyle gözüküyor bilen biri yok mu ? :o

Sevgili Mete, sabah sefası çiçek açtı:). O saksıda değil haklısın:).Cardinal sarmaşığı ve pasiflore çimlendi. Umarım yaşar ve büyürler.O saksıya ikisini ektiğimi hatırlıyorum. Misafir olarak,kadifeler çıktı. Onlar her yerdeler zaten::).

Sağolsun arkadaşım rahatsızlığım için gerekli deyince çelik hazırlamış bana. Eğer büyümezse, pasiflorenin çeliği de gelecek bana. İnşallah hepsi büyür de bende paylaşıma açabilirim. Bir ara fotoğraflarım, pasiflore olduklarını düşünüyorum.Hep birlikte bakıp emin oluruz. Sevgiler.

aleydi 05-07-2015 20:18

5 Eklenti(ler)
Yeni renkler, yeni güzeller açtılar.

Eklenti 564183

Eklenti 564184

Eklenti 564185

Eklenti 564186

Eklenti 564187

aleydi 05-07-2015 20:44

4 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiklerim bir bir açmaya başladı. Onlarca tohumu ekmenin, mutluluğu bu olsa gerek. Bir sürü çiçeğiniz oluyor. Gelecek yıl için umarım daha bilinçli davranırım:).

Eklenti 564189

Eklenti 564190

Eklenti 564191

Eklenti 564192

aleydi 05-07-2015 20:47

4 Eklenti(ler)
Devam

Eklenti 564193

Eklenti 564194

Eklenti 564195

Eklenti 564196

aleydi 05-07-2015 20:50

4 Eklenti(ler)
Devam

Eklenti 564197

Eklenti 564198

Eklenti 564199

Eklenti 564200

aleydi 05-07-2015 20:55

4 Eklenti(ler)
Sabah sefası, pasifloreve cardinal sarmaşığı:

Eklenti 564201

Eklenti 564202

Eklenti 564203

Eklenti 564204

aleydi 05-07-2015 20:59

2 Eklenti(ler)
Bu nedir bu nedir diye sorduklarımdan biri aslanağzı çiçeği, bir tenesi verbanaymış. Çiçekleri açınca farkettim. Hala bilmediklerim var:)

Bunu hala bilmiyorum :)

Eklenti 564205

Onlarca verbanam oldu.

Eklenti 564206

münevver48 05-07-2015 21:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1393663)
Yeni renkler, yeni güzeller açtılar.

Eklenti 564186

Eklenti 564187

sevgili aleydi, bordo gülünüze bayıldım. sanırım siyaha yakın rengi var. çiçekleri de orta büyüklükte ve birde kokusu olduğunu tahmin ediyorum. ayrıca goncalarının ömrü de diğer güller göre daha kısa. sanki bende de bu gülden var çardak gülüdür. tek başına dikildiği zaman dalları geriye doğru saçılıyor. ben onun o salkım saçak halini çok seviyorum. duruşuyla diğer güllere fark atıyor.

ayrıca bahçen gün geçtikçe daha bir güzel olmaya başladı. ve biz yazı yaşarken, siz de bahar havaları devam ediyor.keyfini tadını çıkarıyorsun dur arkadaşım.sevgiler.......

Adalet Yağcı 05-07-2015 22:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1393552)
Eskiye göre biraz renklendi bahçem. İyi ki döndünüz. Sizin forumda olduğunuzu, beğenilerinizi görmek, çok mutluluk verici. Çok teşekkür ederim sevgiler.

