agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   aleydi / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/35715.htm)

aleydi 11-01-2016 11:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 1432436)
Bahçede iş hiç bitmiyor değil mi? ;) Ama bir bakıma işin güzelliği de burada.

Aslında her bölgeye sırayla açacak çiçekleri bir arada ekebilirsiniz. Böylece bahçenin her tarafı daha uzun çiçekli kalır. Şu başlıkta işinize yarayacak fikirler bulabilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-...leme/16443.htm

Kolay gelsin, çok güzel bir bahçeniz var. :)

Hemde hiç bitmiyor sevgili gilan:). Biterse de keyfi kalmaz gibi haklısın:). Öyle bir sıralamada ekmek lazım ki. Hiç çiçeksiz kalmasın. Verdiğin linke bakarım, teşekkür ederim.

Ne güzel iki haberle döndünüz. Hem ada bebek, hem bahçe. Asıl sizin işiniz hiç kolay değil; bebek , iş, bahçe. Bir o kadarda keyifli şeyler:). Gelecek yıl bahçede bir yardımcınız olacak:). Ada ve bahçenizde sağlıklı güzel günler dilerim.

flaneuse 25-01-2016 11:49

Bu bahçeye de ne zamandır uğramamıştım, şöyle bir gezineyim dedim- kışın (hem de Eskişehir kışının!) acı gerçeği vurdu yüzüme... Ama yazdan kalma beyaz çitli fotoğraflar masal gibi ;)

Sevgili Aleydi, hiç kış bahçesi misali minik bir seracık kurmayı düşündünüz mü? (yoksa var da bunca sayfa arasında geride mi kaldı, ben mi kaçırdım..) Anladığım kadarıyla hem yeriniz müsait hem sizin ve eşinizin elinden her iş geliyor maşallah.

Adalet Yağcı 25-01-2016 16:35

Yazın sıcak günlerini hepimiz özledik sevgili aleydi, neyse ki önümüz bahar :)

Hazırlıklar başlamış, laleler sümbüller, bana çok erken geldi tabii.
Toprağın donu çözülmeden bahçeye almayın, sümbüller torağı, ışığı ve sıcağı gördüklerinde hemen uyanıyorlar.
Oysa açma mevsimleri Eskişehir için tahminimce Nisan-Mayıs olmalı.
Bence uzun bir saksıya dikin sümbül soğanlarını, dış ortam soğuk gider de bahçeye dikme imkanınız olmazsa evinizde açsın bu güzellikler, mis gibi de koksun her yer :)

aleydi 25-01-2016 17:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi flaneuse (Mesaj 1435510)
Bu bahçeye de ne zamandır uğramamıştım, şöyle bir gezineyim dedim- kışın (hem de Eskişehir kışının!) acı gerçeği vurdu yüzüme... Ama yazdan kalma beyaz çitli fotoğraflar masal gibi ;)

Sevgili Aleydi, hiç kış bahçesi misali minik bir seracık kurmayı düşündünüz mü? (yoksa var da bunca sayfa arasında geride mi kaldı, ben mi kaçırdım..) Anladığım kadarıyla hem yeriniz müsait hem sizin ve eşinizin elinden her iş geliyor maşallah.

Evet kıştan hep şikayet ediyorum sevgili Flaneuse. Hemen hemen bütün sayfalarda vardır:). Yaz o kadar kısa ki:). Kışın bitkilerim solup ölüyor, kıyamıyorum onlara.

Sera istedim fakat bizde toprakta donuyor. O yüzden sera pek işe yaramaz diye vazgeçtik. Belki son donlarda kullanılabilir. Eskişehir'in kışı öyle böyle değil, geçen sene -20 leri gördük.

