![]() |
Alıntı:
Beyaz hazeran karşıdan bukadar mı güzel durur... değişik bir çiçek sanmıştım benim beyaza karşı ayrıca bir ilgim var, nerede beyaz görsem çok hoşuma gidiyor. Ortancaların bakımı gardenyanın bakımı gibi, güneşli yerleri hiç sevmiyor yarı gölge ya da tam gölgede çok daha iyi gelişiyorlar, yaprakları sararmaması için ben demir sülfat (saçıkıbrıs) verdim bir defa düzelmişlerdi ama ben devamını getirmedim tekrar sararmaya başladılar, bizim sularımız da çok kireçli. Kolay gelsin sevgiler. |
Alıntı:
:)sevgili akçabardak,birde hazeranın pembesi var.bende yok ama akın çevremde var. tohumlarından alıp serpiştirmek istiyorum.beyaz çiçekleri ben güneş battıktan sona daha çok seviyorum. onlar bütün güzelliklerini karanlıkta gösteriyor. onun için bahçemde her zaman beyaza yer ayırırım. ortancalar çiçekli iken demir sülfat veriliyor mu? elimde bir miktar var ama sanki şubat mart ayları gibi 15 gün arayla iki, üç defa veriliyormuş.burada bir arkadaş yıllardır üretiyor.kendisiyle görüşmedim fırsat bulursam bir ziyaret etmek istiyorum. yinede size de sormuş olayım acaba bu konuda bir bilginiz var mı? şimdilik ben sularını dinlendiriyorum ve dinlenmiş suya bir küçük parça (nohut) kadar limon tuzu koyuyorum. ha birde onlar için çam ağaçlarının altından topladığım topraklardan bir karışım yaptım. hatta çam kabuklarını bile ufalayıp toprağının dibine koydum. arkadaşım ben elimden geleni yapıyorum. eksiğim var mı diye didik didik araştırıyorum.sevgi desen biraz galiba abartıyorum ;) gerçi şimdilik durumları iyi ama önemli olan hastalandıktan sonra derman aramamak;) demi. sevgiler:). |
Alıntı:
Bu sonuca nereden mi vardım. Geçen yıl kocaman bir saksı üzerinde çiçeğiyle..Tek suçum saksı değişmek oldu..biraz bozulurken acaba güneş mi istiyor dedim halbuki güneşi hiç sevmezmiş..derken bitti sanıp kışın dışarıda bıraktığım saksıda bu bahar tekrar uyandı, şu an fide halinde. Ben onu üstü kapalı çok az güneş alan tamamen gölgede sayılır bir yerde tutuyorum ve ödüm kopuyor kıpırdatmıyorum yerinden.. |
Alıntı:
:) sevgili asmalıtepe, bende katılıyorum güçlü olduklarına, ama bazı bitkilerin isteklerini bilmek gerekiyor.bu güzellerde toprağından tut suyuna kadar biraz seçici. hatta havası güneşi rüzgarı bile çok önemli, işte bu isteklerini bildikten sonra yetiştirmesi biraz daha kolay olur diye düşünüyorum.inşallah başarabilirim.gardenya gibi olursa işim biraz zor gibi görünüyor. ortanca çeliklerinin durumu iyi hatta içlerinden tomurcuk bile yapan var. kısmet olur da açarsa koyu pembe açacak sürpriz başka bir renk çıkmazsa:) abla sizde su kireçli mi? aslında hiç güneşsiz de olmuyor. ala gölgede daha iyi geliştiği veya çak az sabah 1-2 saat akşam veya sabah güneşi alabilir diye yazmışlar.hangisine uygun yerin varsa orada bırakabilirsin. kışında koruma altına alınacağını yoksa çiçeksiz bir yıl geçireceğini yine ustalar bilgilendirmişler.dilerim sende ortancanın bol çiçeklerini görürsün bizimle de fotoğraflarını paylaşırsın:).sevgiler. