agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   aleydi / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/35715.htm)

Laleci_03 09-07-2015 23:46

Bence de bir sukulent sayfası açmaya layık olmuşlar Aleydi ablacım, çok güzeller ;)

aleydi 10-07-2015 07:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1394797)
:):)sevgili aleydi, dün gibi sukulenlerini dikeli maşallah çok güzel gelişmişler. elin deydi bir kere, gözün sukulent den başka bir şey göremez.bunlarda bir sayfalık olmuş gibi ne dersin;) sevgiler......

Sorma arkadaşım çok sevdim ben bunları:). Renk değişimleri, büyüme anları çok güzel.Sayfa açarsam yenileri almak zorunda kalırım:D. Bu yıl değil,bu yıl kendime çiçek almayı yasakladım:).Kış gelince o kadar çiçeği ne yaparım diye düşünüyorum, şimdiden.Teşekkür ederim güzel sözlerin için.Görüşürüz sevgilerimle.

akçabardak 10-07-2015 12:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1394781)
Sevgili Akçabardak ablacım size ve öğretmenime güllerden bir demet, yorgunluğunuzu alır umarım.

Eklenti 565034

Eklenti 565035

Eklenti 565036

Eklenti 565037

Eklenti 565038

Çok teşekkür ederim sevgili aleydiciğim, çok incesin güller çok güzeller renkleri çok tatlı, bu güzellikleri görünce yorgunluk falan hiç kalmıyor, emeklerimizin karşılığı olarak en güzel çiçekleriyle bizleri ödüllendiriyorlar.

Bu arada bu sukulentleri hangi ara büyüttün :) maşallah çok güzel olmuşlar ellerine sağlık, güle güle büyüt hepsini, sevgili münevver arkadaşıma katılıyorum bence de bir sayfalık olmuşlar, :) sukulent hastalığı iyiden iyiye sana da bulaşmış hadi geçmiş olsun.

aleydi 10-07-2015 16:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Laleci_03 (Mesaj 1394808)
Bence de bir sukulent sayfası açmaya layık olmuşlar Aleydi ablacım, çok güzeller ;)

Sağol canım inşallah gelecek yıl:). Bu yıl imkansız. Ben o sayfaları gezdim:). Onlarca tür var. Benimkiler sayfa açacak kadar değil henüz.
Bunlar çok yer kaplamıyor. Arajman yapılabiliyor. Gelecek yıl sana da yapalım bunlardan:). Görüşürüz.

aleydi 10-07-2015 16:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1394909)
Çok teşekkür ederim sevgili aleydiciğim, çok incesin güller çok güzeller renkleri çok tatlı, bu güzellikleri görünce yorgunluk falan hiç kalmıyor, emeklerimizin karşılığı olarak en güzel çiçekleriyle bizleri ödüllendiriyorlar.

Bu arada bu sukulentleri hangi ara büyüttün :) maşallah çok güzel olmuşlar ellerine sağlık, güle güle büyüt hepsini, sevgili münevver arkadaşıma katılıyorum bence de bir sayfalık olmuşlar, :) sukulent hastalığı iyiden iyiye sana da bulaşmış hadi geçmiş olsun.

Elimden uzaktan bu geliyor:9.Her zaman kapım açık, Yolunuz düşer gelmek isterseniz. Bahçemde de yorgunluğunuzu atabilirsiniz. Ankara Eskişehir arası yakın:)

Sukulentler yağmuru sevdiler galiba. İlk ektiğimde gübre bile veremedim doğru dürüst. Biraz geçirken kumlu toprağa ektim. 15 Günde bir sıvı gübre verdim. Üzerlerini çakılla kaplamıştım güzel görünsünler diye. Bir kaç gün önce organik gübre baya miktarda kullandım.

Menekşeler gibi bunlarla iyi anlaştık:). Bir iki dal kopmuştu. Menekşenin yanına sıkıştırdım öylesine, çiçek açmış:).Sayfa Öneriniz için teşekkür ederim ablacım. Biraz daha zamana ihtiyacım var. Sevgilerimle.

Laleci_03 10-07-2015 17:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1394973)
...Bunlar çok yer kaplamıyor. Arajman yapılabiliyor. Gelecek yıl sana da yapalım bunlardan:). Görüşürüz.

