agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   münevver48 / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/34363.htm)

münevver48 05-11-2014 07:51

2 Eklenti(ler)
erguvanım,tohum tutmuşmu diye bakmak için gittiğimde çiçekleri beni şaşırttı.geçen yılda aynı şaşkınlığı yaşamıştım.

Eklenti 525200

Eklenti 525201

münevver48 05-11-2014 07:56

2 Eklenti(ler)
kasımpatılarım,güneşi az gördüklerinden pek keyifli açmıyorlar seneye yerleri değişecek.

Eklenti 525202

Eklenti 525203

münevver48 05-11-2014 08:00

3 Eklenti(ler)
yıldızlar sıcakları hiç sevmiyorlar.neredeyse yok olan yıldızlar havalar serinleyince kendilerini göstermeye başladılar.

Eklenti 525205

Eklenti 525206

Eklenti 525207

münevver48 05-11-2014 08:04

5 Eklenti(ler)
ve güller,
Eklenti 525208

Eklenti 525209

Eklenti 525210

Eklenti 525211

Eklenti 525212

münevver48 05-11-2014 08:07

3 Eklenti(ler)
bu bahar çelikten ürettiğim sardunyalarım.

Eklenti 525213

Eklenti 525214

Eklenti 525215

münevver48 05-11-2014 08:16

5 Eklenti(ler)
bahçemin bir köşesini kır köşesi yaptım .oraya sadece doğada açan kır çiçeklerini diktim. işte sıklemen ve güz çiğdemi kendilerini sergiliyor. yaban orkidelerimde topraktan yavaşça başlarını çıkarmaya başlamışlar açmaları için epeyce beklemem gerekiyor

Eklenti 525216

Eklenti 525217

Eklenti 525218

Eklenti 525219

Eklenti 525220

akçabardak 05-11-2014 08:17

Sevgili münevver48 maşallah Kasım ayına girdik bahçen hala rengarenk, bu mevsimde biz yıldızları söktük sizde daha çiçek açmaya devam ediyor, iklim farkı olsa gerek ne güzel uzunca bir sezon yaşıyorsunuz.

sonkez 05-11-2014 09:13

Kış kendini göstermeye başladığı halde ,sizin oralara uğramamış görünüyor...Harika...

pembefil 05-11-2014 12:43

Merhaba. Sayfanızı şöyle bir gezdim. Bayıldım. Siz ve bahçeniz harikasınız. Ellerinize sağlık. Maşallah.

münevver48 06-11-2014 07:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1331184)
Sevgili münevver48 maşallah Kasım ayına girdik bahçen hala rengarenk, bu mevsimde biz yıldızları söktük sizde daha çiçek açmaya devam ediyor, iklim farkı olsa gerek ne güzel uzunca bir sezon yaşıyorsunuz.

sevgili akçabardak,evet canım iklim farkı ama benim yıldızlarım yazın hiç açmadılar. sıcaklarla yaşam savaşı verdiler,ve şimdi açmaya başladılar.sizin oralar buraya göre serin ve siz bütün yaz boyunca yıldızların keyfini yaşadınız. sizin ve diğer arkadaşların yıldızları açarken bende göz banyosu yaparken bir yandan da imrendim. ben ne yıldızların nede diğer soğanlıların köklerini sökmüyorum.

münevver48 06-11-2014 07:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1331200)
Kış kendini göstermeye başladığı halde ,sizin oralara uğramamış görünüyor...Harika...

sevgili sonkez, kış kapıda geldi gelecek.ama bizim kışlarda bahardan farkı olmaz.etraf yeşermeye başladı.yakında kır çiçekleri açar.aslında açanlarda var.

günebakan 06-11-2014 07:47

Siklamenler harika görünüyor:)

münevver48 06-11-2014 07:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pembefil (Mesaj 1331268)
Merhaba. Sayfanızı şöyle bir gezdim. Bayıldım. Siz ve bahçeniz harikasınız. Ellerinize sağlık. Maşallah.

