![]() |
2 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
bu gülümüm çiçeklenmesi için kaçıncı yer değiştirdim bilmiyorum. ama sonunda o açmaktan ben ona bakmaktan mutluyuz;)
Eklenti 507962 gülerimin en güzeli bahçemin gözdesi açmış:p:... Eklenti 507963 Eklenti 507964 Eklenti 507965 Eklenti 507966 |
4 Eklenti(ler)
beyazı, kırmızısı,turuncusu hani bunun sarısı:p
koca güller neredeyse minyetür gülün goncaları gibi açıyor. iyice kaliteyi düşürdüler:mad: Eklenti 507969 şakası bile güzel.böylede güzel. Eklenti 507970 şöylede güzel Eklenti 507971 öylede güzel Eklenti 507972 |
2 Eklenti(ler)
kuşlar bu armudun başında sarkı söylerken, ben ağacın dallarına cd astım. şimdi uzaktan cd dinliyorlar.yaklaşamıyorlar bile. iyi niyet bir yere kadar. daha sonra incirlerimede cd takıcam.yeter artık birazda bize bırakın tadına bakalım:D:D:D
Eklenti 507979 Eklenti 507980 |
2 Eklenti(ler)
glayöllerim her renk farklı zamanlada açtı.aslında bu soğanlılar için değerlendirilebilecek bir durum. soğan bölümünde hiç çiçek eksik olmamış olur. geçtiğimiz yıl beyazıda açmıştı sıra ona gelmedi. bakalım açacakmı? beklki süpriz renlerde çıkabilir.
Eklenti 507981 Eklenti 507982 |
3 Eklenti(ler)
annemlerin asma çardağından çekirdeksiz üzüm maşallah.
Eklenti 507989 Eklenti 507990 bu üzümün türünü tam olarak bilmiyorum.biz ona kara bandırma diyoruz.üzümleri kapkara parmak gibi olur. birde annemler bunun kurusunu yapıyorlar.bir çardak asma yaşıyla kurusuyla hepimize yetiyor. Eklenti 507991 |
1 Eklenti(ler)
son olarakannemlerin bahçesinden kendiliğinden çıkan domatesi paylaşmak istedim.maşallah tadıda çok lezzetliydi.
Eklenti 507995 |
2 Eklenti(ler)
kelebek çalısı bu yıl çelikten ürettim galiba mor renginde açacak domatesde yanında bende varım diyor:p
iEklenti 508438 muz ağacıda gayet güzel büyüyor. bu sene çiçek açıp meyvesi olumu. Eklenti 508439 |
1 Eklenti(ler)
morsalkım arada bir çiçeklerini açarak beni sevindiriyor.
|
3 Eklenti(ler)
ölmez çiçekleri çok hoşuma gittiler önce fotoğraflarını çektim. daha sonra çiçeklerini kurutmak üzere kestip,düzgün kuruması için baş aşağıya astım.bakalım kurusun artık son olarak sprey vernik sıkıp (mumyalanacak) ölmez çiçeği artık ölümsüzleşecek
Eklenti 511798 Eklenti 511799 Eklenti 511800 |
1 Eklenti(ler)
dahlia sıcaklarla zorlada olsa çiçeğini açtı.fotoğrafını paylaşayımki hatır olmasın bana.
|
1 Eklenti(ler)
sellukamı balkon sayfamamı yoksa bahçe sayfamamı yükleyeceğime karar vermekte zorlandım.şimdi bahçeye daha sonrakiler balkonuma sardığı için balkona yüklemeyi düşünüyorum.işte karşınızda sellukaaaa:)
|
3 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
ful yasemin ve morsalkım bir dinleniyorlar bir çiçek açıyorlar.ikiside anlaşıp birlikte karar veriyorlar.
Eklenti 516097 Eklenti 516098 |
Bu güzelliklerin hepside çok şık çok güzel maşallah Münevver abla, benimde böyle bir bahçem olsa keşke :rolleyes:
|
3 Eklenti(ler)
solanum bu yıl dikildi bahçeye ama sorunsuz ve güzel rengide ayrı güzel.
Eklenti 516104 Eklenti 516105 Eklenti 516106 |
2 Eklenti(ler)
bu sarmaşık gülüm mayıs ayındaki gibi sürekli çiçek açıyor.tam bir yediveren
Eklenti 516109 Eklenti 516110 |
3 Eklenti(ler)
meksika petunyam, hoş bir çalı türü çiçeği sabahları çok güzel akşama çiçeğin yerinde yeller esiyor.
