![]() |
Evet o gülleri biliyorum boylanmayan bodur olanları diyorsun sanırım, İzmir'de şehir içinde yol aralarına dikmişler çok güzel olmuş. Güzel fikirlerin için teşekkür ederim ama bizim bahçede toprak bölüm çok az, az olan bölümün yarılarınıda soğanlılar, ağaçlar işgal ediyor o yüzden toprakta çiçek dikecek yer kalmıyor bende saksılarla idare ediyorum:)
|
Sevgili münevver48;
Bahçe başlığınız hayırlı olsun. Güllerinize bayıldım, hele o şelale gibi akan pembe güller, harika görünüyorlar. Keşke tüm yaz açsalar, bolca toplayıp gül şurubu ve gül reçeli yapın derim. Hazeranlar bahçenizi sevmiş, ben de çok severim hazeranları, her sene bahçemi ziyaret ederler. Sıcak iklimde olmanız bir çok açıdan şans, benim domateslerim çiçeklenmeden siz meyvesini görüyorsunuz, su probleminiz de yoksa süper. Size bereketli bir sezon diliyorum, kolay gelsin. |
Alıntı:
sevgili adalet yağcı,bahçeme hoşgelmişsiniz.ziyaretiniz beni mutlu etti.sizin gibi ustaların beğenileri ve yorumları bizim gibi acemilere ilaç gibi geliyor.teşekkür ederim.evet sıcak iklim yaz sebzeleri için öyle ama bazı çiçeklerim için de acı kayıp oluyor. su şebeke suyu kullanıyorum. biraz maliyetli oluyor ama idare ediyoruz.sevgiler....... |
5 Eklenti(ler)
bahçemden güllerimi görünce dayanamıyorum. sizlerle paylaşmak da hoşuma gidiyor
.Eklenti 495669 Eklenti 495670 Eklenti 495671 Eklenti 495672 Eklenti 495674 |
5 Eklenti(ler)
ve galam hala açmaya devam ediyor.
Eklenti 495676 Eklenti 495677 latinlerimde coşmuş vaziyette kaç defa uçlarından budama yaptım bilmiyorum. Eklenti 495678 sakız kızım çok seviyorum. Eklenti 495679 galiba sedef çiçeği yanlışım varsa düzeltin. [ATTACH]495680[/ATTACH |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
bahçeden
muz ağacım,her geçen gün büyüyor. Eklenti 495690 sarmaşık bordo gülüm. Eklenti 495691 pasifloren şöyle bir oya gibi çiçeğinin açtığını göremedim. Eklenti 495692 turuncu gülüm Eklenti 495693 ve samaşık Eklenti 495695 |
Ağaçlar.net' e teşekkürler etmeli böyle bir ortamı mümkün kıldığı için: Sabah sabah görmek isteyeceğimiz görüntülerin bundan iyisi ve güzeli olur mu. Bu güzellikler, güller, çiçekler insana iyi enerji yüklüyor. Tabii ki emektarların hakkı saklı. YÜREĞİNİZE VE ELLERİNİZE SAĞLIK SN. MÜNEVVER hanım.
|
Sayın münevver48 , bahçenizde sabah kahvesi çok keyifli oluyordur. Latin çiçeklerinizin çiçeklerini toplayıp salatanıza koyarak değişik bir lezzet katar hem de bir renk cümbüşü oluşturabilirsiniz. Tohumlarını da toplayıp karabiber gibi öğütür iseniz yakıcı bir acı elde edebilirsiniz, tabii acıyı seviyor iseniz. İyi günleriniz olsun. :)
|
Alıntı:
sevgili asmalıtepe,kesinlikle sizin ağaçlar net için düşüncelerinize katılıyorum.size ve diğer arkadaşlara güzel sunumlarla mutlu kılmak benimde sevindiriyor. birde buna beğeniniler eklenince üzerinede tatlı güzel kelimelerle onurlandırılmsı doğrusu mahçup ediyorsunuz.:o:o:o: teşekkür ederim. elimden geldiğince bahçemdeki güzellikleri paylaşmaya çalışıyorum.sevgiler:).... |
Sevgili Münevver güzel mesajınıza sizin sayfanızda cevap vermeyi akledememişim. Artık benim sayfadan okursunuz.hayırlı akşamlar olsun.
