agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   aleydi / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/35715.htm)

münevver48 14-03-2015 20:12

sevgili aleydi,erica çok güzel çalı bitkisi çok tatlı bal gibi kokusu olur.ve bu kokuyu balın tadında baskın bir şekilde hissedersin.arıların en sevdiği çiçektir diyebilirim.özellikle sonbaharda çiçeklerin yok olduğu bir zamanda arılar için velinimettir.biz buralarda püren çalısı diyoruz bir dal koparıp suya koysan evin içinde o tatlı kokusunu hemen fark edebilirsin.iklim şartlarına uyar da yaşata bilirsen sizden hiç bir beklentisi olmaz.sevgiden başka:)

sevgili aleydi, haseke küpesi hiç düşündünüz mü? soğuklara dayanıklı ve kalıcı tohum ekildiği ilk yıl açmıyor. ama beklemeye değer bir güzellik.

uzun uğraş dan sonra, sonunda başardım.

http://www.agaclar.net/forum/1283065-post91.htm

aleydi 15-03-2015 10:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1363356)
sevgili aleydi,erica çok güzel çalı bitkisi çok tatlı bal gibi kokusu olur.ve bu kokuyu balın tadında baskın bir şekilde hissedersin.arıların en sevdiği çiçektir diyebilirim.özellikle sonbaharda çiçeklerin yok olduğu bir zamanda arılar için velinimettir.biz buralarda püren çalısı diyoruz bir dal koparıp suya koysan evin içinde o tatlı kokusunu hemen fark edebilirsin.iklim şartlarına uyar da yaşata bilirsen sizden hiç bir beklentisi olmaz.sevgiden başka:)

sevgili aleydi, haseke küpesi hiç düşündünüz mü? soğuklara dayanıklı ve kalıcı tohum ekildiği ilk yıl açmıyor. ama beklemeye değer bir güzellik.

uzun uğraş dan sonra, sonunda başardım.

http://www.agaclar.net/forum/1283065-post91.htm

Başarmışsın sevgili Münevver48 çok sevindim :) Haseki küpenin rengi çok güzel .

Erica , anlattıklarını bilseydim bir kaç tane daha alırdım . Ben çok narin görünce soğuklara dayanmaz diye düşündüm . Sabaha kadar evde kaldı . Uyandığımda çok farklı bir koku vardı , evin içinde .

Haseki küpesini ilk defa tohum paylaşım etkinliğinde gördüm .Çok beğendim ,hemen talep ettim . Sağolsun arkadaşlar göndermişler .Sn kuzucu dan gelenleri hemen ektim . Gelir gelmez ilk ektiğim tohum o oldu .Bu yıl çiçeklenmiyormuş ne yazık ki .Haseki küpesi aslında soğuk iklim bitkisi olarak bahsediliyor . Ben Eskişehir 'deki seralarda hiç görmedim bu çiçeği .

Çevrede inşaat başlasa da biraz toprak döktürsem ,artık kaya bahçesi için ,hazırlıklara başlasam iyi olacak .Çok tohum ektim ama yinede , Tohumların bu yıl çiçeklenmesi zor . Daha çok minikler ,galiba yetişmiycekler bahara .Kaya bahçesi için ,epey fide almam gerekecek ..Yazarken bile heycanlanıyorum :) . Merak içindeyim :) Hem doğal görünsün , hem göze çarpsın istiyorum :) .Çok şey istiyorum :) .teşekkür ederim sevgiler .

aleydi 15-03-2015 22:46

4 Eklenti(ler)
Bu güzellkleri kışa girerken yapraktan ekmiştim . Çiçek açtılar ,galiba menekşeler beni sevdiler :) Minicik çiçekli aldıklarım ,kocaman çiçek açıyorlar :) .