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sevgili münevver hazeranlar kendiliğinden de renk değiştiriyor, geçen sene değil ondan önceki sene ben mavisinden ekmiştim o sene hepsi de mavi açmışlardı. Aynı tohumlardan geçen sene ektiklerimde bir tek kök pembe çıktı, bu sene ise aynı tohumlardan dökülenler ben ekmeden kendileri çimlendiler bu sefer pembeler çoğalarak karşıma çıktı, inşallah seneye de beyazı olur diye içimden geçirdim. Ortancaların bakımına gelince dediğim gibi Mart ayında sadece bir defa saçı kıbrıs vermiştim bir defa da limon tuzlu su vermiştim, onun dışında pek bir bakım yapmıyorum, suyunu bile musluktan veriyorum. Biraz araştırma yaptım ortanca başlığında ilk sayfalarında çok güzel açıklamalar var, istersen sen de bir oku ben 2. sayfasında faydalı bilgilerin olduğunu okudum. http://www.agaclar.net/forum/calilar/1969-2.htm Bu arada sevgili arkadaşım hazır konumuz ortanca konusu, sana hem cevap yazıyorum hem de bir yandan sizin memleketinizin dizinin finalini izlerken bir yandan da arka plandaki bitkileri seyrediyorum, dizideki muhtarın evinin bahçesinde çok güzel çeşit çeşit ortancalar var, yakalamaya çalıştım ama tam yakalayamadım sağ tarafa doğru çok daha güzelleri vardı :D fotoğraflamaya çalıştım ama istediğim pozu yakalayamadım. Eklenti 559953 |
Alıntı:
:)sevgili akçabardak, haklısınız hazeran çiçekleri benimde ilk ektiklerim de sadece mavisi vardı. sonra lavanta rengi gibi soluk mavi derken beyazımız da oldu inşallah dediğin gibi pembesi de olur. yoksa bunlarda ortancalar gibi toprağın durumuna göre renk mi değiştiriyorlar:D:D. yine lafı ortancaya getirdim görüyorsun demi iyice kafayı bozdum ben ortancalarla. hele bir huylarını bileyim gerisi kolay. kuzey cephesini güllerin arasını olduğu gibi ortanca dikebilirim. evet akşam bende gördüm o ortancaları, ama çekimlerin yapıldığı köy çok sulak her yerden su fışkırıyor. tam ortancaların sevdiği ortam. biraz yayla havası var. biz ise kavruluyoruz farklı bir iklim üstelik su sorunu da bodrumun yıllardır sürüp giden sorunlarından birisidir. bende daha önce ortancalarla ilgili başlık bölümünü okudum .bu gün bir daha senin sayende okumuş ve bilgilerimi tazelemiş oldum teşekkür ederim. galiba bizim tek şansızlığımız havaların sıcak ve kuru,birazda sularımızın kireçli oluşu ne yapalım elimizden geldiği kadar uğraşmaktan başka çaremiz yok. bu gün biraz saçıkıprız suya koydum hem su dinlenmekte hem de saçıkıprıs iyice erisin yarın veya yarından sonra vermeyi düşünüyorum. gardenya ya verdim biraz umut gördüm çok mutlu oldum. sevgiler:). |
3 Eklenti(ler)
su sümbülü
açmaya başladı biraz yeri dar geliyor büyük yerlerine alma zamanı gelmiş. Eklenti 560184 Eklenti 560185 Eklenti 560186 |
4 Eklenti(ler)
sakız sardunyalar
çiçekleri biraz geç açtı. malum kışın soğuklardan zor kurtuldular az daha kuruyacaklar diye korktum.. Eklenti 560187 Eklenti 560188 Eklenti 560189 Eklenti 560191 |
4 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
:):)bahçeden genel görüntü.
Eklenti 560210 Eklenti 560211 Eklenti 560212 Eklenti 560213 Eklenti 560214 |
5 Eklenti(ler)
köydeki bahçemizden (bostanımız)
dün köye gittik maşallah bahçe coşmuş.sebzeler meyve vermiş. bahçeden genel görüntüler. Eklenti 560215 Eklenti 560216 Eklenti 560217 Eklenti 560218 Eklenti 560219 |
5 Eklenti(ler)
|
Ürünlerinize Allah bereket versin Münevver ablacım, çok iyi görünüyorlar ;)
Ama en çok genel görüntüye bayıldım Münevver ablam, maşallah bu ne güzellik ya :eek: :D Ellerine emellerine sağlık, süpersin. ;) |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
devam..
Eklenti 560236 Eklenti 560237 kabak tohumluk ayrılmış. Eklenti 560238 börülceler henüz dökmemiş. Eklenti 560239 bahçemizdeki mersin çalısı çok güzel çiçek açmış. Eklenti 560240 |
Sevgili Münevver maşallah maşallah evinin bahçesi, köyünün bahçesi bayıldım valla. Hele evinin bahçesindeki o hortumlu yola hep hayranımdır. Köyden ürününüz, bahçenden çiçeğin eksik olmasın inşallah...