Ayy gerçekten mi Aleydi ablam yaa? :o:eek: sağ ol çok teşekkür ederim:rolleyes:

Sabihas 10-07-2015 21:52

Sukulentlerinizin çoğu kışa dayanıklı, yani bizim şehremizin soğuklarına. Kaya bahçenizde kullanabilirsiniz. Güller tüm bahçelerde yağmur sonrası çoştular.
Eşinizi kutlarım, bank ve salıncak her ikiside güzel olmuş. Sağlık ve huzurla, sımsıcak sohbetleriniz olsun.

aleydi 10-07-2015 22:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sabihas (Mesaj 1395009)
Sukulentlerinizin çoğu kışa dayanıklı, yani bizim şehremizin soğuklarına. Kaya bahçenizde kullanabilirsiniz. Güller tüm bahçelerde yağmur sonrası çoştular.
Eşinizi kutlarım, bank ve salıncak her ikiside güzel olmuş. Sağlık ve huzurla, sımsıcak sohbetleriniz olsun.

Buyurun gelin beraber olsun:). Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Sevgiyle kalın.

celalim01 11-07-2015 11:20

kaktüs ve sukulentler kolay anlaşılacak bitkiler. Fazla naz yapmıyorlar genel olarak. Gerçi ben güllerle de sorun yaşamıyorum pek fazla. Bakıyorsun ,seviyorsun mis gibi açıyorlar.Hele bazıları açmak ne kelime coşuyorlar.

Yeni yapılan (Balkonu kapattık,salon çiçeklerini oraya alacağım.)balkonun boyanması lazım ama sıcaktan boyaya yaklaşamadım bir türlü.Sabahları da yatıyorum ne güzel. Erken kalkmıyorum işin açıkçası.Gece 3-4 sıralarında yatınca anca uyku alıyoruz. Ama ne yapalım . tatil ,hemde sıcak.

aleydi 11-07-2015 16:12

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi celalim01 (Mesaj 1395097)
kaktüs ve sukulentler kolay anlaşılacak bitkiler. Fazla naz yapmıyorlar genel olarak. Gerçi ben güllerle de sorun yaşamıyorum pek fazla. Bakıyorsun ,seviyorsun mis gibi açıyorlar.Hele bazıları açmak ne kelime coşuyorlar.

Yeni yapılan (Balkonu kapattık,salon çiçeklerini oraya alacağım.)balkonun boyanması lazım ama sıcaktan boyaya yaklaşamadım bir türlü.Sabahları da yatıyorum ne güzel. Erken kalkmıyorum işin açıkçası.Gece 3-4 sıralarında yatınca anca uyku alıyoruz. Ama ne yapalım . tatil ,hemde sıcak.

Hep soğuktan şikayet ediyorduk:). Sıcaklar bastırdı öğretmenim. Artık bayramdan sonraya kalsın. Biz de yetiştiremedik bazı işleri. Bayram tatilinin bir kısmını değerlendiririz diye düşündük.

Dediğiniz gibi kaktüs gül sukulent zahmetsiz türler. Sadece güllerde ki hastalıklar sorun oluyor. Beyaz gülü hastalandı. Kara leke. Fotoğrafını ekliyceğim. Hiç yaprağı kalmadı. Köküne kadar budasam mı diyorum.

Eklenti 565418

Eklenti 565419

aleydi 11-07-2015 16:47

1 Eklenti(ler)
Rahmetli Jineoptan benim bahçeme kadar gelen güzellik. Kendisine tanıma şerefine erişemedim. Sdurul ablam sayesinde, bu güzellikle tanıştık.

Eklenti 565448

aleydi 11-07-2015 16:51

5 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim çiçekler.

Eklenti 565449

Eklenti 565450

Tatilde otelin bahçesinden toplamıştım tohumlarını. Pembe kadife çiçeği. Sevgili Hira'ya sözüm olsun. Tohum paylaşımda ilk ona gönderilecek. Daha önce gönderemedim.Tohum aldıklarım baya pembeydi. Bu hali de güzel.

Eklenti 565451

Eklenti 565452

Eklenti 565453

aleydi 11-07-2015 16:55

2 Eklenti(ler)
Lavantin_ Lavandula her hallerini yayınladım galiba:). Bu yıl acemilik oldu. Çiçek açtıklarını bekleyemedim sabırsızlıktan:).

