agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   münevver48 / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/34363.htm)

Yagmur143 24-02-2015 13:08

Sevgili münevver48, bir saattir bahçenizi geziyorum. Herşey çok güzel. Ellerinize, emeğinize sağlık. Benim favorim turuncu sarmaşık gül oldu. Daha önce hiç bu rengini görmemiştim. Ne mutlu size böyle istediğinizi yetiştirebileceğiniz, büyük bir bahçeniz var. Ne mutlu bize böyle güzellikleri bizlerle paylaşan dostlar var... Ölmez çiçeklerini de çok beğendim. Acaba totumdan mı yetiştirdiniz?

münevver48 25-02-2015 08:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yagmur143 (Mesaj 1359010)
Sevgili münevver48, bir saattir bahçenizi geziyorum. Herşey çok güzel. Ellerinize, emeğinize sağlık. Benim favorim turuncu sarmaşık gül oldu. Daha önce hiç bu rengini görmemiştim. Ne mutlu size böyle istediğinizi yetiştirebileceğiniz, büyük bir bahçeniz var. Ne mutlu bize böyle güzellikleri bizlerle paylaşan dostlar var... Ölmez çiçeklerini de çok beğendim. Acaba totumdan mı yetiştirdiniz?

sevgili yağmur143, hoş gelmişsin canım:) bahçeme,teşekkür ederim güzel yorumun için.Allah bahçesi olmayanlara da güzel bahçeler nasip etsin. bahçe olunca biraz yorucu oluyor.işte halim iki omuzum da yırtılma oldu.sağ omuzum daha kötü saçlarımı toplayıp tokamı bile taktırmıyor:(. bahçe desen her yer ot temizlenecek bir adam tuttuk.şimdi ben düşünüyorum bu adam önüne gelen ne varsa yolacak.tabi yeni çıkmakta olan çiçek fidanlarımı da halledecek diye korkuyorum. çiçeklerimi kimseye güvenemeyen ben ne yaparım bilmiyorum. adamın başında nöbet tutarım:mad: diye kendimi avutuyorum.neyse canım bu yıl böyle olsun diyorum önce sağlığımız öyle değil mi;) ölmez çiçeklerimi bir arkadaşımdan fidan olarak alıp diktim.bende çok beğeniyorum.sevgiler.

asmalıtepe 25-02-2015 08:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1359191)

sevgili yağmur143, hoş gelmişsin canım:) bahçeme,teşekkür ederim güzel yorumun için.Allah bahçesi olmayanlara da güzel bahçeler nasip etsin. bahçe olunca biraz yorucu oluyor.işte halim iki omuzum da yırtılma oldu.sağ omuzum daha kötü saçlarımı toplayıp tokamı bile taktırmıyor:(. bahçe desen her yer ot temizlenecek bir adam tuttuk.şimdi ben düşünüyorum bu adam önüne gelen ne varsa yolacak.tabi yeni çıkmakta olan çiçek fidanlarımı da halledecek diye korkuyorum. çiçeklerimi kimseye güvenemeyen ben ne yaparım bilmiyorum. adamın başında nöbet tutarım:mad: diye kendimi avutuyorum.neyse canım bu yıl böyle olsun diyorum önce sağlığımız öyle değil mi;) ölmez çiçeklerimi bir arkadaşımdan fidan olarak alıp diktim.bende çok beğeniyorum.sevgiler.

Sevgili münevver48 çok üzüldüm neoldu kuzum zorladın mı, yükseğe falan mı uzandın yoksa daha önceden uyumuş olanı mı uyandırdın ? Şimdi yırtık yönünde zorlamadan hatta askıya alarak falan dikkat etmen gerekecektir. Oğlum yaşamıştı da hatta çıkmıştı omuz yerinden başından uzak. Ama geçer korkma. Yine de doktora da göster derim. Bak ben hala çekiyorum. Doktora gitmediğimin, ilaç kullanamadığımın cezasını. Aynı annen gibi üzerimde kaldı başdönmelerim. Hatta kulaklarım da ağrımaya başladı, Telefon doktorum:) kardeşim dün antibiyotik başlattı. Maraş'a gidene kadar idare ederse..