|
Sevgili Münevver günaydın.. hayırlı sabahlar. Nerede kalmıştık.. Sizin bahçe gerçekten hem güzel hem doğal. ilk gezerken tam bakamamışım, gerçi bir sonraki her gezmede daha çok beğeniyorum. Bakın size birşey anlatayım gülün şu saatte biraz:
evvel gün hasbelkader sayfalarımızın gezilme ve beğenilme sayılarına takıldım.Bir de ne göreyim o kadar yakın ki sayılarımız.Bak Allahın işine beni en çok destekleyen arkadaşımla at başı yarışır gibiyiz. Bir gerçeğe vardım; çok iyi yürekli insanlar yarışırken bile iyi yüreklerinden ödün vermiyorlar. Yarışmak meselesine gelince,öyle birşey tabiiki yok kuzum. Hele de benim sayfam siz ustaların o güzel sayfalarıyla yarışabilir mi. ''stard almak,, falan sözün gelişi. Aslında benim kulvarım Uzak bahçelerin yakın işbirliği olması lazımdı ya sizlerin bahçelerini gezmek ziyaret etmek, bakıp bir şeyler kapmak,başarmaya çalışmak ta çok farklı bir keyif. İnsan en moralsiz halde bile mesela, sizin bahçeye, Güler hanımın bahçesine,tarlakuşu'nun ,AdaletYağcı'nın,Berrin'in,Fikret bey'in, YeniGine'nin,Attar'ın ve aklıma gelmeyen bir çok bahçelere uğrayınca müthiş bir moral ve enerji alıyorum. Bazı blogger ler var Taşlıbahçe,Uzaylı,Permakültür(sürdürülebilir yaşam),marmariç ve daha birçoğunu da okumak çok güzel. İşte böyle Münevver hanım hele sizin o güller, hasekiler, pasiflorenler çok harikulade. ellerinize emeğinize sağlık.Ben şimdi Asmalı'ya çıkıyorum yönlendirmelerinizi uygulayacağım, yeni alınanları dikeceğim. sebzeler sulayıp,çapalayacağım. Çileklerim biraz kötüler nedeni susuzluk olabilir deyip su vereceğim. Size hoşcakalın diyorum. |
Sevgili Münevver48;
Bahçeniz ilk yolumun düştüğü bahçelerden. Bir solukta okumuştum ama yorum bırakmamıştım. Bugün "Üyelerin Bahçeleri" bölümünde, en son güncellenen bahçeleri dolaşmaya başladığımda; o muhteşem görüntüleriyle Fırça Çalısı, Pasiflora ve Güllerinizi hemen hatırladım. Maşallah diyeyim, hepsi çok güzeller :) Fırça çalısını; bundan birkaç sene önce, neredeyse 1'er çubuk halindeki 2 ayrı kök olarak, eşimin doğumgünü için almıştım. Çiçek veriyor her sene çok şükür ama ne gövdede bir kalınlaşma oldu, ne de aman aman büyüdü! Siz özel bir bakım yapıyor musunuz? Ve güller, ah güller ! Bahçemde yetiştirmeyi en çok istediğim; renk renk, çeşit çeşit güller ama şimdiye kadar pek başarılı olduğum söylenemez. Bakım konusunda üstüme düşeni pek yapamadığımdan kaynaklandığını düşündüğüm "verimsizlik", bu sene alacağım önlemlerle bakalım ne duruma gelecek. Gülleriniz için külleme yaptığınız söylemiştiniz bir soruya karşılık olarak. Nedir bu işlem, nasıl yapılır? Bir de yaprak bitleri için doğal ilaç mı, kimyasal mı kullanıyorsunuz? Sorular peş peşe geldi :o Size bahçenizde sağlıklı ve keyifli günler diliyorum ;) |
Sizin latinleri benimkilere gösterdim belki kıskanırlar da kendilerine gelirler diye :) kuş yuvasını da kendime :) hemen birtane yapıp balkona asacağım :).Elinize emeğinize sağılık.Bu güzel bahçeyi gezmek şahaneydi.