Her şey dondu karın altında. Pek bir mahzunluk çöktü. Epeydir bir şey yayınlamıyordum. Ne iyi oldu yazdığınız. Eksik olmayın. Beğeniler için teşekkür ederim.Sevgiler.

aleydi 25-01-2016 17:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1435566)
Yazın sıcak günlerini hepimiz özledik sevgili aleydi, neyse ki önümüz bahar :)

Hazırlıklar başlamış, laleler sümbüller, bana çok erken geldi tabii.
Toprağın donu çözülmeden bahçeye almayın, sümbüller torağı, ışığı ve sıcağı gördüklerinde hemen uyanıyorlar.
Oysa açma mevsimleri Eskişehir için tahminimce Nisan-Mayıs olmalı.
Bence uzun bir saksıya dikin sümbül soğanlarını, dış ortam soğuk gider de bahçeye dikme imkanınız olmazsa evinizde açsın bu güzellikler, mis gibi de koksun her yer :)

Ev için fazla kalabalık olacaklar gibi:). Sümbülleri bahçeye ektim Sevgili Adalet ablacım. Onlar biraz dayanıklı.

Laleleride bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine viyollere ektim.

Söküyorum, olmuyor. Ekiyorum, çürüyebiliyorlar. Soğanlılarla başım dertte:).Onlarca soğanlı ektim geçen yıl pek çoğu çıkmadı. Bu yıl yalancı havalara aldanıp erkenden filizlenenler oldu. Eve bir kaç tane ekmeyi düşünüyorum. Sümbüller inanılmaz kokuyor. Teşekkür ederim sevgiler.

Adalet Yağcı 26-01-2016 20:30

Bu kış çetin geçiyor aleydi'ciğim, kayıpların olması normal.

Bir de narenciye yetiştirenleri düşünün, dalında dondu portakallar limonlar.
Toptan alıcılar, meyveler olgunlaşmadan alışveriş yapacakları bahçelere gider, ağaçların meyve tutulumlarına bakarak üreticiye toplu bir fiyat verir, kaparo olarak bir kısmını öder.
Ve çetin kış meyveleri vurduğunda üretici de toptancı da zarar eder.
Daha da acısı, narenciye ağaçları -4 ten fazla soğuğa dayanamazlar, üretici bir vurgun da oradan yer.

Yani, diyeceğim o ki, zarar zarardır tabii de, Allah beterinden esirgesin.

aleydi 27-01-2016 18:02

2 Eklenti(ler)
Yani, diyeceğim o ki, zarar zarardır tabii de, Allah beterinden esirgesin.[/QUOTE]

Öyle gerçekten ablacım. Bende Sn İsmail Kuzucu'nun sayfasını takip ediyorum. Kış geldiğinde ( onun ürünleri bir şey olmaz umarım) diyorum. Biz bir kaç çiçek kaybediyoruz. Yenisini alıp yerine koyabiliyoruz. Üretici için kayıp hem çok, hem maddi boyutu fazla oluyor.

Şuan bahçede her şey donmuş durumda. Bakalım hangileri kışı atlatabilecek. Gelecek yıl , kışı atlatanlarla yolumuza devam edeceğiz:)

Kar demişken, bir kaç fotoğraf ekleyim:)

Eklenti 593690

Eklenti 593691

Sevgi Durul 27-01-2016 18:17

Fotoğrafları görünce Eskişehir özlemim arttı. Güzel şehrimin güzel havası, karı, suyu, insanları.:)

Paylaşım için teşekkürler, sevgili aleydi.;)

Kütahya yolundan geçerken gördüğüm evlere benzettim. Doğru mudur?

aleydi 27-01-2016 18:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1435951)
Fotoğrafları görünce Eskişehir özlemim arttı. Güzel şehrimin güzel havası, karı, suyu, insanları.:)

Paylaşım için teşekkürler, sevgili aleydi.;)

Kütahya yolundan geçerken gördüğüm evlere benzettim. Doğru mudur?

Gelsen ne mutlu olurum ablacım:)

Karabayır bağlarında'da evim. Kütahya caddesinin üzerinde değil. Kütahya caddesinden Sazova parkının karşısınsında bir yol var. Ziraat caddesine çıkan,Köyü geçiyorsun. Köyden sonra :). Yeni stadyuma çok yakın.

