![]() |
Bence de bir sukulent sayfası açmaya layık olmuşlar Aleydi ablacım, çok güzeller ;)
|
Alıntı:
Sorma arkadaşım çok sevdim ben bunları:). Renk değişimleri, büyüme anları çok güzel.Sayfa açarsam yenileri almak zorunda kalırım:D. Bu yıl değil,bu yıl kendime çiçek almayı yasakladım:).Kış gelince o kadar çiçeği ne yaparım diye düşünüyorum, şimdiden.Teşekkür ederim güzel sözlerin için.Görüşürüz sevgilerimle. |
Alıntı:
Bu arada bu sukulentleri hangi ara büyüttün :) maşallah çok güzel olmuşlar ellerine sağlık, güle güle büyüt hepsini, sevgili münevver arkadaşıma katılıyorum bence de bir sayfalık olmuşlar, :) sukulent hastalığı iyiden iyiye sana da bulaşmış hadi geçmiş olsun. |
Alıntı:
Sağol canım inşallah gelecek yıl:). Bu yıl imkansız. Ben o sayfaları gezdim:). Onlarca tür var. Benimkiler sayfa açacak kadar değil henüz. Bunlar çok yer kaplamıyor. Arajman yapılabiliyor. Gelecek yıl sana da yapalım bunlardan:). Görüşürüz. |
Alıntı:
Sukulentler yağmuru sevdiler galiba. İlk ektiğimde gübre bile veremedim doğru dürüst. Biraz geçirken kumlu toprağa ektim. 15 Günde bir sıvı gübre verdim. Üzerlerini çakılla kaplamıştım güzel görünsünler diye. Bir kaç gün önce organik gübre baya miktarda kullandım. Menekşeler gibi bunlarla iyi anlaştık:). Bir iki dal kopmuştu. Menekşenin yanına sıkıştırdım öylesine, çiçek açmış:).Sayfa Öneriniz için teşekkür ederim ablacım. Biraz daha zamana ihtiyacım var. Sevgilerimle. |
Alıntı:
|
Sukulentlerinizin çoğu kışa dayanıklı, yani bizim şehremizin soğuklarına. Kaya bahçenizde kullanabilirsiniz. Güller tüm bahçelerde yağmur sonrası çoştular.
Eşinizi kutlarım, bank ve salıncak her ikiside güzel olmuş. Sağlık ve huzurla, sımsıcak sohbetleriniz olsun. |
Alıntı:
Buyurun gelin beraber olsun:). Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Sevgiyle kalın. |
kaktüs ve sukulentler kolay anlaşılacak bitkiler. Fazla naz yapmıyorlar genel olarak. Gerçi ben güllerle de sorun yaşamıyorum pek fazla. Bakıyorsun ,seviyorsun mis gibi açıyorlar.Hele bazıları açmak ne kelime coşuyorlar.
Yeni yapılan (Balkonu kapattık,salon çiçeklerini oraya alacağım.)balkonun boyanması lazım ama sıcaktan boyaya yaklaşamadım bir türlü.Sabahları da yatıyorum ne güzel. Erken kalkmıyorum işin açıkçası.Gece 3-4 sıralarında yatınca anca uyku alıyoruz. Ama ne yapalım . tatil ,hemde sıcak. |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Hep soğuktan şikayet ediyorduk:). Sıcaklar bastırdı öğretmenim. Artık bayramdan sonraya kalsın. Biz de yetiştiremedik bazı işleri. Bayram tatilinin bir kısmını değerlendiririz diye düşündük. Dediğiniz gibi kaktüs gül sukulent zahmetsiz türler. Sadece güllerde ki hastalıklar sorun oluyor. Beyaz gülü hastalandı. Kara leke. Fotoğrafını ekliyceğim. Hiç yaprağı kalmadı. Köküne kadar budasam mı diyorum. Eklenti 565418 Eklenti 565419 |
1 Eklenti(ler)
Rahmetli Jineoptan benim bahçeme kadar gelen güzellik. Kendisine tanıma şerefine erişemedim. Sdurul ablam sayesinde, bu güzellikle tanıştık.
Eklenti 565448 |
5 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim çiçekler.
Eklenti 565449 Eklenti 565450 Tatilde otelin bahçesinden toplamıştım tohumlarını. Pembe kadife çiçeği. Sevgili Hira'ya sözüm olsun. Tohum paylaşımda ilk ona gönderilecek. Daha önce gönderemedim.Tohum aldıklarım baya pembeydi. Bu hali de güzel. Eklenti 565451 Eklenti 565452 Eklenti 565453 |
2 Eklenti(ler)
Lavantin_ Lavandula her hallerini yayınladım galiba:). Bu yıl acemilik oldu. Çiçek açtıklarını bekleyemedim sabırsızlıktan:).