Eklenti 541122

Eklenti 541123

Eklenti 541124

Eklenti 541125

münevver48 16-03-2015 09:12

sevgili aleydi maşşalah çok şirin bunlar özellikle 2. olan bebek gibi bakışları var.bende bir zamanlar ne hastasıydım menekşeler için.şimdi farklı bitkilere doğru odaklanıyorum belki o zamanlar sadece evimin içi ve balkon ile yetinirken şimdi bana ait bahçem de dahil olunca ve internette boş zamanlarımda fellik fellik çiçekleri bitkileri arayıp onların türlerini keşfedince onları da yetiştirmek istiyorsun. biraz da bu evime taşınınca alışamadılar. yer değimi onların sonu oldu. çok üzüldüm ağladım.şimdi salonumdaki çiçeklerimle gönlümü avutuyorum. sevgiler.

sonkez 16-03-2015 09:54

Evet sızı çok sevmışler..

aleydi 16-03-2015 10:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1363660)
sevgili aleydi maşşalah çok şirin bunlar özellikle 2. olan bebek gibi bakışları var.bende bir zamanlar ne hastasıydım menekşeler için.şimdi farklı bitkilere doğru odaklanıyorum belki o zamanlar sadece evimin içi ve balkon ile yetinirken şimdi bana ait bahçem de dahil olunca ve internette boş zamanlarımda fellik fellik çiçekleri bitkileri arayıp onların türlerini keşfedince onları da yetiştirmek istiyorsun. biraz da bu evime taşınınca alışamadılar. yer değimi onların sonu oldu. çok üzüldüm ağladım.şimdi salonumdaki çiçeklerimle gönlümü avutuyorum. sevgiler.

Bu yıl tanıştık menekşelerle . Kışın bahçede çiçek kalmayınca sevgili Münevver48 benim için menekşelerin çiçekleri avuntu oldu . Bir de yapraktan çok kolay üretiliyor . Bir sardunyalar birde menekşeler çoğaltması çok kolay . Eşe dosta dağıtmak için iyi oluyor :)

Bir tane açmayan menekşe var , rüyama girmiş :) . Kendi kendime ne güldüm .O kadar hastası olmuşum .Saksıyı döküyorum soluncan dolu içi :D

Senin bahçendeki çiçekler muhteşem zaten .Ara ara geziyorum bahçeni ,tekrar tekrar bakıyorum . Fırça çalısına bayılıyorum .Hepsi çok güzel maşallah . Darısı başıma :)

Bende bahçede daha çok seviyorum çiçek .Menekşelerle aramızda bir bağ kuruldu . Sevdik birbirimizi :D .Sende çok sevmişsin ,ağlamışsın kaybedince. Tekrar yetiştirmek istersen ,bende olanlardan gönderebilirim .

aleydi 16-03-2015 10:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1363673)
Evet sızı çok sevmışler..

Sizin menekşeleriniz de çok güzeller maşallah . Çiçeklerinde bir dili olduğunu düşünüyorum . Onlara ilgi ve sevgi gösterip konuşunca .Onlarda bütün güzelliklerini sergiliyorlar sanki .

Ben küçükken annem çiçekleriyle konuşurdu , bende gülerdim :). Şimdi oğlumda bana gülüyor .Annemi çok iyi anlıyorum . Umarım bir gün oğlumda da bitki sevgisi olur .

Sevgili losuari ,İsmail Kuzucu , Laleci_03 ,By Tömürcek gençleri ,gıptayla izliyorum .Çok taktir ediyorum .En güzel hobilerden biri diye düşünüyorum . Sevgiler .

aleydi 18-03-2015 19:40

2 Eklenti(ler)
Bugün pazardan aldıklarım . Bu kalanchoeleri sevdim ben :)

Eklenti 541583

Eklenti 541584

aleydi 21-03-2015 18:00

1 Eklenti(ler)
Beyazlar :) , beyaz sardunya ,beyaz sümbül , beyaz şebboy

Eklenti 542127

asmalıtepe 21-03-2015 18:16

Aah..Sevgili Aleydi fena tutudunuz siz de benim gibi hastalığa..Allah bol çiçekli şifalar versin.

