agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   münevver48 / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/34363.htm)

münevver48 20-05-2015 18:32

5 Eklenti(ler)
güller
Eklenti 554056

Eklenti 554057

Eklenti 554058

Eklenti 554059

gaura çalısı
Eklenti 554060

aleydi 20-05-2015 19:22

Geldim soluğu bahçende aldım arkadaşım . Gülleri bekliyordum , açmışlar . Rengarenk olmuş bahçen . Hele o eski zaman gülleri .Zaman zaman burnuma geliyor o güzel koku .Annenin bahçesi ne güzel olmuş .Ben de böğürtlen almıştım köklü . Her böğürtlen güzel olmuyor . Komşumun ki hem iri meyveli hem lezzetli . Böğürtlenli pasta yapıp götürmüştüm . Şimdi söküp söküp veriyor bana köklerinden :). Pasta çok hoşuna gitti sanırım :)

Guara çalısı bende zengardenden almıştım .6_7 tane , tatile gittiğim gece alel acele diktim . 2 tanesi solmuş . Umarım beyaz olan değildir . O kadar çok vardı ki otelde , yollarda . Büyüdüklerinde harika bir görsellik oluşturmuşlar .Mis kokulu yasemin altında böğürtlenli pasta ve kahve içip sohbet ediyoruz :). Yaseminin kokusunu içime çektim oh mis gibi :) sevgiler

münevver48 20-05-2015 21:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1380462)
Geldim soluğu bahçende aldım arkadaşım . Gülleri bekliyordum , açmışlar . Rengarenk olmuş bahçen . Hele o eski zaman gülleri .Zaman zaman burnuma geliyor o güzel koku .Annenin bahçesi ne güzel olmuş .Ben de böğürtlen almıştım köklü . Her böğürtlen güzel olmuyor . Komşumun ki hem iri meyveli hem lezzetli . Böğürtlenli pasta yapıp götürmüştüm . Şimdi söküp söküp veriyor bana köklerinden :). Pasta çok hoşuna gitti sanırım :)

Guara çalısı bende zengardenden almıştım .6_7 tane , tatile gittiğim gece alel acele diktim . 2 tanesi solmuş . Umarım beyaz olan değildir . O kadar çok vardı ki otelde , yollarda . Büyüdüklerinde harika bir görsellik oluşturmuşlar .Mis kokulu yasemin altında böğürtlenli pasta ve kahve içip sohbet ediyoruz :). Yaseminin kokusunu içime çektim oh mis gibi :) sevgiler

sevgili aleydi, bahçeme hoş geldin. bende senin sayfanın güncellendiğini görünce hemen çat kapı soluğu senin sayfanda aldım. beğenin ve yorumun için teşekkür ederim.eski zaman güllerini bende çok seviyorum. onlar bahçemin uğuru, mutlaka yanlarına gidince koklarım. ooohhh!.. mis gibisiniz diye birde iltifat ederim.şu aralar bahçem mis gibi kokuyor. ha birde bizim kirpi yavruları bu gün baktım da yok gitmişler. daha dün baktığımda yerinde pek masum uyuyorlardı. farkına varmadan alışmışız.sevgiler

YeniGine 20-05-2015 23:32

Sevgili Münevver Isparta gülünden de reçel, şurup yapılabiliyor, babaannenin yaptığı gülü de katarsın ve şurubunu yaparsın, bizlerle de paylaşırsın. Rastgelsin...

münevver48 21-05-2015 07:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1380564)
Sevgili Münevver Isparta gülünden de reçel, şurup yapılabiliyor, babaannenin yaptığı gülü de katarsın ve şurubunu yaparsın, bizlerle de paylaşırsın. Rastgelsin...

:)sevgili yenigine, tabi ısparta gülü birinci sırada, ama gülleri toplamaya kıyamıyorum geçen yıl biraz geçmiş güllerden yaptım .goncanın yerini tutmadı gibi geldi. aslında kokulu güllerin hepsinden yapılabileceğini düşünüyorum. fakat bunların taç yaprakları baklava yufkası gibi çok narin ince oluyor.diğer kokulu güllerin taç yaprakları biraz daha kalın galiba dayanıksız olmaları da narin yapılarından kaynaklanıyor. bir gün yaparsam sizlerle de paylaşırım. sevgiler:)

Sevgi Durul 21-05-2015 07:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1380415)
ısparta gülü coştu.
Eklenti 554049

Eklenti 554050

Bu gülden bende de vardı, ne yazık ki şimdi yok. Annemin ağır zamanlarında eşim telefonda ''gülleri kazacağım, bahçe duvarları yapılacak, ele ayağa takılır'' diye haber vererek kazdığı güllerimden biri. Tabii o zaman gül falan görecek gözüm yok, tamam dedim. O da güller dahil, filbahri, mor salkım, havlu püskülü, oya ağacı, gelin tacı, leylak, pitosporum vs. hepsini kaldırmış. Hepsi 4-5 yaşına gelmiş ve en sevdiklerimdendiler.:mad:

Güzel olan şimdi birer birer topraktan fışkırmaya başladılar. Dün leylak, akdeniz yasemini ve cimbomlu gülümün sürgün verdiğini gördüm. Tabii yine başlarına bir iş gelmeden topraktan çıkarmaya çalıştım. O arada sürgünler kırıldı, saksıya dikeceğim ama yeniden yeşerir mi bilemiyorum.:confused:

Sevgili münevver, sabah sabah içimi döktüm, sıkmamışımdır umarım.

