![]() |
5 Eklenti(ler)
Bu bölgenin onlarca fotoğrafını çektim. Bir türlü gerçek görüntüyü yakalamadım. Bu köşeye bayılıyorum. Aynısafalar bile bir başka açmış bu köşede:).
Eklenti 567789 Eklenti 567790 Eklenti 567791 Eklenti 567792 Eklenti 567793 |
5 Eklenti(ler)
Uzaktan yakından sağdan soldan, yine aynı köşe:) Nedense çörek otlarının pırıltısı bir türlü objektife yansımadı. Koyu mavi, açık mavi, beyaz, pırıltılı çiçekleri. Ben hep çöreotu ekmek istiyorum. Çok sevdim.
Eklenti 567794 Eklenti 567795 Eklenti 567796 Eklenti 567797 Eklenti 567798 |
5 Eklenti(ler)
Zinnialar rengarenk açtılar:). Tohumdan yetişen zahmetsiz bir güzellik:).
Eklenti 567799 Eklenti 567800 Eklenti 567801 Eklenti 567802 Eklenti 567803 |
5 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Naptıysam çöret otu çiçeğinin o pırıltısını yakalayamadım. Başka fotoğraf makinasıyla denerim belki.
Eklenti 567810 Eklenti 567811 Eklenti 567812 Eklenti 567813 |
1 Eklenti(ler)
|
Desenize bize de çörek otu ekmek gerekli oldu. Seneye bende ekeyim bari ,resimden göremesek te dediğiniz ışıltıyı yakınen görmeyi başarırız umarım.
|
Sevgili Aleydi bahçenizi daha iyi gezebilme fırsatını ancak şimdi bulabildim. Oğlum-gelinim ve torunlarımla kavuşmuştum. Onlarla hemhaldim, siteye girsem de şöyle bir dolaşıp çıkıyordum alelacele.
Biraz önce onları yazlığa uğurladım. Allahım kavuştursun hepimizin yolcularını da benimkileri de. O nedenle şimdi tam olarak sitedeyim ve bahçenizi dolaştım. Çok güzel olmuş herşey.. hele de toprağa ekilen tohumların gelişim farkını sizin bahçede daha iyi gözlemledim. Allisyumları ben saksılara ekmiştim neredeyse çiçeklenme bitti tohuma kaçtılar. Sizinkiler hala çiçekleniyor ve tazeler maaşallah. Diğer yoğun çiçekli köşenin çiçekleri ne güzel büyümüş uzamışlar. Gördünüz mü sabırla koruk helva olurmuş. Sizin bahçeniz daha güzel oldu maşallah. Ellerinize ve ruhunuza sağlık. Azminiz takdire layık. Sevgiler... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bir dolu tohum yapacaklar gibi öğretmenim:). İnşallah son anda bir olumsuzluk yaşamam. Sizin paylaştığınız gibi, bende bu pırıltıyı sevgili bitki dostlarıyla paylaşırım. Gerçekten çok güzel ışıl ışılllar. Ben daha önce bu tohumları görüp almadığım için kendime kızıyorum.Bu site sayesinde, öğrendim pek çok şeyi ve bu güzelliklerle tanıştım.görüşmek üzere. |
Alıntı:
Bahçenin daha önceki yıllarla bu yıl arasında, nasıl değiştiğini bende fotoğraflardan görüyorum:). Bu site ve siz değerli arkadaşlarımın bilgi ve tecrübeleriyle güzelleşti bahçem:).Çok mutluyum. Sevgili Sdurul ablamın dediği gibi, bitkilerle uğraşmak terapi. Alisyumları tohumdan ekmiştim. Saksıdaydılar aslında. Toprağa alırsam yayılırlar diye çiçekli halde şaşırttım. Her işte olduğu gibi bunda da çok aceleci davrandım. Toprağı hava alır şekilde ekmişim akşam üstü. Sabah bir kalktım, çiçekleri solmuş. Hemen sıkıştırdım toprağını. Çiçeklerini döktü, kurudu soldu. Bir hafta sonra şimdi kendine geliyor. Yeniden çiçeklenmeye başladı. Bir kısmıda saksıda, yeni çimleniyor:). Çok şikayet ettim:). Kışın çok zor oldu evde tohumları yetiştirmek. Tohumdan hem çok çiçeğiniz oluyor. Hemde bir anda hepsi büyümediği için, hiç çiçeksiz kalmıyorsunuz. Sn Zeki Yağlı Beyin tohumdan yetiştirme teknikleri çok faydalı