agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   münevver48 / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/34363.htm)

Aliyye 28-04-2015 10:40

Sevgili münevver48 bahçenizi sayfa sayfa izledim ve bayıldım,adeta cennetten bir köşeydi.Pozitif enerji yüklüyor izleyenlere..
Yeni fotoğraflarla bahçenizin canlanışını izlemeyi bekliyorum.

Elinize ve yüreğinize sağlık

münevver48 28-04-2015 22:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Aliyye (Mesaj 1374190)
Sevgili münevver48 bahçenizi sayfa sayfa izledim ve bayıldım,adeta cennetten bir köşeydi.Pozitif enerji yüklüyor izleyenlere..
Yeni fotoğraflarla bahçenizin canlanışını izlemeyi bekliyorum.

Elinize ve yüreğinize sağlık

:)sevgili aliyye, ağaçlar nete ve sayfama hoş geldiniz. beğenilerin ve yorumun için çok teşekkür ederim. bahçe ziyaretinizle beni onurlandırdınız.
sizinde bahçenizi en kısa zamanda görmek dileğimle sevgiler.

münevver48 30-04-2015 22:05

5 Eklenti(ler)
filbahri
:)geçen yıl çelikten ürettim. çiçeklerini birinci yılında açtı. çelik den üretimi çok kolaymış.

Eklenti 549724

çiçekleri de pek zarif duruyor. hoş kokusu var ama öyle baskın değil tabi üç tane çiçeğin nasıl kokusu baskın olabilir ki
Eklenti 549725
bodrum papatyası şimdi tam zamanı.

Eklenti 549726

kışın ormandan söküp bahçemize diktiğimiz karabaş otu tuttu;) ilerde bahçemin bir köşesinde bunları baharat bölümü diye ayrı yetiştireceğim.
Eklenti 549727

Eklenti 549728

münevver48 30-04-2015 22:15

3 Eklenti(ler)
ezan çiçekği geçen yıldan kalma, yabani ot diye söküp atarken birden aklıma ezan çiçeği geldi.iyiki hepsini yolup atmamışım. koruma altına alındı.
Eklenti 549729
nanelerinarasında kalmışlar.

Eklenti 549730
bodrum papatyası yer örtücü türünden.

Eklenti 549731

münevver48 30-04-2015 22:24

2 Eklenti(ler)
kapımın süsü sarmaşık gülüm.

Eklenti 549735

iki günde bu kadar açtı.

Eklenti 549737

münevver48 30-04-2015 22:31

5 Eklenti(ler)
balkondan seyrine doyum olmuyor.

Eklenti 549738
pasiflora çiçeklenmeye başladı.

Eklenti 549739

ve güllerrrr!
Eklenti 549740

Eklenti 549741

Eklenti 549742

münevver48 30-04-2015 22:35

2 Eklenti(ler)
eşimim aşı denemesi geçen yıldan yeşil erik tadı çok güzel

Eklenti 549743

Eklenti 549744

aleydi 30-04-2015 23:20

Sevgili Münevver48 harika olmuş bahçen .Güller çok güzel .pasiflore açmaya başlamış . Ne yazık ki bizim iklime çiçekli türleri dayanmıyormuş . Ben tohumunu sipariş ettikten sonra öğrendim :). Artık deniyeceğim, tohumdan yetişirse tabi :).

Bodrum papatyaların çok güzel açmış . yer örtücü tür diye yazmışsın . Ben ona hiç dikkat etmemişim . farklı türleri mi var. Geçen sene 3 renginden de alıp saksıya ektim . Sonra eve aldım . Evde ne yazık ki yaşamadılar . Ben bodrum isminden dolayı soğuğa dayanamazlar diye düşünüyordum :). Oysa karın altında canlı kalmışlar .Erikten hiç bahsetmeyelim :) .Güzel bahçende keyifli günler geçirmen dileğimle , sevgiler .

asmalıtepe 01-05-2015 06:32

Sizde şıkır şıkır güller çiçekler maaşallah, biz de tuttular tutmadılar diye gözlerinin içine bakıyoruz hala..Gelişmişlerimiz de de bir türlü çiçek açamıyorlar ne diyelim.
Şaka şaka inanın kıskanmıyorum,Ağaçlar net sağolsun sizin bahçeler bizimmiş gibi..