|
sevgili asmalıtepe,iyi akşamlar,yorucu bir gün geçirdiğinizi tahmin edebiliyorum.bahçe işi emek istiyor.her şeyden çok sevgi ilgi bekliyorlar.çocuk gibi.ha...çocuklarıda severim.yaşlılarıda hangi canlı sevilmekten hoşlanmaz.benim bir oğlum var allahım bağışlasın herkesin evladlarıyla beraber.çiçeklerimi hep kızlarım diye severim.oğlum bazen takılır. anne ben birtaneyim değilmi diye...anasının kuzusu... diyeceğim bu sevgi olmasa bu emek çekilirmi?asmalıtepeye çıkılırmı?
kilometrelerce uzaklardan çiçekler sürüklenirmi?işte canım öyle, çevremdeki arkadaşlarıma çiçek hastalığını bulaştırdım. hepsi birer çiçek delisi oldular başıma.iki lafdan bir tanesi çiçeklerle ilgili oluyor.çok mutlu oluyorum çevremdeki dostlarıma çiçek sevgisini aşılamada çoğunlukla başarılı olduğumu düşünüyorum.sizde bu sevgi varki,bende sizin yolunuzu ilerletmeye yardımcı oluyorsam ne mutlu bana.her zaman yardım elimi uzatmaya hazırım. size ve diğer arkadaşlara sizi daha fazla yormak istemiyorum.belki gereksiz bir yorudur benimkisi bu akşam.içimden geldiği gibi yazdım.sizde işlerinizi halletmişsinizdir.inşallah sevgilerimle hoşçakalın.... |
=peyker;1289974]Sevgili Münevver48;
Bahçeniz ilk yolumun düştüğü bahçelerden. Bir solukta okumuştum ama yorum bırakmamıştım. Bugün "Üyelerin Bahçeleri" bölümünde, en son güncellenen bahçeleri dolaşmaya başladığımda; o muhteşem görüntüleriyle Fırça Çalısı, Pasiflora ve Güllerinizi hemen hatırladım. Maşallah diyeyim, hepsi çok güzeller :) Fırça çalısını; bundan birkaç sene önce, neredeyse 1'er çubuk halindeki 2 ayrı kök olarak, eşimin doğumgünü için almıştım. Çiçek veriyor her sene çok şükür ama ne gövdede bir kalınlaşma oldu, ne de aman aman büyüdü! Siz özel bir bakım yapıyor musunuz? Ve güller, ah güller ! Bahçemde yetiştirmeyi en çok istediğim; renk renk, çeşit çeşit güller ama şimdiye kadar pek başarılı olduğum söylenemez. Bakım konusunda üstüme düşeni pek yapamadığımdan kaynaklandığını düşündüğüm "verimsizlik", bu sene alacağım önlemlerle bakalım ne duruma gelecek. Gülleriniz için külleme yaptığınız söylemiştiniz bir soruya karşılık olarak. Nedir bu işlem, nasıl yapılır? Bir de yaprak bitleri için doğal ilaç mı, kimyasal mı kullanıyorsunuz? Sorular peş peşe geldi :o Size bahçenizde sağlıklı ve keyifli günler diliyorum ;) sevgili peyker, bahçeme hoşgeldiniz. ziyaretinizle beni nasıl mutlu ettiniz bilemessiniz.övgü dolu güzel sözleriniz ve beğenileriniz karşısında yüzün kızardı:o fırça çalıma özel bir bakım yapmıyorum.ama kış öncesi kasım sonu gibi bazen daha bile geç yanmış çiftlik gübresi veriyorum.bütün bahçe çiçeklerime.çünki benim bahçemin toprağı biraz ağır bir toprak su tutan bir yapıya sahip.bende çiftlik gübresiyle toprağı gevşetiyorum.yani süzek bir toprak haline getirmeye çalışıyorum.bahçemde 2 adet fırç çalısı var.birisi 6 yıllı diğeri 4 yıllık diyebilirim.herikiside çok çabuk serpildiler. güllerim gelince küllenme bir hastalık adı gülün uç yaprakları ve küçük goncaları beyaz beyaz oluyor.bu yıl benim güllerimde zamansız yağışlar küllenmeye neden oldu. yaprak bitlerine daha başlarda yeni oluşma dönemlerinde arap sabunlu karışım veriyorum. genelde meyve ağacı da olduğundan kimyasal ilaç malesef kullanıyoruz.küllenmeye de pas kara leke bunlar birer gül hastalıklarıdır.ve biz önlem olarak kimyasal ilaç kullanıyoruz.inşallah sorularınıza doğru yanıt vermişimdir. gönlünüze göre güzel bahçeniz olması dileğimle sevgiler;):)... |