oldu benim için. Bir de kışın ektiğim tohumlar fide olduların da çok geç büyüdü. Acele ettim. Mart ve Nisan ayında ektiklerim. Zamanında çimlenip büyüdüler. Doğru zaman çok önemli. Sizin bahçenizin evinizden uzak olması, bakımı daha bir zorlaştırıyor. Hayat şartları neye elverirse öyle yaşıyoruz. Ablamlar da bir dönem sizin gibi, yaşamışlardı. Şimdi bu bölgede yaşam alanı arttığı için. Sadece bahçeli olan eve taşındılar. Gerçekten zor oluyordu. Yakinen bildiğim için sizin durumunuzu çok iyi anlıyorum.Benim için çok büyük avantaj sürekli bahçeli evde oturuyor olmam.Ben her sabah uyanır uyanmaz bahçeye çıkıyorum. Yaklaşık bir saat bütün bitkilerimi ziyaret edip, hal hatır soruyorum:). Böcekleri bitleri ilaçlıyorum. Ellerimle temizlediğim oluyor. Ona rağmen kayıplar yaşadım. Siz de bir de olumsuzluklar üst üste geldi. Yine de son görüntüler çok güzeldi. İyi ki bayramlar ve tatiller var. Sevdiklerimizle bir araya gelip özlem gideriyoruz bu sayede.Allah bağışlasın çocuklarını ve kavuştursun yeniden.Çok teşekkür ederim sevgilerimle |
Alıntı:
Bir tek bu çiçek için geçerli bir durum bu galiba Sn Telato:). Hep benden önce açıyor çiçekleriniz. Gladyörler yeni yeni tomurcuklandı. Sizin domatesler kızarmış. Biz daha domates yiyemedik:). Ben sebze bahçesiyle çok uğraşamadım bu yıl. O kabak kızartmasının fotoğrafından sonra kabak ektim:). Kabak bu yıl için hayal oldu gözüküyor:). |
Alıntı:
|
Alıntı:
Kararlıyım azimliyim, bütün siteyi bıktırma noktasında da olsa. Çörek otu çiçeğinin pırıltısını yakalamaya çalışacağım:9. |
Sevgili aleydi, bir zamanlar galeriye çörekotu çiçeği fotoğrafları yüklemişim.:)
Böyle, böyle, böyle ve böyle fotoğraflar.:) Benden bir tüyo istersen, her bitkide olduğu gibi çörekotunda da en iyi sonucu makro çekimlerde alıyorum.:rolleyes: Sayende eskiden pembe çörekotum olduğunu da hatırladım. Onların tohumunu bana sevgili Güler hanım göndermişti. Ben de gerek etkinlikte gerek başka paylaşımlarda çok paylaştım. Hep tohum aldığım için çok azaldılar. Pembesi hiç kalmadı. Tohum alırken birazını üzerinde bırak ki seneye bahçende kendiliğinden çimlenip açsınlar.;) Kolay gelsin. Sevgiler... |
Sayende eskiden pembe çörekotum olduğunu da hatırladım. Onların tohumunu bana sevgili Güler hanım göndermişti. Ben de gerek etkinlikte gerek başka paylaşımlarda çok paylaştım. Hep tohum aldığım için çok azaldılar. Pembesi hiç kalmadı. Tohum alırken birazını üzerinde bırak ki seneye bahçende kendiliğinden çimlenip açsınlar.;)
Kolay gelsin. Sevgiler... Ablacım üzerinde pırıl pırıl parlayan birşeyler varya ben ona takmış durumdayım:D. Hani üzerinde zerrecikler var. Güneşte pırıl pırıl parlıyor:).Belki çok profosyenel makinalarda vardır o özellik.En iyisi arkadaşlar çörekotu tohumu edinip, o pırıltıyı görebilirler:). Pembesi de çok güzelmiş. Kimdeyse paylaşsın lütfen tohumları:D. Bazılarının da yapıları farklı. Kimisi katmerli,kimisi kelebek gibi.Ben çok sevdim bu çiçeği. Ablamcım sen bütün tohumu dağıtmışsındır:). Kendine kalmaması normal:).Öyle güzel bir kalbin var ki. Sevgilerimle. |
5 Eklenti(ler)
O üzerinde tohum gibi şeyler pırıl pırıl parlıyor arkadaşlar. Merak edenler tohumu ekecekler, ancak tarif edebiliyorum. Gözün sahip olduğu kadar mega piksel kamera icat edildiğinde görülebilir:).