"Biraz" değil baya renklenmiş, çeşitler çoğalmış, ama arap saçına dönmemiş(Arap saçına dönen bahçeler), hepsi yerlerine yakışmışlar sevgili aleydi.
En çok hata yaptığımız konuların başında plânsız dikimler geliyor, bir heves alıp, boş bulduğumuz yerlere dikiveriyoruz.
İşte karmaşa da burada başlıyor, sonra da düzelt düzeltebilirsen :)

aleydi 05-07-2015 23:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1393682)

sevgili aleydi, bordo gülünüze bayıldım. sanırım siyaha yakın rengi var. çiçekleri de orta büyüklükte ve birde kokusu olduğunu tahmin ediyorum. ayrıca goncalarının ömrü de diğer güller göre daha kısa. sanki bende de bu gülden var çardak gülüdür. tek başına dikildiği zaman dalları geriye doğru saçılıyor. ben onun o salkım saçak halini çok seviyorum. duruşuyla diğer güllere fark atıyor.

ayrıca bahçen gün geçtikçe daha bir güzel olmaya başladı. ve biz yazı yaşarken, siz de bahar havaları devam ediyor.keyfini tadını çıkarıyorsun dur arkadaşım.sevgiler.......

Şimdi çıkıp tekrar sizin için kokladım arkadaşım:). Isparta gülüne benzeyen, hafif bir kokusu var. Gül seçerken kokulu olmasını tercih ediyorum, yine de bazen çok güzelse beni etkiliyor. Bu gülün rengini bende seviyorum.Geçen yıl incecik bir dalken bu yıl baya serpildi:).

Temmuz geldi biz hala baharı yaşıyoruz:). Güneşi göremeyince, çiçekler 15 gündür tomurcuktalar, hala açamadılar. Onlarda, bende sabısızlanıyoruz:).

Keyif tad çıkarmak mı:D. Bugün eşime dedim. Bir günümüzü hiç iş yapmadan oturarak geçirsek bahçemizde:). Misafir gelmesi dışında bu pek mümkün olmadı. Şelale için taş topluyoruz, ahşaptan salıncak oturma grubu yapıyoruz,bodrum düzenlenecek,yeni bir bölüm yapmak istiyorum, sebze tarafının durumu berbat.Daha çok iş varda bunlar başlıcaları:).

Verandaya çıkıp bahçeyi görmek bile huzur veriyor.Sizlerin desteği, öneri, fikirleriyle. Bende bahçemin bu halini çok beğeniyorum. Bir de çiçeklerin hepsinin açtığı görüntüyü, merak ediyorum. Teşekkür ederim görüşmek üzere.

aleydi 05-07-2015 23:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1393700)
"Biraz" değil baya renklenmiş, çeşitler çoğalmış, ama arap saçına dönmemiş(Arap saçına dönen bahçeler), hepsi yerlerine yakışmışlar sevgili aleydi.
En çok hata yaptığımız konuların başında plânsız dikimler geliyor, bir heves alıp, boş bulduğumuz yerlere dikiveriyoruz.
İşte karmaşa da burada başlıyor, sonra da düzelt düzeltebilirsen :)

Haklısınız, bahçemin şuan ki hali baya sade. Aslında çiçekler açtığında durum biraz daha belli olacak. Şu haliyle bende beğeniyorum. Çiçek adalarını düzenli yapamadım. Her şey sıralı gibi oldu. Sizin bir mesajınızda görmüştüm. Zinniaları öbekler halinde ekmenin güzel görüntü oluşturduğunu. Taşlık alanın ortasını o şekilde düzenleyip ektim. Bu seferde bodur ve büyük zinnialar karıştı:). Bu yıl tohumdan, bu kadar çok çiçek yetiştirmemin ilk yılı.O yüzden hatalar yaptım.

Mesela çok fazla çörek otu ektim. Hep düz sıralı ekim oldu. Açtıklarında durum biraz daha belli olacak. Umarım dediğiniz gibi olur, arap saçına dönmez.Şaşırtmada sıkıntı yaratmıyacakları öbekler haline getirsem,biraz toparlayabilirim.

Aslında Sn Zeki Beyin bahçesi gibi İngiliz tarzı bahçeleri çok beğeniyorum. Bir süre böyle devam edip. İleride öyle bir bahçeye sahip olmak istiyorum.

Sizin son fotoğraflarınız harikaydı . Çok beğendim. Hep bahçenin eskisi diyorlar ya. Tam deminde, görüntüler öyleydi. Sevgilerimle.

