agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   aleydi / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/35715.htm)

Jakin 23-12-2015 12:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1428322)
Yeni yıl yaklaştı. Bunlarda benim yaptığım yeni yıl topları. Onları yaptığımda çok çeşit yoktu. Biraz fark katabilmek için çam ağacına böyle bir çalışma yaptım:). Belki yapmak isteyen olur.Hem eski ampuller değerlendirilmiş oldu:).

Eklenti 589939

Eklenti 589940

Harika bir fikir olmuş sevgili aleydi. ;) Çok yaratıcısın, çok beğendim, sevgiler..

aleydi 23-12-2015 13:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1428350)
Akşam ben yattıktan sonra burada muhabbet iyi koyulaşmış.Kaçırmışım.Neyse şimdi okudum.Ampuller harika olmuş Aleydi.Çam ağacında çok güzel durur.

Sohbetinizde bir de lale geçiyordu.Seneye aynı yerden çıkmıyor mu?Benim ki saksıda.

Çam ağacımıda fotoğraflarım bir ara Sevgihocam. Laf lafı açtı muhabbet iyiydi:).

Lale saksıda tutmadım hiç. Bir ara ektim sonra bahçeye aldım. Sürekli saksıda nasıl olur bilemiyorum. Sevgili loveforlife'ın sayfasına bak istersen. Saksıda şahane bitkiler yetiştiriyor.

Bir yerlerde derine indiğini okumuştum. Tabi gelecek yıllarda toprak üzerine çıkamadığı için çürüyor. İlk yıl olmasada 2. _3. Yıllarda öyle oluyor. Söküp saklamakta kolay değil. Uygun koşulları yaratmak. Sn telatoda soğanlar konusunda uzman ona da danışabilirsin arkadaşım, sevgiler.

aleydi 23-12-2015 13:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jakin (Mesaj 1428358)
Harika bir fikir olmuş sevgili aleydi. ;) Çok yaratıcısın, çok beğendim, sevgiler..

Eskiyen cd ler bu şekilde değerlendirebilir.Saksı da yapacaktım eski cdlerden burada çok zaman harcıyorum sevgili Jakin:)Belki yapmak isteyen çıkar:). Cd yi parçalamak biraz zor oluyor. Ellerim acımıştı. Teşekkür ederim.

Jakin 23-12-2015 13:20

İş eldiveni kullansan olmaz mı acaba sevgili aleydi?
Hassasiyeti azaltsa da ellerini korur en azından.. :(

sevgihoca 23-12-2015 16:39

Bakarım,hele bir çıkıp büyüsünler,hoşuma giderse nasıl olsa soğanı çok pahallı bir şey değil alırım.

aleydi 23-12-2015 16:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jakin (Mesaj 1428369)
İş eldiveni kullansan olmaz mı acaba sevgili aleydi?
Hassasiyeti azaltsa da ellerini korur en azından.. :(

Sevgili Jakin hiç eldiven alışkanlığım yok:(. Bazen manikür yaptırıyorum. O zaman bile eldiven giymeden direk toprağa dalıyorum:D. Kötü bir alışkanlık. Evet bu iş için eldiven kullanmak lazım. Biraz daha keskin bir alette kullanmak iyi olur.

sevgihoca 26-12-2015 00:01

Sevgili Aleydi,mesaj kutunuz dolmuş olabilir mi?

Mücevher Çalısı 31-12-2015 22:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1427747)
....Neden herkes sukulent seviyor:D.
...

Eklenti 589693

Sizin sukucuğun tam ismini bulacağım derken yeni yıla sukularları ararken giriyordum neredeyse Sevgili aleydi:D

Aradım aradım en çok "Crassula sarmentosa Variegata"ya benzettim...

İyi yıllar...

Sevgiler...

aleydi 02-01-2016 18:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı (Mesaj 1430376)
Sizin sukucuğun tam ismini bulacağım derken yeni yıla sukularları ararken giriyordum neredeyse Sevgili aleydi:D

Aradım aradım en çok "Crassula sarmentosa Variegata"ya benzettim...

İyi yıllar...

Sevgiler...