Bahçende güller dahil olmak üzere her şey çok güzel, hele pervane çiçekli yaseminine bayıldım. Benim de var, bir türlü istediğim gelişmeyi sağlayamadı, ne önerirsin? Sevgiler...

serdar1984 21-05-2015 10:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1380426)

bu güllerin cinsi nedir acaba :)

Yagmur143 21-05-2015 12:14

Allahım; ne olursun benimde böyle bir bahçem olsun. Birde etrafında yasemin, pasiflora ve hanımeli olan bir garajım olsun. Ha birde unutmadan turuncu sarmaşık gülümde olsun. Kocaman bir fırça çalım olsun..
Yok bunlar saymakla bitmeyecek. En iyisi hepsinden olsun... :)

münevver48 21-05-2015 20:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1380620)
Bu gülden bende de vardı, ne yazık ki şimdi yok. Annemin ağır zamanlarında eşim telefonda ''gülleri kazacağım, bahçe duvarları yapılacak, ele ayağa takılır'' diye haber vererek kazdığı güllerimden biri. Tabii o zaman gül falan görecek gözüm yok, tamam dedim. O da güller dahil, filbahri, mor salkım, havlu püskülü, oya ağacı, gelin tacı, leylak, pitosporum vs. hepsini kaldırmış. Hepsi 4-5 yaşına gelmiş ve en sevdiklerimdendiler.:mad:

Güzel olan şimdi birer birer topraktan fışkırmaya başladılar. Dün leylak, akdeniz yasemini ve cimbomlu gülümün sürgün verdiğini gördüm. Tabii yine başlarına bir iş gelmeden topraktan çıkarmaya çalıştım. O arada sürgünler kırıldı, saksıya dikeceğim ama yeniden yeşerir mi bilemiyorum.:confused:

Sevgili münevver, sabah sabah içimi döktüm, sıkmamışımdır umarım.

Bahçende güller dahil olmak üzere her şey çok güzel, hele pervane çiçekli yaseminine bayıldım. Benim de var, bir türlü istediğim gelişmeyi sağlayamadı, ne önerirsin? Sevgiler...

:)sevgili SDurul,bahçe ve çiçeklerime yapmış olduğunuz yorumun, beğenin için teşekkür ederim.sıkılmak ne kelime keyifle yorumunuzu okudum.bazen rahatlamak için içimizi de dökme ihtiyacı duyuyoruz. ailede bir kişi hasta oldu mu birden gözün hiç bir şey görmüyor.birde bu anneniz ise sizi daha iyi anlıyorum. sonuçta o günler yaşanacakmış yaşandı geçti.söz konusu çiçekler olunca eşiniz yine yaşamaları için bir fırsat vermiş. onlarda sizin yüzünüzü inşallah güldürmeye devam edeceklerdir. kayıp olan gülünüz olsun bir şekilde bir gün sahip olursunuz sonuçta hepimizin bahçesi birimizin bahçesi;) öyle değil mi? siz yine kırılan sürgünleri dikerek şansınızı deneyebilirsiniz. belli mi olur belki tutar. oğlum küçükken gül sürgününü kökünden kırmış ve dikmiş. anne gül diktim diye bana gösterdi. görünce üzüldüm olmaz bu diye beni şaşırttı çok güzel büyüdü. bilemiyoruz ne zaman ne şekilde yaşama tutunacaklarını.pervane yasemini için inan özel bir bakım yapmıyorum. galiba yerini sevdi. ama yılda bir kez kış öncesi yanmış çiftlik gübresi veriyorum bütün bahçe çiçeklerine o kadar. illede bir öneri istiyorsanız havadar bol sabah güneşi diyebilirim.bende sizi sıkmamışımdır.biraz uzun oldu.sevgiler.

münevver48 21-05-2015 20:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yagmur143 (Mesaj 1380708)
Allahım; ne olursun benimde böyle bir bahçem olsun. Birde etrafında yasemin, pasiflora ve hanımeli olan bir garajım olsun. Ha birde unutmadan turuncu sarmaşık gülümde olsun. Kocaman bir fırça çalım olsun..
Yok bunlar saymakla bitmeyecek. En iyisi hepsinden olsun... :)