Eklenti 516111 Eklenti 516112 Eklenti 516113 |
1 Eklenti(ler)
biz bu çiçeğe cennet süpürgesi diyoruz.çiçekleri minicik gösterişsiz fakat yapraklarına dokununca mis gibi kesgin kokusu vardır.
|
1 Eklenti(ler)
aşk merdiveni yıllarca evimin içinde uğraşdım durdum. baktım olmuyor diktim bahçeye bütün derdi dışarda yaşamakmış.şimdi banamısın demiyor ne yaza ne kışa
Eklenti 516115 |
3 Eklenti(ler)
asterlerimde açmaya başladı artık bahçeme güz baharı geldi.
Eklenti 516121 Eklenti 516122 Eklenti 516123 |
3 Eklenti(ler)
ve işte durup durup coşan güzel, birde çevredeki bütün arıları topluyor başına.
Eklenti 516124 Eklenti 516125 Eklenti 516126 |
Sevgili münevver, aşk merdivenini iyi ki dışarı almışsınız. Bir yerlerde okumuştum, (şimdi nerede olduğunu hatırlamıyorum) sporları kapalı ortamda insan sağlığına zararlıymış.
Bu arada selluka ve solanum rantonettii kaybettiğim bitkilerden. Benim için de seyreyleyin.:) Sellukayı ilk ektiğim yıl büyütmüş bir ya da iki sap çiçek açtırmıştım. Saksıda kışı sağlam geçirttim, yazın da kırmızı örümcekten kaybettim. Sonraki zamanlarda yeniden ektiklerimi belirli boyutlara geldikten sonra yaşatamadım.:( Solanum rantonettiiyi ise soğuğa dayanıklı diye bahçeye diktim. Garibim küçücük boyuyla soğuğa dayanamadı.:( İşte böyle, kayıplar her zaman üzücü oluyor. Sağlık olsun. Sevgiyle... |
sevgili SDurul,evet bende aşk merdiveninin iç mekanda hastalık yaptığını duydum.biraz onun için birazda iç mekanda sürekli yaprakları cılız ve dökülüyordu.üç dötr yıldır bahçede hiç bakım yapmıyorum sulama dışında.
solanum ilk yılı bakalım göreceğiz.sellukaya gelince bende ilk ürettiğim sellukamı kaybettim. bu geçen yıldan daha cesaret edemiyorum yere dikmeye.iyice yumruları gelişsin diye.kışı atlatırsak baharda yere dikilecek.elbette kayıp her bahçede oluyor.ama bizlerin bu çiçek sevdası asla bizi pes ettiremiyor.bakalım bahçemde begonvil var bu kışı kurumadan atlatabilecekmiyiz.sevgiler... |
Sevgili münevver48, bahçen çok güzel renklenmiş, maviler kırmızılar solanuma bayıldım, aslında ben de ondan almak istiyorum ama bahçem küçük diye cesaret edemiyorum, sanırım bu gidişle kendimi tutamayacağım, bahçende görünce çok hoşuma gitti.
Meksika petunyası bende de var çiçeği çok güzel ama dediğin gibi akşama doğru çiçeğini döküyor, birde şunu sorayım üzerinde hiç tohumunu gördün mü? ben bendekinde göremiyorum da... merak ettim. Sevgiler |
sevgili akçabardak,teşekkür ederim. birde sarı olsaydı.tam olurdu diyorum.kanarya gülü veya sarı mine çalısı düşünüyorum.artık hangisini bulabilirsem,Aaaa... şimdi aklıma geldi.sarı yaseminim var. bu sene kısmetse ilkkez açacak.
meksika petunyasında bende tohum görmedim.bundan sora daha dikkatli izleyeyim.. görürsem paylaşırım.sevgiler. |
Sevgili münevver48 maşallah maşallah bahçe rengârenk, harika olmuş. Emeklerine, gönlüne sağlık.
Solanum bir başka güzel, sorunsuz da demişsin zaten, inşallah kışı da atlatır seneye daha bir güzel olur. |
sevgili yenigine,teşekkür ederim.inşallah sorunsuz geçirir diyorum.bu sene diktiğim çalı türlerim var onlarıda düşünüyorum.özellikle inci çalısı meleklerin borozanları inşallah kayıpsız bir kış olur hepimiz için sevgiler.. |
2 Eklenti(ler)
susam
bahçemde kendiliğinden çıkan susamlar.sanırın içini temizlerken yere düşen tanecikler ziyan olmamış.artık ne hasat edersek ,değerlendirilecek kek veya kurabiye yapımında |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:48. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025