![]() |
Sevgili münevver48, bir saattir bahçenizi geziyorum. Herşey çok güzel. Ellerinize, emeğinize sağlık. Benim favorim turuncu sarmaşık gül oldu. Daha önce hiç bu rengini görmemiştim. Ne mutlu size böyle istediğinizi yetiştirebileceğiniz, büyük bir bahçeniz var. Ne mutlu bize böyle güzellikleri bizlerle paylaşan dostlar var... Ölmez çiçeklerini de çok beğendim. Acaba totumdan mı yetiştirdiniz?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Kendine dikkat et ablacığım, Bahçe sen sağlıklıysan bahçe olur tabii. Öncelik sağlık. Geçmiş olsun canım.Sevgiler.. |
sevgili asmalıtepe teşekkür ederim.önce sağlık ama biraz zorladım galiba tabi öncesi de vardı ilerlemiş oldu. şimdi o kadar yapılacak iş var. benim elim kolum bağlı havaların düzelmesini bekliyorum adam tutuldu artık ne kadar iyi yapar bilmiyorum. bizde kıyısından köşesinden belki yardım ederiz en azından tohumların çıkacağı çiçek adalarının temizliğini yaparken.sende kendine iyi bak...daha çok çiçekler bekliyor bizi sevgiler....
|
Geçmiş olsun sevgili Münevver48 . Kendini tut bence , hiç kıyısından köşesinden başlama .Başında durup anlatırsın , biz illa elimiz değsin istiyoruz toprağa ,ama önce sağlık .Bahçede iş bitmez nasıl olsa , iyice iyileştiğinde devam edersin . kendine iyi bak .sevgiler
|
Kiyamam ben sana zorladin demek ki. Ikisinde birden nasil olur anlamadim, cok gecmis olsun, insaallah biran once eski sagligina kavusursun. Seni bekleyen onca öksüz fide var onlar ne yapar sonra?
|
teşekkür ederim sevgili samur, evet biraz zorladım.sağ kol iki yıl olmuştu.tedavimi yarım bırakmıştım. bütün gücünü sola verirsen oda dayanamadı. şimdi yeniden tedaviye başladık.benimde zoruma gidiyor onca saksı var toprakları değişecek.fidanlar dikilecek bunları düşününce kime güvenirim ben bu yetimleri onun için gideyim ocağa da iğnemi yaptırayım.sevgiler
|
sevgili aleydi,teşekkür ederim. doğru söylüyorsun.tutmam gerekiyor inşallah o gün sabırlı olurum yoksa gözüm korktu bahçemden uzak kalmak çok zoz olur benim için daha ne hayallerim var benim biraz zaman diyorum.sevgiler.
|
3 Eklenti(ler)
:)sevgili akçabardak işte şevketi bostan bitkisi ben pazardan ayıklanmış olarak aldım. bu gün yemeğini pişirdim.bizim evde en sevilen yabani oy yemeği ben tavuk etli pişirdim.isteyen kuzu eti ile pişirebilir. fotoğraflar biraz kötü kusura bakma sevgiler.
Eklenti 538432 Eklenti 538433 Eklenti 538434 |
:( İşte bizlerin korkuları, kollarımız, ellerimiz, dizlerimiz. Geçmiş olsun sevgili Münevver, fazlaca yorma dinlendirmeye çalış. Bahçeye de atam tutmanız iyi olmuş artık başından ayrılmazsın, yavaş yavaş olduğu kadar.
|
Alıntı:
Sevgili münevver48 öncelikle çok geçmiş olsun, tedavilerinizi sakın ihmal etmeyin derim, kendinizi de fazla yormayın. Şevketi bostan fotoğrafları için çok teşekkür ederim... bir gün inşallah ben de denerim kısmetse. Sevgilerimle |
sevgili akçabardak, sevglli yenigine teşekkür ederim.benim hep duam allah ellerime kollarıma dert vermesin derdim. bir bahçe için değil boş zamanlarımı el işi yapmaktan hoşlandığımdan sevgiler.
|
5 Eklenti(ler)
ben bu güzelin var olduğunu bile unutmuşum. bu gün görünce pek sevindim.
Eklenti 539392 bende bir tane buldum diye fazlasıyla çekiverdim:cool: Eklenti 539393 :confused: kokusunu merak edenler için kokusu neredeyse yok sayılır. Eklenti 539394 sevgili asmalıtepe.bak laleler bu kadar büyüdü ve Eklenti 539395 sürpriz tomurcuk vermeye başlamışlar. Eklenti 539396 |
çok güzeller gerçekten. Bahara selam veriyorlar adeta.. Bu laleler o laleler mi canım?
|
Alıntı:
|
sevgili arkadaşlar, hep gözümden kestirdiğim bir manolya ağacı vardı. istemeye çekiniyordum bu gün sağlık ocağından gelirken budamışlar dallarını da çöpe atmışlar.hemen dallarından kopardım ve saksıya diktim.inşallah tutar. hepinize sevgiler.
|
Alıntı:
|
sevgili asmalıtepe,bende ya tutarsa hesabı diktim. inşallah diyorum.yazın kavurucu sıcağından korumak gerekiyor.kuzey cephesinde gölge ve nemli bir ortamda yer ayarlamam lazım. ablacım sizin samimiyetinize inanıyorum çok teşekkür ederim düşünmeniz bile yeter. bende eşimle şöyle nisan başı bir sera ziyareti yaparım. isteklerimi karşılıyor.bizim seralarda çeşitlilik bakımından oldukça zenginler.sevgilerimle selam.....
|
5 Eklenti(ler)
bu gün yine kırlarda yürüdük.bakın süsen ve üzüm sümbülü,ben isimlerini böyle diye biliyorum. doğal ortamlarında ne güzel açıyorlar.renkleri deseniz bir harika, biraz yorulduk ama bu güzellerin peşinde koşturmak zevkliydi.