Tilki Mete 06-07-2015 09:30

Bütün bahçe gezildi :D ohh ne güzel bir emek keşke benimde olsa bende bu kadar emek harcasam :D köpeğinize çok üzüldüm :( geçmiş olsun bence artık yenisini alma zamanı gelmiş ..

ilk küpelileriniz , menekşeler , kırmızı hanımeli çok güzel zen gardende de var ve pahalı bir tür iyi takip edin bakımını yapın sıkıca sarılın bir zaman sonra ben alacam onu :P
öte yandan çok fazla projeniz var ve çoğu hayalde kalıcak gibi :D :D kaya bahçesinde olmayan bişiler var hala çözemedim çözdüğüm anda yazacağım ...

son baharı sabısızlıkla bekliyorum :D bakalım ne hallere düşüceksiniz bu kadar tohum bu kadar çiçek ağaçlar yapraklar off anam şimdiden gözüm korktu :eek:

aleydi 06-07-2015 09:52

Tilki Mete;1393788]Bütün bahçe gezildi ohh ne güzel bir emek keşke benimde olsa bende bu kadar emek harcasam :D

128 Beğeni, bahçemle önerileriniz ve fikirleriniz için teşekkür ederim:).

Kırmızı hanımelini ben istememiştim. Peyzajcı getirip onu dikmiş. İlk geldiğinde çiçeklenmedi. Nasıl bir şey bu diye beğenmemiştim . Hatta gidip bildiğimiz hanımelinden alıp diktim. Şimdi çiçekli halini çok beğeniyorum. Yakında yine açacak galiba.

Dur daha biz yazı göremedik. Ne sonbaharı:).Her daim iş var bahçe de. Dediğim gibi işsiz bir günümüz geçmiyor. Yarın bir aksilik olmazsa salıncağın fotoğraflarını yüklerim. Bakalım hangileri hayal hangileri gerçek görürüz:D.

Kaya bahçesinde ki cosmosları söküp başka yere almayı düşünüyorum. Kayalar gözükmüyor, çok büyüdüler. Bende bir eksiklik seziyorum, bulamadım. İlgilen bakalım, aynı şeyimi düşünüyoruz:).

Umarım daha güzelleri olur,kocaman bir bahçen olur. Sonbaharda ot, yaprak toplamaktan helak olursun:)Güler hanımın dediği gibi, ağaçlar nette bir arkadaşımızda olan bitki, diğerlerinde de olacaktır:).Görüşürüz.

aleydi 06-07-2015 21:25

4 Eklenti(ler)
salıncak modeli seçtim:). Yapım aşamaları. bir parçayı bulamadığımız için bugün tamamlanmadı. İnşallah yarın biter. Sonra bana boyamak ve minderlerini dikmek kalıyor:).

Eklenti 564435

Eklenti 564436

Eklenti 564437

Eklenti 564438

münevver48 06-07-2015 22:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1393709)
Şimdi çıkıp tekrar sizin için kokladım arkadaşım:). Isparta gülüne benzeyen, hafif bir kokusu var. Gül seçerken kokulu olmasını tercih ediyorum, yine de bazen çok güzelse beni etkiliyor. Bu gülün rengini bende seviyorum.Geçen yıl incecik bir dalken bu yıl baya serpildi:).

Temmuz geldi biz hala baharı yaşıyoruz:). Güneşi göremeyince, çiçekler 15 gündür tomurcuktalar, hala açamadılar. Onlarda, bende sabısızlanıyoruz:).

Keyif tad çıkarmak mı:D. Bugün eşime dedim. Bir günümüzü hiç iş yapmadan oturarak geçirsek bahçemizde:). Misafir gelmesi dışında bu pek mümkün olmadı. Şelale için taş topluyoruz, ahşaptan salıncak oturma grubu yapıyoruz,bodrum düzenlenecek,yeni bir bölüm yapmak istiyorum, sebze tarafının durumu berbat.Daha çok iş varda bunlar başlıcaları:).