Evet evet aynısının kopyası:D. Teşekkür ederim sevgili Mücevher çalısı. Ben araştırmaya fırsat bulamamıştım:). Bugün doğumgünüm bu hediye gibi oldu:).Sizede iyi yıllar

aleydi 02-01-2016 18:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1430584)
Size mesaj atmayı deniyorum,olmuyor,Aleydi.Sonra bu yazıyı silerim.Sevgiler,Hala sorun var demekki

Sağolsun dostlar yardım etti düzelmiş sevgihocam:).

aleydi 02-01-2016 19:08

3 Eklenti(ler)
Sabah arabaya bindik-20 derece gösteriyordu. Saat 9 kadar böyle sürdü.Sonra -18 ,en son dönerken-5. Güneşli bir gündü yoksa -20 devam edecekti. Enson verandadaki aslanağızları donmuş. Donmayan hiçbir şey kalmadı gibi.

Eklenti 591196

Eklenti 591197

Eklenti 591198

aleydi 03-01-2016 19:57

1 Eklenti(ler)
Sevgili jakin Canın kulübesini sormuştu. Ortalık biraz dağınık ve kirli. Çok soğuk temizlemeden eve kaçıyoruz.
Lambiriden eşim yaptı. Üzerine şıngıl döşedi. Bende boyadım.Ahşap olduğu için çok renkli boyamak istemedim. Ahşabın ağırlığına uysun diye:). Süslemekte nasip olmadı. Vakit bulduğumda yazı yazmak istiyorum tabela gibi bir şeyler yapmak. Bahçeside var üzeri kapalı. Çıkıp çiçeklerimin üzerine yatıyor. Bu yaz biraz işimiz var onunla:).

Eklenti 591293

aleydi 03-01-2016 20:01

1 Eklenti(ler)
Eşimin doğum günü hediyesi.İkinci bir hediye oldu benim için. 100 tane lale, 30 tane sümbül soğanı:). bu Havada nasıl ekerim bilemiyorum hava çok soğuk toprak donmuş durumda. Bir an öncede ekmem lazım. Yardım istiyorum:).

Eklenti 591294

dongyul 03-01-2016 21:04

Sayın Aleydi; bahçenize bayıldım eşinizin hediyeside çok güzel sizin adınıza mutlu oldum ^^

30'luk ya da 40'lık viyolleriniz varsa torfla doldurup soğanları ekin ilk baharda çıkartır asıl yerlerine dikersiniz ^^

aleydi 03-01-2016 21:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dongyul (Mesaj 1430861)
Sayın Aleydi; bahçenize bayıldım eşinizin hediyeside çok güzel sizin adınıza mutlu oldum ^^

30'luk ya da 40'lık viyolleriniz varsa torfla doldurup soğanları ekin ilk baharda çıkartır asıl yerlerine dikersiniz ^^

Viyol süper fikir, harika oldu bu Sn dongyul:). Dışarısı -20 leri bulabiliyor. Viyolde çok fazla toprak olmayacak. Donar mı soğanlar? Bodrumda dursalar sorun olur mu penceresi yok.Peki içeride dursalar, sulamam gerekiyor mu.Bahçeme uğradığınıza pişman olmazsınız umarım:D.Teşekkür ederim beğendiğiniz için.

dongyul 03-01-2016 21:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1430866)
Viyol süper fikir, harika oldu bu Sn dongyul:). Dışarısı -20 leri bulabiliyor. Viyolde çok fazla toprak olmayacak. Donar mı soğanlar? Bodrumda dursalar sorun olur mu penceresi yok.Peki içeride dursalar, sulamam gerekiyor mu.Bahçeme uğradığınıza pişman olmazsınız umarım:D.Teşekkür ederim beğendiğiniz için.