Sevgili Münevver48 demek benim güllerim de böyle olacaklar.Çok güzeller ellerine sağlık.

münevver48 01-05-2015 10:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1374891)
Sevgili Münevver48 harika olmuş bahçen .Güller çok güzel .pasiflore açmaya başlamış . Ne yazık ki bizim iklime çiçekli türleri dayanmıyormuş . Ben tohumunu sipariş ettikten sonra öğrendim :). Artık deniyeceğim, tohumdan yetişirse tabi :).

Bodrum papatyaların çok güzel açmış . yer örtücü tür diye yazmışsın . Ben ona hiç dikkat etmemişim . farklı türleri mi var. Geçen sene 3 renginden de alıp saksıya ektim . Sonra eve aldım . Evde ne yazık ki yaşamadılar . Ben bodrum isminden dolayı soğuğa dayanamazlar diye düşünüyordum :). Oysa karın altında canlı kalmışlar .Erikten hiç bahsetmeyelim :) .Güzel bahçende keyifli günler geçirmen dileğimle , sevgiler .

:)sevgili aleydi, teşekkür ederim.elimden geldiğince açtırmaya çalışıyorum. tabi önce sizlerin desteği sayesinde birbirimizin bahçesini güzelleştirmek için desteğe çok ihtiyaç olduğunu düşünüyorum;) geçen yıl ki gibi olmasa da bahçem yeşerdi. çiçekler açmaya başladı. gülerim bir iki açıyorlar bahçem de 100 yakın gül bulunmakta. sıcağa ve soğuklara dayanıklı susuzluğa da öyle.bende elime ne renk geçtiyse diktim.
pasifloranı tohumdan ürettim. soğuklara yarı dayanıklı, bizim buralarda kolay ama eskişehir soğuk siz yinede şansınızı deneyin.bodrum paptyası bodur ve yer örtücü olmak üzere iki türü bulunmakta. ben bodur olanını seviyorum. daha derli toplu öbeklerle açıyor renk seçeneği de fazla. örtücü türü oda ayrı bir güzel dikildiği alana basma yorgan sermişin gibi görünüyor. fakat. istilacı yanındakinin yaşam alanına göz koyan türlerden. onun için kontrol altında tutmak gerekiyor:) sevgilerimle selamlar.

münevver48 01-05-2015 10:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi asmalıtepe (Mesaj 1374931)
Sizde şıkır şıkır güller çiçekler maaşallah, biz de tuttular tutmadılar diye gözlerinin içine bakıyoruz hala..Gelişmişlerimiz de de bir türlü çiçek açamıyorlar ne diyelim.
Şaka şaka inanın kıskanmıyorum,Ağaçlar net sağolsun sizin bahçeler bizimmiş gibi..

Sevgili Münevver48 demek benim güllerim de böyle olacaklar.Çok güzeller ellerine sağlık.

:)sevgili asmalıtepe,hiç meraklanmayın sizinde gülleriniz şıkır şıkır açacak. ama önce biraz zaman daha küçücük bebek onlar annesi;) yetişmişlere gelince bizimkiler bile anca başladılar. abla senin güllerin benimkilerden daha güzel olacak asmalının havası güllere yarayacak. güllerde asmalının havasına hava katacak:cool:güzel olmalarını yürekten diliyorum.sevgi ve selamlar.

YeniGine 02-05-2015 00:01

Sevgili Münevver sarmaşık gülüne bayıldım, benim güle benziyor ama ne yazık ki benim gül düz duvar önünde dikili öyle saracağı bir yer bulamadım. :( Şimdi dertleniyorum senin gülü de görünce benim gül de bu sene maşallah bir coştu şimdiye kadar sakin sakin duruyordu yerinde.
Bodrum papatyaların maşallah harikalar. Ben de genelde çiçeklerde bodur olanları seviyorum, 2-3 gün önce komşumun bahçesine aldım ve diktik sayfamda paylaştım. Yayılıcı olduğunu da ilk senden duydum. İnşallah aldıklarımda bodur ve yayılıcı cinstendirler.
Emeklerine sağlık, rastgelsin inşallah.