Kendine dikkat et ablacığım, Bahçe sen sağlıklıysan bahçe olur tabii.

Öncelik sağlık. Geçmiş olsun canım.Sevgiler..

münevver48 25-02-2015 10:37

sevgili asmalıtepe teşekkür ederim.önce sağlık ama biraz zorladım galiba tabi öncesi de vardı ilerlemiş oldu. şimdi o kadar yapılacak iş var. benim elim kolum bağlı havaların düzelmesini bekliyorum adam tutuldu artık ne kadar iyi yapar bilmiyorum. bizde kıyısından köşesinden belki yardım ederiz en azından tohumların çıkacağı çiçek adalarının temizliğini yaparken.sende kendine iyi bak...daha çok çiçekler bekliyor bizi sevgiler....

aleydi 25-02-2015 10:57

Geçmiş olsun sevgili Münevver48 . Kendini tut bence , hiç kıyısından köşesinden başlama .Başında durup anlatırsın , biz illa elimiz değsin istiyoruz toprağa ,ama önce sağlık .Bahçede iş bitmez nasıl olsa , iyice iyileştiğinde devam edersin . kendine iyi bak .sevgiler

samur 25-02-2015 11:30

Kiyamam ben sana zorladin demek ki. Ikisinde birden nasil olur anlamadim, cok gecmis olsun, insaallah biran once eski sagligina kavusursun. Seni bekleyen onca öksüz fide var onlar ne yapar sonra?

münevver48 25-02-2015 12:45

teşekkür ederim sevgili samur, evet biraz zorladım.sağ kol iki yıl olmuştu.tedavimi yarım bırakmıştım. bütün gücünü sola verirsen oda dayanamadı. şimdi yeniden tedaviye başladık.benimde zoruma gidiyor onca saksı var toprakları değişecek.fidanlar dikilecek bunları düşününce kime güvenirim ben bu yetimleri onun için gideyim ocağa da iğnemi yaptırayım.sevgiler

münevver48 25-02-2015 12:50

sevgili aleydi,teşekkür ederim. doğru söylüyorsun.tutmam gerekiyor inşallah o gün sabırlı olurum yoksa gözüm korktu bahçemden uzak kalmak çok zoz olur benim için daha ne hayallerim var benim biraz zaman diyorum.sevgiler.

münevver48 25-02-2015 18:05

3 Eklenti(ler)
:)sevgili akçabardak işte şevketi bostan bitkisi ben pazardan ayıklanmış olarak aldım. bu gün yemeğini pişirdim.bizim evde en sevilen yabani oy yemeği ben tavuk etli pişirdim.isteyen kuzu eti ile pişirebilir. fotoğraflar biraz kötü kusura bakma sevgiler.

Eklenti 538432

Eklenti 538433

Eklenti 538434

YeniGine 25-02-2015 23:15

:( İşte bizlerin korkuları, kollarımız, ellerimiz, dizlerimiz. Geçmiş olsun sevgili Münevver, fazlaca yorma dinlendirmeye çalış. Bahçeye de atam tutmanız iyi olmuş artık başından ayrılmazsın, yavaş yavaş olduğu kadar.

akçabardak 25-02-2015 23:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1359333)
:)sevgili akçabardak işte şevketi bostan bitkisi ben pazardan ayıklanmış olarak aldım. bu gün yemeğini pişirdim.bizim evde en sevilen yabani oy yemeği ben tavuk etli pişirdim.isteyen kuzu eti ile pişirebilir. fotoğraflar biraz kötü kusura bakma sevgiler.

