agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   münevver48 / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/34363.htm)

münevver48 02-06-2014 07:43

4 Eklenti(ler)
bunlarıda kuşlar için boyadım.özenerek resimlerini çizdim. ve şimdi kuşları bekliyoruz. biraz geç kaldığımı düşünüyorum asmakta,ben yinede umutluyum.

Eklenti 498680

garajımıza astıklarımız
Eklenti 498681

belki ilgilerini çeker diye rengarenk boyadım.

Eklenti 498682

bu kuşevini balkonumuza astık.

Eklenti 498683

asmalıtepe 02-06-2014 08:11

Günaydın Sevgili Münevver. Misafiriniz çok güzel. Hem de yaşı genç pırıl pırıl henüz kabuğu.
Ben de bu günlerde çok karşılaşıyorum bunlarla. Geçenlerde bağa giderken şehre yakın yolumuza çıktı, arabayı durdurup başkası ezebilir diye karşıya geçirdim.
Bağın içinde benim sabit bir kaç tane var. Yavrulamış 3-4 cm lik bulduk geçen. Üzümleri yukarı alıyoruz pek zarar veremiyorlardı ama domateslere gelir bu sene desenize. Hatta ben gezdikleri yerlere bazı gıda artıklarını bırakıyordum.
kabak boyamalarınız da harikalar. Üretmek başkadır.Ellerinize sağlık.

Cumhur Tonba 02-06-2014 08:59

Sayın münevver48
Tanrı misafirine yaklaşımınız çok harika. Demek ki bahçeniz yaşayan bir bahçe.
Bahçeniz de kuşarın, kelebeklerin, yılan, kablumbağa, kirpi gibi hayvanların olması; bence kirlenmemiş ve yaşam alanı pozitif bir yer olduğunun göstergesi.
Tahminim ürettiğiniz domateslerin çoğunu tüketemezsiniz. Onların sevabı da size yeter.
Saygı ve selamlarımla

06dilek 02-06-2014 13:31

Selam münevver48; Kuş evlerine bayıldım ne güzel boyamışsın eline sağlık banada ilham kaynağı oldun, bende 3/4 tane yapayımda bahçemde müsait olan yerlere asayım diye düşündüm.

Ayrıca misafirinizde pek bi şirinmiş hoş gelmiş, sefa gelmiş anladığım kadarıyla oda sizin ev sahipliğinizden çok memnun kalmışa benziyor daha çok ziyaret edece benziyor sizi:)

tarla kuşu 02-06-2014 17:31

Sevgili münevver48, kuş evlerinizi görünce , kuş olasım geldi :) Ellerinize sağlık. Kabaklarım olunca bende yapayım...

hira 02-06-2014 19:41

Çok şeker bir misafirin varmış Münevver ablacım:) Bizim eski evin bahçesindede vardı, hemde hiç gitmiyordu.. Ağaçtan bir armut kopartıp dilim dilim keser ve bahçeye koyardım, ertesi güne kalmazdı... kıvırcık ve salatalığıda çok seviyorlar:) Bu bahçemde ise kurbağalar ve kirpilerimiz var:) hatta öyleki, kurbağalar eve kadar girebiliyor:D:D

kuş evlerine bayıldım, ahşap boyama mı çalıştın ?

münevver48 02-06-2014 20:54

sevgili asmalıtepe,

sayın cumhur tonba,

sevgili 06 dilek,

sevgili tarla kuşu,

sevgili hira,

hepinize beğenileriniz ve güzel yorumlarınız için, teşekkür ediyorum. bundan sonra bahçemde misafir eksik olmaz.bide gelen gidenden mutlu oluyoruz.evimizin bodrum katında da kedi yavruladı.iki aylık olmuşlardır .anneleri artık çevre keşfine çıkarıyor.ama o kadar ürkekler ki fotoğraflarını çekmek mümkün değil.bahçeme geceleri kirpiler de gelmeye başlarlar.kurbağalar onlar demirbaş.kertenkeler bazen çok dadir yılan bile oluyor.ama bize göre en tehlikeli misafir akrep onun içinmutlaka ilaçlama yapılır.

sevgili hira kuşevim,ahşap boyama onestroke tekniği ben bu çalışmayı yaparken çok mutlu oluyorum.sehpa tepsi gibi çalışmalarımda var. hepinize saygı ve selamlar....