Evde oturuyorum ama her an giyinip çiçekçiye fırlayabilirim. Ne yazık ki benim yer sorunum var. Bağa götürmeye de kıyamıyorum yenileri.. gözüm önünde olsunlar, her saniye gözlerinin içine bakayım istiyorum..

Çok güzel çiçekleriniz.. Tadını çıkarın, bol çiçekler görün inşallah..sevgiler.

aleydi 21-03-2015 18:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi asmalıtepe (Mesaj 1364840)
Aah..Sevgili Aleydi fena tutudunuz siz de benim gibi hastalığa..Allah bol çiçekli şifalar versin.

Evde oturuyorum ama her an giyinip çiçekçiye fırlayabilirim. Ne yazık ki benim yer sorunum var. Bağa götürmeye de kıyamıyorum yenileri.. gözüm önünde olsunlar, her saniye gözlerinin içine bakayım istiyorum..

Çok güzel çiçekleriniz.. Tadını çıkarın, bol çiçekler görün inşallah..sevgiler.

Zorla engel oluyorum kendime bütün çiçekleri toplamamak için :D . Bir tane kocaman ortanca almıştım migrostan . Çıkarken tekrar bıraktım . Geçen sene Bursa' dan aldığım ertesi gün ölmüştü . Soğuğa dayanıklı olup olmadığını öğrenemedim ,o yüzden bıraktım .

Belki 100 tane çimlenmiş şebboy var fakat yarın gidip bu beyaz şebboydan bir kaç tane daha alacağım . Böyle güzel bir koku olamaz. Diğer renkleride mi böyle güzel kokuyor bilmiyor ? Teşşekür ederim ,sevgiler ..

münevver48 21-03-2015 19:33

sevgili aleydi,çiçeklerine bir yenileri daha katılmış.güle güle büyüt.biliyor musun bahçede beyaz renkli çiçeklere bayılıyorum.hele gece karanlıkta diğer renkler fark edilmezken sadece beyazlar ışık gibi parlıyor. şebboyun her rengi ve türleri çok güzel kokar.bence de al derim.her bahçeye balkona yakışır.soğuğa da dayanıklıdır. bazen rengi kırçıllanabilir.bu kokusunu etkilemez.yalın katlı şebboy da alırsan tohum da elde edebilirsin.sevgiler.

aleydi 21-03-2015 20:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1364862)
sevgili aleydi,çiçeklerine bir yenileri daha katılmış.güle güle büyüt.biliyor musun bahçede beyaz renkli çiçeklere bayılıyorum.hele gece karanlıkta diğer renkler fark edilmezken sadece beyazlar ışık gibi parlıyor. şebboyun her rengi ve türleri çok güzel kokar.bence de al derim.her bahçeye balkona yakışır.soğuğa da dayanıklıdır. bazen rengi kırçıllanabilir.bu kokusunu etkilemez.yalın katlı şebboy da alırsan tohum da elde edebilirsin.sevgiler.

Sevgili Münevver teşekkür ederim hep motivasyonumu yükseltiyorsun .Güzel yorumlarınla sayfamı ziyeretinle çok mutlu oluyorum .Bu katlı yalın kat olayını öğrenmem iyi oldu . Bir tanesi katlı diğeri yalın katmış , hiç dikkat etmemişim :) .

Eşimi evde bırakıp , kaçıyım diyorum yarın :D .Bir şey söylemiyor fakat ben çekiniyorum artık . Çünkü onlar anlamıyor bu bitki deliliğini :) . Ben artık dışarıya çıktığımızda hep seraları avm de çiçek satan yerleri gezmek istiyorum :) .

münevver48 21-03-2015 21:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1364892)
Sevgili Münevver teşekkür ederim hep motivasyonumu yükseltiyorsun .Güzel yorumlarınla sayfamı ziyeretinle çok mutlu oluyorum .Bu katlı yalın kat olayını öğrenmem iyi oldu . Bir tanesi katlı diğeri yalın katmış , hiç dikkat etmemişim :) .

