![]() |
Hüsnüyusufları eskiden beri çok sevmişimdir. Sizinkiler de maşallah harika görünüyor. Annem eskiden bahçeye ekerdi Ankara'da, sonraki sene kendiliğinden çıkıyordu diye hatırlıyorum. Kolaylıklar diliyorum, sevgiler....
|
Alıntı:
:)sevgili Elbereth, hoş geldiniz. bende hüsnüyusufları seviyorum. bakımı kolay ve renk yelpazesi geniş daha ne olsun. bunlarda kendiliğinden çıkanlar zaten ben ekmedim. sevgiler......... |
5 Eklenti(ler)
:)bodrum papatyası çiçeklerini açtı.
Eklenti 606109 Eklenti 606110 Eklenti 606111 Eklenti 606112 pembe ezan çiçeği çok kolay çoğalan bir o kadar da zahmetsiz :) Eklenti 606113 |
5 Eklenti(ler)
galalar
Eklenti 606121 Eklenti 606122 alev ağacı da çiçeklendi. Eklenti 606123 Eklenti 606124 solanum Eklenti 606125 |
3 Eklenti(ler)
pitosporum arıları ve diğer böcekleri kokusuyla çekmeyi becerebilenlerden.:)
Eklenti 606126 Eklenti 606127 Eklenti 606128 |
4 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
Bahçen coşmuş coşmuş maşallah o güller, o hasekiler bayıldım bayıldım, hepsi de çok güzeller ama hele o turuncu sarmaşık gülü çok beğendim, nasıl güzel yükselmiş, yediveren gül mü yoksa kırmızı gibi bir defa mı açıyor? kırmızı da çok hoşuma gidiyor ama bir defa açıyor.
Münevverciğim bana gönderdiğin haseki tohumlarını ben daha ekemedim tembelliğim üzerimde :mad: bu sene her şeyim ağırdan gidiyor yaşlandım mı ne :D kendimi hep yorgun hissediyorum, bundan sonra ekerim artık nasılsa bu sene çiçek açmayacaklar :) Sevgiler |
Sevgili Münevver bahçen çok güzel hepsi çok güzel ama haseki küpelerin çook güzel rengarenk ellerine emeğine sağlık Saygılarımla .
|
Sevgili Münevver maşallah, bahçen coşmuş, hepsi birbirinden güzel çiçeklerinin. Güller, bodrum papatyan, galaların muhteşem olmuşlar, emeklerine sağlık.
|
Alıntı:
:)sevgili akçabardak ablacım,teşekkür ederim. hepimiz baharın gelmesini dört gözle bekledik.tabi bahçelerin coşmasını da, havalar ısınmasıyla birlikte bitkiler coştu. Ehhh! artık coşmasın mı? bahar geldi!....bahar!;) sarmaşık gülüme gelince yılda bir kez açmıyor özellikle kırmızı eylül ayından sonra da açmaya devam ediyor biraz ebadı küçük oluyor sadece ablacım haseki ekmek için geç değil şimdi de eke bilirsin. seneye kadar büyür erkenden açarlar.ben de senin gönderdiğin tohumları daha yeni ektim bakalım başarı oranım ne olacak.gerçi mart gibi lisiyantusların tohumlarından denemem oldu başarılı olamadım.bende havaların ısınmasını bekledim.bir tek senden gelenler değil marketlerden aldığım hazeran gündüz güzeli tohumu ve lobelya tohumu da ektim. beklemekten başka çarem yok. her gün bakıyorum. çok sabırsızım galiba, bana çok zor geliyor beklemek bir an önce çıksın istiyorum. abla,birde sellukam kurudu diye çok üzülmüştüm:(. hevesim kaçmıştı. kökü çürümüştü ben kıyıp atamadım bir tarafı sanki sağlam gibi geldi. bende tekrar saksıya gömdüm. ya kurumamış ise diye bu gün ne göreyim filizlenmiş nasıl sevindim anlatamam çıkmadık can da umut varmış derler ya.işte benim sellukam da öyle, inşallah bol çiçek açar da bende sizlerle paylaşırım.sevgiler..... |
Alıntı:
:)sevgili birgecelikgelin,sayfama hoş geldiniz. övgü dolu sözleriniz çok teşekkür ederim. daha güzelleri sizin olsun sevgiler. |
Alıntı:
:)sevgili yeniginecim sizde hoş geldiniz.çok ama çok teşekkür ederim. sizin gibi ustaların ağzından bu sözleri duymak çok hoş. sizin emeklerinizi ve azminizi taktir ediyor kendime örnek gösteriyorum..sevgiler.. |
3 Eklenti(ler)
:)aman yarabbi gökte ararken yerde buldum.dün pazar da eşime yine çiçekçilere uğrayalım dedim. eşim parlak yapraklı kartopunu görünce hemen iki tane aldı. ben de bu güzelle göz göze gelmez miyim hemen en güzelini seçip aldım. eli kolu dulu zorla eve geldik . gelirken de bir başka çiçekçinin önünden geçerken ruj çiçeği gördüm. onu da gözden kestirdim. saksı çiçek derken artık eşim beni yakında pazara gitmeme yasak getirecek.
