![]() |
4 Eklenti(ler)
:):)yılda bir defa tam bu zamanlarda çıldıran gülüm. daha tam açmadan sizlerle de paylaşmak istedim.
Eklenti 556530 Eklenti 556531 Eklenti 556532 Eklenti 556533 |
5 Eklenti(ler)
:)zakkumlar da açmaya başladı. yaz gülü bunlar yaz:rolleyes:
Eklenti 556534 Eklenti 556535 Eklenti 556536 Eklenti 556537 Eklenti 556538 |
3 Eklenti(ler)
:)ful yasemini de açtı. garajdaki sarmaşıkların hepsi açmış durumdalar.
Eklenti 556540 yıldız yasemini de açmış. Eklenti 556541 :)ve eli kolu her yere ulaşan pasifloran şimdide yıldız yasemini kucaklamış:rolleyes: Eklenti 556542 |
Ortancaları güle güle büyüt sevgili Münevver48. Bende çok seviyorum. Çok güzel çiçekleri var. Muhteşem gülün açmış. Bu güle yakışır bir isim bulmak lazım:). Ne söylesek güzelliğini, anlatmaya yetmez galiba:).Harika bir görsel şölen. Zakkumlar ve yaseminler mis gibi kokuyordur. Emeğine sağlık arkadaşım. Sevgiler.
|
Sevgili münevver48, merak ettim bu bahçe kaç yılda bu hale geldi, yani biz şimdi başlasak kaç yıl sonra böyle harika bir bahçemiz olur...
|
Alıntı:
:):)sevgili aleydi, teşekkür ederim. ortanca da daha yeniyim henüz bir fikir verecek durumda değilim. fakat yinede bir tane alıp o güzelliği yaşamanı öneririm. sizin soğuklara dayanır mı bilmem ama ben hep bizim kavurucu sıcaklardan korktuğum için almadım. bu sene havalar serin şimdilik hatta şuan yağmur çiseliyor. küpelide serin ve nemli havayı seviyor ortanca gibi, şimdi ortanca çiçeklerini açtıkça, güzelliklerine bir kez daha hayran oluyorum.sevgiler:):) |
Alıntı:
|
[QUOTE=Yagmur143;1384915]Sevgili münevver48, merak ettim bu bahçe kaç yılda bu hale geldi, yani biz şimdi başlasak kaç yıl sonra böyle harika bir bahçemiz olur...[/QUOTE]
:):)sevgili yağmur143, ben bu soruyu bahçe yapılmaya karar verilmiş diye düşünüyorum ve çok sevindim. bizim bahçemizi yapalı 8 yıl oldu. hiç uzun bir zaman gibi gelmesin.daha dün gibi hissediyorum. hele çiçekler için 2_3 yılda güzelliklerini gösteriyorlar. ağaçların büyümesi biraz zaman alıyor olsa da onlarda ufaktan meyvelerini vermeye başlıyor. buna en çok evdeki çocuklar sevinecektir:p daha fazla beklemeni zaman kaybı olarak görüyorum. bunu bahçe yaptığın an anlayacaksın. sana şimdiden kolay gelsin sevgiler:):). |
Gülünüzün açmamış hali buysa açmış halini merak ettim. Bu güzelliği tanımlayabilecek ugun bir kelime bulamıyorum. Buna olsa olsa şiir yazılır gibi geldi.