Eklenti 565456

Eklenti 565457

akçabardak 11-07-2015 18:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1394976)
Elimden uzaktan bu geliyor:9.Her zaman kapım açık, Yolunuz düşer gelmek isterseniz. Bahçemde de yorgunluğunuzu atabilirsiniz. Ankara Eskişehir arası yakın:)

Sukulentler yağmuru sevdiler galiba. İlk ektiğimde gübre bile veremedim doğru dürüst. Biraz geçirken kumlu toprağa ektim. 15 Günde bir sıvı gübre verdim. Üzerlerini çakılla kaplamıştım güzel görünsünler diye. Bir kaç gün önce organik gübre baya miktarda kullandım.

Menekşeler gibi bunlarla iyi anlaştık:). Bir iki dal kopmuştu. Menekşenin yanına sıkıştırdım öylesine, çiçek açmış:).Sayfa Öneriniz için teşekkür ederim ablacım. Biraz daha zamana ihtiyacım var. Sevgilerimle.

Sevgili aleydi bu mesajı şimdi gördüm gözümden kaçmış. Davetiniz için çok teşekkür ederim... Ankara Eskişehir'e 2 saat evet Ankara'ya pek sık gidemiyoruz ki, Ayvalıktan Ankara'ya tam 10 saat, geçen sene Aralık ayında 10 günlüğüne gittik kızımda kaldık evime bile geçmeden geri dönüp geldik.

Sukulentler yağmur suyunu severler, kışın ben de epey yağmur suyu toplamıştım sukulentlerim için. Yağmur suyunu görünce coşmuşlar gerçekten çok iyi gelmiş, canlı canlı duruyorlar.

Bu arada yeni açan çiçeklerin çok güzeller, en son fotoğrafta olan sarı çiçekler ne kadar çoşkulu... adı nedir acaba biliyormusun? çok hoşuma gitti ellerine, emeklerine sağlık. Sevgiler

aleydi 11-07-2015 23:32

Bu arada yeni açan çiçeklerin çok güzeller, en son fotoğrafta olan sarı çiçekler ne kadar çoşkulu... adı nedir acaba biliyormusun? çok hoşuma gitti ellerine, emeklerine sağlık. Sevgiler[/QUOTE]

Lavantin sarı çiçekler ablacım. Sayın Muda söylemişti. Kışa dayanıklılar. Kar yağarken, -25 derece almıştım seradan. Böyle güzel açtığını bilmiyordum.

Gerçekten yağmurun bereketi. Bu yıl her yer yemyeşil. Yol boyundaki dikenler 2 metreyi buldu. Bir ara onları da fotoğraflamak istiyorum.Allah susuz bırakmasında. Kuraklık kadar kötü bir şey yok. Umarım bir daha yaşamayız.Suyun dediği her şey can buluyor.Beğeniler için teşekkür ederim sevgilerimle.

YeniGine 11-07-2015 23:49

:( Benim güllerimde de yok yok sevgili aleydi; hatta birkaç tanesi kurumaya yüz tutmuş gibiler. Şartlar olumsuz olunca inan benim de hiç bir şey yapasım gelmiyor artık içimden. Ama en kısa zamanda bir fırsatını bulur isem budamayı düşünüyorum. O kalın dalları nasıl budayabileceksem bakalım?..

Tohumdan yetiştirdiğin çiçeklerine, diğerlerine de gelince maşallah rengârenk ve gelişimleri çok güzeller. Emeklerine, gönlüne sağlık...

aleydi 12-07-2015 00:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1395320)
:( Benim güllerimde de yok yok sevgili aleydi; hatta birkaç tanesi kurumaya yüz tutmuş gibiler. Şartlar olumsuz olunca inan benim de hiç bir şey yapasım gelmiyor artık içimden. Ama en kısa zamanda bir fırsatını bulur isem budamayı düşünüyorum. O kalın dalları nasıl budayabileceksem bakalım?..

Tohumdan yetiştirdiğin çiçeklerine, diğerlerine de gelince maşallah rengârenk ve gelişimleri çok güzeller. Emeklerine, gönlüne sağlık...