Yıllar önce Eskişehir'in önde gelenleri Ziraat caddesine villalar yapmışlar. Sonra o villaların alt bölgesi imara açılmış.Apartman hiç yok bizim burada, dubleks siteler var ileride .Oturduğum bölgede 600_1200 m2 arsalar var..Benim oturduğum bölgede herkes kendi yaptı evini ablacım. Keskini biliyor musun oraya benziyor.

Eskişehir bir aşk. Nereye gitsem şehrimi özlüyorum.

hobbytarim 01-02-2016 13:03

Karabayır çok güzel bir yer hem şehre yakın hemde sakin.

aleydi 01-02-2016 15:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hobbytarim (Mesaj 1436912)
Karabayır çok güzel bir yer hem şehre yakın hemde sakin.

Merhaba çok memnun oldum. Anlatıklarımdan şehre çok uzak gibi bir düşünce oluşabilir. 10 Dakikada şehir merkezine inebiliyorum. Epey inşaat yapılmaya başladı. Korkarım o sakinlik bozulcak.

Sn hobbytarim Eskişehir'liler bölümünde bir toplantı ayarlamayı düşünüyoruz. Gördünüz mü bilmiyorum. Katılmak isterseniz sevinirim. http://www.agaclar.net/forum/sehirle...ler/2331-7.htm

hobbytarim 02-02-2016 07:35

Sn aleydi memnuniyetle katilirim.

aleydi 02-02-2016 19:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hobbytarim (Mesaj 1437085)
Sn aleydi memnuniyetle katilirim.

Eskişehirliler bölümüne yazıyorum o zaman. Oradan haberleşelim olur mu?

hobbytarim 03-02-2016 12:35

Tamam Sn aleydi.

Adalet Yağcı 03-02-2016 17:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1435947)
Öyle gerçekten ablacım. Bende Sn İsmail Kuzucu'nun sayfasını takip ediyorum. Kış geldiğinde ( onun ürünleri bir şey olmaz umarım) diyorum. Biz bir kaç çiçek kaybediyoruz. Yenisini alıp yerine koyabiliyoruz. Üretici için kayıp hem çok, hem maddi boyutu fazla oluyor.

Şuan bahçede her şey donmuş durumda. Bakalım hangileri kışı atlatabilecek. Gelecek yıl , kışı atlatanlarla yolumuza devam edeceğiz:)

Kar demişken, bir kaç fotoğraf ekleyim:)

Evinizin muhiti çok güzel, bahçe girişinizi görünce sevgili Orhan Özbilgiç'in bahçesine benzettim.
Orhan bey bahçesine çok emek verdi çok güzel oldu.
İsterseniz bahçesini bir gezin, belki benzer uygulamalar yapmak istersiniz.

Sevgili aleydi, siz çoktan keşfetmişsiniz Orhan beyin bahçesin :)
Yine de linki silmedim, belki merak edip bakan olur.

aleydi 05-02-2016 09:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1437332)
Evinizin muhiti çok güzel, bahçe girişinizi görünce sevgili Orhan Özbilgiç'in bahçesine benzettim.
Orhan bey bahçesine çok emek verdi çok güzel oldu.
İsterseniz bahçesini bir gezin, belki benzer uygulamalar yapmak istersiniz.

Sevgili aleydi, siz çoktan keşfetmişsiniz Orhan beyin bahçesin :)
Yine de linki silmedim, belki merak edip bakan olur.

Adalet ablacım benim aklım neyde biliyor musunuz:D. Bilitenizi aldınız mı 2 Nisanda gelecek misiniz? Bu bahar görüşebilecek miyiz:).

Cemo ablam, Orhan bey, Siz çalışkanlığınıza ve azminize hayranım. Adını saymadığım pek çok arkadaşımda dahil. Tekrar tekrar geziyorum o güzel bahçeleri.