|
Alıntı:
sevgili uyap, düşünceleriniz ve beğeniniz için teşekkür ederim. keşke şiir yazacak yeteneğim olsa. okumasını dinlemesini severim. varsa yeteneğiniz, döktürün derim;). yoksa da canınız sağ olsun düşünmeniz bile beni mutlu etti. bu gül çocukluğumun eski güllerinden. açması havalardan dolayı biraz gecikti.yoksa yaprakları görünmüyor çiçekten. bu sene o coşkusu yok yağmurlar etkiliyor. bu gül bana anneler gününü hatırlatıyor. çocukken diğer arkadaşlarımla beraber hepimiz annelerimize bu gülden toplar hediye ederdik. şimdi ki gibi parayla hediye satın almazdık.rengi de insanın ruhunu okşuyor anne şefkati gibi bilmem siz ne desiniz bu güle anne gülü diyelim mi:confused::):)sevgiler. |
:):)sevgili yağmur143, ben bu soruyu bahçe yapılmaya karar verilmiş diye düşünüyorum ve çok sevindim. bizim bahçemizi yapalı 8 yıl oldu. hiç uzun bir zaman gibi gelmesin.daha dün gibi hissediyorum. hele çiçekler için 2_3 yılda güzelliklerini gösteriyorlar. ağaçların büyümesi biraz zaman alıyor olsa da onlarda ufaktan meyvelerini vermeye başlıyor. buna en çok evdeki çocuklar sevinecektir:p daha fazla beklemeni zaman kaybı olarak görüyorum. bunu bahçe yaptığın an anlayacaksın. sana şimdiden kolay gelsin sevgiler:) [/QUOTE]
Zaten bahçe yapmaya karar vermiştik ama bir türlü gerçekleştiremedik. Bu sene de bahçeyi kayınvalideme kaptırdık. Azıcık bir şeyler ekeceğim derken bahçenin heryerini sebzeyle doldurdu. Eh bunada şükür, bizde bahçeden taze taze koparır yeriz artık:) Kıyıda köşede bazı çiçeklerimiz var ama düzenli değil. Bir de iklim şartları var, her çiçeği yetiştiremiyoruz. Mesela yasemin ve selluka yetiştirmeyi çok istiyorum ama kışın donar diye niyetine bile girmiyorum. Bir de yetişen bitkileri çok kolay kesebilen bir kayınpederim var:) Açık balkonumu saran kocaman yetişmiş, acem borusu sarmaşığım ve çekirdeksiz üzümüm vardı. Evimizi tadilat yaptırdığımız sırada ikisini de kökünden kesivermiş:( Neyse bir gün bizde bahçeyi ele geçiririz artık, olmadı ılıman iklimli bir yere taşınırız...(emeklilik hayalleri) |
Zaten bahçe yapmaya karar vermiştik ama bir türlü gerçekleştiremedik. Bu sene de bahçeyi kayınvalideme kaptırdık. Azıcık bir şeyler ekeceğim derken bahçenin heryerini sebzeyle doldurdu. Eh bunada şükür, bizde bahçeden taze taze koparır yeriz artık:)
Kıyıda köşede bazı çiçeklerimiz var ama düzenli değil. Bir de iklim şartları var, her çiçeği yetiştiremiyoruz. Mesela yasemin ve selluka yetiştirmeyi çok istiyorum ama kışın donar diye niyetine bile girmiyorum. Bir de yetişen bitkileri çok kolay kesebilen bir kayınpederim var:) Açık balkonumu saran kocaman yetişmiş, acem borusu sarmaşığım ve çekirdeksiz üzümüm vardı. Evimizi tadilat yaptırdığımız sırada ikisini de kökünden kesivermiş:( Neyse bir gün bizde bahçeyi ele geçiririz artık, olmadı ılıman iklimli bir yere taşınırız...