Verandaya çıkıp bahçeyi görmek bile huzur veriyor.Sizlerin desteği, öneri, fikirleriyle. Bende bahçemin bu halini çok beğeniyorum. Bir de çiçeklerin hepsinin açtığı görüntüyü, merak ediyorum. Teşekkür ederim görüşmek üzere.

sevgili aleydi, tahminimde yanılmamışım benim gülümden fırsat verirsen biraz tırmanmayı seviyor.aslında sarmaşık gibi 2 metreyi geçiyor.

maşallah projeler hazırlanmış. şelale salıncak bu arada eşinizin de eline sağlık yapmış olduğu ahşap koltuk hazır gibi duruyor. en çok şelaleyi merak ediyorum. burcum dan olsa her halde suyu seviyorum. bu arada balık burcuyum. hele siz bir el atın işleri yapmaya, bizlerde buradan destek vermeye hazırız. ne yaparsın yakın olsak bir taşın altına elimizi koyardık. uzaktan ancak bu kadar oluyor.şimdilik kolay gelsin arkadaşım...

salıncak harika çok güzel benim için de salıncakta sallan.

aleydi 06-07-2015 23:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1393918)

sevgili aleydi, tahminimde yanılmamışım benim gülümden fırsat verirsen biraz tırmanmayı seviyor.aslında sarmaşık gibi 2 metreyi geçiyor.

maşallah projeler hazırlanmış. şelale salıncak bu arada eşinizin de eline sağlık yapmış olduğu ahşap koltuk hazır gibi duruyor. en çok şelaleyi merak ediyorum. burcum dan olsa her halde suyu seviyorum. bu arada balık burcuyum. hele siz bir el atın işleri yapmaya, bizlerde buradan destek vermeye hazırız. ne yaparsın yakın olsak bir taşın altına elimizi koyardık. uzaktan ancak bu kadar oluyor.şimdilik kolay gelsin arkadaşım...

salıncak harika çok güzel benim için de salıncakta sallan.

Arkadaşım şelale bu yıla yetişmez herhalde:(. Sadece taşlarını koyabileceğiz gibi duruyor.O kadar çok iş var ki. Eşimde çalışıyor hafta sonuna sıkıştırıyor işleri, Dolayısıyla yetişmiyor.

Güllerin kokulusunu seviyorsun ya sevgili Münevver48. Belki ben kokusunu tam alamadım. Bugün eşim kokladı, en güzel bunun kokusu dedi:). Gülleri alırken bazılarını ben seçmiştim, bazılarını eşim. Bu gül onun beğendiklerinden. Ben daha büyük gösterişli seviyorum. Bunun çiçekleri biraz küçüktü. Bunun rengini ikimizde beğenmiştik:). Belki yanına bir ağaç dikip, sardırabiliriz o zaman:)

Salıncağın bu modelini çok beğendim. Eşim de uğraşıyor sağ olsun, teşekkür ederiz.Umarım kalan malzemeleri buluruz yarın, tamamlanır. Arkadaşım belki gelirsiniz bu taraflara, kendin sallanırsın olmaz mı canım. Şimdilik senin yerine de keyfini çıkarırım tabi. Sevgilerimle.

YeniGine 06-07-2015 23:37

Sevgili aleydi, şimdi bu salıncağı eşin mi yapıyor; bravo valla. Çıtaları bile aynı maşallah!.. Güzel olacak inşallah: artık sallanırken bir fotoğrafını da isteriz nasipse!.. ;)

Laleci_03 06-07-2015 23:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1393903)
salıncak modeli seçtim:). Yapım aşamaları. bir parçayı bulamadığımız için bugün tamamlanmadı. İnşallah yarın biter. Sonra bana boyamak ve minderlerini dikmek kalıyor:)...