Alıntı:
sevgili tubay,hoşgeldiniz.beni güldürdünüz.kıskançlık dan açmayıpda, mahçup olup açarlar inşallah.anladımki sizde el sanatlarıyla ilgilisiniz.çok sevindim.kabakları bu yıl kuş evi yaptık seneye inşallah saksı yapmayı düşünüyorum.şimdiden kendimi kaptırdım bile. ahşap boyamayı severek yapıyorum. sevgiyle kalın;) |
Sevgili Münevver hanım tabii ki çiçek merakımı sizlerin bahçeleri ve sizin destek ve ilginiz kamçılıyor. Bir de o toplayıp toplayıp götürdüğüm nefes alan çiçekler. Ben dekorasyon konusuna da meraklıydım, uygulayamasam da dergilerde, nette çok bakardım.Dekorda daen önemli objem yapma çiçeklerdi. Hatta bir gün yapma çiçeklerimi de çekerim size.
Bir itirafta bulunayım size; Şimdi bu yapma çiçekler bana o kadar anlamsız ve yavan geliyor ki anlatamam. Gerçi evimin güneş almayışı beni yapma çiçeklere yöneltmiştir. Şimdi düşünüyorum da nefes alan, titreşen ve titreşirken Yaradanı zikreden bu güzelliklere de gecikmişiz. Oğlunuz: İşte en güzel çiçeklerimiz. Rabbim onları bizlere bağışlasın. Benim de iki tane çok şükür. Biri evli, Van'da görevli. Diğeri bekar yanımda. Hepimizin yavrularını bizlere bğışlasın ALLAHIM. |
sevgili asmalıtepe,benimde yapma çiçeklerim vardı bir zamanlar.eşimde öğretmen olduğu için hediye olarakda çok geliyordu. ilk başlarda çok hoşuma gidiyordu. sonra baktım hep aynı değişen bir şey yok.heryer yapma çiçek ve zaman geçtikçe çiçeklerin, deformu bozulduğunu görünce,yavaş yavaş dışarıya çıkmaya başladılar.bir yandan öğrencilerinin hediyeleri kıyamıyorum,ehh!... bende birer birer saksılara bahçeye sokuşturdum.özellikle bahçemin en verimsiz kış aylarında çok güzel bahçe dekoru oldu.gelenler hayret ediyorladı sonra anlayınca gülüyorlardı şimdi hepsinden kurtuldum evimin içinde gerçekleriyle uğraşıyorum yorucu ama bir o kadarda keyifli.salon çiçeklerimide bahçe çiçeklerim kadar seviyorum.
|
5 Eklenti(ler)
her hafta sonu gibi bu hafta sonuda köye gittik.eşimin ailesi köyde yaşamaktalar.hemen 2km uzaklıkta, bir haftada çok şey değişmiş köydeki bahçemizde.sizlerle paylaşmak istedim.
işte salatalıklar Eklenti 498200 taze fasulya Eklenti 498201 yok yok ayşe kadın Eklenti 498202 ve minicik biber;) Eklenti 498203 domateslerimiz Eklenti 498204 |
Münevver hanım çiçeklerinizin hayranıyım. Özellikle yasemin ve güller büyüleyici. Biz de balkonumuz küçük olmasına rağmen 3 sene yasemin baktık. Annem memleketinden (İzmir-Tire'den) alıp getirmişti fidesini; ama hem çok büyüdü budamamıza rağmen hem de her sene aşırı tırtıl sorunu yaşadık. Simdi yine sardunyalara az da olsa gelmeye başlamışlar. Acaba siz tırtıl sorunu yaşıyor musunuz ve yaşıyorsanız nasıl mücadele ediyorsunuz?