münevver48 02-05-2015 07:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1375188)
Sevgili Münevver sarmaşık gülüne bayıldım, benim güle benziyor ama ne yazık ki benim gül düz duvar önünde dikili öyle saracağı bir yer bulamadım. :( Şimdi dertleniyorum senin gülü de görünce benim gül de bu sene maşallah bir coştu şimdiye kadar sakin sakin duruyordu yerinde.
Bodrum papatyaların maşallah harikalar. Ben de genelde çiçeklerde bodur olanları seviyorum, 2-3 gün önce komşumun bahçesine aldım ve diktik sayfamda paylaştım. Yayılıcı olduğunu da ilk senden duydum. İnşallah aldıklarımda bodur ve yayılıcı cinstendirler.
Emeklerine sağlık, rastgelsin inşallah.

sevgili yenigine, teşekkür ederim. sardıracak yerin olmadı mı sarmaşıklar için zor oluyor.benimde daha önce orada hanımeli vardı baktım kökü her yerde ağ gibi sarmış.bende onu yok ettim. yerine bu gülü diktim. iyi ki dikmişim.kapın üzerine çok yakıştı. sizinki de düz duvar da olsa açınca güzel olacaktır. sevgiler.

münevver48 04-05-2015 10:43

]tehlike geliyorum demiyor.

iki gün önce arkada ki güllerin dibine çanak yaparken bir yandan da otları temizliyordum. birden karşılaşınca bu tehlikeden nasıl korktum bilemezsiniz o telaşımla kaçtı.sonra biraz cesaret dedim kendime ararken buldum.tabi imha etmem gerekiyordu bende gerekeni yaptım:mad: bende ucuz kurtuldum. her zaman eldivenle çalışmaya özen gösteririm. ilaçlama yapılacak. o kadar beni rüyalarıma girecek kadar korkutmuş. benim taylı uykumu kaçıran bu tehlikeyi bir daha görmek istemiyorum.

münevver48 04-05-2015 11:00

4 Eklenti(ler)
:)dünde bu şekerlerle karşılaştık.

dün bahçemizde büyüyen otları biçerken bir kirpi gördüm. eşime bunu bahçeden uzaklaştıralım kazaya kurban olmasın dedim. eşim de onu oradan almak için gittiğinde yok dedi. bu kadar kısa sürede çok uzaklaşması imkansızdı. biraz ardık. kuru ot kümesini göründe belki altına saklanmıştır dedik ve eşim gel dedi bak şunlara tabi pozlarını alıp üstlerini örttük. şimdi bahçemizde yedi tane bebek uyuyor ;) ssssut uyandırmayalım:D:D:D bize de eğlence çıktı.

Eklenti 550533

Eklenti 550534

Eklenti 550535

Eklenti 550536

Eklenti 550537

samur 04-05-2015 11:41

Bebelere bak sen nasil minicikler, uzaktan bakinca kaktus sanmistim, cok sevimliler

akçabardak 04-05-2015 12:24

Ay münevver o akrepten Allah seni korumuş, görünce birden kendimi senin yerine koydum da tüylerim ürperdi birden, aman sizin oralar daha sıcak dikkat edin.

Kirpinin çocukları da pek şirinmişler, benim kızım (gülenmelek) olsaydı şimdi o yavruları sevmek için eve alırdı, senin işlerin çoğalmış sana kolay gelsin sessiz olayım da uyanmasın yavrucaklar.

asmalıtepe 04-05-2015 18:24

Sevgili arkadaşım Akrepler de bayram eder bu sene. Çok yağış oldu ya öyle derler.

Geçenler de bir adet de ben öldürdüm, halbu ki hiç öldürmeyip öteliyordum daha önceleri..

Hata tabi ki düşman düşmandır. Ben onları öldürmediğimden mi nedir hiç görmüyordum.

Lakin geçenlerde Gül tenekesinin altından çıkıverdi. Ben de öldürdüm, şimdi de korkuyorum intikama gelirler diye.

İki gözüm sen de dikkat et derim.

