![]() |
Bol keyifli günler canim..Tatli yorgunluklar ve sonunda muhtesem güzellikler ne mutlu size
|
5 Eklenti(ler)
:)güllerim
lila gül bu yıl keyfi yerinde olanlardan. Eklenti 608675 Eklenti 608676 Eklenti 608677 Eklenti 608678 Eklenti 608679 |
4 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
Sarmaşık güllerin bir harika, bunlar yediveren mi? çok güzel açmışlar münevverciğim sardırmak için evin de müsait, bizim evlerimiz yan yana olduğu için bu şekilde sardırmaya müsait değil malesef. sevgiler
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
boyuna posuna bakmadan çiçek açan kartopu beni utandırdı.
Eklenti 608723 Eklenti 608724 yeni alınan parlak yapraklı kartopu ve petunyalar. Eklenti 608725 bu kadar çiçek olurda kelebek olmaz mı? biraz yordu ama sonun da poz verdi. Eklenti 608726 Eklenti 608727 |
5 Eklenti(ler)
beyaz sarmaşık gülüm
Eklenti 608728 Eklenti 608729 yasemin Eklenti 608730 hanımeli Eklenti 608731 birde böyle kırık beyaz sarmaşık gülüm var. ama çiçekleri çabuk dökülüyor. Eklenti 608732 |
Güller çok güzel, fırça çalısı ise harika. Benim fırça çalım 3 yılda bir karış bile büyümedi. Her kış üst kısmı donup tekrar kökten canlanıyor.
|
Fırça çalına, güllerine maşallah sevgili Münevver, çok güzel olmuşlar. Emeklerine sağlık...
:) Ben de hortumlu bir bahçe istiyoruuum... |
Alıntı:
:)sevgili akçabardak ablam, çok teşekkür ederim. sarmaşık güllerim ve diğer güllerim yediveren olduğunu düşünüyorum. 10 yıllık bahçem ve güllerimin bakımını eşimle birlikte yaptığımız için izlenimlerimiz biraz da tecrübemize güvenerek yazıyorum.tabii gül ustası değilim. ama gülleri çok seviyorum bahçemde en çok gül var yaklaşık seksen kusur gülüm olacak. tabi aynı renkten üç, beş kök dikmişim.bir kaçı dışında bahar da dahil hepsi yılın farklı zamanlarında tekrar çiçekleniyor. çiçekleri baharda ki gibi büyük olmuyor. bu birazda iklimden dolayı olduğunu düşünüyorum. yazın çok sıcaklarda ve kış mevsimi dışında üzerinden bir iki de olsa gülsüz kalmıyor. bu arada çoğu gülüm kokulu böyle olunca da güllere doyum olmuyor. bahçem de şu anda bununu nereye çevirsen farklı koku geliyor.birde kulağına koro halinde arı sesi .fırça çalısının altından geçilmiyor. galiba arılar en çok fırça çalısını seviyor. eskiler boşuna dememişler üç kuruş fazla olsun ama kımızı olsun diye, ben bunu arılara diyorum:D:D. sevgilerimle:) |
5 Eklenti(ler)
:)filbahri
Eklenti 610665 Eklenti 610666 :)gaura Eklenti 610667 Eklenti 610668 ve ısparta gülü Eklenti 610669 |
5 Eklenti(ler)
:):) pervane yaseminim garajı iyice sarıldı.
Eklenti 610675 Eklenti 610676 Eklenti 610677 Eklenti 610678 Eklenti 610679 |
5 Eklenti(ler)
:)çok sevdik biz bu pervane (arap) yasemini dayanamadık bir tane daha aldık:cool:
Eklenti 610690 kaymak ağacı (feijoa bize iki yıl önce bir dostumuzun hediyesi:)ilk çiçeği doğrusu bize biraz sürpriz oldu. çok zarif çiçeği var. alerjiden dolayı kokusu varsa da duyamıyorum. Eklenti 610691 Eklenti 610692 :)kelebek çalısı da çiçeklenmeye başladı. bu yıl çiçekleri daha albenili açıyor. Eklenti 610693 :)ortanca da rengini gösteriyor. Eklenti 610694 |
5 Eklenti(ler)
:)beyaz zambaklarım köydeki evimizin bahçesinde
Eklenti 610695 Eklenti 610696 sakız sardunyam Eklenti 610697 bu tosbacık çok sevimli öyle değil mi?Ehhh!artık bahçeme soluklanmak için gelmiş paylaşayım hatır olmasın;) Eklenti 610698 Eklenti 610699 |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
:):) bu ikisi eski kokulu gül şerbeti çok güzel oluyor.