Eklenti 539756 Eklenti 539757 Eklenti 539758 Eklenti 539759 Eklenti 539760 |
5 Eklenti(ler)
ben sizlerle paylaşmak için,sadece bir kaç tane kopara bildim. kıyamadım bu canlara,onlarında nesillerini sürdürebilmesi için yaşamaya hakları vardı. bu yüzden sınırlı sayıda kopardım. papatya hariç biraz papatya koparayım dedim alerjim belirtisini gösterince bende vazgeçtim.
Eklenti 539762 Eklenti 539763 Eklenti 539764 Eklenti 539765 Eklenti 539766 |
3 Eklenti(ler)
ve bu yaban orkidesi,bir tutam kekikle evimizin yolunu tuttuk:dilli:.
Eklenti 539767 Eklenti 539768 Eklenti 539769 |
2 Eklenti(ler)
:)her sabah olduğu gibi balkonumdan bahçemi seyrederken birden soğan adasında kırmızı bir şey gördüm.hemen koştum baktım ki lale hemen sizlerle paylaşmak istedim. biliyorum neredeyse hepimizin lalesi var ama bu benim arkadaşım tarafından ilk edindiğim lalem olduğu için manevi değeri olan bir çiçek :):)
ilk kez lale yetiştiriyorum bir tomurcuk gördüm.çok sevindim.acaba çiçeklenme süresi ne zaman oluşacak, nasıl açacak derken bir anda çiçek açıverdi;) ben bu laleleri sevdim.şimdiden gelecek yıl için her renk lale listesi yazılmaya başladı tabi katlısı kokulusu hepsi listede adını almaya başladı. eşim duymasın;):D:D Eklenti 540091 Eklenti 540092 |
5 Eklenti(ler)
:) bahçeye inmişken gözümün içine bakan frezyacığım kokularını çok severim hele küçük çiçekli beyazın kokusu hiç birine benzemez
Eklenti 540100 sebboy yalın katlı renk süper koyu mor mürdüm gibi Eklenti 540101 bu da katlısı Eklenti 540102 gala Eklenti 540103 erik ağacı geçtiğimiz yıl aşı yapıldı bakalım meyve tutacak mı? Eklenti 540104 |
Sevgili Münevver 48 ,iyi ki bu siteye üye olmuşum . Bu güzellikleri görünce en az senin kadar mutlu oldum . Çok komik ama içimden havalara zıplamak geliyor :) Çok uzun sürdü kış bitmek bilmedi :) Çiçeklere hasret kaldım. Evde ki menekşelerle avunuyordum .Kır çiçekleri rengarenk çok güzeller . Bahçendekiler ,hepsi ayrı güzel .İçim açıldı .sevgiler .
|
Sevgili Münevver48 Bahçede hayat başlamış. Laleler ,Frezyalar Galalar açmış MaaşAllah.
Ellerine kollarına sağlık canım, Daha kimbilir ne güzellikler olacak bahçende emninim. O hayal ettiğin rengarenk laleler benden olacak hayırlısıyla.. Omzun epeyice olmuştur inşaAllah. Ben de evdeki kapalı balkondaki çiçekleri seviyorum gidip gelip. Ablası Şakayık diye aldığım çiçeğin kolları dalları düştü neden se, suladım da acaba saksı büyütmek mi gerek diyorum. sevgiler... |
Alıntı:
|
Alıntı:
:)sevgili asmalıtepe, zamanı gelince artık tutmak imkansız oluyor. kış bitti sayılır.hatta baharda olmadan yaz gelir birde sıcaklardan şikayet ederiz.bu gün sağ olsun komşumla sakızların saksı topraklarını birlikte değiştirdik.bazılarının kökü çürümüş ama uçlarındaki sağlam dallardan çelik diktik. böylece üzerimden bir yük gitmiş oldu.her gün gözümün içine bakıp sanki bizim toprağımızı değiştir diye yalvardıklarını duyar gibi oluyordum.ama havalardan ancak vakit oldu. birde malum benim omuzum sevgiler:).... |
Pek bi severim kır çiçeklerini sevgili Münevver48 çocukluğumu hatırlatıyor bana . O masum temiz yılları .Güzel komşulukların yaşandığı ,insanların daha hoşgörülü ,daha bir mütevazi olduğu zamanları . Ne gece ne de gündüz kapımızı hiç kilitlemezdik . Komşular kapıyı tıklatır ,açar girerlerdi .Şimdiki gibi korku endişelerimiz yoktu . Kır çiçeği gördüğümde işte o zamanlara yolculuk yapıyorum .
Babam bizi motorsikletle köye götürürdü . Yol boyunca gelincik , papatya tarlaları . Durup toplamama izin verirdi , koşarak dalardım aralarına .Papatyadan taçlar yapardık .Gelincik bebekler .Yüzlerce tür vardı , mavi , sarı rengarenk kır çiçekleri .Şimdi pek çoğunu göremiyorum çevremde .Güzel günlerdi . Ben o günleri kır çiçekleriyle ,bazen burnuma gelen güzel kokularla yeniden yaşıyorum .O yüzden çok mutlu oldum teşekkür ederim . |
Sevgili, münevver48, ne güzel, bahçeniz şenlenmeye başlamış.
|
Sevgili Münevver48; Geçmiş olsun deprem olmuş. İnşallah hissetmemişsinizdir.
Sevgiler.. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:44. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025