![]() |
1 Eklenti(ler)
Bunlarda ablamın menekşeleri . Su dışında hiç bir şey vermiyor. Yok böyle bir şey.Az ve öz çiçeği vardır:).
Eklenti 589025 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Günaydın:) Sevgili aleydi ablanızın menekşeleri çok güzeller, yerlerini de sevmişler maşallah. Bu arada dikkatimi çekti fotoğraf atmayı da çözmüşsün, çizgili siyah çerçeveden çıkmışlar artık, çok beğendim ellerine sağlık. Sevgiler. |
Alıntı:
Siyah çerçevi anlamadım ablacım:confused: Bende öyle gözükmüyor. Acaba çoklu fotoğraf eklediğim için mi oluyordu, farkında değilim. Program değişti, laptopum değişince. Bir ayı geçmiştir o da. Yeni mi düzeldi:confused:.Anlamadım gerçekten:confused: |
Alıntı:
Çizgili çerçeveye gelince şöyle izah edeyim, 54. sayfanda 1597. mesajında 3. fotoğraf taki gibi demek istemiştim. Sonra ilk sayfalarına baktım bir iki yerde görebildim. Belki de yanılıyor da olabilirim ya da programın değiştiğinde değişmiş olabilir mi bilemedim, aklıma takılmış işte, takılacak bir şey bulamamış aklım:D Ben o çizgilere çok takıntılıyım, ilk zamanlar ben de bilemiyordum ilk fotoğraflarım hep çizgilerin içinde olurdu, kendime kızıyordum neden böyle oluyor diye, sonra çözdüm olayı :D Bu gün hangi gözlerimle baktıysam ablanın menekşelerine fotoğraf çok güzel göründü gözüme ondan olsa gerek o takıntı :o |
:)Evet o kare gerçekten çok güzel çıkmış ondandır belki ablacım:). Programı değiştirdim ondanda düzelmiş olabilir. Bir diğeri ben hiç tek fotoğraf yüklemiyorum. O zaman hepsini çerçeveye alıyor, onlar çizgi gibi görünmüş olabilir. Benimde yakın yavaş yavaş gidiyor. bakalım gözlüğe nasıl alışacağım:).Sevgilerimle.
|
1 Eklenti(ler)
Son donlardan önce altın çişeklerimi yemek kısmet oldu. Pek çoğu donsada bir kaç tanesinin tadına bakabildik. Böylesine kolay yetişen dökülen tohumdan kendiliğinden çıkan bir btkiyi, neden üreticiler bol bol yetiştirmiyorlar:confused:. Acaba hasatta toplatmak mı maliyetli.
Eklenti 589082 |
2 Eklenti(ler)
Selluka evde çok mutlu. İlk başlarda sarardı yapraklarını döktü. Şmdi yeni yerini sevdi galiba:).
Eklenti 589083 Eklenti 589084 |
Sayın aleydi sellukanızın gerçekten keyfi yerinde suyunu çok vermesseniz ilkbahara rahatla çıkar Saygılarımla .
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Allah beni kar etmesin:D. Günde 2 kere fotoğraf yükler hale geldim. Bunu yazmam lazım. haftasonu halamlara gittik. Bu çiçeği yeni farkettim. Kocaman tavana deyecek hale gelmiş. Hemde iki tane fotoğraflarını çekmemişim yine unutmuşum;). Neyse gittiğimde çekerim.( Kendin al )dediler. Bende eniştem kessin dedim. Bizim pintiler koskoca iki çiçekten vere vere bu kadar vermişler:D. (Tutmazsa yine veririz) dediler. Birde en sevdikleri yiğenlerden biriyim. Adı bu çiçek , çünkü adını bilmiyorum. Bir daha ki sefere ****** ben kesicem:D
Eklenti 589137 |
Sevgili Aleydi,adını bilmediğiniz çiçeğin adı süt ağacı.Yaprakları veya dalı koparıldığında süt çıkar.Hem de bu süt zehirlidir.Dikkatli büyütün,çoluk çocuk filan dikkat edin derim.Güle güle büyütün.
|
Alıntı:
|
Ağaç gibi görünümüne bayılıyorum zaten.Benimki de şimdilik bir dal,sürgün vermesini dört gözle bekliyorum.
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Tohumları yaydık nasıl topluyacam şimdi:). Sonunda paketleme işini bitirdim. Gözüm aydın:D.Bazılarını büyük kilitli poşetlere koymuştum. Sonra minik kilitli poşetlerden buldum. Tekrar değitirdim. Ortalığı fena dağıttım:D. Kızdım kendime hıııııııı seni seni:dilli:
Başlarken:). Eklenti 589546 Eklenti 589547 Eklenti 589548 Eklenti 589549 Günün sonu:) Eklenti 589550 |
1 Eklenti(ler)
|
Allah kolaylıklar versin aleydiciğim, tohumlar gittikleri yerde bol bol yeşersinler, bereketlensinler.