Viyollere ekin güzelcene çok aşırı sulamadan kaçının ama nemli olsun viyollerin altına ısı yalıtımında kullanılan yünlerden koyun suladığınızda yünü kaldırın sonra tekrar koyun hemde sıcak tutsun soğanları ekincede karton ve üzerini gene yünle kapatın hiç bir şey olmaz çıkana kadar, çıktından sonra artık ışık alan bir yere taşımanız gerekecek ama ^^ yeşermeleri 1.5 ayı bulur bu sayede ilk baharda hazır fideleriniz olur ^^

aleydi 03-01-2016 21:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dongyul (Mesaj 1430869)
Viyollere ekin güzelcene çok aşırı sulamadan kaçının ama nemli olsun viyollerin altına ısı yalıtımında kullanılan yünlerden koyun suladığınızda yünü kaldırın sonra tekrar koyun hemde sıcak tutsun soğanları ekincede karton ve üzerini gene yünle kapatın hiç bir şey olmaz çıkana kadar, çıktından sonra artık ışık alan bir yere taşımanız gerekecek ama ^^ yeşermeleri 1.5 ayı bulur bu sayede ilk baharda hazır fideleriniz olur ^^

Hepsinin açtığı anı sabırsızlıkla bekleyeceğim:). Teşekkür ederim.

TCM 03-01-2016 22:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1430853)
Eşimin doğum günü hediyesi.İkinci bir hediye oldu benim için. 100 tane lale, 30 tane sümbül soğanı:). bu Havada nasıl ekerim bilemiyorum hava çok soğuk toprak donmuş durumda. Bir an öncede ekmem lazım. Yardım istiyorum:).

Televizyonda lal bardaklarının reklamı var ya, hani kadın evdeki eski bardaklarının kırılması için elinden geleni yapıyor, yeni lal bardaklarına yer açılsın diye. Bizim taktikte buna benzer bir şey olacak. 100 lü poşeti yaylada veya soğuk yerde ikamet eden bir forumdaşa göndereceksiniz. E geriye kalıyor 30 tane sümbül, ona da itiraz etmezsiniz herhalde, bi zahmet ekiverin. Zamanı gelip te laleleri göremeyen eşinize 'seneye çıkacaklar herhalde' der, gönderdiğiniz arkadaştan bir daha ki dönem için 100 tane yavru soğanı geri alır, sene sonu bu kadar soğumadan toprağa ekersiniz. Herkes mutlu, benim aklıma gelen yardım bu ;)

aleydi 03-01-2016 22:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1430878)
Televizyonda lal bardaklarının reklamı var ya, hani kadın evdeki eski bardaklarının kırılması için elinden geleni yapıyor, yeni lal bardaklarına yer açılsın diye. Bizim taktikte buna benzer bir şey olacak. 100 lü poşeti yaylada veya soğuk yerde ikamet eden bir forumdaşa göndereceksiniz. E geriye kalıyor 30 tane sümbül, ona da itiraz etmezsiniz herhalde, bi zahmet ekiverin. Zamanı gelip te laleleri göremeyen eşinize 'seneye çıkacaklar herhalde' der, gönderdiğiniz arkadaştan bir daha ki dönem için 100 tane yavru soğanı geri alır, sene sonu bu kadar soğumadan toprağa ekersiniz. Herkes mutlu, benim aklıma gelen yardım bu ;)

Evet böyle bir çözüm bekliyordum:D. Kimden gelecek merak içinde::). (yaylada ikamet eden ,çok güldüm buna:D ).Sizin dahlialar içinde ben aynı şeyi şeyi düşünüyorum. İsterseniz dahlia ve lale kardeşliği yapalım:D.

Hediye ne yazık ki bunu yapma şansım yok:). Yavruları paylaşabilirim umarım gelecek yıl:).

TCM 03-01-2016 23:10

Bak şimdi... Özellikle "kurnaaazz, kendine istiyor çaktırmadan" demeyesiniz diye 'yaylada veya soğuk yerde ikamet eden' diye yazdım. Şu an ovadayım yaylada değil :) Burada zamanı geçti artık, üç hafta kadar önce 15 tek yaylaya, yeşermiş olan 10 kadarını da ovaya ekmiştim. Ancak seneye takas yapabiliriz tabi benim dahliyaların soğanları kışın yukarıda donmamıl olursa :)

aleydi 03-01-2016 23:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1430889)
Bak şimdi... Özellikle "kurnaaazz, kendine istiyor çaktırmadan" demeyesiniz diye 'yaylada veya soğuk yerde ikamet eden' diye yazdım. Şu an ovadayım yaylada değil :) Burada zamanı geçti artık, üç hafta kadar önce 15 tek yaylaya, yeşermiş olan 10 kadarını da ovaya ekmiştim. Ancak seneye takas yapabiliriz tabi benim dahliyaların soğanları kışın yukarıda donmamıl olursa :)