Maşallah maşallah, Aleydi ablam, eşinizin ellerine, emeklerine sağlık tebrik ederim kendisini, lütfen iletin ;) Ayrıca ben hâlâ seri üretime geçmeniz fikrinde kararlıyım :D
Sevgili Münevver ablamın dediği gibi bahçen de her geçen gün daha da gelişiyor, güzelleşiyor, Allah sizlere daha güzellerini yapmak için güç kuvvet nasip etsin inşallah ablacım, bizlere de ilham veriyorsunuz böylece... ;)

aleydi 07-07-2015 00:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1393939)
Sevgili aleydi, şimdi bu salıncağı eşin mi yapıyor; bravo valla. Çıtaları bile aynı maşallah!.. Güzel olacak inşallah: artık sallanırken bir fotoğrafını da isteriz nasipse!.. ;)

Sevgili Yeniginem çıtaları tornacıya yaptırdık.Alt tablayı, askılığı ve montajını eşim yapıyor.Bizde bugün onun espirisini yapıyorduk:D.Eşim (sultan gibi oturup fotoğraf çektirelim dedi gülüştük) :).Sahi benim hiç fotoğrafım yok forumda:).Sosyal ağda fotorafım çokta.Yok yok koymam fotoğrafımı :), ağaçlar net doğum gününe saklıyorum görüntümü:). Sevgiler.

aleydi 07-07-2015 00:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Laleci_03 (Mesaj 1393946)
Maşallah maşallah, Aleydi ablam, eşinizin ellerine, emeklerine sağlık tebrik ederim kendisini, lütfen iletin ;) Ayrıca ben hâlâ seri üretime geçmeniz fikrinde kararlıyım :D
Sevgili Münevver ablamın dediği gibi bahçen de her geçen gün daha da gelişiyor, güzelleşiyor, Allah sizlere daha güzellerini yapmak için güç kuvvet nasip etsin inşallah ablacım, bizlere de ilham veriyorsunuz böylece... ;)

Sevgili Laleci_03 çok naziksin, eşimde teşekkürlerini iletiyor.Bir de çalıştığı aletleri görsen, bu aletlerle nasıl bu kadar güzel şeyler yapabilir diye şaşarsın:).Eşim elektrik elektronik mühendisi, fabrikalarda üretim yapan makina hattını baştan sona kendisi yapıyor. Eskiden yurt dışında mühendisler yapabiliyordu o kadar kapsamlı makinaları, robotları. Özel bir sektörde çalışıyor. Bu aralar işten ayrılıp, makina ve robot yapmayı düşünüyor. Mobilya sektörü ona uzak. Sadece hobi olarak yapıyor.

Sende ufak tefek şeylerle başlayabilirsin aslında. . Minik bir tabure, Mesela eski bir tekerlek bulup. Hobi tahtaları var yapı marketlerde. Ufak bir el arabası yapabilirsin balkonuna:). Hatta pazardaki sebze kasaları bile olur. Biraz hayal gücü biraz istekle olmuyacak şey yok.Eşim küçükken kendi oyuncaklarını yapıyormuş tahtadan. Bir yerden başlamak lazım

En önemlisi sağlık tabi. Hepimiz sağlıklı sıhhatli olup. Güzel şeyler üretelim. Üretmek güzellikleri de beraberinde getirir. Ben hep söylüyorum. Sizin gibi gençlerin böyle güzel şeylerle uğraşması kadar mutluluk verici bir şey olamaz. Büyüklerde bunu desteklemeli diye düşünüyorum. Her şey gönlünce olsun. sevgiler.

aleydi 07-07-2015 21:27

1 Eklenti(ler)
Salıncak bitti eşimin ellerine sağlık:). Çokta sağlam ikimiz birlikte binebildik:9.Şimdi sıra bende. Banka pembe, mavi, yeşilli birşeyler düşündüm. Rangarenk cıvıl cıvıl. Salıncağa karar veremedim. Kahverengi mavili mi olsun. Kırmızı mı? Krem rengi düşünmüştüm kirlenir diye vazgeçtim.Önerileri bekliyorum:).

Eklenti 564695

akçabardak 07-07-2015 21:36

Çok güzel olmuş eşinizin ellerine sağlık, iyi keyifler dilerim.

B e t ü l 07-07-2015 21:46

Oooh geniş geniş çok güzel olmuş salıncak. Şöyle yumuşacık puf püf minderler yastıklar... Üzerine debi seyyar cibinlik olsa gece bile yatılır:))
Güle güle kullanın

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025