asmalıtepe 03-06-2014 23:06

Sayfanızı açtım karşıma üç güzeliniz çıktı: Haseki küpelisi, Pasifloren, Pervane Yaseminler... Tüm bahçeniz çok güzel çok doğal ama bu üçü gözdelerim. Benim de olsun cesaretim yok ama sizden görmek te çok güzel..Bunları yetiştirebilen ruhunuza da sağlık.

münevver48 03-06-2014 23:11

5 Eklenti(ler)
zakkumlarım

fuşya pembesi ,sarı katmerli, tozpembe
ATTACH]499347[/ATTACH]

Eklenti 499348

Eklenti 499349

Eklenti 499350

Eklenti 499351

münevver48 03-06-2014 23:23

5 Eklenti(ler)
bahçeden

gladyölüm
Eklenti 499364

yer açelyam
Eklenti 499365

ponponum
Eklenti 499366

alacalı sakızım
Eklenti 499367

mor sakızım
Eklenti 499368

münevver48 03-06-2014 23:27

3 Eklenti(ler)
yaseminlerim...ful yasemin yıldız ve pervane

münevver48 05-06-2014 07:37

4 Eklenti(ler)
ve ceylan gözlü sardunyalarım. ben bu sardunyaları çok beğeniyorum. bu sene yeni den üretim. kışın biraz soğuğa karşı hassaslar bakalım artık nasıl korucaz.

sakızlarımdan bir saksıya arajman yapmıştım.

asmalıtepe 06-06-2014 17:58

Sn. Münevver Sakız ve Ceylan dediğiniz çiçekler Sardunya'nın bir cinsi sanırım. Ne kadar güzeller, nazendeler ellerinize sağlık. Yaseminler'in de çeşitlerini sıralamışsınız maaşAllah.
Hele pervane Yaseminler şimdi olsa da doya doya koklasak. Gerçi onları koklayarak çok fazla kokmaz da kendileri gönderir kokusunu...Ne mutlu size her sabah bu güzelliklerin arasına dalmak ve onları nefeslemek..Allahım sağlık versin size hem bakın hem yaşayın onları.

hira 06-06-2014 18:07

Of of maşallah sardunya şöleni var nazarım değmesin ama bayıldım Münevver ablacım. Hepsi birbirinden qüzeller... Yasemnlere zaten bu aralar çok taktım, sende böyle çeşit çeşit görünce daha bi hoşuma gitti.

münevver48 06-06-2014 22:42

[QUOTE=hira;1292954]Of of maşallah sardunya şöleni var nazarım değmesin ama bayıldım Münevver ablacım. Hepsi birbirinden qüzeller... Yasemnlere zaten bu aralar çok taktım, sende böyle çeşit çeşit görünce daha bi hoşuma gitti.[/QUOTE]

teşekkür ederim.sevgili hiracım.güzel beğeni dolu sözlerin içi .senin sardunyalarında güzel ve bakmlı.yasemenleri bende çok seviyorum. senin gibi bende murruya portakar çiçekli yasemene takmış durumdayım.çok hoş bir tür. benim hastalığım bir tür çiçeğe el attımmı tamam gelsin onun soyundan olan tüm akrabaları.bir kendimi kontrol edebilsem.daha sizlerle paylaşmadığım iki sarı yasemenim var birisi kokusuz diğeri biraz kokulu bir tomurcuk vermiş daha küçük çelikden ürettim.kısa zamanda çiçeğini paylaşırım. sevgiler ;)

münevver48 09-06-2014 08:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi asmalıtepe (Mesaj 1292952)
Sn. Münevver Sakız ve Ceylan dediğiniz çiçekler Sardunya'nın bir cinsi sanırım. Ne kadar güzeller, nazendeler ellerinize sağlık. Yaseminler'in de çeşitlerini sıralamışsınız maaşAllah.
Hele pervane Yaseminler şimdi olsa da doya doya koklasak. Gerçi onları koklayarak çok fazla kokmaz da kendileri gönderir kokusunu...Ne mutlu size her sabah bu güzelliklerin arasına dalmak ve onları nefeslemek..Allahım sağlık versin size hem bakın hem yaşayın onları.