sevgili pembefil,sayfama ve bahçeme hoş gelmişsin.teşekkür ederim canım harika olan sizin pozitif bakışlarınız düşünceleriniz.elimden geldiğince uğraşıyorum karşılığında güzel sözler duyunca insanın bütün yorgunluğu gidiyor. birde içindeki yeşil tutkusu daha bir hevesle uğraşıyorsun.sevgiler

münevver48 06-11-2014 07:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 1331482)
Siklamenler harika görünüyor:)

sevgili günebakan,doğanın bize sunduğu güzellikleri doğal ortamlarından uzaklaştımadan bahçemde yetiştirmeye çalışıyorum.

YeniGine 06-11-2014 23:05

Sevgili münevver maşallah sıklamen ve göçgöçlerinize bayıldım. Ne kadar sürede bu hale geldiler?

münevver48 07-11-2014 17:54

sevgili yenigine,teşekkürler.galiba 5,6 yıl oldular daha büyük öbekler halindeydiler bir kısmı dağıtıldı.

lilpar76 07-11-2014 18:45

Sevgili, münevver48, öncelikle bahçe sayfanız hayırlı, uğurlu olsun. Bahçenize hayran kaldım, beyen butonunu basmadan geçmek mümkün deyil.Emeyinize ellerinize sağlık,haala ikinci sayfadayım, ama o kadar güzel ki bir şey söylemeden geçemiyecem. Güllerinize bayıldım, özellikle portakal sarısı renklisine, hercai menekşeleriniz de renk olarak ayrı bir hava katmış bahçeye. Allah aşkına söylermisiniz siz bu güllere ne veriyorsunuz ki, böyle dolu- dolu ve güzeller.
Tüm bitkilerinizin maşallahı var, allah nazardan korusun...

salihcan 07-11-2014 18:54

Bende sn lilparla aynı fikirdeyim :) Siklemenlerii daha çok beğendim :)

lilpar76 07-11-2014 19:36

Sevgili münevver48 tüm sayfaları tek - tek okudum, bitkileriniz çiçekleriniz hepsi bir - birinden güzeller. Sellukanız, yaseminleriniz çok hoş gözüküyorlar, oturduğunuz bölgenin de bitkilerinizin gelişiminde katkısı büyük sanırım.
Vaktim olunca balkon sayfanızı da ziyaret edicem, orda da başka harikalarla karşılaçacağımdan eminim, allah könlünüzce versin hoşçakalın:)

münevver48 07-11-2014 20:34

sevgili lilpar,bahçe sayfama hoş gelmişsiniz. ziyaretiniz beni çok sevindirdi .hele beğeni dolu güzel sözleriniz karşısında mahcup oldum.çok teşekkür ederim.hepimiz elimizden geldiğince çabalamaktayız.ortaya güzel görüntüler çıkartmak için.tabi daha yapılacak çok şeyler var zamanla diyorum.neyse canım,yaşadığım bölgenin farkı var mı? mutlaka vardır.ama her bölgenin farkı bitkilerde etkili olduğunu düşünüyorum.aynen bende size gardenyanıza nasıl bakım yapıyorsunuz diye soracaktım. çok sağlıklı maşallah. benim bahçemde bir tane var iki yıl oldu hiç çiçek açmıyor.tomurcuk oluşuyor sonra hüsran acaba güneşi az görüyor bundan olabilir mi?diye soruyorum kendime. gelelim benim çiçeklerime güller de dahil hiç sunni gübre vermiyorum. yılda bir kez sadece yanmış çiftlik gübresi veriyorum. birde güllere bordo bulamacı ve zararlılar için ilaçlama yapıyoruz.sanırım yediveren oluşu çiçeğinin gonca kalitesini artırıyor.seninde allah gönlüne göre versin .sevgiler hoşçakalın.