Kirpicikler de çok tatlı. Benim üst katta odaya da 4 tane kedi yavrusu dünyaya getirmiş anneleri. Şimdi lohusa deyip besliyoruz..

münevver48 05-05-2015 04:19

sevgili akçabardak, kızınızda benim oğlum gibi dün gösterdim anne bunlar ne böyle çok şeker bunları besleyelim diye başıma geçti.anneleri yoktu. sanırım karnını doyurmaya gitmiş. onlarda daha bir hareketlenmişler. belki annelerinin yolunu beklediklerinden midir hepsi kıpır kıpır çok sevimliler.

sevgili asmalıtepe, gönül hiç bir canlıya kıymak istemiyor. demek sizin de yavrularınız var çok şekerdir şimdi onlar tabi beslemek gerekiyor. sonuçta lohusa bizde ne vereceğimizi bilemiyoruz. sadece uzaktan izlemekteyiz.yuvanın yanında çapa işi var ama bebecikleri ürkütürüm diye orayı sona bıraktım. biraz büyüsünler.... sevgiler

ferihaatahan 05-05-2015 07:59

fırça çalısı

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1274505)
fırça çalısı ile sizlere merhaba diyerek başlayalım.

Bodrum'da yaşamanın farkı bu olsa gerek.. Ankara' da her yıl kış geeldiğnde yapraklarını döküyor,üst aksamı kuruyor ,dondan korumak içiin sarıp sarmalıyorum ,baharda yeniden uyanıyor yeni baştan yaprak çıkarmakla uğraşıyor zavallıcık.. Tam çiçek açtım- açıyorum derken hadii yine soğuyor havalar.. Soğuk iklimde yaşayıp da çiçeksever olmak zor zanaat yani :mad:

Sevgi Durul 05-05-2015 08:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1375757)
:)dünde bu şekerlerle karşılaştık.

Eklenti 550533

Sevgili münevver, ben de bunları sedum sandım ilk bakışta. Aynen buna benzer bir sedum var. Şimdi adını bilemedim.:)

Her şey yine çok güzel. Sağlıkla tadını çıkarmanız dileklerimle. Sevgiler...

münevver48 05-05-2015 08:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ferihaatahan (Mesaj 1376001)
Bodrum'da yaşamanın farkı bu olsa gerek.. Ankara' da her yıl kış geeldiğnde yapraklarını döküyor,üst aksamı kuruyor ,dondan korumak içiin sarıp sarmalıyorum ,baharda yeniden uyanıyor yeni baştan yaprak çıkarmakla uğraşıyor zavallıcık.. Tam çiçek açtım- açıyorum derken hadii yine soğuyor havalar.. Soğuk iklimde yaşayıp da çiçeksever olmak zor zanaat yani :mad:

:)sevgili ferihaatahan, sayfama ve ağaçlar nete hoş geldiniz. bodrumda yaşıyorum bir begonvili bile şöyle bahçemde istediğim gibi yetiştiremiyorum. sizin fırçaya yaptığınızı bende begonvile yapıyorum. bodruma varmadan 30 km kadar mesafe arası olan beldede oturuyorum. biraz bunun etkisi olacak. geçen yıl üç tane bahçeye diktim. birisi ada begonvili diğerleri aşılı diyeyim.sadece ada begonvili yaşıyor ama ne yaprak ne çiçek kış aklını başından almış.bende bodruma gittiğimde gözüm begonviller de kalıyor. ne yapalım kendimizi çok üzmemek gerekiyor.en doğru olan yaşadığımız bölgeye uyumlu ve bitkilerin isteklerini bilerek seçmek olacak. sevgilerimle :):):)

münevver48 05-05-2015 08:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1376002)
Sevgili münevver, ben de bunları sedum sandım ilk bakışta. Aynen buna benzer bir sedum var. Şimdi adını bilemedim.:)

Her şey yine çok güzel. Sağlıkla tadını çıkarmanız dileklerimle. Sevgiler...

sevgili SDurul, sizde hoş geldiniz:) sefalar getirdiniz. bak ben bu sedumları merak ettim. hiç öyle sedum görmedim. bunları saksıya mı alsam:D:D:D hatırlarsan ismini paylaşmanı rica edicem. güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. bende aynı dilekleri hepimiz için diliyorum.:)

münevver48 05-05-2015 08:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ferihaatahan (Mesaj 1376001)