Eklenti 565456 Eklenti 565457 |
Alıntı:
Sevgili aleydi bu mesajı şimdi gördüm gözümden kaçmış. Davetiniz için çok teşekkür ederim... Ankara Eskişehir'e 2 saat evet Ankara'ya pek sık gidemiyoruz ki, Ayvalıktan Ankara'ya tam 10 saat, geçen sene Aralık ayında 10 günlüğüne gittik kızımda kaldık evime bile geçmeden geri dönüp geldik. Sukulentler yağmur suyunu severler, kışın ben de epey yağmur suyu toplamıştım sukulentlerim için. Yağmur suyunu görünce coşmuşlar gerçekten çok iyi gelmiş, canlı canlı duruyorlar. Bu arada yeni açan çiçeklerin çok güzeller, en son fotoğrafta olan sarı çiçekler ne kadar çoşkulu... adı nedir acaba biliyormusun? çok hoşuma gitti ellerine, emeklerine sağlık. Sevgiler |
Bu arada yeni açan çiçeklerin çok güzeller, en son fotoğrafta olan sarı çiçekler ne kadar çoşkulu... adı nedir acaba biliyormusun? çok hoşuma gitti ellerine, emeklerine sağlık. Sevgiler[/QUOTE]
Lavantin sarı çiçekler ablacım. Sayın Muda söylemişti. Kışa dayanıklılar. Kar yağarken, -25 derece almıştım seradan. Böyle güzel açtığını bilmiyordum. Gerçekten yağmurun bereketi. Bu yıl her yer yemyeşil. Yol boyundaki dikenler 2 metreyi buldu. Bir ara onları da fotoğraflamak istiyorum.Allah susuz bırakmasında. Kuraklık kadar kötü bir şey yok. Umarım bir daha yaşamayız.Suyun dediği her şey can buluyor.Beğeniler için teşekkür ederim sevgilerimle. |
:( Benim güllerimde de yok yok sevgili aleydi; hatta birkaç tanesi kurumaya yüz tutmuş gibiler. Şartlar olumsuz olunca inan benim de hiç bir şey yapasım gelmiyor artık içimden. Ama en kısa zamanda bir fırsatını bulur isem budamayı düşünüyorum. O kalın dalları nasıl budayabileceksem bakalım?..
Tohumdan yetiştirdiğin çiçeklerine, diğerlerine de gelince maşallah rengârenk ve gelişimleri çok güzeller. Emeklerine, gönlüne sağlık... |
Alıntı:
Bugün askıdaki küpelimin saksısı yamulmuş. Başka askıyla değiştirdim. Eve girdim. Güm diye bir ses. 3 Tane tomurcuk vardı açmak üzere. Eyvah dedim. Allah'tan kırılmamışlar. Ne kadar dikkat de etsek. Elimizde olmayan şeyler olabiliyor. Güller için kolaylık diliyorum. Diğerlerine de bulaşıyor. Borda bulamaç yaptığımız halde bu durumdalar. Alttlarını açıp ilgilenemedik bu sene. En az zararla atlatırız umarım. |
:) Öncelikle teşekkür ediyorum sevgili aleydi. Ben daha çok mevsimlik ve bahçede olacak çiçekleri seviyorum; bir afrika menekşesi, bir orkide, mesela salon çiçekleri yok beni cezbetmiyor. Balkonum hem güneş almıyor, hem de çok basık havadar değil. Ortak alan, olumsuz şartlar valla 4-5 senedir çok üzüldüm. Onun için de artık saksı tarlacılığına başladım, 2-3 kaktüsüm var, 3 komşumun bahçesi ve onların sayesinde sebzeciliğe de başladım. Bakalım bu sene de böyle gidiyoruz.
:( Güllerim yine ortak alanda 5. seneleri ve 5 senedir budadım, diplerini havalandırdım, kendim ilaç aldım ilaçladım, suladım; fakat geçen sene ve bu sene ilgilenemedim; şu an durumları hiç iyi değil. :( Bakalım işte birşeyler yapabilir isem, kurtarabilir isem belki moralim de düzelir. |
Alıntı:
Güller dayanıklı bitkiler,budama etkili olur diye düşünüyorum. Bul yıl 2_3 tanesini kaybettim. Pazardan aldığm zayıf yapıda güllerde oldu kayıp. Seradan aldıklarım sağlıklı. Bahçe sayfamı gezen,yeni gül alacak arkadaşlarıma nacizane tavsiyem. 3 yıllık kaliteli çiçekli ve zararlılara karşı ilaçlanmış olanları tercih etmeleri. Hasta bir gül bahçenize girdiğinde, diğerlerine de bulaşıyor.Bakımlarını düzenli yapamadığımızda ne yazık ki, hastalanıyorlar. Bozmayın moralinizi,bende de kayıplar oluyor.4 gözle yazı bekledik. Elimizde ki güzelliklerle tadını çıkaralım:).Sevgilerimle. |
1 Eklenti(ler)
Sarmaşık gülüm bayram yapıyor. Bir dalda saymadım 15 in üstünde çiçek açtı. Bütün bayramlarınız şeker tadında olsun:).
Eklenti 566715 |
2 Eklenti(ler)
Tatilde topladığım tohumlar çiçek açtı. Beşiktaşlıyım:), bahçemde sarı kırmızı bir köşe oluştu.
Eklenti 566779 Eklenti 566780 |
3 Eklenti(ler)
Çörekotu çiçekleri mavi beyaz yoğun bir görüntü oluşturdular.Hep birlikte açmaları güzel bir görüntü oluşturdu.
Eklenti 566781 Eklenti 566782 Eklenti 566783 |
Alıntı:
Bu koşeyi benşm köşem tayin edelim olur mu ? TİLKİ METE'nin köşesi ? :D :p |
5 Eklenti(ler)
Nihayet sardunyalarda çoştular:9.
Eklenti 566784 Eklenti 566785 Eklenti 566786 Eklenti 566787 Eklenti 566788 |
3 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Bu sardunyanın çiçeği çok farklı geldi bana.
Eklenti 566795 Eklenti 566796 Eklenti 566797 Eklenti 566798 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
[ ne istiyorsunuz avatarımdan dünyanın en tatlı tilkisi yani ben :) :D egoo tavan [emoji14][/QUOTE]
Bir oğlak burcu olarak değişikliklere hiç açık değilim:). Saksılarla da bir köşe yapılabilir. Yabancı yabancı geliyorsun:). |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:02. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025