(emeklilik hayalleri)[/QUOTE] sevgili yağmur,en zoru başarmışsınız. önemli olan karar vermektir.bahçemde 5 tür yasemin bulunmakta. eksileri gördü sorun olmadı. ama selluka çok hassas onu balkonda yetiştirebilirsin.kışları içeri almak şartıyla yoksa hemen yok oluyor. bu sene benimki bahçede soğuğa karşı siper almış durumda geçirdi çok şükür şimdi atağa geçti. bende yere dikmeye korkuyorum hala toprak saksıda yaşamakta. kayınpederin için keşke bizi anlayabilseler. toprakla oynayıp bir şeyler yetiştirdiklerimizi görseler. çevrelerinde öyle aylak aylak gezen gençler var ki hiç bir şey üretmeyen zamanını boşa harcayan, oysa fırsat bulduğunda kendisini bitkilerle vakit geçiren bir gelini var. size bu konuda destek verse hep birlikte güzel vakit geçirseniz belki sizde mutlu olursunuz. vermezse de üzülmeyin. kıyıdan köşeden başlayın bir süre sonra belki pes eder bahçe size kalır. inşallah emekli olunca da o bahçede sefa sürersiniz. her şey gönlünden geçtiği gibi olsun sevgili yağmur. |
Sevgili münevver48 , buralarda yasemin yetiştireni hiç görmedim. Madem eksilere dayanıyor, birinden başlamak lazım...Adını taşıdığım çiçeği yetiştirmek bana büyük mutluluk verir:)
Kayınpederim aslında bahçe işlerini seven biridir. Evimize 5 km uzaklıkta bir meyve bahçemiz var. İşinden arda kalan zamanlarını hep orda geçirir. Ama evimizin bahçesindeki ağaçlara, çiçeklere çok kolay kıyabiliyor. Sanırım çiçekler meyve- sebze vermediği için gereksiz geliyor... Belkide, nasıl olsa uzak bahçede bu ağaçlardan var diye düşünüyordur... |
Arkadaşım nerelerdesin. Merak ettik seni. Sağlığın yerindedir umarım. Nerede o güzel bahçe fotoğrafların:(
|
Ben bu bahçeye girmeyeli, sağı sola gezmeyeli ne kadar da zaman geçmiş! neler kaçırmışım neler.. Şimdi hepsini tek tek inceledim ablacım.. Sende gülcüymüşsün, bunu fark ettim. O koyu mor gülün, iç içe geçmiş çarkıfelek ve pervane yaseminin, renk renk hasekilerine bayıldım da bayıldım. MAŞALLAH.
|
Hu huuuuuu nerdesin, meraktayiz
|
Evet yaa nerede kaldın arkadaşım ya çok merak ettik.
|
Arkadaşımız iyi, sadece internetinde bir sorun varmış arkadaşlar.
|
:):):)sevgili aleydi, sevgili samur, sevgili akçabardak, hepinizi merak ettirdiğim için özür dilerim. sağlığım iyi sadece sevgili asmalıtepe, ablamın dediği gibi internet de küçük sorun vardı şükür giderildi. tekrar sizlerle ve ağaçlar net.le birlikte olduğum için sevinçliyim. ayrıca sevgili asmalıtepe teşekkür ederim. benim adıma cevap yazdığın için.hepinize sevgilerimi gönderiyorum.:):):)
|
Alıntı:
:)sevgili hira,hoş geldin. bende bu hiracık benim bahçeye uğramaz oldu diyordum tabi onca güzel bahçe olunca hangisini gezeceğini şaşırıyor insan. neyse seni görmek beni çok mutlu etti canım:) teşekkür ederim. yorumun ve beğenilerin içi ellerin dert görmesin canım.doğru söylüyorsun bende biraz gülleri daha doğrusu çalı guruplarıyla ilgileniyordum. ama bu siteden sonra ilgi duymadığım bitki kalmadı. hepsini çok seviyorum. kaktüslerden sukulent türlerine, sucullara, sarmaşıklar aklıma ilk gelenler bunlar. nasıl bir tutku anlamıyorum gördüğümü istiyorum. şimdi de ortancaya başladım her hafta bir tane ortancanın saksısından tuttuğum gibi eve getiriyorum;) eşim soruyor daha var mı alacağın renk diye bende hııım :odiyorum laf aramızda bir tanesini daha gözden kestirdim. getirirse haftaya onuda almaya niyet ettim.bu hafta beyazı alındı çok güzel az sonra paylaşırım. sık sık olmasa da arada bir ziyaretini beklerim;).sevgiler:):). |
