![]() |
:)sevgili aleydi, sizin bahçe de çiçekler coşmuş durumda, bizimkiler sıcaktan kavruluyor. temmuz sıcakları birden bastırınca, çiçeklerim yaşam savaşı vermekte. her gün suluyorum. hele saksı çiçekleri akşam sabah suluyorum. en zahmetsizi sukulentler.
:)senin mevsimlikler çok güzel açmışlar. çörek otunun çiçekleri çok güzel bende ekmiştim fakat çıkmadı .sanırım geç kaldıkları için. seninkileri görünce daha bir heveslendim. hazeran gibi bahçeye kır çiçeği görünümü vermiş. bende o görüntüye hayran kaldım. bahçene bambaşka bir hava vermiş. iklim farkı sizin sabrınızı zorlasa da bak sizin çiçeklerinizle bizde avunuyoruz arkadaşım.:):) sevgiler...... |
Alıntı:
|
Alıntı:
İkizler burcu erkeği olarak : ) , bilmiyorum:p burç olarak sevip sevmediğimi ama :) çok kolay drğiştiririm sıkıldgım an bitmiştir :) bari facebook kapak fotomu yapayım , sırf köşe için yani yoks yapmam |
Alıntı:
Havalar aniden ısındı. Sıcaklar bastırdı. Sizin oralar mutlaka daha sıcak. Biz geceleri üzerimize bir şey almadan dışarı çıkamıyoruz. Çörek otları bir anda açınca, çok güzel bir görüntü oluştu. Bazıları kristal gibi parlıyor. Kendi arasında farklı farklı türleri var galiba. 3_4 paket ektim . Bir paketini yer bulamadığım için ekememiştim.Bir paketini yurt dışından almıştım. Diğerleri yerli. Hangisi hangisi olduğunu karıştırdım:). Bazılarında tohum keseleri oluştu. Taze tohumlar daha kolay çimlenir. Bir aksilik olmaz toplarım umarım tohumları. Senin bahçene de yakışır arkadaşım, çok teşekkür ederim. İyi bayramlar, sevgiler. |
Alıntı:
Lavantin (Santolina chamaecyparissus) bende de sarı çiçeklerini açtı. Fotoğrafını çekebilirsem hemen bütün çiçeklerini koparacağım. Ölmesini istemiyorum çünkü. Lavanta ve lavantin de 1280 rakımda ikinci kışlarını geçirdiler. Soğuk konusunda sıkıntıları yok. |
|
Evet, demek ki üçlü bir ittifak kurmanın vakti gelmiştir:D
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Proje aşamasını Laleci_03 verelim o zaman. Yaz tatili vaktin vardır umarım:) Ben gelen giden, misafirlerle ilgileniyorum. Sn telato çalışmakta:). İhale sana kaldı Laleci_03:) |
Alıntı:
Gümüş düğme çiçeği (Tanacetum parthenium) Pek umudum yok Sn Muda. Bahçe toprağına ektim. Umarım çimlenen olur:). Şimdi siz deyince hatırladım. Bende doğada görmüştüm, o çiçeği. Lavantin (Santolina chamaecyparissus) çiçekli kaldığında ölüyor mu sn Muda. Benimki epeydir çiçekli. Ben Lavantin ve lavantayı (İsimlerini sizden öğrenmiştim, teşekkür ederim). Hava -15 -20 derece iken seradan aldım. Böyle güzel çiçekleneceklerini tahmin etmemiştim. Çalı türü diye düşünüp, yaprak renklerini beğendiğim için almıştım. Bu forum sayesinde sizlerden çok şey öğrendim. Görüşmek üzere saygılar. |
Lavantini ilk defa bir arkadaşımın bahçesinde 20 yıl kadar önce görmüştüm. Daha sonra ben de aldım. O zamanlar kim söyledi ise çiçek açtığı zaman çok çabuk kartlaştığı ve zamanla öldüğü idi. Daha sonra çiçeklerini hemen budamaya başladım. Çiçekleri üzerinde kalanların bir süre sonra öldüğünü gözlemledim. Fırsat bulursam budamayı alışkanlık haline getirdim. Bu şekilde daha uzun yıllar yaşadılar. Belki yanlış biliyorumdur. Ancak her bitkiyi belirli zamanlarda budamak yeni ve sağlıklı dallar geliştirmesi kendini yenilemesi bakımından faydalı oluyor.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Tohumdan yetişen sütleğenler. Ne yalan söyleyim, ilk hallerini, (büyüme aşamasındaki). Hiç beğenmemiştim. Gittikçe güzelleşiyor.