sevgili asmalıtepe, evet sakız ceylan bir sardunya çeşididir.sakızlarımın şimdilik çok koyu bordo (siyah)gibi olan renginden yok. onuda alınca sanırın kolleksiyonum tamamlanacak.ceylanlara da başladım.ama benim favori sardunya türüm bodur olan sardunyalar yaz kış demeden açıyorlar.balkonundan bahar hiç eksilmedi. onların da renklerinden almak istediklerim var.yasemenlere gelince asla vazgeçemiyeceğim sarıcılar çok seviyorum. daha ilave edeceğim türleri var kokuları gerçekten muhteşem senin gitmene gerek kalmadan onlar sana kokularını gönderiyor. benimde kokulu çiçek hastalığım var.çalı, sarıcı,soğanlı ne tür olursa olsun fark etmiyor yeterki kokulu olsun.sevgiler:)

asmalıtepe 09-06-2014 09:02

Sevgili Münevver; Şu an Van'da ikinci bir torunum dünyaya gelmek üzere. Dualar ediyor dualarınızı bekliyorum. Çok heyecanlıyım. Ha bu çiçekler, ha o çiçekler değil mi.. Onlar da yavrularımızın ve bizim çiçeklerimiz. Çok güzeller. Var ise sizler bağışlasın, yok sa size de nasibetsin Allah. Biraz sonra oğlum arayıp doğduğunu haber verecek inşaALLAH.
Bu kutlu ve çok güzel gelişimden forumdaşların neden haberi olmasın ki dedim. sevgiyle kalınız.

münevver48 09-06-2014 21:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi asmalıtepe (Mesaj 1293770)
Sevgili Münevver; Şu an Van'da ikinci bir torunum dünyaya gelmek üzere. Dualar ediyor dualarınızı bekliyorum. Çok heyecanlıyım. Ha bu çiçekler, ha o çiçekler değil mi.. Onlar da yavrularımızın ve bizim çiçeklerimiz. Çok güzeller. Var ise sizler bağışlasın, yok sa size de nasibetsin Allah. Biraz sonra oğlum arayıp doğduğunu haber verecek inşaALLAH.
Bu kutlu ve çok güzel gelişimden forumdaşların neden haberi olmasın ki dedim. sevgiyle kalınız.

sevgili asmalıtepe,inşallah torununuz sağlıklı bir şekilde hayırlısıyla dünyaya gelmiştir.ne güzel torun sahibi olmak.henüz bu mutluluğa erişmedim.inşallah birgün bizde hayırlısıyla erişiriz. bu duyguyu tadanlar torun baldan tatlı diyorlar. kesinlikle çiçek olduklarına katılıyorum.hatta birer tomurcuk diyorum:pşimdi siz heyacan ve mutluluğun doruklarını yaşamaktasınızdır.bu sizin hakkınız sevgilerimle mutluluklar:p

YeniGine 09-06-2014 23:24

Sevgili Münevver bahçenize ve dolayısıyle size maşallah. Misafiriniz harika :) çok güzel. Kuş yuvalarına bayıldım ellerinize sağlık, inşallah hiç boş kalmasınlar.
Sardunyalar harika, glayöllere maşallah; bahçe çok güzel renklenmiş. Ellerinize, gönlünüze sağlık.

münevver48 10-06-2014 07:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1294063)
Sevgili Münevver bahçenize ve dolayısıyle size maşallah. Misafiriniz harika :) çok güzel. Kuş yuvalarına bayıldım ellerinize sağlık, inşallah hiç boş kalmasınlar.
Sardunyalar harika, glayöllere maşallah; bahçe çok güzel renklenmiş. Ellerinize, gönlünüze sağlık.