Eklenti 538432

Eklenti 538433

Eklenti 538434

Sevgili münevver48 öncelikle çok geçmiş olsun, tedavilerinizi sakın ihmal etmeyin derim, kendinizi de fazla yormayın.
Şevketi bostan fotoğrafları için çok teşekkür ederim... bir gün inşallah ben de denerim kısmetse. Sevgilerimle

münevver48 26-02-2015 13:46

sevgili akçabardak, sevglli yenigine teşekkür ederim.benim hep duam allah ellerime kollarıma dert vermesin derdim. bir bahçe için değil boş zamanlarımı el işi yapmaktan hoşlandığımdan sevgiler.

münevver48 05-03-2015 12:59

5 Eklenti(ler)
ben bu güzelin var olduğunu bile unutmuşum. bu gün görünce pek sevindim.

Eklenti 539392
bende bir tane buldum diye fazlasıyla çekiverdim:cool:

Eklenti 539393
:confused:
kokusunu merak edenler için kokusu neredeyse yok sayılır.
Eklenti 539394
sevgili asmalıtepe.bak laleler bu kadar büyüdü ve

Eklenti 539395
sürpriz tomurcuk vermeye başlamışlar.

Eklenti 539396

asmalıtepe 05-03-2015 14:38

çok güzeller gerçekten. Bahara selam veriyorlar adeta.. Bu laleler o laleler mi canım?

münevver48 05-03-2015 15:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi asmalıtepe (Mesaj 1360989)
çok güzeller gerçekten. Bahara selam veriyorlar adeta.. Bu laleler o laleler mi canım?

evet abla biz o laleler sizde şaşırdınız görünce büyüdük.tomurcuk bile verdik.:cool: kardeşlerimin de hepsi tomurcuk, yakında çiçeklenir size buradan el sallarız.ablalarımız da büyüdüler mi hepsine selamlar;)

münevver48 05-03-2015 15:29

sevgili arkadaşlar, hep gözümden kestirdiğim bir manolya ağacı vardı. istemeye çekiniyordum bu gün sağlık ocağından gelirken budamışlar dallarını da çöpe atmışlar.hemen dallarından kopardım ve saksıya diktim.inşallah tutar. hepinize sevgiler.

asmalıtepe 05-03-2015 17:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1360999)
sevgili arkadaşlar, hep gözümden kestirdiğim bir manolya ağacı vardı. istemeye çekiniyordum bu gün sağlık ocağından gelirken budamışlar dallarını da çöpe atmışlar.hemen dallarından kopardım ve saksıya diktim.inşallah tutar. hepinize sevgiler.

Sizin eliniz değer de olmazmı ablam. Şimdiden Manolya Ağacın da olacağından eminim. Ama samimiyetle söylüyorum ki yola dayanacaklarını bilsem benim fidancıdan sana neler gönderirdim. Yine de çok aklında, gönlünde olan birşey varsa haber ver yeter canım. Sevgiler..

münevver48 05-03-2015 19:48

sevgili asmalıtepe,bende ya tutarsa hesabı diktim. inşallah diyorum.yazın kavurucu sıcağından korumak gerekiyor.kuzey cephesinde gölge ve nemli bir ortamda yer ayarlamam lazım. ablacım sizin samimiyetinize inanıyorum çok teşekkür ederim düşünmeniz bile yeter. bende eşimle şöyle nisan başı bir sera ziyareti yaparım. isteklerimi karşılıyor.bizim seralarda çeşitlilik bakımından oldukça zenginler.sevgilerimle selam.....

münevver48 07-03-2015 20:16

5 Eklenti(ler)
bu gün yine kırlarda yürüdük.bakın süsen ve üzüm sümbülü,ben isimlerini böyle diye biliyorum. doğal ortamlarında ne güzel açıyorlar.renkleri deseniz bir harika, biraz yorulduk ama bu güzellerin peşinde koşturmak zevkliydi.