Ben geçen yıl saklayamadım dahiaları. Söylendiği gibi gazeteye sarıp, karton kutuya koydum. Açtığımda incelip bitmiş hale gelmişlerdi. Bu yıl sizden gördüğüm odun külünü ilave ettim. Bodrumda karton kutuda. Geçen yıl ki durumla karşılaşmamak için bakmıyorum:D. Yıldız çiçeği tohumdan yetişiyor. Daha kolay:). Bunlarda eriyip biterse, dahliya sayfasını kapatıcağım:).

aleydi 04-01-2016 13:35

5 Eklenti(ler)
Sıcacık yaz görüntülerine özlemle bakıyorum:).

Eklenti 591350

Eklenti 591346

Eklenti 591348

Eklenti 591349

aleydi 04-01-2016 13:39

5 Eklenti(ler)
Eklenti 591351

Eklenti 591352

Eklenti 591353

Eklenti 591354

Eklenti 591355

birgecelikgelin 05-01-2016 12:47

Sevgili aleydi bu güzel bahçe size mi ait yoksa sitemi çok şanslısınız böyle büyük bahçeye neler ekilmez ki gerçi benim yaşım bu kadar büyük bahçeye bakamazda gönül öyle arzu ediyor bende çiçeklerimi yetiştirmek için yardımcılarım var eşim oğlum 2 erkek torun çatıya makarayla su toprak çıkarmada balkonda yetiştirip sonra yere indirmek kimisi gölge istemiyor kimisi çok güneş ama çiçekler benim ömrümde birinci yerde onlar bana huzur ve mutluluk veriyor ne yapayım hastalık bir çiçekçiye gittikten sonra aklımı kaçırıyorum .

aleydi 05-01-2016 16:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi birgecelikgelin (Mesaj 1431176)
Sevgili aleydi bu güzel bahçe size mi ait yoksa sitemi çok şanslısınız böyle büyük bahçeye neler ekilmez ki gerçi benim yaşım bu kadar büyük bahçeye bakamazda gönül öyle arzu ediyor bende çiçeklerimi yetiştirmek için yardımcılarım var eşim oğlum 2 erkek torun çatıya makarayla su toprak çıkarmada balkonda yetiştirip sonra yere indirmek kimisi gölge istemiyor kimisi çok güneş ama çiçekler benim ömrümde birinci yerde onlar bana huzur ve mutluluk veriyor ne yapayım hastalık bir çiçekçiye gittikten sonra aklımı kaçırıyorum .

Bahçem 600 m² Sevgili Birgecelikgelin. Site değil,bana ait. Bende geçen sene 150 çeşit tohum ektim. Çok kolay değil bahçeyle uğraşmak. Yinede çok zevkli. Tohumdan yetişen çiçeklerin açtığını görmek. Sebzelerin büyüyüp olgunlaşması. Her adımı mutluluk kaynağı.Maşallah sizde yardımcı çokmuş:).

Kendinizi hiç yalnız hissetmeyin. Bu sitede bitkiler için deliren çok kişi var:D. Öyleki bitki delilerinin delilik öyküleri diye bölüm bile var. Gördünüz mü bilmiyorum. Bende şimdi sizin sayenizde göz atıcam:).

http://www.agaclar.net/forum/uyeler-...niyor/8436.htm

birgecelikgelin 06-01-2016 12:46

Sayın aleydi ne güzel büyük bahçenin büyük işi var ama her çiçeğin yeri olmalı önceden köyde büyük bahçemde lalenin sümbülün ters lalerin yeri vardı onlar baharın müjdecisi ama geçici gelen seneye kadar beklemek olmuyor ama olsun bahçen çok bakımlı insanın gözü gönlü açılıyor o söyledsiğiniz sayfaya bakacağım Saygılarımla .

aleydi 06-01-2016 13:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi birgecelikgelin (Mesaj 1431437)
Sayın aleydi ne güzel büyük bahçenin büyük işi var ama her çiçeğin yeri olmalı önceden köyde büyük bahçemde lalenin sümbülün ters lalerin yeri vardı onlar baharın müjdecisi ama geçici gelen seneye kadar beklemek olmuyor ama olsun bahçen çok bakımlı insanın gözü gönlü açılıyor o söyledsiğiniz sayfaya bakacağım Saygılarımla .