Eklenti 567907 Eklenti 567908 Eklenti 567909 Eklenti 567910 Bu rüzgarda sallandığı için çekemedim:). Rengi lacivert gibi, koyu mavi. Eklenti 567911 |
5 Eklenti(ler)
Akşamüstü çekimi. Biraz daha iyi çıktı:9.Turuncu mavi uyumu.
Eklenti 567912 Eklenti 567913 Eklenti 567914 Eklenti 567915 Eklenti 567916 |
Aleydi'cim, şimdi hatırladım, o pırıltılar gümüş gibi değil mi?:cool:
|
Alıntı:
|
Aynı pırıltıdan sedum sieboliide de var, şu fotoğrafa bir bakar mısın? Benziyor değil mi?
Sonradan yazıyorum, ne alaka deme. Alttaki fotoğrafta kalabak su dış kabı gördüm. Özlemişim kalabak suyunu.:) Sevgilerimle... |
2 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim aslanağızları. Yerli mal yurdum malı. Bir marketin tohum satışından almıştım tohumları. Hem çok fazla tohum vardı paketlerde, hemde taze oldukları çok belliydi. Bu saksının arka tarafı fide dolu. Bir kısmını bahçeye şaşırttım. Bir saksı daha var renkleri farklı. Çörekotu tohumları da marketten alındı.
Eklenti 567919 Eklenti 567920 |
Alıntı:
Rengide çok güzel bunun. Evet ablacım benziyor. Sayende bende bu pırıltıyı görürüm umarım. Parıldayan çiçekler konu başlığı açılabilir o zaman:). |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sevgili Mete iyi olmuş bu soru, ben de öğrenmiş olurum. Bazı çiçeklerdentohum almak gerçekten zor olabiliyor. |
5 Eklenti(ler)
Biraz da daldan dala olsun:9.
Tohum takasta sevgili Sdurul ablamdan gelen şebboy açtı. Eklenti 568004 Bu tohumu ektimmi kendiliğinden mi çıktı bilmiyorum. Eklenti 568005 Çin den gelen tohumdan çimlendi Eklenti 568006 Bunu rüzgardan net çekemedim. Ne olduğunu bilmiyorum. Muhtemelen ektiğim tohumlardan Eklenti 568007 Lavanta yeniden çiçeklendi Eklenti 568008 |
Alıntı:
Ya da tohumlar, sararıp kuruyan tohum kapsülünden yere dökülmüştür.:) Aleydi'cim, şebboylar aceleci çıkmış, normalde ikinci senesinde açıyor. Çok güzel kokuyorlar, değil mi? |
4 Eklenti(ler)
Filizinden koparıp bahçeye ektiğim sardunyalar minik halleriyle çiçek açtılar.
Taşların arasından kendiliğinden çıkan horoz ibiği Eklenti 568015 Bu rengini çok seviyorum sakızın Eklenti 568016 Bu köşe de renklendi Eklenti 568017 Eklenti 568018 |
Alıntı:
Şanslıyım ben o zaman ablacım.Evet kokusu harika.Daha önce de tohumdan şebboy yetiştirmeye çalıştım. Hiç başarılı olamadım. Senden gelenlerin taze olmasının katkısı var diye düşünüyorum. Teşekkür ederim.Daha çok şebboyum var:). |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025