sevgili yenigine,teşekkür ederim. elimden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyorum.daha çok yapacaklarım var. ama bazen hevesimi kaçıran durumlar oluyor.sizin su derdiniz bugünlerde bendede var. bahçemi sebeke suyuyla sulamaktayım. fakat 30 mart dan bugüne kadar su sayaçları okunmadı ve henüz tonaj fiyatı belirsizlik içinde.söylentilere göre 6tl olacakmış. şimdi 3tl zorlanırken artık siz düşünün.her canlının temel ihtiyacı su bukadar pahalandırılmamalı diye düşünüyorum. inşallah bu süreci hayırlısıyla ve herkesin bütçesine uygun bir fiyat belirlenerek aşarız. neyse evet misafirlerim artık sağ olsunlar eksik kalmazlar.şu anda bahçemde 3 kedi yavrusu var.o kadar tatlı ve sevimlilerki anlatamam.anneleri bizim bodruma doğurdu orda büyüdüler. ve şimdi bahçede koşup oynuyorlar.fakat o kadar ürkekleki bir türlü fotoğraflarını çekmeme izin vermiyorlar.inşallah fotoğraflarını çekerde sizlerle paylaşırım.şimdilik kuş yuvalarım boş inşallah kuşlar farkına varırlardaiçlerini doldururlar. sevgilerimle......

resimsel 10-06-2014 08:22

Sn. münevver, bahçe denilince ilk akla gelen çiçekler,kuşlar, böcekler,ve son misafiriniz ve diğerleri maşallah hepsi var çok güzel.Ellerinize sağlık.

asmalıtepe 10-06-2014 15:25

Sevgili Münevver48 ; Siz bu su meselesine oldukça üzüldünüz.
Üzülmeyin kardeşim gün doğmadan neler doğar.Yeter ki canlar sağ olsun.
Tabii ki emek verilmiş oldukça güzel bir bahçeniz var, ve onların bakımını sürdürmek zorundasınız.
Kış yağmurlarınız nasıldır, Yağmursuyunu biriktirecek bir terasınız, havuzunuz falan yokmu ki? Bakınız bu çözüm yabana atılmaz ama altyapısı var sa. Benim de uzun vadede projelerim arasında bu var. Benim terasın altında yer var oraya bir sarnıç düşünüyorum ilerde.
Sizin evin çatısından, kenar oluklarıyla yağmursuyu toplanarak aşağıda bir depoya verilebilir..naçizane fikrim. Bu kışa bakmayın inşaAllah hep böyle gitmez yağışsızlık.

Yani çok takmayın muhakkak bir açık kapı vardır. Sevgiler...

münevver48 10-06-2014 21:23

sevgili asmalıtepe,galiba bu su konusunu çok dillendirdim. haklısınız gün doğmadan neler doğar. mutlaka bir çözüm üretilir.yağmur suyu evet olabilir gerçi alt yapımız yok.fakat olmaz diye birşey de yok. yeterki kafaya koy.kışları çok yağışlı olmaz.bazen 1,2 ay yağmur yağmaz.olsun, yağan yağmur bize yeter.desteğin için teşekkürler.sevgi ve saygılar..........

münevver48 10-06-2014 21:31

3 Eklenti(ler)
bu güzel kır çiçekleri bahçemin bitişiğindeki boş arsan galiba farklı bir ebegümeci rengi çok hoş.

Eklenti 501207

Eklenti 501208

Eklenti 501209

münevver48 10-06-2014 21:42

1 Eklenti(ler)
su sümbülüm,muz ağacım.minik havuz içindeki su muz ağacına bir nebze nem sağlamasını umurak yapıldı. tabi içine su sümbülleri konuldu.birazda etrafına çeki düzen verildimi al sana minik süs havuzu şimdilik biraz çeki düzen işini ağırdan alıyorum. bahçemdeki minik kedi yavruları su içiyorlar. başka su kabımız var ama onlar buradan içmeyi tercih ediyor.

münevver48 10-06-2014 21:50

1 Eklenti(ler)
ve erik ağacımız dalları kırılacak diye korkuyorum.fırtına dökmüş hali bu.

YeniGine 10-06-2014 23:25

Sevgili Münevver su konusu tabi ki olmazsa olmazlarımızdan. Sorma ben de bu sorunumu çok dile getirdim. E ne yapalım bizi bizler anlıyoruz onun için de sık sık dile getiriyoruz. :mad: Ve 6 lira olur ise gerçekten çok. Ne diyeyim arkadaşım Rabbim gönlümüze göre versin inşallah.
:) Süs havuzun da çok hoşuma gitti rastgelsin, eriklerine de maşallah...