Eklenti 567152 |
1 Eklenti(ler)
Sonunda tohumdan yetiştirdiğim bir bitkinin daha ne lduğunu çözdüm. Onlarca vapur dumanı çiçek açmak üzere:). Bir kısmını toprağa şaşırttım.Bir saksı da daha var.
Eklenti 567153 |
2 Eklenti(ler)
Küpeliler çiçekleriyle beni çok mutlu ediyor.
Bir dalda iki farklı renk Eklenti 567154 Fotoğrafa yansımayan irilikte çiçekler Eklenti 567155 |
2 Eklenti(ler)
Erengüller açma hazırlığındalar. Etraflarında kendiliğin çimlenen akşam sefaları, aynısafa, domates vs. Çoktan çiçek açtı.
Eklenti 567157 Eklenti 567158 |
4 Eklenti(ler)
Tohumla çimlenen, aslanağzı, bodrum papatyası ve zinnia.
Eklenti 567159 Eklenti 567160 Eklenti 567161 Eklenti 567162 |
1 Eklenti(ler)
Sayın telato'dan gelen soğanlılardan geriye bu üç tanesi kaldı. Tomurcuk açtılar. Diğerlerini kaybettim. Hava şartları çok kötüydü bu yıl. Umarım gelecek yıllar hepimiz için , kışlar daha yumuşak, bahar ve yazlar uzun geçer sürer:).
Eklenti 567168 |
Alıntı:
:)sevgili aleydi,erengül zamanı geçti. erengül dediğiniz acaba lisianthus (lalegül) olmasın, şimdi lalegül zamanı. :) maşallah ne çok tohum ekmişsin.bunlardan başka da fidan var mı?çiçeklenecek. sütleğenlerin çok güzel. benim sütleğenlerimi tohumdan çıkar çıkmaz galiba salyangoz tadına bakmış. bana bir tanecik kalmış o da daha minicik. sıcaklarla arası hiç iyi değil. sen kışın soğuklardan şikayet ederken şimdi bende sıcaklardan şikayetçiyim. şu günleri de bir atlatsak sağ salim halimize şükredeceğim. seninkilerin tarif dilmez güzelli var. sende emeğinin keyfini çıkarman dileğimle sevgiler :)..... |
Alıntı:
:)) Evet arkadaşım lale gül. Hay Allah aceleciliğimden karıştırıyorum hep:).Sn Kgursan'dan almıştım. Nihayet tomurcuklandılar. Çok merak ediyorum çiçeklerini. 150 çeşiti geçti sanırım tohumlar. İçlerinde çimlenmeyenlerde oldu:(. Çimlenenler yüzümü güldürmeye yetti:). Bizde sıcak hava durumuna geçtik. Günde iki kere otomatik sulama çalışıyordu, şimdi üçe çıkardım. Saksıları sulamanın yetişmediği yerleri gün aşarı suluyordum. Şimdi her gün sulamaya başladım. Çiçekleri kurutmasında sıcakları özlemişiz. Bizde Ağustos 15 den sonra akşamları serinlemeye başlar. Hoş şimdide çok sıcak olmuyor geceleri.Daha açmayan liliumlar var, yer minesi, ateş çiçekleri, akşam sefası( onlar birer ikişer çiçeklendi), yeni ektiğim filizlenen tohumlar var. Adını bilmediğim bir kaç tür daha var açmayan. Açsınlar onları da fotoğraflarım. Bir yanda da oluşan tohumları toplamaya başladım arkadaşım. Bugün biraz gelincik tohumu topladım. Kosmoslar tohum yapmaya başladı. . Sütleğenin de tohumunu alabilirim umarım, zamanını kaçırmazsam. Gelecek yıl tohum yetiştirmem diyordum:). Şimdiden hangi markaların tohumları çıktı, verim aldım onu araştırmaya başlıyorum. Teşekkür ederim güzel yorumların için, sevgilerimle |
Alıntı:
Bu arada küpeliler harika :D ama fotoğraf az :(:( |
Teşekkür ederim Sevgili Mete. Geçen yıl almıştım fide olarak bodrum papatyasını. Saksıya dökülenler kendiliğinden çimlenmiş.Çiçek bile açtı:9. Toprağı kurumuş. Umarım sorun yaşamam.