Hiç öyle olur mu sizin çiçeklerinizde çok güzeller. Çeşit çeşit sardunyalar yenigineler. Biz çiçeksiz yapamayız ki. Peki hiç ev çiçekleri,sukulent, kaktüs türlerine yetiştirmeyi düşündünüz mü. Rengarenk menekşeler, kelebek çiçekleri, neler yok. Balkonun güneş durumu müsait değildi diye hatırlıyorum. Evinizin durumu uygunsa eğer. Bahçe sizi çok yoruyor biliyorum. Korunaksız ortak kullanım olması. Laleleriniz çok güzeldi, azalsa da. O görüntü hala gözümün önünde. Bitki de kayıp illa ki oluyor. Üzülüyoruz. Belki de çok tür yerine, sağlıklı en güzellerini yetiştirmek mi lazım acaba. Hepsinden istiyoruz:).

Bugün askıdaki küpelimin saksısı yamulmuş. Başka askıyla değiştirdim. Eve girdim. Güm diye bir ses. 3 Tane tomurcuk vardı açmak üzere. Eyvah dedim. Allah'tan kırılmamışlar. Ne kadar dikkat de etsek. Elimizde olmayan şeyler olabiliyor.

Güller için kolaylık diliyorum. Diğerlerine de bulaşıyor. Borda bulamaç yaptığımız halde bu durumdalar. Alttlarını açıp ilgilenemedik bu sene. En az zararla atlatırız umarım.

YeniGine 12-07-2015 00:38

:) Öncelikle teşekkür ediyorum sevgili aleydi. Ben daha çok mevsimlik ve bahçede olacak çiçekleri seviyorum; bir afrika menekşesi, bir orkide, mesela salon çiçekleri yok beni cezbetmiyor. Balkonum hem güneş almıyor, hem de çok basık havadar değil. Ortak alan, olumsuz şartlar valla 4-5 senedir çok üzüldüm. Onun için de artık saksı tarlacılığına başladım, 2-3 kaktüsüm var, 3 komşumun bahçesi ve onların sayesinde sebzeciliğe de başladım. Bakalım bu sene de böyle gidiyoruz.
:( Güllerim yine ortak alanda 5. seneleri ve 5 senedir budadım, diplerini havalandırdım, kendim ilaç aldım ilaçladım, suladım; fakat geçen sene ve bu sene ilgilenemedim; şu an durumları hiç iyi değil. :( Bakalım işte birşeyler yapabilir isem, kurtarabilir isem belki moralim de düzelir.

aleydi 12-07-2015 08:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1395335)
:) Öncelikle teşekkür ediyorum sevgili aleydi. Ben daha çok mevsimlik ve bahçede olacak çiçekleri seviyorum; bir afrika menekşesi, bir orkide, mesela salon çiçekleri yok beni cezbetmiyor. Balkonum hem güneş almıyor, hem de çok basık havadar değil. Ortak alan, olumsuz şartlar valla 4-5 senedir çok üzüldüm. Onun için de artık saksı tarlacılığına başladım, 2-3 kaktüsüm var, 3 komşumun bahçesi ve onların sayesinde sebzeciliğe de başladım. Bakalım bu sene de böyle gidiyoruz.
:( Güllerim yine ortak alanda 5. seneleri ve 5 senedir budadım, diplerini havalandırdım, kendim ilaç aldım ilaçladım, suladım; fakat geçen sene ve bu sene ilgilenemedim; şu an durumları hiç iyi değil. :( Bakalım işte birşeyler yapabilir isem, kurtarabilir isem belki moralim de düzelir.

Sevgili YenİGinem hep diyorum zor olanı başarıyorsunuz. Bende bahçe bitkilerini seviyorum. Bizde de iklimden dolayı, ömürleri çok kısa. Temmuzun ortası geldi açmayan o kadar çok çiçek var ki. Eylülde de hava soğur. Bende o yüzden afrika menekşelerine ve hoya, sukulentlere merak sardım.Kışın çiçek özlemi mi onlarla gideriyorum:). Aslında evde hiç çiçek sevmezdim. Menekşe çok kolay tutuyor. Bir de çiçek açtığında anaçtan farklı oluyor çiçeği. O yüzden nasıl açacak diye merakla bekliyorum. Süprizler güzeldir ya:). Her tutmuş afrika menekşesinin çiçeği, bir süpriz oluyor benim için.