işte güzeller güzeli bahçenin kuzey yönüne dikildi.;) vangelya(gelintacı aldık. Eklenti 606424 Eklenti 606425 Eklenti 606426 |
Sellukaya çok sevindim ablacım. Hep içimde kaldı selluka, insaallah bir gün ben de başaracağım. Hasekiler çok güzel olmuşlar. Keşke daha uzun çiçekte kalsalar ama ben yapraklarını da seviyorum. Ayrıca sarmaşık gülün ne güzelmiş kokulu mu?
|
Alıntı:
Çok doğru diyorsun, hepimiz baharın gelmesini dört gözle bekledik, bahçeler coştukça içimiz açılıyor ve mutlu oluyoruz. Lisianthuslar güzel çiçek ama bir okadar da nazlılar çimlendirmesi bir dert, büyütmesi bir dert. Ben Şubat ayında balkonda soba yanarken ekmiştim 8-10 günde çimlendiler, çok güzel gidiyorlardı bir aylık olunca tek tek şaşırttım tam gelişmeye başlamışlardı ki baktım birer birer toprak üstünden bir şey kesip kökünü yiyor, toprağı eşeledim 3-4 milim uzunluğunda beyaz solucan şeklinde kurtçuklar kesiyormuş meğer. Hata bende tabi güzel gelişiyorlar diye ilaçlamadım, bundan sonra hiç affetmeyeceğim, mutlaka ilaçlanması gerektiğini anladım. Geçen seneden kalan fidelerimden bir kaç tane var onlarla idare edeceğim, hani sana da göndermiştim onlardan, başlarına bir şey gelmez ise eğer. Sellukana ben de çok sevindim yeniden filizlenmesine, benim de 2 tane sellukam vardı birisi kurumuştu, dediğin gibi köküne baktım sanki kökü sağlam gibi duruyordu toprağa geri gömmüştüm ama filizlenmedi, diğeri duruyor biraz budama yaptım yeni filizler veriyor, şimdilik iyi gibi inşallah senin ki de çabucak toparlanır ve çiçeklenir. |
Vangelyana çok sevindim, ne zamandan beri ben de almak istiyorum ama bir türlü denk gelmiyor, çok şanslısın gerçekten gökte ararken yerde bulmuşsun, güle güle büyüt ruj çiçeğini de, eşinin seçtiği parlak yapraklı kar topunu da, hayırlı olsun üçü de güzel bitki, bol bol çiçeklensinler dileğimle sevgiler.