asmalıtepe 17-06-2014 09:05

Sevgili Münevver; sayfamdaki mesajınızda tohum konulu düşüncenize katılıyorum. Tabii ki önce tohum güvenilir olmalı, kendi oluşturacağımız tohum elbet iyi olur. Sitenin Tohum Takas konulu bildirilerini okumuştum; Belli bir süresi varmış, kapanmış. Hayırlısı artık.
Su konusunda bir netlik oluşmadı sanırım. İnşallah tonaj fiatları eskisi gibi kalır da hepimiz için zorlaşmaz mesele. Asmalıtepe' de geçen hafta bizim su hattı patlamıştı. Yollara akıyor az da olsa. Üç ortaklı olduğundan biraz da ki hala arıza için bir tesisatçı çağrılamadı.. tabii ki saatlara yazıyor. Yani bizim iş te sakat. Belediyelerden alınan suların şebeke arızalarına belediye bakar. Şahıstan alıyorsun kendi deposunda saatın var yollardaki arızalardan da sorumlu değil, boşa akan suyu da sen ödüyorsun. Bizde bir misal vardır: Adam toplu taşım aracıyla kaza yapmış. Aracındaki yolcuların çoğu exolmuş, kalanları hastaneye... kendini savunan sürücü;''Hastanede ölenlere ben karışmam,, demiş. O hesap.
Anlayacağın kardeşim çözüm bekleyen o kadar mevzu var ki sağlık olsun demekten başka bir şey gelemiyor elimizden.
Erikleriniz ne güzel tutmuşlar maaşAllah. Afiyetler olsun. Ellerinize sağlık.
Tohumu da sizin gibi dostlardan karşı ödemeli rica ederiz artık birazcık, birazcık. Ben bu tohumla yetiştirmeye fena taktım.
Sevgiler..selamlar..

münevver48 17-06-2014 21:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi asmalıtepe (Mesaj 1296514)
Sevgili Münevver; sayfamdaki mesajınızda tohum konulu düşüncenize katılıyorum. Tabii ki önce tohum güvenilir olmalı, kendi oluşturacağımız tohum elbet iyi olur. Sitenin Tohum Takas konulu bildirilerini okumuştum; Belli bir süresi varmış, kapanmış. Hayırlısı artık.
Su konusunda bir netlik oluşmadı sanırım. İnşallah tonaj fiatları eskisi gibi kalır da hepimiz için zorlaşmaz mesele. Asmalıtepe' de geçen hafta bizim su hattı patlamıştı. Yollara akıyor az da olsa. Üç ortaklı olduğundan biraz da ki hala arıza için bir tesisatçı çağrılamadı.. tabii ki saatlara yazıyor. Yani bizim iş te sakat. Belediyelerden alınan suların şebeke arızalarına belediye bakar. Şahıstan alıyorsun kendi deposunda saatın var yollardaki arızalardan da sorumlu değil, boşa akan suyu da sen ödüyorsun. Bizde bir misal vardır: Adam toplu taşım aracıyla kaza yapmış. Aracındaki yolcuların çoğu exolmuş, kalanları hastaneye... kendini savunan sürücü;''Hastanede ölenlere ben karışmam,, demiş. O hesap.
Anlayacağın kardeşim çözüm bekleyen o kadar mevzu var ki sağlık olsun demekten başka bir şey gelemiyor elimizden.
Erikleriniz ne güzel tutmuşlar maaşAllah. Afiyetler olsun. Ellerinize sağlık.
Tohumu da sizin gibi dostlardan karşı ödemeli rica ederiz artık birazcık, birazcık. Ben bu tohumla yetiştirmeye fena taktım.
Sevgiler..selamlar..

sevgili asmalıtepe,eriklerim maşallah elimden geldiğince komşularım dostlar, gelen giden, akrabalar,tattırmaya çalıştık.helal hoş olsun.tadamayanlarda hakkını helal etsin.tohum işi gerçekten sabır istiyor.tabi zamanı gelince tohum paylaşımı da yaparım. önce bir hayırlısıyla tohumları toplayalım. su konunusu hala beklemekteyiz.bakalım artık insanın canını çıkarıyor bu kararsızlık ve beklemek. bir yandanda sabrı öğretiyor bana....sevgiler:)

münevver48 18-06-2014 09:07

5 Eklenti(ler)
bugün eriklerimle başlamak istedim. artık eriklerim olgunlaştı. veee...........

Eklenti 502964

Eklenti 502965

Eklenti 502966

Eklenti 502967

Eklenti 502968

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025