![]() |
5 Eklenti(ler)
kına çiçeklerimin arası sıcaklarla hiç iyi değil. gölgede olmasına rağmen,hemen yaprakları sallanıyor.
Eklenti 567695 Eklenti 567696 Eklenti 567697 Eklenti 567698 Eklenti 567699 |
5 Eklenti(ler)
rozetleri kaymak ağacımın etrafına dikmiştim. güneşi en çok rozetler seviyor..
Eklenti 567700 Eklenti 567701 Eklenti 567702 Eklenti 567703 Eklenti 567704 |
5 Eklenti(ler)
kelebek çalısı ancak bu kadar açabildi. diğer tomurcuklar açmadan kavruldu.
Eklenti 567709 Eklenti 567710 morsalkım Eklenti 567711 bodrum paptyası mevsimi geçti. bunun başına sıcaklar vurmuş. Eklenti 567712 beyaz haseki ikinci kez öyle coşkulu açtı ki ne yazık sıcaklarla ömürleri çok kısa sürdü. Eklenti 567713 |
Bahçe güzeli:). Ben çok sevdim bu ismi. Kirli hanım hiç yakışmıyor bu çiçeğe. Petunyalar çok güzel görünüyor. Her türü tohumdan yetişmiyor galiba. Ben her yıl ekiyorum, hiç kendiliğinden filizleneni görmedim. Tohumunu da alamadığım bir çiçek petunya. Yarın dikkatlice bir daha bakıyım tohum yapmış mı:).Bizim havalar çok soğuduğunda belkide ölüyor tohumlar. Hasekiler her zaman ki gibi çk güzeller arkadaşım.
|
Alıntı:
:) sevgili aleydi,petunyalarım 8-9 yıldır bahçemde zamanı gelince kendiliğinden çıkıp güzel çiçeklerini ve kokusunu gösterir. pazardan aldıklarım ne yazık ki bu petunyalar gibi değil. daha bodur, çiçekleri daha gösterişli ve çok nazlılar.öyle çok tohum da tutmuyor ama bunlar hemen hemen her çiçek de tohum kapsülünü görebilirsin. bende benim aldıklarıma bakıyorum henüz tohumla karşılaşmadım. tohumlar tutmaya başladığında çok çabuk olgunlaşıyor. yani gözün hep üzerinde olsun. hafif kapsülün ucu çatladığı zaman toplaman gerekiyor. yoksa yere düşüyor. sonrası minik tohumlar toprakta kayboluyor. :)az önce senin bahçeni ziyaret ettim. çok güzel açmış çörek otların hoş bir köşe yaratmışsın ellerine sağlık sevgiler... |
Sevgili Münevver, kına çiçekleri suyu çok seviyorlar. Benimkilerin her birisi bir çalı kibi olmuş, her akşam doyunca suluyorum.
|
Izin donusu bir kahve icmeye uğradım bahcede kimse yok muuuuu? Yoksa balkona mi geleyim ablacim?
LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
2 Eklenti(ler)
[QUOTE=samur;1403811]Izin donusu bir kahve icmeye uğradım bahcede kimse yok muuuuu? Yoksa balkona mi geleyim ablacim?
sevgili samur, hoş geldi. olmaz olur mu? sıcaklarla pek aram yok çok şükür iki gündür serinledik. kahvemizi nerede istersen içeriz canım. istersen kendi ellerinle yemiş de toplayabilirsin bahçeden. üzümlerimde olmuş.kuşlardan bize kalanlar. bende topladım.buyur tadına bir bak. Eklenti 572563 Eklenti 572564 |
5 Eklenti(ler)
bunlarla bahçemden, zar zor açanlar.
ölmez çiçeği Eklenti 572565 dilber kirpiği yeni yeni çiçekleniyor. Eklenti 572566 Eklenti 572567 Eklenti 572568 Eklenti 572569 |
5 Eklenti(ler)
bahçeden........
Eklenti 572570 ...... Eklenti 572571 ..... Eklenti 572572 ..... Eklenti 572573 ...... Eklenti 572574 |
Ohh mis gibi taze taze uzum ve incir, ozellikle incire bayilirim. Burası da cok sicakti bugun serinledik cok sukur. Bundan sonra cok asiri sicaklar gelmez umarim. Biz de cicekler de ancak kendimize geliyoruz. Bu arada yaseminlerim iyi sadece sari cicekli yaseminim kurumus o da kucuk fideydi tam gelisememisti, bir de kupeli ve yildiz ciceklerim kurumus. 😳
|
Bu arada az once paylastigin pembe olan horoz ibigi miydi. Pembesinin tonu ne kadar da guzelmis.
|
Alıntı:
bende senin çiçeklerini merak ediyordum. soramadım bilgisayarı kapatmak zorunda kalınca, üzüldüm kuruyanlar için, küpeli biraz nazlı sarı yasemin için üzülme çaresine bakarız. yıldızlar bildiğim kadarıyla yumrulu olması lazım belki yumruları sağlamdır köklerini kontrol ettin mi? bir yandan kaybediyoruz bir yandan yeni türler edinmenin peşindeyiz canım sevgiler :)... |
Yildizin yapraklari sararmisti muhtemelen yumrusu saglam bende budadim onu.