Küpeliler sıcaktan etkilenmiş. Bir gün sulamadım aslında. Gölgeye alıyım bari. Yazın rehaveti çöktü galiba:). Yoğun geçiyor yaz misafir, bayram vs. Fotoğraflarım en kısa zamanda . |
[QUOTE=aleydi;1397080]:)) Evet arkadaşım lale gül. Hay Allah aceleciliğimden karıştırıyorum hep:).Sn Kgursan'dan almıştım. Nihayet tomurcuklandılar. Çok merak ediyorum çiçeklerini.
150 çeşiti geçti sanırım tohumlar. İçlerinde çimlenmeyenlerde oldu:(. Çimlenenler yüzümü güldürmeye yetti:). Bizde sıcak hava durumuna geçtik. Günde iki kere otomatik sulama çalışıyordu, şimdi üçe çıkardım. Saksıları sulamanın yetişmediği yerleri gün aşarı suluyordum. Şimdi her gün sulamaya başladım. Çiçekleri kurutmasında sıcakları özlemişiz. Bizde Ağustos 15 den sonra akşamları serinlemeye başlar. Hoş şimdide çok sıcak olmuyor geceleri.Daha açmayan liliumlar var, yer minesi, ateş çiçekleri, akşam sefası( onlar birer ikişer çiçeklendi), yeni ektiğim filizlenen tohumlar var. Adını bilmediğim bir kaç tür daha var açmayan. Açsınlar onları da fotoğraflarım. :)sevgili aleydi, adından da beli hem gül hem lale, ben henüz edinemedim sıcak korkusuyla ama gelin buketi yapılmış gördüm pastel renkleriyle öyle güzeller ki tarif edemem.bir an önce açsalar da sende güzelliklerini görsen. 150 çeşit tohumla bahçe değil cennet yaratılır. sizde o cenneti çoktan yaratmışsınız. Ahhhh Ah! nasrettin hocanın fıkrası geldi aklıma, kışın soğuk, yazın sıcak, bahara laf yok;) neyse şu açacak çiçeklerini dört gözle bekliyorum arkadaşım bizim bahçede faaliyet durmuş vaziyette sadece rozetler sıcaklardan memnun. bu gün bir fotoğrafını çekeyim dedim,sıcakla bahçeye çıkmak ne mümkün,kapıdan dışarıya adım atamıyoruz. en kısa zamanda rozetlerimi ekleyeceğim. tohum toplamak ayrı bir zevk renklerini türlerini ayrı ayrı paket etmeyi çok severim. sana bir saklama fikri vereyim. yeşil çayı teneke kutuda alıyorum. tabi bergamotlu çayı da ve yine bazı ilaç şişelerini yani gözüme kestirdiğim ne varsa tohum saklama kabı olarak değerlendiriyorum.sonra hepsini güzelce onlar için ayırdığım çekmeceye yerleştiriyorum.arada bir açıp tohumları bile sevdiğimi söylersem bana gülersin. neyse bugünlük bu kadar yeter.sevgiler.... |
:)) Güldürdün arkadaşım, Allah'ta seni güldürsün.(Tohumları bile seviyorum)diyosun:). Ben bu siteye üye olmadan önce, çiçekleri görüp çıldıran tek kişi ben miyim derdim? Nerede çiçek görsem, çığlık atıp koşarım. Etrafimdakiler tuhaf tuhaf bakarlar:). Hatta kır çiçeklerini sadece ben seviyorum diye düşünürdüm.