Sürekli çimi kaldırıp çiçek tarhları açıyorum sevgili Birgecelikgelin:). Bu sene 3 bölgeye ayırıp öyle ekim yapmayı düşünüyordum.

İlk baharda soğanlılar, yolun iç tarafında , ilk önce onlar açacak. Diğer uca mevsimlik çiçekler. Biri bittiğinde biri başlasın diye.Ortaya kasımpatları , kışa doğru onlar açacak. Hiç çiçeksiz kalmadan sırayla açsınlar istiyordum.

Ah benim aklım:D. Gülleri budayınca, bunları unutup alel acele bulduğum boş yerlere ektim. Şimdi gül fidelerini oynatmamam lazım. Bakalım ya onları gözden çıkarıcam. Yoksa o bölgeye mevsimlik çiçek ekmek zor. Güllerin budaması biraz aceleye geldi planlarımı alt üst etti. Gül fidelerine ellemeden soğanlıları söküp, mevsimlikleri o şekilde ekebilirim. Kısmet artık, dört gözle baharı bekliyoruz:).Saygılarımla.

Jakin 06-01-2016 17:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1430852)
Sevgili jakin Canın kulübesini sormuştu. Ortalık biraz dağınık ve kirli. Çok soğuk temizlemeden eve kaçıyoruz.
Lambiriden eşim yaptı. Üzerine şıngıl döşedi. Bende boyadım.Ahşap olduğu için çok renkli boyamak istemedim. Ahşabın ağırlığına uysun diye:). Süslemekte nasip olmadı. Vakit bulduğumda yazı yazmak istiyorum tabela gibi bir şeyler yapmak. Bahçeside var üzeri kapalı. Çıkıp çiçeklerimin üzerine yatıyor. Bu yaz biraz işimiz var onunla:).

Eklenti 591293

Sevgili aleydi fotoğraf için teşekkür ederim. :) Doğal ahşap ben de daha çok seviyorum. :)
Can'ı kıskandım doğrusu küçük de olsa bir bahçeciği var kendine ait.. ;)
Sevgiler.. (Kalp)

aleydi 06-01-2016 17:35

5 Eklenti(ler)
Bende teşekkür ederim sevgili Jakin. Bir kaç gündür yoktunuz gözlerimiz sizi aradı. kalp

Arkadaşımdan gelen soğanlılar. Zamanlar mı bilmiyorum? Sıcak ortamı görünce bu hale geldiler. Bir tanesi hariç.

Eklenti 591534

Eklenti 591535

Eklenti 591536

Eklenti 591537

Eklenti 591538

gilan 11-01-2016 04:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1431446)
Sürekli çimi kaldırıp çiçek tarhları açıyorum sevgili Birgecelikgelin:). Bu sene 3 bölgeye ayırıp öyle ekim yapmayı düşünüyordum.

İlk baharda soğanlılar, yolun iç tarafında , ilk önce onlar açacak. Diğer uca mevsimlik çiçekler. Biri bittiğinde biri başlasın diye.Ortaya kasımpatları , kışa doğru onlar açacak. Hiç çiçeksiz kalmadan sırayla açsınlar istiyordum.

Ah benim aklım:D. Gülleri budayınca, bunları unutup alel acele bulduğum boş yerlere ektim. Şimdi gül fidelerini oynatmamam lazım. Bakalım ya onları gözden çıkarıcam. Yoksa o bölgeye mevsimlik çiçek ekmek zor. Güllerin budaması biraz aceleye geldi planlarımı alt üst etti. Gül fidelerine ellemeden soğanlıları söküp, mevsimlikleri o şekilde ekebilirim. Kısmet artık, dört gözle baharı bekliyoruz:).Saygılarımla.

Bahçede iş hiç bitmiyor değil mi? ;) Ama bir bakıma işin güzelliği de burada.

Aslında her bölgeye sırayla açacak çiçekleri bir arada ekebilirsiniz. Böylece bahçenin her tarafı daha uzun çiçekli kalır. Şu başlıkta işinize yarayacak fikirler bulabilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-...leme/16443.htm

Kolay gelsin, çok güzel bir bahçeniz var. :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025