Ablacım bu yıl için süs havuz düşünüyorum. Bir yandanda çekiniyorum kurbağalar gelir mi? Kirlenir temizlik ister vs. Biraz kararsızım , eşimin vaktinede bağlı.Birazda iklim elimi kolumu bağlıyor. Mayıstan önce yaz gelmez bize. Çok sıkıldım kıştan.

aleydi 07-02-2016 13:40

Eskişehir' de Buluşalım

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar Eskişehir' de ağaçlar net toplantısı düzenliyoruz. Diğer şehirlerden de katılım olursa çok mutlu oluruz. Bir aksilik olmaz ise Güler hanımda aramızda olacaklar. Görmek istediğim o kadar çok arkadaşım var. Hepinizin ismini tek tek sayamıyorum. Umarım bir gün bir yerde buluşuruz.

http://www.agaclar.net/forum/agaclar...leri/38832.htm

Eklenti 594938

aleydi 08-02-2016 00:45

1 Eklenti(ler)
Eklenti 594939

dongyul 26-03-2016 13:10

Sayın Aleydi özlettiniz bahçenizi... laleleriniz ne durumda?

aleydi 26-03-2016 16:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dongyul (Mesaj 1449773)
Sayın Aleydi özlettiniz bahçenizi... laleleriniz ne durumda?

Çok yakında yeni görüntülerle aranızdayım :). Oğlum bu yıl LYS girecek ilk sınavı altlattık. Türkiye 231 . ncisi oldu. Bende arkadaşlarımı özledim.

dongyul 26-03-2016 16:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1449802)
Çok yakında yeni görüntülerle aranızdayım :). Oğlum bu yıl LYS girecek ilk sınavı altlattık. Türkiye 231 . ncisi oldu. Bende arkadaşlarımı özledim.

oo çok sevindim hayırlı olsun ^^ umarım istedikleri olur..

sevgihoca 26-03-2016 17:55

Maşallah Sevgili Aleydi.Devletimizin böyle başarılı gençlere çok ihtiyacı var.Her şey gönlünüzce olur inşallah.

ibrahimes 27-03-2016 14:47

Alıntı:

Merhabalar çok sevindim LYS'de istediği başarıyı gösterir inşAllah. Bende merak ediyordum sizden haber gelmeyince, Sizin tohumları ekme zamanınızı bekliyordum ama oz26 ben ektim sende ek deyince yarısına yakınını ektim hayırlısı bakalım. Eşinize çok selamlar...

abk 27-03-2016 15:07

Alıntı:

Oğlum bu yıl LYS girecek ilk sınavı altlattık. Türkiye 231 . ncisi oldu. Bende arkadaşlarımı özledim.

Kutlarim, gercekten harika bir sonuc. ;) ikinci sınavda da cok basarili olacagina eminim.

samur 27-03-2016 15:10

Allah omru boyunca daha nice başarılar nasip etsin. Afferim ona.

aleydi 27-03-2016 16:24

Sevgihocam, İbrahimes, abk, samur çok teşekkür ederim

İkinci sınavda türkçe ve sosyal yok, daha başarılı olabilir. Matematik, fizik , kimya ful çünkü :).

İbrahimes, bende ektim paylaşamadım. Çıkanlar bile oldu 3 günde. İyi yapmışsınız ekmekle.

YeniGine 18-04-2016 23:35

Sevgili aleydi nerelerdesin?

resimsel 22-04-2016 16:28

Sn aleydi son gördüğüm güzellikleri, yenileriyle genişlemiş olarak
görmek istiyorum:)

sevgihoca 22-04-2016 23:05

Ben de Sevgili Aleydi güzel resimler çekmiştir diye sevinmiştim.

TCM 15-05-2016 00:28

@ Aleydi, uğrarsanız cevaplar mısınız, sizin salatalıklar sırık mı oturak mı, ona göre ekime başlıyayım...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025