|
5 Eklenti(ler)
köydeki bahçemizle devam edelim.
ayşe kadın fasulyalarımız.pırasa Eklenti 498205 domateslerimiz Eklenti 498206 biber,patlıcan ve bamyalarımız Eklenti 498207 bamyalarımız Eklenti 498208 börülcelerimiz Eklenti 498209 |
5 Eklenti(ler)
bal kabağımız tatlısı tuzlusu (yani böreği) çok güzel olur
Eklenti 498211 çardaktaki kış üzümümüz. Eklenti 498212 ekim kasım aylarında olgunlaşır Eklenti 498213 mersin çalısı çiçek açmış çok şirin;) Eklenti 498214 ve incirle koyun koyuna ikiside mutlu gibiler şimdilik:confused: Eklenti 498215 |
5 Eklenti(ler)
birazda hayvanlarımızı paylaşalım.
Eklenti 498217 keçimiz Eklenti 498218 ineğimiz sarıkız Eklenti 498219 hamileEklenti 498220 ve hindiler. Eklenti 498221 |
Sevgili münevver48 sebzelerinizin maşallahı var bol bereketli ürünler dilerim, allah ağız tadıyla yedirmeye nasip etsin. Kolay gelsin
Sarı kızla siyah keçiye ve hindilere de maşallah. |
Alıntı:
sevgili yaprak güzeli,bahçeme hoş geldiniz.gzel sözlerinizle beni mutlu ettiniz.teşekkür ederim.bahçemde birden fazla yasemin türü bulunmakta .hiç tırtıl sorunu yaşamadım.ama sallangozlarla başa çıkamadım.arada bir eşim tehlikeli (akrep çiyan )gibi böceklere karşı önlem olsun diye ilaçlama yapıyor.ama özel tırtıl için ilaçlama yapılmadı. |
İşte bu! Ben bunlara da ölüyorum. Beni bıraksalar,Asmalıtepe'ye bir kanatlı parkı, bir kümes, Bir kaç küçükbaş ağılı,bir köpek evi yapacağım onlarla orada kalacağım, hiç şehre inmeyeceğim. Hatta mezarımı bile oraya kazın diyeceğim :).. Ne bu cendere gibi sıkan modern hayat ne bu esaret, ne bu mecburiyetler.
Sevgili Münevver gene fena dağıldım. Özür. Biraz önce geldim, şehrin boğan havasına girdim ondandır. Bir de bu gitmeler gelmeler zoruma gidiyor. Bakın ne güzel köy hayatı. Hayvanlar çok güzel, bahçeler çok verimli Kayınvalidenizin de canına sağlık ki bunları böyle güzelleştirmiş. |
Alıntı:
|
Alıntı:
sevgili asmalıtepe,sizi anlayabiliyorum.bizde köy hayatını seviyoruz daha doğal yaşam sürdürüyorsun.yediğinden tut içtiğine kadar,herşey doğal.aldığın nefes insanı rahatlatıyor. için enerji dolu dinç oluyorsun.sizin yine bir asmalıtepeniz var.stresinizi negatif elektireğinizi atıyorsunuz.ben bir avuç toprağa hasret giden bazı insanlara üzülüyorum.allah herkesin gönlüne göre versin. |
3 Eklenti(ler)
bakın sizinle bahçeme ziyaret eden,tanrı misafirimi paylaşmak istedim.
Eklenti 498676 bu ziyaretçi bahçemdeki olgunlaşan domatesimin tadına benden önce bakmış. arkasını aramaya gelmiş.ama bu sefer biz ondan önce davrandık.oda eli boş dönmekte biraz :mad: poz vermektende birde utanıp kabuğuna saklanışına bakarmısınız:o. [ATTACH]498677[/ATTACH neyse bizde misafiri uğurlarken yine bekleriz denilir. bende öyle dedim.eriklerimizin tadınada bakmaya buyur ettim.bundan sonra sık sık böyle güzel misafirlerim olur. çok hoşumuza gidiyor. ;) Eklenti 498678 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025