Eklenti 610705 Eklenti 610706 :) Eklenti 610707 :)ıtır da açıyor zerde yapmak şart oldu;) Eklenti 610708 :) Eklenti 610709 |
3 Eklenti(ler)
:)bu yıl mayıs gülüm çok keyifli açmadı. kuru rüzgar çok esti. çiçekleri etkilenmiş.
Eklenti 614522 Eklenti 614523 Eklenti 614524 |
5 Eklenti(ler)
:)zakkumlar da keyifli açmadılar.
Eklenti 614525 Eklenti 614526 Eklenti 614527 Eklenti 614528 Eklenti 614529 |
3 Eklenti(ler)
:)meleklerin borazanları bir tanecik beyaz açtı. gerisi yolda. pembesinin de çiçekleri yolda.
Eklenti 614530 Eklenti 614531 Eklenti 614532 |
Bütün çiçekleriniz çok güzel sevgili münevver48.. Ellerinize sağlık.. Ama ben Mayıs Gülünüze bayıldım.. :)
Saksıda yetişir mi acaba? Ya da büyük tenekede falan? Bu Mayıs Gülü dediğiniz eski tip kokulu gül diye bahsettiğiniz mi? Isparta gülü ve şarmaşık tür galiba.. Baştan bütün bahçenizi gezdim.. Güle güle koklayın güzel çiçeklerinizi.. Sevgiler.. :) |
Güller de zakkumlarda gayet keyifli görünüyor bence. :) Elinize sağlık.
|
Alıntı:
:) sevgili jakin, çok teşekkür ediyorum.keşke o güzel kokuları sizlerle de paylaşabilsem. mayıs gülüm,açınca kendisine hayran bırakıyor. kokusu ısparta gülünün kokusuyla hiç alakası yok. bunun ekşimsi hoş kokusu var. tenekede veya büyük saksılarda yetişir mi bilmiyorum. denemedim. ama üretimi çok kolay toprağa bir dal değmesin hemen kökleniyor. yani kendi kendine daldırma usuluyla çoğalıyor. sevgiler. |
Beklediğim gül sonunda açmış. Benim kırmızı hanımelimde bu yıl keyifsiz açtı arkadaşım. Bitlenmiş. Esen havada yaptık bordo bulamacı ondan oldu galiba.
Hava bir garip bu yıl. Bir kaç gün güneşi ancak gördük. Fidelerde büyümedi. Tek sevindiğim gül goncaları çok iri açtı. Neyse yaz geldi ya ,yinede çok mutluyum. Pervaneden iyi ki bir tane daha almışsın. O da diğeri gibi büyüdüğünde harika olacak. Fırça çalın her zaman ki gibi çok güzel. Yaz boyunca , keyifli günler geçirmeni dilerim güzel bahçende. |
Masallah güller birbiriyle yarisiyorlar.Bayildim güzelliklerine...
|
Bütün bahçe güzelliklerle dolmuş, nereye baksan farklı bitki farklı çiçek:)
Fırça çalısı, hanımeli, garajı saran yasemin, filbahri, mayıs gülü ve tosbik favorim oldular. Güle güle keyfini sürün. :) |
Her şey harika görünüyor sevgili münevver48 meleklerin borazanını ben bir türlü açtıramıyorum nedense sarı olan bir kere açtı bir daha açmadı neyse sabırla bekliycez artık:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:14. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025