Sakızlar harika açmışlar, benim de dondu gitti dediğim sakızlarım yeşermeye başlayınca aman nasıl mutlu olmuş idim, fakat henüz hiç görünürde çiçeği yok maalesef. Yorumumu yazdım gönderdim ki yeni bir fotoğraf paylaşmışsın; senin de ikinci parmak benim gibi baş parmaktan uzun... |
5 Eklenti(ler)
ürünler toplandı.
Eklenti 560241 birazda hayvanlarımdan. bol bol yesin ki bize de gübre lazım Eklenti 560242 kayınvalidem süt sağımını yapıyor. Eklenti 560243 kuluçkada ki yatan tavuğumuz. Eklenti 560244 ve topluca tavuklarımız Eklenti 560245 |
Münevverciğim köydeki bahçenizin görüntüsü bir harika, inekler,tavuklar tam benim istediğim gibi bir görüntü.
Ürünleriniz maşallah pek güzeller bayıldım, allah ağız tadıyla yedirmeyi nasip etsin, yaz boyu üzerilerinden hiç eksilmesin sebzelerinizin. |
Alıntı:
:)sevgili yenigine teşekkür ederim. köyümüzdeki bahçede bizim pek emeğimiz yok kayınvalidem ve kayınpederimim emekleri ikisi de ileri yaşta olmalarına rağmen toprakla uğraşmayı çok seviyorlar.gözünü toprakta açmışlar. bizde haftada bir uğruyoruz. yani hazıra konuyoruz. ikisininde elleri kolları dert görmesin. bol bol tüketiyoruz. hortumlu yala ortanca düşünüyorum ama yaşarlar mı bilmiyorum evimin kuzey cephesi oluyor. biraz yaz çiçekleri nazlanıyor. güneşi az ve ağaçların gölgesi olduğu için. bu yıl deneme aşamasındayım. başara bilirsem bir gün o yol un etrafı ortanca olacak senin ve ortanca sevenler için bolca resimlerini paylaşırım. sakızlarının yeşermesine senin kadar bende sevindim. ilerleyen zamanda çiçek açacaklardır.buna da şükür, parmağımı sormayın sizin mesajınızdan sonra fark ettim.biraz ayakkabı alırken sorun oluyor. o kadar da dikkat ediyorum ki göz kaçıvermiş.:):)sevgiler. sevgili laleci_03 size de çok teşekkür ederim. inşallah ilerde sizinde güzel bir bahçeniz olur. sizde istediğiniz gibi değerlendirirsiniz. |
Alıntı:
:):)sevgili akçabardak, teşekkür ederim. bizde çok seviyoruz köyü, gerçi bunlarda bizim pek emeğimiz yok, kayınvalidem ve kayınpederim, biz hazırcı oluyoruz. ama oraya gidince hayat başka güzel oluyor. bahçe çok güzel hayvanlarımız çok sevimli birde merkebimiz var onun resmini koymadım hayvanat bahçesine dönmesin diye,çok güzel gözleri var. kara kara bakıyor.Allah hepimize ağız tadıyla yedirmeyi nasip etsin arkadaşım:). sevgiler. |
Bahcende yok yooook, masaallah, hep ayni sozleri yaziyoruz ama begenilerim i nasil ifade etmeliyim bilemedim. Bu arada sellukadan ne haber yeserdi mi?
|
Sevgili Münevver ne güzellikler böyle, hele sakızlar geçidi nefisti. Gördüm ki olmayan tek rengin var. O da olur inşallah.)))
Özel mesajımı görmedin sanıyorum. SDurul da göremedi son mesajımı..ya da ben bu özel mesaj işini de beceremeyeceğim. Ya da mesajlar saklambaç oynuyorlar..)) Bizim suların kireçli olup olmadığını sormuştun. Hem de nasıl. Toprağımız da çok kireçli sanıyorum da geçen yıl domateslerin çiçek burnu çürüğünü düşününce kireçli de olsa kalsiyumu tamam olurdu diyorum. Bizim en büyük handikapımız rüzgarımız.. Domatesler iyileşmişti bu defa da rüzgar koca koca dallarını ikiye kırıp atmış. Bizde kesinlikle rüzgar alan yönü kapalı yarı sera gibi bir yetiştirme alanı gerek. Ben de bu aciliyetten yola çıkarak salona ilave olsun diye hazırladığım zeminin duvarlarını ördürüp, tablasını attıracağım. Asmalarımla salatalıklarım inşaattan biraz incinebilirse de saksılardaki domateslerle, çiçekler için tam güneş olmayan,rüzgarsız bir alan olacaktır.. Şimdi biraz o işe kaptırdım kendimi de çekim falan yapamıyorum. Sevgiler... |
Hem genel görünüm, hem sakızlar harika görünüyor arkadaşım. Sebzeleri afiyetle yiyin. Bahçem büyük olsa bende çok isterdim çiftlik hayvanlarından yetiştirmek:). Atlara bayılıyorum, çok asil çok güzeller. Bir kaç kuzu,keçi,ördekler, arılar ne güzel olurdu:). Sevgiler.