Eşimi evde bırakıp , kaçıyım diyorum yarın :D .Bir şey söylemiyor fakat ben çekiniyorum artık . Çünkü onlar anlamıyor bu bitki deliliğini :) . Ben artık dışarıya çıktığımızda hep seraları avm de çiçek satan yerleri gezmek istiyorum :) .

:)sevgili aleydi, ben seni anlıyorum.nereye baksam çiçek görüyorsun.başka şeyler dikkat çekmiyor.bu ıslah olmaz ilerlemiş bir durum.ne diyeyim Allah ıslah etsin:D yarın sana yol görünmüş ama sen yine dozunu ayarlamasını bileceğini umuyorum.ben de senin çiçek sevdana hayranım. sendeki bu pozitif, enerji çiçeklerinin üzerinde olumlu etkisinin büyük payı olduğuna inanıyorum.bende bu gün eşimle ormana funda gübresi toplamaya gittim.oradan ne söküp getirdim dersin, lavanta biz karabaş otu diyoruz sıcak soğuk derdi bilmiyor susuzluğa da dayanıklı erica da aradım bulamadım. biraz acele ettik bahçedeki otları biçmek için. sevgiler:).

aleydi 21-03-2015 21:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1364904)
:)sevgili aleydi, ben seni anlıyorum.nereye baksam çiçek görüyorsun.başka şeyler dikkat çekmiyor.bu ıslah olmaz ilerlemiş bir durum.ne diyeyim Allah ıslah etsin:D yarın sana yol görünmüş ama sen yine dozunu ayarlamasını bileceğini umuyorum.ben de senin çiçek sevdana hayranım. sendeki bu pozitif, enerji çiçeklerinin üzerinde olumlu etkisinin büyük payı olduğuna inanıyorum.bende bu gün eşimle ormana funda gübresi toplamaya gittim.oradan ne söküp getirdim dersin, lavanta biz karabaş otu diyoruz sıcak soğuk derdi bilmiyor susuzluğa da dayanıklı erica da aradım bulamadım. biraz acele ettik bahçedeki otları biçmek için. sevgiler:).

Doğada yetişen çiçeklere de hayranım ben :) Geçen gün annemlerin sitesinin bahçesinden kır menekşeleri topladım . Yalnız ertesi gün ekebildim inşallah tutarlar .Sayın kaptanzdı galiba bahçe sayfasında okumuştum . Kır çiçeklerinin adaptasyonu zor oluyormuş . Yoksa dağ bayır yollara düşmeye ramak kalmıştı .Ne güzeldir doğadaki karabaş otları .Biz çocukken peygamber çiçeği doğada yetişirdi . Şimdi hiç görmüyorum . Tohumunu sipariş ettim . Umarım yetiştirebilirim .

münevver48 21-03-2015 21:43

sevgili aleydi ,kır menekşesi kolay yetişen bir çiçek biraz istilacı bir çiçek diye biliyorum.kokusu güzeldir.minik çiçekleri de öyle.bende şu an biraz ümitsizim karabaş otu için zamandan dolayı aralık ayı gibi diktim bir tane tutmuş küçücük çiçek bile açmış.inşallah tutarlar.

hira 21-03-2015 21:50

Yeni çiçeklerin hayırlı uğurlu olsun aleydi, bol çiçekli olsunlar. Menekşre yetiştirebilmek büyük başarı (bence) tebrik ederim. Ayrıca da menekşe fotoğraflarındaki son kare var ya 'muhteşem' olmuş.

aleydi 21-03-2015 22:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1364919)
Yeni çiçeklerin hayırlı uğurlu olsun aleydi, bol çiçekli olsunlar. Menekşre yetiştirebilmek büyük başarı (bence) tebrik ederim. Ayrıca da menekşe fotoğraflarındaki son kare var ya 'muhteşem' olmuş.