Eklenti 539756

Eklenti 539757

Eklenti 539758

Eklenti 539759

Eklenti 539760

münevver48 07-03-2015 20:26

5 Eklenti(ler)
ben sizlerle paylaşmak için,sadece bir kaç tane kopara bildim. kıyamadım bu canlara,onlarında nesillerini sürdürebilmesi için yaşamaya hakları vardı. bu yüzden sınırlı sayıda kopardım. papatya hariç biraz papatya koparayım dedim alerjim belirtisini gösterince bende vazgeçtim.

Eklenti 539762

Eklenti 539763

Eklenti 539764

Eklenti 539765

Eklenti 539766

münevver48 07-03-2015 20:30

3 Eklenti(ler)
ve bu yaban orkidesi,bir tutam kekikle evimizin yolunu tuttuk:dilli:.

Eklenti 539767

Eklenti 539768

Eklenti 539769

münevver48 10-03-2015 08:54

2 Eklenti(ler)
:)her sabah olduğu gibi balkonumdan bahçemi seyrederken birden soğan adasında kırmızı bir şey gördüm.hemen koştum baktım ki lale hemen sizlerle paylaşmak istedim. biliyorum neredeyse hepimizin lalesi var ama bu benim arkadaşım tarafından ilk edindiğim lalem olduğu için manevi değeri olan bir çiçek :):)

ilk kez lale yetiştiriyorum bir tomurcuk gördüm.çok sevindim.acaba çiçeklenme süresi ne zaman oluşacak, nasıl açacak derken bir anda çiçek açıverdi;) ben bu laleleri sevdim.şimdiden gelecek yıl için her renk lale listesi yazılmaya başladı tabi katlısı kokulusu hepsi listede adını almaya başladı. eşim duymasın;):D:D

Eklenti 540091

Eklenti 540092

münevver48 10-03-2015 09:14

5 Eklenti(ler)
:) bahçeye inmişken gözümün içine bakan frezyacığım kokularını çok severim hele küçük çiçekli beyazın kokusu hiç birine benzemez

Eklenti 540100
sebboy yalın katlı renk süper koyu mor mürdüm gibi

Eklenti 540101

bu da katlısı
Eklenti 540102

gala
Eklenti 540103

erik ağacı geçtiğimiz yıl aşı yapıldı bakalım meyve tutacak mı?
Eklenti 540104

aleydi 10-03-2015 10:53

Sevgili Münevver 48 ,iyi ki bu siteye üye olmuşum . Bu güzellikleri görünce en az senin kadar mutlu oldum . Çok komik ama içimden havalara zıplamak geliyor :) Çok uzun sürdü kış bitmek bilmedi :) Çiçeklere hasret kaldım. Evde ki menekşelerle avunuyordum .Kır çiçekleri rengarenk çok güzeller . Bahçendekiler ,hepsi ayrı güzel .İçim açıldı .sevgiler .

asmalıtepe 10-03-2015 12:40

Sevgili Münevver48 Bahçede hayat başlamış. Laleler ,Frezyalar Galalar açmış MaaşAllah.

Ellerine kollarına sağlık canım, Daha kimbilir ne güzellikler olacak bahçende emninim. O hayal ettiğin rengarenk laleler benden olacak hayırlısıyla..

Omzun epeyice olmuştur inşaAllah.

Ben de evdeki kapalı balkondaki çiçekleri seviyorum gidip gelip. Ablası Şakayık diye aldığım çiçeğin kolları dalları düştü neden se, suladım da acaba saksı büyütmek mi gerek diyorum. sevgiler...

münevver48 10-03-2015 19:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1362173)
Sevgili Münevver 48 ,iyi ki bu siteye üye olmuşum . Bu güzellikleri görünce en az senin kadar mutlu oldum . Çok komik ama içimden havalara zıplamak geliyor :) Çok uzun sürdü kış bitmek bilmedi :) Çiçeklere hasret kaldım. Evde ki menekşelerle avunuyordum .Kır çiçekleri rengarenk çok güzeller . Bahçendekiler ,hepsi ayrı güzel .İçim açıldı .sevgiler .