Güller dayanıklı bitkiler,budama etkili olur diye düşünüyorum. Bul yıl 2_3 tanesini kaybettim. Pazardan aldığm zayıf yapıda güllerde oldu kayıp. Seradan aldıklarım sağlıklı. Bahçe sayfamı gezen,yeni gül alacak arkadaşlarıma nacizane tavsiyem. 3 yıllık kaliteli çiçekli ve zararlılara karşı ilaçlanmış olanları tercih etmeleri. Hasta bir gül bahçenize girdiğinde, diğerlerine de bulaşıyor.Bakımlarını düzenli yapamadığımızda ne yazık ki, hastalanıyorlar.

Bozmayın moralinizi,bende de kayıplar oluyor.4 gözle yazı bekledik. Elimizde ki güzelliklerle tadını çıkaralım:).Sevgilerimle.

aleydi 17-07-2015 22:35

1 Eklenti(ler)
Sarmaşık gülüm bayram yapıyor. Bir dalda saymadım 15 in üstünde çiçek açtı. Bütün bayramlarınız şeker tadında olsun:).

Eklenti 566715

aleydi 18-07-2015 21:02

2 Eklenti(ler)
Tatilde topladığım tohumlar çiçek açtı. Beşiktaşlıyım:), bahçemde sarı kırmızı bir köşe oluştu.

Eklenti 566779

Eklenti 566780

aleydi 18-07-2015 21:08

3 Eklenti(ler)
Çörekotu çiçekleri mavi beyaz yoğun bir görüntü oluşturdular.Hep birlikte açmaları güzel bir görüntü oluşturdu.

Eklenti 566781

Eklenti 566782

Eklenti 566783

Tilki Mete 18-07-2015 21:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1396614)
Tatilde topladığım tohumlar çiçek açtı. Beşiktaşlıyım:), bahçemde sarı kırmızı[/COLOR][/COLOR] bir köşe oluştu.

Eklenti 566779

Eklenti 566780

Bu koşeyi benşm köşem tayin edelim olur mu ? TİLKİ METE'nin köşesi ? :D :p

aleydi 18-07-2015 21:12

5 Eklenti(ler)
Nihayet sardunyalarda çoştular:9.

Eklenti 566784

Eklenti 566785

Eklenti 566786

Eklenti 566787

Eklenti 566788

aleydi 18-07-2015 21:17

3 Eklenti(ler)
Eklenti 566789

Eklenti 566790

Eklenti 566791

aleydi 18-07-2015 21:42

4 Eklenti(ler)
Bu sardunyanın çiçeği çok farklı geldi bana.

Eklenti 566795

Eklenti 566796

Eklenti 566797

Eklenti 566798

aleydi 18-07-2015 22:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tilki Mete (Mesaj 1396616)
Bu koşeyi benşm köşem tayin edelim olur mu ? TİLKİ METE'nin köşesi ? :D :p

Baya tohum yaparlar diye düşünüyorum. Bir aksilik olmazsa kendi köşeni de yapabilirsin. Şu avatarını değiştirirsen neden olmasın :).

Tilki Mete 18-07-2015 22:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1396628)
Baya tohum yaparlar diye düşünüyorum. Bir aksilik olmazsa kendi köşeni de yapabilirsin. Şu avatarını değiştirirsen neden olmasın :).

Sevdiğim bir tür değil :) :) :D daha doğrusu pek fanatik değilim ama bahcede bir koşe lazım değilmi :) ne istiyorsunuz avatarımdan dünyanın en tatlı tilkisi yani ben :) :D egoo tavan [emoji14]

telato 18-07-2015 22:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1396614)
Tatilde topladığım tohumlar çiçek açtı. Beşiktaşlıyım:), bahçemde sarı kırmızı bir köşe oluştu.

Bende Beşiktaşlıyım ama nedense hep cimbomluları sevindiriyoruz:D Bende Sayın Akçabardak için bahçemin bir köşesine cimbomlu köşesi açmıştım:D

aleydi 18-07-2015 22:35

[ ne istiyorsunuz avatarımdan dünyanın en tatlı tilkisi yani ben :) :D egoo tavan [emoji14][/QUOTE]

Bir oğlak burcu olarak değişikliklere hiç açık değilim:). Saksılarla da bir köşe yapılabilir. Yabancı yabancı geliyorsun:).

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025