Ben de talepler geldikçe peşin peşin paketledim. |
Alıntı:
Sizlerin sayesinde pek çok çeşit tohumum oldu ablacım. Geçen yıl paylaşımdakiler yetmedi. Onlarca tohumda kendim aldım. 150 Çeşide yakın tohum ektim . Bazıları büyüdü çiçek açtı. Açamayanlarda oldu. Yinede çok verimli bir yıl oldu. İlk yıl 4 çeşit tohumla paylaşıma katılmıştım. Bu yıl bu arttı. Bu yüzden çok mutluyum. Kilometrelerce uzaklıkta tohumların yeşerip büyümesi çok mutluluk verici.Umarım herkes için verimli bir yıl olur. Geçen yıl hiç tanışmadığımız halde, tohumlarını benimle paylaşmıştın ablacım ( kalp). Yönetim bir kalp ikonu eklerse mutlu olacam:)Kolay gelsin , talep geldikçe paketlemek çok mantıklı gelecek yıl için bende öyle yapayım. Emeğine sağlık. Sevgiler. |
Alıntı:
Evet ektiğimiz tohumlar bizleri hem mutlu ediyor hem de hüsrana uğratabiliyor, bu belki iklimden, belki topraktan, belki de bizlerden kaynaklanıyor olabilir. Ne diyoruz gülünü seven dikenine de katlanır, asla pes etmek yok. Etkinlikte paylaştığım tohumlarımı senin de dediğin gibi hiç tanışmadığımız halde sizlerle paylaşıp, sizlerin bahçelerinde yeşermeleri beni çok mutlu etti, gurur duyuyorum. Paketleme konusunda şöyle diyeyim, yaz boyunca çıkan tohumları iyice kuruduktan sonra hemen 20-30 paket hazırlayıp bir zarfın içinde muhafaza ediyorum. Zarfın üzerine de ürünün çeşidini ve kaç paket olduğunu yazıp, paylaşıma açtığım sayfada mesaj nosunu yazıyorum, bu şekilde kolay oluyor, hepsini dağıtıp paketlemek gerçekten çok sabır işi ve sıkıcı oluyor bana göre :dilli: Bir de defter tutuyorum sırasıyla gelen talepleri anında not alıyorum. Kalp için çok teşekkür ediyorum, senin de ellerine emeklerine sağlık, bence de bir kalp tuşu gerekir. Sevgilerimle. |
Ablacım seni yordum bugün:dilli:. Benim için çok faydalı oldu. Güzel dileklerin için teşekkür ederim. Sevgiler
|
Asıl kalan tohumlar nasıl muhafaza edilecek:D. Geçen yıl izole edilmiş poşetlerde buzdolabında saklamıştım. Yaza kadar kutuda saklayacağım. Peki yazın hepsi buzdolabına sığmayacak. Bu konuda deneyimleri olan arkadaşlardan bilgi almak isterim. Forumda bilgi çok . Hepsini okumaya yetişemiyoruz. Ne kadar süreyle tazeliğini korur tohumlar:confused: Mümkün olduğu kadar çevremde de dağıtacağım. Yine de bir kısmını elimde kalsın istiyorum. Tohumun bozulduğunu nasıl anlarız:confused:. Teşekkür ederim:D
|
Alıntı:
Geçen sene ilk defa etkinliğe katılacağım için bol bol tohum aldım, paylaştığım tohumların hepsini dağıttım. O yüzden elimde fazla tohum bulundurmadığım için saklama koşullarını bildiğim kadarıyla bez torba ya da kilitli poşetlere koyularak üzerilerine tohumun çeşidi, tarihi not edilerek ışık almayacak şekilde çekmecelerde havadar, rutubet almayacak şekilde bir yerde saklanır diye düşünüyorum, ben öyle yapardım. Buz dolabında saklanırsa ne derece sağlıklı olur bilemiyorum, çünkü buz dolabın içinde nemli, rutubetli olacağı için bana göre sağlıksız olur. Benim bildiklerim bu kadar, umarım az da olsa yardımcı olabilmişimdir Hep duyarız ya bilmem ayaş domatesi ninemin çeyiz sandığından seneler sonra bulundu ve yeniden üretime geçildi diye:D bu gibi örnekleri daha çok var. Diyeceğim o ki, nemden, rutubetten korunduğu müddetçe en az 3-5 sene tazeliğini korur gibime geliyor. Sitemizde kendi başlığına baktım, bir kaç açıklamalar var belki işine yarayabilir 2-3 sayfalık istersen sende bir göz at. http://www.agaclar.net/forum/tohum-p...nligi/6483.htm |
Ablacım sağol. Sevgili Münevver48 arkadaşımda demişti.Özledim valla nerelerdeysen arkadaşım kulakların çınlasın. Bez torbalarda çekmecede saklıyorum diye. Ben az buçuk okuduklarımla hep serin yerde saklama gereği duyuyorum. Aslında dediğin gibi nem daha tehlikeli. Hepsinede bez torba dikemem ki. Kilitli poşetlerde çok sağlıklı gelmiyor bana. Geçici bir süre için belki. Uzun süre saklamalar için iyi olmaz gibi geliyor. Konu komşu eş dost dağıtıyım bari, yandaki çimleri kaldırıp oraya ekeceğim, gözüm doymuyor çiçeğe:).
İyi ki varsın teşekkür ederim sevgiler. Ablacım kardinal sarmaşığı belki dökülen tohumlardan filizlenir. Olmadı aynı kişiden sipariş vericem |
1 Eklenti(ler)
Yeni yıl geliyor. Dün kaktüs ve sukulent aldım. Türlerini bilmiyorum. Onları yeni yıl konseptine sokuyum dedim:D. Kırmızı beyaz favorim:).
Eklenti 589672 |
:) Çok güzel çok sevgili aleydim, sukulente yakın çekim yaparsan ben de görebileceğim...
|
1 Eklenti(ler)
Dün yapı markete gittim. Sukulentleri indirim yapmışlar. Seçilmiş üç beş tane kalmış. İçlerinde en güzeli buydu.Neden herkes sukulent seviyor:D.
YeniGinem yakın çekim sukulent:). Eklenti 589693 |
Çok güzelmiş sevgili aleydi.. Güle güle büyüt.. :)
|
Teşekkürler sevgili aleydim. Ve ilk kez görüyorum. Güle güle büyütesin inşallah.
:( Ben artık fazlaca ekmiyorum, dikmiyorum, almıyorum. Sizlerin yeni aldıkları bu güzelliklerle mutlu olmaya çalışıyorum. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025