:)sevgili ferihaatahan, sayfama ve ağaçlar nete hoş geldiniz. bodrumda yaşıyorum bir begonvili bile şöyle bahçemde istediğim gibi yetiştiremiyorum. sizin fırçaya yaptığınızı bende begonvile yapıyorum. bodruma varmadan 30 km kadar mesafe arası olan beldede oturuyorum. biraz bunun etkisi olacak. geçen yıl üç tane bahçeye diktim. birisi ada begonvili diğerleri aşılı diyeyim.sadece ada begonvili yaşıyor ama ne yaprak ne çiçek kış aklını başından almış.bende bodruma gittiğimde gözüm begonviller de kalıyor. ne yapalım kendimizi çok üzmemek gerekiyor.en doğru olan yaşadığımız bölgeye uyumlu ve bitkilerin isteklerini bilerek seçmek olacak. sevgilerimle :):):)

Sevgi Durul 05-05-2015 09:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1376014)

sevgili SDurul, sizde hoş geldiniz:) sefalar getirdiniz. bak ben bu sedumları merak ettim. hiç öyle sedum görmedim. bunları saksıya mı alsam hatırlarsan ismini paylaşmanı rica edicem.

Hoş buldum.:)

Sedumların adını hatırlayamadım ama bu mesajın ikinci fotoğrafının üst kısmındaki bitkiler diyelim.:)

Saksıya alsanız fena olmaz, hem bitki hem hayvan niyetiyle büyütürsünüz.:)

Bitkilerle aklını bozmuş kişi market önündeki sebzeleri uzaktan çiçek sanarak yaklaşırsa kirpi yavrularını da seduma benzetir elbet.:rolleyes:

Yagmur143 05-05-2015 11:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1374874)
kapımın süsü sarmaşık gülüm.

Eklenti 549735

iki günde bu kadar açtı.

Eklenti 549737

Ne güzel, eve girerken böyle harika bir güzellik karşılıyor sizi...
Bahçe yine harikalar diyarı olmuş sevgili münevver48.
Herşeyin küçüğü güzeldir derler. Kirpi yavruları da çok sevimli görünüyorlar. Geçen sabah oğlumu kreşe bırakırken bahçe kapısına sıkışıp kalmış bir kirpi gördük. Oğlum çok üzüldü başından ayrılmak istemedi. Hemen onu kreşe bırakıp döndüm. Dönerken de kirpiyi nasıl kurtarabilirim diye düşündüm. Neyse ki geldiğimde velilerden birinin kirpiciği kurtardığını gördüm. Can taşıyor ya insan kıyamıyor. Akşama da oğluma müjdeyi verdim...
Bol çiçekli günler dileğimle sevgiler.

Muda 05-05-2015 22:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1374871)
ezan çiçekği geçen yıldan kalma, yabani ot diye söküp atarken birden aklıma ezan çiçeği geldi.iyiki hepsini yolup atmamışım. koruma altına alındı.
Eklenti 549729
nanelerinarasında kalmışlar.

Eklenti 549730
bodrum papatyası yer örtücü türünden.

Eklenti 549731

Sayın münevver48;
Sizdeki ezan çiçekleri sanırım pembe ezan çiçeklerine benziyor. Umarım onları daha fazla üretebilirsiniz. Bende sadece sarı ezan çiçekleri var. Bu yıl muhtemelen bir tane çiçek açacak.

münevver48 07-05-2015 13:18

5 Eklenti(ler)
papağan gagası

Eklenti 551142
kışı zor atlattık.

Eklenti 551143

yağmurdan sağlam kalan tek glayöl
Eklenti 551144

....
Eklenti 551145

yeni diktiğimiz peru zakkumu çiçeği
Eklenti 551146

münevver48 07-05-2015 13:23

5 Eklenti(ler)
hollanda zambakları
Eklenti 551147

Eklenti 551148

Eklenti 551149

soğuklardan geriye kalan sağlar su sümbülü
Eklenti 551150
aslanağzı

Eklenti 551151

Yagmur143 07-05-2015 13:38

Hollanda zambağını ve peru zakkumunu ilk defa görüyorum, çok güzellermiş sevgili münevver48... kokularını da merak ettim... Güle güle büyütün.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025