![]() |
5 Eklenti(ler)
bahçemden,haseke küpelisi
Eklenti 492058 sellukam yapraklarını çıkartmaya başladı. Eklenti 492059 parmaşık gülüm,hergün çiçekleri mısır gibi patlıyor. Eklenti 492060 pasifloren uzaktan baktıımsa bir çift göz bana baktığını sanıyorum Eklenti 492061 pervane yaseminim iyiki bahçeme diktiğim dediğim çiçek çok güzel .. Eklenti 492062 |
5 Eklenti(ler)
bahçemden ....
bahçe açelyası Eklenti 492498 ağlayan gülüm Eklenti 492499 sakızım Eklenti 492500 karamfilim kokusuz: Eklenti 492501 sakız kızlarım Eklenti 492502 |
Çiçeklerinize, hele sarmaşık güllerinize bayıldım... Sağlıkla kalın...
|
Güzele,güzelden başka ne denirki....
|
5 Eklenti(ler)
lila gülüm henüz açmadı tomurcuk.atlasım ve adlarını bilmediğim sukuletler
Eklenti 492708 Eklenti 492709 Eklenti 492710 Eklenti 492711 Eklenti 492712 |
5 Eklenti(ler)
İşte lila gülüm açti
Eklenti 494098 Eklenti 494099 Eklenti 494100 Ve ful yaseminin de açmaya başladı. Eklenti 494101 şarap moru diyorum ben bu güle Eklenti 494102 |
4 Eklenti(ler)
minyetür gülüm ve...
Eklenti 494103 Eklenti 494104 Eklenti 494105 aslanağzı açmaya başladı. Eklenti 494106 |
5 Eklenti(ler)
aman yarabbim!..dedirten bir görüntü.yılda bir kez böyle çılgıncasına çiçeklenen bu gül daha sonra sessiz ve bitkin bir vaziyette dinlenmeye çekiliyor.gelecek mayıs ayına kadar.ehhh! hak ediyor, bence bu dinlenmeyi.sizler ne dersiniz arkadaşlar.
Eklenti 494107 Eklenti 494108 Eklenti 494109 Eklenti 494110 Eklenti 494111 |
5 Eklenti(ler)
bahçemin dışında avlu duvarımın diplerine yeşillendirmek için dikmiş olduğum zakkumlarım.
kuraklığa, susuzluğa dayanıklı olması büyük avantaj.başı boş hayvanlarda zarar vermiyor üstelik. Eklenti 494117 Eklenti 494118 Eklenti 494119 Eklenti 494120 Eklenti 494121 |
5 Eklenti(ler)
|
Ben bütün bu güzelliklere maşaAllah derim. elinize emeğinize gönlünüze sağlık derim.
Hele de o sarmaşık güller var ya tablo gibi Sevgili Münevver Hanımcığım. Yasemenler benim favorimdir zaten, Bugün ben de tüblü aldım çokça ama dikimi bakımı konusunda yardımlarınıza ihtiyacım var tabii... |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
bahçemi mis gibi kokusuyla ve görüntüsüyle dikat çekmesini başaran güzelliklerden...
.Eklenti 494287 Eklenti 494288 Eklenti 494289 Eklenti 494290 Eklenti 494291 |
Sevgili Münevver maşallah maşallah asma gülüne ve yaseminine. Ne kadar güzel olmuşlar. Yaseminin kokusu, gülün görüntüsü kesinlikle mest etmiştir.
Ellerine, gönlüne sağlık... |
Sevgili Münevver, Yasemininize bayıldım. Benimki de tomurcuk içinde ama burada henüz açamadı...
|
Alıntı:
sevgili yenigine,evet evet aynen dediğin gibi,bazıları dinlenme dönemine girerken,bazıları yeni uyanmaya başladı.sırası gelen coşuyor;) |
Alıntı:
|
Günaydınlar, bol Yasemen kokulu sabahlar hepinize.. Muhabbetleriniz hep Gül olsun,Yasemen olsun, güzellikler olsun Güzel Hanımlar.