münevver48 07-11-2014 20:48

3 Eklenti(ler)
sevgili lilpar,
işte fark aynı kasımpatı komşumada ben verdim dikmesi için.1.fotoğraf benim bahçedeki diğer iki fotoğraf komşumun bahçesinden benimki çok az güneş aldığı için güzel açmıyor.komşumun ki çok tatlı coşmuş.bölge kadar yön farkı da var olduğunu düşünüyorum.belki toprakta etkili olabilir.
Eklenti 525481

Eklenti 525482

Eklenti 525483

münevver48 07-11-2014 20:54

5 Eklenti(ler)
bunlarda komşumun bahçesinden. bu güzelleri sizlerle paylaşmak istedim.

Eklenti 525493

Eklenti 525494

Eklenti 525495

Eklenti 525496

Eklenti 525497

münevver48 07-11-2014 20:59

4 Eklenti(ler)
bunlarda komşudan ellerine sağlık diyorum.
Eklenti 525498

Eklenti 525499

Eklenti 525500

Eklenti 525501

münevver48 07-11-2014 21:03

5 Eklenti(ler)
benim bahçeden,

Eklenti 525504

Eklenti 525505

Eklenti 525506

Eklenti 525507

Eklenti 525508

lilpar76 07-11-2014 21:47

Merhaba sevgili münevver48 deminden beri bir kitaplık söz yazmıştım nasıl olduysa geri butonuna dokunmuşum, yeniden yazmalı oldum onun için kısaca özetleyim:) Ben gardenyama haftada bir defa limon tuzlu su veriyorum, yağmur altında tutuyorum ve çok seviyorum o kadarcık...
Bitkilere bölge şartlarının etkisine gelince evet doğru söylüyorsunuz, güneşe ve rüzgara karşı duruşu bile önemli, ama bir şey söylüyecem mutlaka toprak yapısının etkisi de şok önemli. Aynı güller bende yılda en çoğu iki defa açarken yan komşumda üzeri haala çiçek dolu. çünki benim bahçemin toprağı killiyken komşumun bahçesi orman toprağı ve tüm bitkilerini dikmeden önce bahçesine çiflik gübresi karıştırmış.
Bu arada, komşunuzun begonvilleri çok güzel, ellerine sağlık:)

münevver48 08-11-2014 14:18

sevgili lilpar, size zahmet olmuş.tekrar yazmak,verdiğin bilgi ve zahmet için teşekkür ederim.bir sorum daha olacak.ne kadar suya ne büyüklüğünde limontuzu ilave ediyorsunuz.ayrıca günde kaç saat güneş alıyor.vereceğin cevap için şimdiden teşekkür ederim.
birde sana portakal sarısı gül için kesinlikle bol güneşe ihtiyaç duyduğunu söyleyebilirim. öyle çiçek açtırmak için tam 3 defa yerini değiştirdim.benim bahçenin toprağı da ağır bir toprak sanırım killi oluyor.bizde her yıl çiftlik gübresi veriyoruz.tabi sevgi olmazsa olmaz.sevgiler...

asmalıtepe 08-11-2014 16:45

Sevgili Münevver hanım. Özlemişim bahçenizi ve sizi. Liste başında görünce dayanamadım,bir merhaba demek halinizi hatırınızı sormak istedim.
Bahçeniz yine o doğal ve sade ve dahi öz elinizin emeği bahçeniz.
Sizin bahçede ben kendimi çok iyi hissediyorum.
Nefes alan, konuşan samimi bir bahçe aynı sahibi veya emektarı gibi..
Tam şu mevsim bizim bahçeleri sizin oralara nakletme mevsimi :)
Baharların ve kaçamak yazların iklimine.
Tabii ki bizim buralar artık sezon kapatıyor yavaş yavaş..
Haa bahçede ikamet etmek te yeterdi belki bazı kış şartlarını aşmak adına ama ne yapalım ki gidiş gelişler zor olur kış süresince..Hayırlısı olsun,Hayırla kalın.