|
Emeğinize sağlık Münevver Hanım. Her şey mükemmel hele ki bahçe yolunuzda sallana sallana yürüdüğümü hayal ettim. Sakızlarınız da çok güzel. Beyazın renginde değişim oluyor mu? Ben de zeng.den bir tane aldım. Çay kaşığı kadar geldi. Daha yeni yeni kıpırdanıyor büyümek için.
Bu arada su sümbülünüzü nereden temin ettiniz? Çok güzelmiş. Sevgiler... |
İnek sağılma pozisyonu ve tavuklar tam bir çiftlik havası oluşturmuş.
Her şey harika. |
Alıntı:
:)sevgili samur, teşekkür ederim. sellukam kışı dışarıda bir kaç kuru dal dışında, kazasız atlattılar.şimdi balkonuma tırmanmakta galiba elimi atsam dallarını tutacağım. bodrum katını da (depo) sayarsak üçüncü kata tırmanıyor. sanırım tomurcuk hazırlıkları içinde bir ara fotoğrafını eklerin. sevgiler:) |
Alıntı:
:):)sevgili asmalıtepe, maalesef bazı bitkiler.kireçli sudan hoşlanmıyor.belki bunların arasında domates de olabilir. bu arada geçmiş olsun domatesler rüzgardan zarar görmüşler. Allah beterinden korusun. yağmur rüzgar hiç eksik olmuyor.ortanca için sormuştum abla, ben sizin suların yumuşak kireçsiz olduğunu tahmin etmiştim. yanılmışım.ben suyunu dinlendirip öyle veriyorum .dikkat ettikten sonra bile, gardenya yaprak vermeye başlamış.daha küçük ama olsun. elbet bir gün çiçeğini de göreceğim.ortanca da bozulma olmadı.şimdilik iyi diyebilirim. hem pembeyi kendim arkadaşımın ortancasından kök ayırarak diktim onunda keyfi iyi, umarım seninki de iyidir.sevgiler:). |
Alıntı:
:):)sevgili aleydi,çok teşekkürler. sakızlar yeni çiçeklendi. inşallah büyük istediğin gibi bahçende olur. Allah gönlüne göre versin hayvanların alemi bir başka güzel ama ikisi bir arada biraz zor oluyor.tabi özgürlüğünü kısıtlamamak şartıyla yok sa işkence gibi geliyor bana sevgiler:):). |
[QUOTE=B e t ü l;1389226]Emeğinize sağlık Münevver Hanım. Her şey mükemmel hele ki bahçe yolunuzda sallana sallana yürüdüğümü hayal ettim. Sakızlarınız da çok güzel. Beyazın renginde değişim oluyor mu? Ben de zeng.den bir tane aldım. Çay kaşığı kadar geldi. Daha yeni yeni kıpırdanıyor büyümek için.
Bu arada su sümbülünüzü nereden temin ettiniz? Çok güzelmiş. Sevgiler...[/QUOTE] sevgili b e t ü l,teşşekkür ederim. siz hayallerinizden vazgeçmeyin.bir gün olur inşallah.beyazın renginde şöyle oluyor diğer renklerle arajman yaptığında biraz pembeye dönük beyaz oluyor. oda çiçeği dökülme zamanı renk değişiyor. sizde yeni aldığınız sakızınızı güle güle büyütün.çiçekleri üzerinden hiç eksilmez. su sümbülünü tesadüfen gökte ararken yerde buldum. komşumuz bir tanıdığından almış adını bile bilmiyor.su çiçeği diye bana gösterdi. bende rica ettim verdi. o zaman su sümbülüm olmasını çok istiyordum.hiç beklemediğim zamanda karşılaştık. her zaman böyle şanslı olsak ne güzel demi? sevgiler. |
3 Eklenti(ler)
selluka
kışı balkonu siper ederek geçirdi. yarıya kadar kuruyan dallar tekrar yeşerdi ve bu kadar uzadı. Eklenti 560777 Eklenti 560778 Eklenti 560779 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025