Evet bende o kareyi sevdim . Azcık aceleci olmasam güzel şeyler çıkacak :) .Menekşe yetiştirebilmenin sırrı ( kimseler duymasın aramızda ) :D . Minicik kaba ekmek . Çünkü menekşe ağ gibi kabın içini doldurup , öyle çıkıyor toprağın üstüne . Çok mutlu oldum seni görünce teşekkür ederim .

aleydi 21-03-2015 22:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1364916)
sevgili aleydi ,kır menekşesi kolay yetişen bir çiçek biraz istilacı bir çiçek diye biliyorum.kokusu güzeldir.minik çiçekleri de öyle.bende şu an biraz ümitsizim karabaş otu için zamandan dolayı aralık ayı gibi diktim bir tane tutmuş küçücük çiçek bile açmış.inşallah tutarlar.

Çiçek açtıysa tutmuştur inşallah . Bir tanesi bile umut . İlk denemede tutmasa bile ,hemen yılmamak lazım . Ortam koşullar uygun olmayabilir her zaman . Denemek ve umut etmek başarmanın yarısı , tebrik ederim .

aleydi 22-03-2015 18:58

2 Eklenti(ler)
Bugün hava çok güzeldi . Çok yoruldum fakat değdi .Yeni çiçekler aldım . Kışa dayanıklı hercai menekşeleri ,beyaz taşlarla oluşturduğum yuvarlağa diktim .Çiçek tohumlarının bir kısmını bahçeye ektim . Umarım artık don ve kırağı olmaz. Fidelerin bir kısmını sevgili sabihas 'ın söylediği kilo ile satılan ,naylon poşetlere aktardım. Eşim gülleri budadı . Onları toplayıp suya koydum . Yarın ayıklayıp saksılara aktarmayı düşünüyorum.

Güler hanımın yazısında okumuştum .Çiçek ekebilmek için , çimleri söktüm . Üzerini delikler açtığım ,naylonla kapatıp toprak doldurdum :) .

Eklenti 542256

Eklenti 542257

aleydi 22-03-2015 19:03

2 Eklenti(ler)
Komşumun verdiği çiğdemler açmş . Ben onları beyaz zambak sanmıştım . Umarım bir kısmı öyledir :) . Ve soğanlılar köşesi .Daha çok açmayan çiçek var orada .Etrafını taşlarla çevirip dekoratif bir görüntü oluşturmak istiyorum o kısımda . Önerilere açığım :) .

Eklenti 542262

Eklenti 542263

akçabardak 22-03-2015 19:20

Sevgili aleydi çok güzel olmuş taşlarla yapmış olduğunuz yuvarlaklar, içinde çiçekler çok şık durmuş. İkinci fotoğrafta sarı olanlar çiğdem değil nergis çiçeğidir. Bol bol çiçeklenmeleri dileklerimle.

aleydi 22-03-2015 20:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1365076)
Sevgili aleydi çok güzel olmuş taşlarla yapmış olduğunuz yuvarlaklar, içinde çiçekler çok şık durmuş. İkinci fotoğrafta sarı olanlar çiğdem değil nergis çiçeğidir. Bol bol çiçeklenmeleri dileklerimle.

Teşekkür ederim sevgili Akçabardak . Çarpraz komşum bana ve yan tarafında ki komşuya ,bu soğanları verdi . Bana verirken de ,beyaz zambak dedi :).Bayılıyorum onun zambaklarına mis gibi kokar geçerken . 100 tane zambak çok sevindim . Bugün yan komşum bizde çiğdemler var size verelim dedi. Diğer soğanları alan komşu ona vermiş . Ne bereketli soğanmış :D . O çiğdem deyince , bende çok üstünde durmadım .Çoğu tutup yeşillenmiş . Şimdi yüzlerce nergisim olcak demek ki :)

münevver48 22-03-2015 21:08

:)sevgili aleydi, bahçenize bahar gelmiş.yuvarlak taşlar ve hercai çok güzel olmuş.öbek öbek çiçekler hayal etmeye başladım bile sizin bahçeniz de;) rengarenk ne güzel olur. yorulduğuna değmiş sevgili aleydi ellerine sağlık sevgiler:).