sevgili aleydi,kır çiçeklerimin seni bu kadar mutlu etmesine çok sevindim:) bu sene gerçekten kışın uzun sürmesi kırdaki çiçekleri bile olumsuz etkilemiş.yağmurlardan açmadan eriyen anemon çiçeklerini bende çok severim. çocukluğumda az peşinde koşmadım.bizim buralarda lale diye bilinir.hala evimin yakın çevresinde açan anemonlar peşlerinden çocukları ve büyükleri koşturuyor.benim bahçem de yavaşça baharı hissetmeye başladı fırça çalısının üzeri tomurcuk dolu dört gözle açmasını bekliyorum. sarı kış yasemin de çiçek açmış. dahası ağaçlar artık çiçeklerini bir iki güne açarlar.canım bahar sizin evin içinde , maşallah menekşelerin baharı aratmayacak kasar güzeller;).ellerine sağlık sevgiler.

münevver48 10-03-2015 19:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi asmalıtepe (Mesaj 1362211)
Sevgili Münevver48 Bahçede hayat başlamış. Laleler ,Frezyalar Galalar açmış MaaşAllah.

Ellerine kollarına sağlık canım, Daha kimbilir ne güzellikler olacak bahçende emninim. O hayal ettiğin rengarenk laleler benden olacak hayırlısıyla..

Omzun epeyice olmuştur inşaAllah.

Ben de evdeki kapalı balkondaki çiçekleri seviyorum gidip gelip. Ablası Şakayık diye aldığım çiçeğin kolları dalları düştü neden se, suladım da acaba saksı büyütmek mi gerek diyorum. sevgiler...

[COLOR="Silver"[/COLOR]

:)sevgili asmalıtepe, zamanı gelince artık tutmak imkansız oluyor. kış bitti sayılır.hatta baharda olmadan yaz gelir birde sıcaklardan şikayet ederiz.bu gün sağ olsun komşumla sakızların saksı topraklarını birlikte değiştirdik.bazılarının kökü çürümüş ama uçlarındaki sağlam dallardan çelik diktik. böylece üzerimden bir yük gitmiş oldu.her gün gözümün içine bakıp sanki bizim toprağımızı değiştir diye yalvardıklarını duyar gibi oluyordum.ama havalardan ancak vakit oldu. birde malum benim omuzum sevgiler:)....

aleydi 10-03-2015 20:55

Pek bi severim kır çiçeklerini sevgili Münevver48 çocukluğumu hatırlatıyor bana . O masum temiz yılları .Güzel komşulukların yaşandığı ,insanların daha hoşgörülü ,daha bir mütevazi olduğu zamanları . Ne gece ne de gündüz kapımızı hiç kilitlemezdik . Komşular kapıyı tıklatır ,açar girerlerdi .Şimdiki gibi korku endişelerimiz yoktu . Kır çiçeği gördüğümde işte o zamanlara yolculuk yapıyorum .

Babam bizi motorsikletle köye götürürdü . Yol boyunca gelincik , papatya tarlaları . Durup toplamama izin verirdi , koşarak dalardım aralarına .Papatyadan taçlar yapardık .Gelincik bebekler .Yüzlerce tür vardı , mavi , sarı rengarenk kır çiçekleri .Şimdi pek çoğunu göremiyorum çevremde .Güzel günlerdi . Ben o günleri kır çiçekleriyle ,bazen burnuma gelen güzel kokularla yeniden yaşıyorum .O yüzden çok mutlu oldum teşekkür ederim .

lilpar76 13-03-2015 15:08

Sevgili, münevver48, ne güzel, bahçeniz şenlenmeye başlamış.

asmalıtepe 13-03-2015 19:12

Sevgili Münevver48; Geçmiş olsun deprem olmuş. İnşallah hissetmemişsinizdir.

Sevgiler..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025