Ama 3 kok kupeli tamamen kurumus oysa pembe beyaz katmerliydi neyse seneye tekrar aliriz. Yasemin celikten cogalir mi sen de sarisi da var miydi? Hemen cayimi aldim balkona kostum😍😍😍 |
Hoşgeldin sevgili Münevver.
Mesajını burada,senin sayfanda cevaplamak istedim. Sayfan çok uzak düşmüş diye. İnsan özlediğini gözünden ırmak istemiyor... Boya bakım işleri zordur tabii,üstüne bir de bağ bahçe işleri gelince hakveriyorum sana. Teşekkür ederim çiçeklerime övgün kıvanç verdi. Senden gelenlerle oldu işte herşey. Ben de adres bekliyorum. Sevgiyle kal.. |
Durumunu tahmin ettiğim için sık boğaz etmek istemedim. Başka işlerinde çıkmış. Boya işlerinin bilirim ne kadar meşakatli olduğunu. Bir daha bu kadar uzak kalma lütfen. Özledik arkadaşım. Sevgilerimle.
|
sevgili asmalıtepe ablam, sevgili aleydi arkadaşım, bahçeme hoş geldiniz. ben de sizleri özledim. çok mutlu oldum. birazda duygulandım. teşekkür ederim. zaman buldukça uğramaya çalıştım. özellikle aleydi, bahçen yaz boyunca bahar gibi hep yeşil ve çiçekli oluşu çok güzeldi keyifle geziyorum bahçeni, inşallah bu güzelliklerin devamı gelir.
sevgili asmalıtepe,son günlerde senin bahçen de övgüyü hak edecek güzellikte coşmuş. hele o maviş bir saksıyı doldursun sen o zaman bak şölene gözlerini güzelliğinden ayıramıyorsun. biz çiçek hastaları hangi çiçeğin güzelliğinden etkilenmiyoruz diyeceksin,ama maviş başka sukulentler gibi seyrine doyamadığım çiçeklerimden. bende işlerimin zor olanlarını bitirdim. bir kaç saksı var değişecek. frezyalar dikilecek biraz geç bile kaldı. sabit yerdekiler çoktan bir karış oldular bile. bunlar geçen yıldan aldıklarım karışık renk onlar.saksım yok pazardan yine saksı alınacak. eşim hiç bitmiyor senin bu saksıların çiçeklerin diye bir yandan bol bol fırça atarken de çaresiz almadan da eve gelmiyoruz. pazara kadar bekleyeceğim. şimdilik sevgi ve selamlarımı iletiyorum. |
Bir daha bu kadar uzak kalmak yok:).
Beylerde biraz haklılar değil mi:). Bazen öyle abarttığım oluyor ki. Artık sohbet bile çiçek üstüne.Çiçek oturup çiçek kalkıyoruz:). Şehir dışına bile gitsem çiçek peşinde geziyorum. Bakalım o saksıları kışın nerelere kaldıracağım:). Yeni çiçeklerini güle güle büyüt arkadaşım. Sevgilerimle. |
Bahar geldi sen nerdesın?
Özledik |
5 Eklenti(ler)
:):)mor salkımdan başlayalım.
Eklenti 601707 Eklenti 601708 Eklenti 601709 alev ağacım Eklenti 601710 :):):) Eklenti 601711 |
5 Eklenti(ler)
defne yapraklı kartopu
Eklenti 601712 Eklenti 601713 şebboy Eklenti 601714 Eklenti 601715 haseki küpelsi Eklenti 601716 |
5 Eklenti(ler)
freyza
bu yıl keyifleri fazla soğuk ve yağmur olmadı Eklenti 601720 Eklenti 601721 Eklenti 601722 parlak yapraklı kartopu ve biberiye Eklenti 601723 Eklenti 601724 |
5 Eklenti(ler)
birazda kırlardan
bunların ters lale olduklarını tahmin ediyorum. Eklenti 601726 Eklenti 601727 Eklenti 601728 karabaş otu Eklenti 601729 Eklenti 601730 |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
:)Missss! gibi, portakal limon çiçeklerinin kokusu bahçenin her bir köşesine dalga dalga yayılıyor...
Eklenti 604009 Eklenti 604010 Eklenti 604011 erguvan gelin gibi çiçeklendi Eklenti 604012 Eklenti 604013 |
Sevgili münevver48 hercailerin maşallah maşallah valla fevkaladenin fevkinde olmuşlar. Harika, emeklerine sağlık...
|
5 Eklenti(ler)
pazardan yeni alınan petunyalar yerlerine dikildi,
Eklenti 605604 Eklenti 605605 Eklenti 605606 Eklenti 605607 Eklenti 605608 |
5 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
hüsnüyusuflar kendiliğinden saksılarda çıkınca bende bahçeye diktim. durumları saksıdan daha iyi görünüyor bekleyelim artık seneye kalacaklar mı?
Eklenti 605614 Eklenti 605615 Eklenti 605616 Eklenti 605617 |
3 Eklenti(ler)
sarı yasemin çiçeklerinin kokusu arıları böcekleri çekiyor.
Eklenti 605618 Eklenti 605619 Eklenti 605620 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025