samur 22-03-2015 21:22

Benim hercailer kasimdan beri balkonu şenlendiriyorlar. Cok iyi düşünmüşsün. Hercai menekse kanaatkar surekli aciyor, sn TCM nin bahcesinde hercai ve alisyum olan bir bolum vardi bak istersen cok guzeldi. Ellerine saglik

aleydi 22-03-2015 22:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1365107)
:)sevgili aleydi, bahçenize bahar gelmiş.yuvarlak taşlar ve hercai çok güzel olmuş.öbek öbek çiçekler hayal etmeye başladım bile sizin bahçeniz de;) rengarenk ne güzel olur. yorulduğuna değmiş sevgili aleydi ellerine sağlık sevgiler:).

Bahar geldi inşallah kırağı vurmaz . Yeni kabusum kırağı .Sevgili Münevver bende öyle hayal ediyorum , ne güzel olur öbek öbek çiçekler :). Eşim ( biraz acele ediyorsun yavaş yavaş olur ) diyor :) .Aceleciliğimden kalan tohumları bugün ekiverdim bahçeye . Sevgili Akçabardak bile ekmemiş :) .Şimdi onlarının üstüne sera yapmam gerekecek :) .

YeniGine 22-03-2015 23:14

Sevgili aleydi; maşallah mevsimin çiçekleri hercai, çuha, nergis, sümbül rengârenk çok güzel olmuş, yorulmuşsun ama değmiş bence. Ellerine sağlık.

aleydi 22-03-2015 23:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi samur (Mesaj 1365111)
Benim hercailer kasimdan beri balkonu şenlendiriyorlar. Cok iyi düşünmüşsün. Hercai menekse kanaatkar surekli aciyor, sn TCM nin bahcesinde hercai ve alisyum olan bir bolum vardi bak istersen cok guzeldi. Ellerine saglik

Bakarım sevgili Samur teşekkür ederim . Hercailerin soğuklara dayanıklı olduğunu sevgili Sudenur'un bahçe sayfasında görünce karar verdim almaya . Taşları dizmiştim . Ne ekerim buraya diye düşünüyordum .Ankara iklimiyle bizim iklim yakın .

Senin clematisler geldi mi ? Burada pazarda bir satıcıyla tanıştık ,kendilerinde olduğunu söyledi . ( Havalar biraz ısınsın getirceğim ) dedi . Umarım isim konusunda doğru anlamıştır .sevgiler .

aleydi 22-03-2015 23:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1365123)
Sevgili aleydi; maşallah mevsimin çiçekleri hercai, çuha, nergis, sümbül rengârenk çok güzel olmuş, yorulmuşsun ama değmiş bence. Ellerine sağlık.

Teşekkür ederim sevgili YeniGine . Çiçekler güzel oldu . Soğanlıların ekildiği bölüm çok hoşuma gitmedi , Oraya da taş ,çit gibi bir şeyler düşünüyorum . Orada onlarca soğanlı var . Hepsi açsa daha güzel bir görüntü olacak . Neyse bugün hava çok güzeldi . O yüzden mutluyum yine de .

Beni en çok fideleri şaşırtmak yordu .Yeni fideler için , serayı boşaltmam gerekiyordu .Yarısını ancak yapabildim . Minik minik fidecikler çok uğraştırdı beni :) . Güzel bir yorgunluk oldu . Sevgiler

YeniGine 22-03-2015 23:46

Bahçe senin. Tabi ki karar da senin; soğanlılar, hercailer, çuhalar biliyorsun bu mevsimin çiçekleri. Yaza kalmayacaklar. Ne bileyim işte yok belli bir zamana kadar sulayacaksın, sonra topraktan çıkaracaksın ya da çıkartmayacaksın su vermeyeceksin, çuhalar güneş almayacak, gölge bir yerde olacak; güzeller fakat işte istekleri, bakımları da önemli. Benim öyle yerim yurdum belli olmadığı için mevsiminde dikiyorum, seneye mevsimi gelince ne çuha, ne hercai kalmıyor, soğanlılarda sorun yaşıyorum.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025