Aslında hiç bahçeleri gezmiyorum desem yeridir ablacım, Fotoğrafları göremez oldum :( Telefona yazılım yüklendi ve herşey karmakarışık oldu. Sadece yazılanları görüyorum, sayfaların başlarında eklenen 3-4 fotoğraf sonrasını açmıyor bu uyuz telefon :o Bende 3 yıldır benimle olan ortancamın çiçeklerini bu yaz göreceğim inşallah. 1. Yıl tomurcuk vermedi, 2. Yıl tam tomurcuktayken saksı tepe aşağı inince kırıldı :( Bu sene sağlamız çok şükür. Saksısını da büyüttüm ve hiç vermediğim kadar besin verdim derken tomurcuklar renklenmeye başladı.. Açık pembe benim ortancam sanırım :) Can bedenden çıkmadıkça ve akıl sağlığım yerinde oldukça (birgün kafayı cozutursam şifremi falan unutur giremem :o ) hep buralarda olacağım. Bugün görmesem yarın görürüm bahçeni. Sen ekle fotoğrafları :)
|
4 Eklenti(ler)
:) pazardan alınan beyaz ortanca:cool: tek tek alıyorum eşimin sabrını taşırmamak için. bunu 10 tl ye aldık. gelince ne dersiniz niye diğer renklerden de almadın onlarda çok güzeldi hem de fiyatları da uygun demesin mi? bende onları da haftaya alırız diye almadım dedim. kendi ağzıyla bana pirim veriyor:D. haftaya yine pazar yolu göründü. inşallah çiçekçi gelirde alabilirim ortancamı:rolleyes:
Eklenti 559621 Eklenti 559622 Eklenti 559623 Eklenti 559624 |
5 Eklenti(ler)
şükürler olsun bahçemde tek açan beyaz zambak,
Eklenti 559630 petunyalarım Eklenti 559631 Eklenti 559632 Eklenti 559633 Eklenti 559634 |
5 Eklenti(ler)
|
Sevgili münevver48,
O beyazlı somonlu güllerine bayıldım. Şunun şurasında komşu sayılırız. Uzatıversen ya bir çelik :) |
Alıntı:
:):)sevgili milla, benim uzatmama gerek var mı?ne olacak komşu olduğumuza göre sen uzatıver elini, hem daha iyi tutar derler duymadın mı? ben ne yalan söyleyeyim arada bir yapıyorum:D. tuttuktan sonra söylüyorum ama:o |
Sevgili münevver seni buralarda göremeyince merak ettik, şükür görüştürene.
Bahçen iyice coşmuş güller ne güzel açmışlar öyle maşallah, benim asıl merak ettiğim 593. mesajın ilk fotoğraftaki beyaz zambağın arka plandaki beyazlar nedir, sanki değişik bir çiçekmiş gibi geldi bana, hepsi de çok güzeller, bu arada yeni almış olduğun beyaz ortanca da çok güzelmiş doya doya keyfini çıkartman dileğimle sevgiler. |
Alıntı:
:)sevgili akçabardak,bazen teknoloji kurbanı oluyoruz. neyse ki giderildi. sizlerle ve siteyle tekrar bir arada olmak çok güzel.teşekkür ederim.güzel dileklerin ve beğenin için. artık ne kadar becerebilirim ortanca bakmasını sularımız çok kireçli hemen yaprakları sararıyor. onun için suyunu dinlendirerek veriyorum. birde toprak çok kaliteli değil. ama deneme aşamasındayım. inşallah beceririm de bahçemin bir bölümünü ortancalar için ayırırım. sevgili akçabardak, sormuş olduğun çiçek hazeran çiçeği beyaz renkli olan, hazeranlar bahçede kır çiçeği gibi güzel bir görsellik yaratıyor. ben de onların her yerde çıkmalarına izin veriyorum. sevgiler:). |
Alıntı:
|
Sevgili Münevver Ortancalar Güller şakımışlar darısı bizimkilere..
Beyaz Ortancaların yanına biraz da pastel ranklerden alın inşallah çok güzel olacaklar.. Güller zaten müstesna senin güllerin doğallığını seviyorum. Sağlıklı günlerde bak ve kokla inşallah... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025