|
Alıntı:
:)sevgili samur,sorma gitsin yeşeren filizleri görünceye kadar içimdeki acıyı anlatamam. selluka da benim üzgün bakışıma ne olur yeşer diye yalvarışıma dayanamadı. sanırım cevabını filizleriyle verdi. ama ben ondan ümidimi kestiğim için biraz küçük saksıya dikmiştim.şimdi korkuyorum saksı değiştirmeye,bakalım artık toprağını dağıtmadan değiştirmeyi beceririm inşallah. hasekilerim çiçekleri biri geçerken diğeri açtığı için açığı kapatıyor birde çiçeği geçen dalları budadıkça tekrar açıyor. sarmaşık gülüm çok yoğun olmasa da kokulu özellikle kırmızı ve beyazın kokusu hoş.beyazı henüz paylaşma fırsatım olmadı.daha yeni ilk yılı çiçek tacı da diğer sarmaşıklar gibi büyük açanlardan. sevgilerimle:):):)... |
Alıntı:
:)sevgili akçabardak, senin gönderdiğin lisianthus fidelirimin ikisi çok iyi gelişti ben uç budamasını yaptım şimdi yeni dallar çıkartıyor hayalim saksısını dolduran bol çiçekler açsın istiyorum. ikisi kurudu bu sabah da bir tanesi solgun gördüm. senin yaptığın gibi bende dibini eşeledim kökünü kırkayağa benzeyen haşere buldum.kökü temizledim tekrar diktim bakalım artık bekleyip göreceğiz. selluka için ümidini kesme geç de olsa filizlenebilir. kısa zaman da sen de vangelya ile karşılaşırsın. güzel dileklerin için teşekkür ederim.sevgiler:):):). |
Bahar sizin bahçeye tamamen gelmiş. :) Ben de hasekilere bayıldım. Bahçem için arıyorum ama çiçekçilerde yok. Üç yıldır tohumdan yetiştirmeye çalışıyorum. Heuchera ve haseki küpesinde çimlendirmeyi beceremiyorum. Tohumları zengardendan alıyorum. Sayı olarak fazla olmuyorlar ama sağlıklı tohum oluyor genelde ama sonuç yok. Hani bir tane çimlendirsem ona da razıyım. Bir sırrı, bir yöntemi var mı haseki küpesini tohumdan çimlendirmenin?
|
Alıntı:
Sağlık olsun, dediğim gibi lisilerin haşereleri hiç bitmiyor münevverciğim, fide haline getirene kadar çok nazlanıyorlar, inşallah kökü temizlendikten sonra toparlanır ve dediğin gibi saksısını doldururlar ve çiçeklerini görme şansın olur. Sellukamın kökü tamamen kurumuş artık ümidim kalmayınca çıkarıp attım. Diğer kalanla yola devam şimdilik iyi gidiyoruz. Sevgilerimle |
Haseki küpeleri bana hep Anneannemin bahçesini hatırlatır bu yüzden favori çiçeklerim arasındadır.Bende sadece mor-beyaz olanından var diğer renklerden de edinmek isterim.Eğer tohum paylaşmayı düşünüyorsanız şimdiden talibim.
|
Tam bahçeni gezerken arkadaşım koşup gecenin bir vakti bahçeye çıktım :) Sellukam dışarıdaydı bu gece don var yine Eskişehir'de. Unutmuştum dışarıda. Sellukayı okuyunca aklıma geldi. Selleukamın hayatını kutardın :). Çok üzülürümdüm donsaydı.
Hasekilere bayıldım. Hepsi açınca nasılda güzel oluyor. Her zaman ki gibi bahçen güzel. Özlemişim doya doya dolaştım. Yıkılan gülün haziranda açıyordu demi :). Hepsi çok güzel olmuş. Bahar gelmiş. Bir ay sonra ancak açar bizimkiler. Sevgilerimle |
Sevgili münevver48,bahçenizin güzelliğini izlemekten çok mutlu oldum.Hele o haseki küpelerinizin renkleri ayrı bir güzellik.
Ellerinize ve yüreğinize sağlık.. |
Bahar tüm güzelligi ile sizin bahceye yerlesmis.. Bol keyifli huzurlu ve musmutlu günler
|
Alıntı:
|
Alıntı:
:) sevgili aleydi, bahçeme hoş geldin. sellukanı hatırlamana vesile olduğum için pek sevindim. keşke her zaman birbirimize yardımcı olabilsek.demek daha sizin oralarda daha don var. biz kışlıkları kaldırmaya başladık. yıkılan gülüm mayıs ayında açıyor senin anlayacağın eli kulağında açmayı bekliyor. sevgilerimle:) |
Alıntı:
:)sevgili aliyye, sizde hoş geldiniz. çok teşekkür ederim.çok daha güzelleri sizin olsun. sevgiler. |
Alıntı:
:)sevgili sonkez, evet bahar tüm güzelliğini bahçelere getirip yerleşti. bize de keyfini sürmek düşüyor. ama bugün yine saksı değişimi vardı ,biraz yoruldum.sevgiler. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:57. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025