![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
Lale saksıda tutmadım hiç. Bir ara ektim sonra bahçeye aldım. Sürekli saksıda nasıl olur bilemiyorum. Sevgili loveforlife'ın sayfasına bak istersen. Saksıda şahane bitkiler yetiştiriyor. Bir yerlerde derine indiğini okumuştum. Tabi gelecek yıllarda toprak üzerine çıkamadığı için çürüyor. İlk yıl olmasada 2. _3. Yıllarda öyle oluyor. Söküp saklamakta kolay değil. Uygun koşulları yaratmak. Sn telatoda soğanlar konusunda uzman ona da danışabilirsin arkadaşım, sevgiler. |
Alıntı:
|
İş eldiveni kullansan olmaz mı acaba sevgili aleydi?
Hassasiyeti azaltsa da ellerini korur en azından.. :( |
Bakarım,hele bir çıkıp büyüsünler,hoşuma giderse nasıl olsa soğanı çok pahallı bir şey değil alırım.
|
Alıntı:
|
Sevgili Aleydi,mesaj kutunuz dolmuş olabilir mi?
|
Alıntı:
Aradım aradım en çok "Crassula sarmentosa Variegata"ya benzettim... İyi yıllar... Sevgiler... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Sabah arabaya bindik-20 derece gösteriyordu. Saat 9 kadar böyle sürdü.Sonra -18 ,en son dönerken-5. Güneşli bir gündü yoksa -20 devam edecekti. Enson verandadaki aslanağızları donmuş. Donmayan hiçbir şey kalmadı gibi.
Eklenti 591196 Eklenti 591197 Eklenti 591198 |
1 Eklenti(ler)
Sevgili jakin Canın kulübesini sormuştu. Ortalık biraz dağınık ve kirli. Çok soğuk temizlemeden eve kaçıyoruz.
Lambiriden eşim yaptı. Üzerine şıngıl döşedi. Bende boyadım.Ahşap olduğu için çok renkli boyamak istemedim. Ahşabın ağırlığına uysun diye:). Süslemekte nasip olmadı. Vakit bulduğumda yazı yazmak istiyorum tabela gibi bir şeyler yapmak. Bahçeside var üzeri kapalı. Çıkıp çiçeklerimin üzerine yatıyor. Bu yaz biraz işimiz var onunla:). Eklenti 591293 |
1 Eklenti(ler)
Eşimin doğum günü hediyesi.İkinci bir hediye oldu benim için. 100 tane lale, 30 tane sümbül soğanı:). bu Havada nasıl ekerim bilemiyorum hava çok soğuk toprak donmuş durumda. Bir an öncede ekmem lazım. Yardım istiyorum:).
Eklenti 591294 |
Sayın Aleydi; bahçenize bayıldım eşinizin hediyeside çok güzel sizin adınıza mutlu oldum ^^
30'luk ya da 40'lık viyolleriniz varsa torfla doldurup soğanları ekin ilk baharda çıkartır asıl yerlerine dikersiniz ^^ |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Hediye ne yazık ki bunu yapma şansım yok:). Yavruları paylaşabilirim umarım gelecek yıl:). |
Bak şimdi... Özellikle "kurnaaazz, kendine istiyor çaktırmadan" demeyesiniz diye 'yaylada veya soğuk yerde ikamet eden' diye yazdım. Şu an ovadayım yaylada değil :) Burada zamanı geçti artık, üç hafta kadar önce 15 tek yaylaya, yeşermiş olan 10 kadarını da ovaya ekmiştim. Ancak seneye takas yapabiliriz tabi benim dahliyaların soğanları kışın yukarıda donmamıl olursa :)
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Sıcacık yaz görüntülerine özlemle bakıyorum:).
Eklenti 591350 Eklenti 591346 Eklenti 591348 Eklenti 591349 |
5 Eklenti(ler)
|
Sevgili aleydi bu güzel bahçe size mi ait yoksa sitemi çok şanslısınız böyle büyük bahçeye neler ekilmez ki gerçi benim yaşım bu kadar büyük bahçeye bakamazda gönül öyle arzu ediyor bende çiçeklerimi yetiştirmek için yardımcılarım var eşim oğlum 2 erkek torun çatıya makarayla su toprak çıkarmada balkonda yetiştirip sonra yere indirmek kimisi gölge istemiyor kimisi çok güneş ama çiçekler benim ömrümde birinci yerde onlar bana huzur ve mutluluk veriyor ne yapayım hastalık bir çiçekçiye gittikten sonra aklımı kaçırıyorum .
|
Alıntı:
Kendinizi hiç yalnız hissetmeyin. Bu sitede bitkiler için deliren çok kişi var:D. Öyleki bitki delilerinin delilik öyküleri diye bölüm bile var. Gördünüz mü bilmiyorum. Bende şimdi sizin sayenizde göz atıcam:). http://www.agaclar.net/forum/uyeler-...niyor/8436.htm |
Sayın aleydi ne güzel büyük bahçenin büyük işi var ama her çiçeğin yeri olmalı önceden köyde büyük bahçemde lalenin sümbülün ters lalerin yeri vardı onlar baharın müjdecisi ama geçici gelen seneye kadar beklemek olmuyor ama olsun bahçen çok bakımlı insanın gözü gönlü açılıyor o söyledsiğiniz sayfaya bakacağım Saygılarımla .
|
Alıntı:
İlk baharda soğanlılar, yolun iç tarafında , ilk önce onlar açacak. Diğer uca mevsimlik çiçekler. Biri bittiğinde biri başlasın diye.Ortaya kasımpatları , kışa doğru onlar açacak. Hiç çiçeksiz kalmadan sırayla açsınlar istiyordum. Ah benim aklım:D. Gülleri budayınca, bunları unutup alel acele bulduğum boş yerlere ektim. Şimdi gül fidelerini oynatmamam lazım. Bakalım ya onları gözden çıkarıcam. Yoksa o bölgeye mevsimlik çiçek ekmek zor. Güllerin budaması biraz aceleye geldi planlarımı alt üst etti. Gül fidelerine ellemeden soğanlıları söküp, mevsimlikleri o şekilde ekebilirim. Kısmet artık, dört gözle baharı bekliyoruz:).Saygılarımla. |
Alıntı:
Can'ı kıskandım doğrusu küçük de olsa bir bahçeciği var kendine ait.. ;) Sevgiler.. (Kalp) |
5 Eklenti(ler)
Bende teşekkür ederim sevgili Jakin. Bir kaç gündür yoktunuz gözlerimiz sizi aradı. kalp
Arkadaşımdan gelen soğanlılar. Zamanlar mı bilmiyorum? Sıcak ortamı görünce bu hale geldiler. Bir tanesi hariç. Eklenti 591534 Eklenti 591535 Eklenti 591536 Eklenti 591537 Eklenti 591538 |
Alıntı:
Aslında her bölgeye sırayla açacak çiçekleri bir arada ekebilirsiniz. Böylece bahçenin her tarafı daha uzun çiçekli kalır. Şu başlıkta işinize yarayacak fikirler bulabilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-...leme/16443.htm Kolay gelsin, çok güzel bir bahçeniz var. :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025