lilpar76 08-11-2014 17:35

İyi akşamlar, sevgili münevver48 ben gardenyalarıma Mine Pakkanerin ilgili başlıkta önerdiyi kibi haftada bir defa bir litr suda bir kaç küçük parça(3, 4 pirinç tanesi kadar koyuyorum) limon tuzunu eritip iki gün bekletiyorum. Her saksının altına bir su bardağı kadar koyuyorum, otuz dakika kadar sonra saksıyı kaldırıyorum.
Gardenyalarım şimdi tüm günü( sabah onbirden akşam günbatıncaya kadar) güneş ışığından faydalanıyor. Güneş şimdi yakıcı olmadığı için bir sorun yok.Benim ilk gardenyalarım, onun için çok titiz davranıyorum, gözümün önünde olmaları için mutfak penceresi önünde tutuyorum.

münevver48 08-11-2014 18:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi asmalıtepe (Mesaj 1332130)
Sevgili Münevver hanım. Özlemişim bahçenizi ve sizi. Liste başında görünce dayanamadım,bir merhaba demek halinizi hatırınızı sormak istedim.
Bahçeniz yine o doğal ve sade ve dahi öz elinizin emeği bahçeniz.
Sizin bahçede ben kendimi çok iyi hissediyorum.
Nefes alan, konuşan samimi bir bahçe aynı sahibi veya emektarı gibi..
Tam şu mevsim bizim bahçeleri sizin oralara nakletme mevsimi :)
Baharların ve kaçamak yazların iklimine.
Tabii ki bizim buralar artık sezon kapatıyor yavaş yavaş..
Haa bahçede ikamet etmek te yeterdi belki bazı kış şartlarını aşmak adına ama ne yapalım ki gidiş gelişler zor olur kış süresince..Hayırlısı olsun,Hayırla kalın.

sevgili asmalıtepe,bana çok güzel süpriz oldu:)sizin tekrar sayfamı ziyaret etmeniz.çok teşekkür ederim. iyiyim.sevincimi anlatamam;) ah!keşke bahçenizin nakli kolay olsa da sizi buralara nakil edebilsek.

sizin bahçe ne durumda? bahçenize yeni bitkiler aldınız mı? benim sıcaklarla biraz kayıplarım oldu.bende bu ara kaktüs ve sukulent hastalığı başladı.bakalım bu hastalıkla nasıl baş ederim;)sevgilerimi selamlarımı gönderiyorum.hoşça kalın:)...

asmalıtepe 08-11-2014 20:13

Sevgili Arkadaşım;Ben bu yaz biraz (bir ay)uzak kaldım bağdan, bahçeden. Yazlıkta olmaktan dolayı her yıl da böyle oluyor..Ama canım da burada,bağda kalıyor.
Geldiğim eylül başında sebzelerim bir süre daha ürün verdi.
Ama ne ürün! Dur dur yanlış anlama çok sağlıklı,çok cüsseli çok güzel ürünler değildi.
Amaa..çok zaman kaybetmişim, bir avuç toprakta,bir pencere kenarında bile domates,biber yetiştirip yemediğime çok yanıyorum. Biz domates diye ne yiyormuşuz acaba? Arkadaş öyle bir lezzet ki anlatamam. O çürük çarık domatesin tadı tamağımda kaldı. Onbeş günden beri domates yemeye küstüm.Daha dışarıdan domates alamadım.
Neyse; Bu ilk deneyimle Allahım ömür verir se önümüzdeki baharı iple çekiyorum..
Çiçekler de çok geliştiler..Bu sene kapı önünde aşılanan asmam salkım verdi yediveren cinsi üzüm.Lakin şirelenmedi çünki soğuklar kavuştu.
Biber ve patlıcanlar da tek tük devam. Sadece çilekte biryere varamadım.
Yalnız çiçekleri dondan nereye saklarım onu düşünüyorum. çoğunu eve getirdim camlı balkona. Bağda sabit çiçeklik için çözüm arıyorum,sera seçeneği gibi birşeyler..
İşte böyle. Ne ağaçlar' ın kazandırdıklarından ne de ağaçlar' dan kopmuş değilim.
Hele hele sizi çok yakından takibettim.
Kalın sağlıcakla...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025