Senin bahçende de mutlaka güzellikler vardır.Rozetleri bekliyorum merakla. Bugün seraya uğradım yine küpeli aldım. Bodrum papatyalarını sordum. Seracı( bu sıcakta artık çiçekle uğraşamayız, getirmiyecem )dedi. Rozet vardı çok fazla. Benim de yerim kalmadı ekecek:). Ben tohumları buzdolabında saklıyorum. Hata mı yapıyorum? |
5 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
:)sevgili aleydi, ne güzel seni güldürmek. hepimiz gülelim yüzümüzden gülücükler eksik olmasın demi;) bu site zaten çiçek çılgınlarının buluştuğu, biri diğerinden çılgın çiçek seven arkadaşların var olduğu site. arada böyle çılgınlıkları ağzımızdan kaçırıyoruz:o geçenlerde bir mekanda. bir çiçeği görebilmek için oturduğum sandalye den düşüyordum. hani (deveyi yardan uçuran bir tutam ot)misali arkadaşım az kalsın sakatlanıyordum. senin anlayacağın hepimizin maceraları olduğunu düşünüyorum. küpeliyi güle güle büyüt. çok sevdiğim çiçektir küpeli, zevkle seyrediyorum küpeli sayfalarını bazen imreniyorum. bizim iklim biraz sıcak düştüğü için zor oluyor yaşatması, neyse ki benimkiyle aramız şimdilik iyi. bodrum papatyası çiçeklenme mevsimi geçti seneye alırsın. şimdi onlarında çok renkleri var. sıcağa ve soğuğa dayanıklı sorunsuz bir çiçek. tohumlarını buzdolabında saklamana bence gerek yok.sizin oralar zaten serin. benimkiler mutfakta bir çekmeceyi onlara ayırdım.neden mutfak diyeceksin. mutfağım güneş görmediği için ben mutfağı uygun gördüm, yani benimki de bilinçli değil.tohumları ekince filiz veriyorsa sorun değil diye düşünüyorum. birde buzdolabında yer sorunu oluyor. neyse bugün yine çok sıcak güneş doğmadan ağustos böcekleri ötmeye başladı. çiçeklerimi düşünüyorum. selluka o kadar çok tomurcuk vermişti ki hepsi kurumuş.biraz üzüldüm.galiba çiçeklerini göremeyeceğim. sevgiler.... |
4 Eklenti(ler)
Sevgili Münevver48 sellukayı hiç yakından görmedim. Fotoğraflardaki çiçek görüntüsüne aşık oldum. Benimkiler çok yavaş büyüyorlar. Kışın ev ortamına almam lazım. Umarım yaşatabilirim. Senin çiçeklerinin dökülmesine üzüldüm:(. Bahçeden görüntüler.
Eklenti 567648 Eklenti 567649 Eklenti 567650 Eklenti 567651 |
4 Eklenti(ler)
Açmak üzere olanlar ve genel görüntü.
Eklenti 567652 Eklenti 567653 Eklenti 567654 Öğleden sonra güneşin bahçeye yansımasına bayılıyorum:). Eklenti 567655 |
sevgili aleydi, bahçenin genel görüntüsü çok güzel. içimi serinletti. bahar günlerine götürdü beni. sen öğleden sonraki güneşe bayılıyorum diyorsun ya bizde güneşi görünce kaçacak gölge arıyoruz arkadaşım. sen serin serin bahçenin tadını çıkart sevgiler.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025