Aldığım Yasemen; Tam da sizinkinden. kokusunun yoğun oluşunu söylediniz çok sevindim. Yoksa benim tanıdığım; Adana'da evimin önündeki Yasemen biraz daha ince yapraklı, hafif çi- çekliydi. Yani çiçekleri daha yumuşak dokuydu sanki. Benim aldığımsa biraz sert çiçek, yaprak Seramik görüntüsünde korkmuştum başka bir çiçek mi aldım acaba diye ama sizin Yasemenlerin aynı olduğu rahatlattı beni...teşekkürler. Şimdi ben bunları bizim rüzgarlı bayırda böyle güzelleştirebilir miyim acaba. Diktikten hemen sonra cansuyu vermeli de sonra kaç günde sulamalıyım ki bilemiyorum. Nette bakımlarını okuyorum da, detaylarına erişemiyorum.Şimdiden teşekkürler. |
Alıntı:
sevgili asmalıtepe, bende selemlarımı göderiyorum.teşekür ediyorum o güzel iltifatlarınız bence sizin güzelliğiniz.ben seradan alırken arap yasemeni diye verdiler.ama pervanede deniliyor.hiç öyle özel bir bakım gerekmiyor.bol güneş alan, sarması için uygun, duvar diplerine dikebilirsiniz. can suyundan sonra dibi tam kurumadan sulayabilirsiniz.yapraklarını kışın dökmüyor. herdem yeşil inşallah büyütür,bol çiçeklerini görürüz.sevgilerimle.... |
Teşekkür ederim arkadaşım. Yönlendirmeniz doğrultusunda dikecek ve bakacağım. Kolay bir bitki oluşuna çok sevindim. Yasemeni de Hanımeli gibi çok severdim.Şimdi benim de olacak.
|
Güller harıka,diğer çicekler muhteşem...Bol seyirler...Bizim içinde tabii...
|
5 Eklenti(ler)
bahçemden eriklerim armudum ve domatesim........
Eklenti 494855 Eklenti 494856 Eklenti 494857 Eklenti 494858 Eklenti 494863 |
5 Eklenti(ler)
gladyölüm vesarmaşıklar...
|
O ne güzellik öyle mubarek çoşmuş..
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
gülüm sakız sardunyam ve susaktan kendim boyadığım kuş yuvası.
Eklenti 495067 Eklenti 495068 Eklenti 495069 Eklenti 495070 Eklenti 495071 . |
Sevgili Münevver maşallah glayölünün rengi çok güzelmiş geçen seneden 5-6 soğanım var çiçeklerini görmedim, bu sene yine birkaç soğan daha ektim, bakalım ne olacaklar ve çiçeklerini görebilmeyi çok istiyorum. İnşallah görebilirim diyeyim.
Sarmaşık gülün maşallah coşmuş da coşmuş. Sakız sardunyan ona keza, üzerinde de açacak tomurcaklar açınca daha güzel olacak inşallah. Susak çok güzel bir kuş yuvası olmuş, emeklerine sağlık, oyma işlemini de sen mi yaptın, kuş gelir gider mi? |
Alıntı:
sevgili yenigine,güzel sözlerin ve beğenilerin için teşekkür ederim.gladyölümü geçen yıl aldımıştım. sadece beyaz açmıştı .bu sene sarı açınca sevindim. sakızlarım kışa kadar çiçeklerini üzerinden eksitmez.tekrar tekrar sakızların fotoğraflarını çekip koymak beli sıkıcı olabilir ama inanın her açan ayrı bir güzel görünüyor gözüme bende dayanamıyorum.sizlerlede paylaşmak hoşuma gidiyor.susak kabağımı delme işlemini eşim marangoza götürdü.ben sadece boyadım,çiçek desenlerini çizdim. ahşap boyama yapıyorum.öğrenmiş olduğum onestroke tekniği uyguladım. ilgileniyorsanız sitemizdeki ''yaşantımızda ve sanatta bitkiler'' bölümündeki bazı çalışmalarımı görebilirsin. kuşlar gelirmi girermi bilemiyorum biraz geç kaldık.inşallah girerler ve yavru çıkartırlar diye umut ediyoruz. sevgilerimle selamlarımı gönderiyorum. |
Sevgili Münevver bütün çiçeklerin coşmuş hangisini sayayım, yasemenine, sarmaşık güllerine sakız sardunyalarına daha unuttuklarımda vardır, hepsine bayıldım elerine, yüreğine sağlık. Şeker pembe sakızına bayıldım, su kabağında çok güzel olmuş ellerine sağlık. Sarmaşık gülleri çok seviyorum ama benim öyle sardıracak yerim olmadığı için dikmiyorum, yasemeni de seviyorum, ama bizim buraların soğuklarına dayanmıyor. Bahçende yok yok maşallah. Böyle büyük bahçelerin yanında benimkine bahçe demeye utanıyorum ama napalım bizimkide böyleymiş.Sevgiler, selamlar...
|
Alıntı:
sevgili aheste, küçül mekanlarda minyetür güller çok hoş oluyor hiç düşünmedinizmi? inanın ben evimin içinde olsa bir köşede minyetür gül yetiştirmek isterim.sizin küçük bahçenizde şöyle bir hayal kurdum da öbek öbek minyetürler renk renk çok hoş olur.gülün sarmaşığıda çalısıda minyetürüde her bahçeya yakışıyor üstelik modası geçmeyen klasik güzeller.ne dersiniz. sevgilerimle...... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025