:)sevgili yağmur143, hepsi senin.. hepsi senin olsuuuuun! daha fazlası daha güzelleri senin olsun. rengarenk pembesi çok olsun;) sevgiler...

samur 21-05-2015 21:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1379252)
:)sevgili samur , sevgili sonkez, bu yaseminler de sizlere gelsin;). elimde olsa kokularıyla birlikte gönderirdim.

garajımızın dört bir köşesine sardırdığımız sarmaşıklar ful yasemini dışında hepsi açtı. pasiflora, hanımeli ve pervane yasemini muhteşem bir koku karışımı karşınızda:)

Eklenti 553193

Eklenti 553194

Eklenti 553195

Yaaaaaaa, bunu nasil atmalamisim, ben gullerin kokusunu hayal etmisken Simdi bu kokulari hayal etmek beni benden aldi, bu arada siparislerim geldi ablacim cok guzeller ama saksida balkonda nasil olacak insaallah kaybetmem. Havalar cok da isindi. Ben anlamadim 2 pasifloram, pandora yaseminim, sari yaseminim, 4 tane clematisim acmadi. Bu sene acmazlar mi acaba? Bu arada ben de paylasim yapacam bu aralar yogunluktan firsat bulamadim. Simdi senin bahcede olmak vardi, misss gibi icime cekmek. Bu arada ruhumuz cenneti arzuluyor, burada yalanci cennet yapmaya calisiyoruz di mi ablacim

münevver48 21-05-2015 21:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi samur (Mesaj 1380905)
Yaaaaaaa, bunu nasil atmalamisim, ben gullerin kokusunu hayal etmisken Simdi bu kokulari hayal etmek beni benden aldi, bu arada siparislerim geldi ablacim cok guzeller ama saksida balkonda nasil olacak insaallah kaybetmem. Havalar cok da isindi. Ben anlamadim 2 pasifloram, pandora yaseminim, sari yaseminim, 4 tane clematisim acmadi. Bu sene acmazlar mi acaba? Bu arada ben de paylasim yapacam bu aralar yogunluktan firsat bulamadim. Simdi senin bahcede olmak vardi, misss gibi icime cekmek. Bu arada ruhumuz cenneti arzuluyor, burada yalanci cennet yapmaya calisiyoruz di mi ablacim

sevgili samur,yorgunluğunuzu anlıyorum. biraz sizi dinlendirmek istedim. teneffüs teneffüs:D:D bir fincan sade kahve yanında damla sakızlı lokum isterseniz sizinki gül kokulu lokumda olabilir tercih sizin ;)

:) hııım. siparişlerin geldiğine sevindim. biraz da merak ettim. pasifllora ilk yıl çiçek açıyor tabi türünü bilmiyorum benim ki tohumdan yetiştiği halde açtı. sarı yasemin de iki türü var son eklediğim kokulu olan boyu 1 metreye ulaşmadan mis kokulu salkım salkım çiçekleriyle tanıştım.pandorayı çelikten üretmeye çalışıyorum. clematis için yorum yok hiç denemedim kendimi frenliyorum. bu aldığınız çiçekler varsa açık balkonda daha güzel gelişeceklerini düşünüyorum. bu arada arzuladığınız cenneti balkonunuz da yarattığınızı düşünüyorum. bu kadar güzellik bir arada ancak olsa olsa cennette olur. sevgiler.

samur 21-05-2015 22:46

Canım ablam senin bahcenın yanında bizim balkon devede kulak gibi, 2 tane uzun eski usul dar uzun balkon, çiçekler yuzunden oturma alanı çok dar, sabahları güzel serin oluyor biz de o vakit işte oluyoruz. İşten geldiğimde de ikindin güneşi yüzünden çok sıcak oluyor, hemen çiçeklere bakıp içeri giriyorum, gun batımı sonrası serinliyor, bugunlerde 35 derece ustunde yaz erkenden geliverdi, ama yine de bu dar alanda oldukca fazla çeşidim var, tek tek sevigiyle bakıyorum onlara, insan kendi cennetini de cehennemini de kendisi yaratıyor, nereye gidersek gidelim eger dünyayla ve kendimizle barışık değilsek sıkıntılarımızla boguluyoruz. Önemli olan elimizdekilerle mutlulugu yakalayabilmek ve Allah a şükretmek, Neyse konu nerden nereye gelmiş farkında değilim.
Kokulu çiçekler arılar gibi beni cezbediyor senin bahcedeki kokularla mest olmuşum burda

samur 21-05-2015 22:48

Ohhhhh lokum ve kahve çok iyi gitti :))

münevver48 22-05-2015 21:35

5 Eklenti(ler)
:)görselliği ve kokusuyla bahçemde nazlanmadan açan, sütlü vanilyalı şekerleme tadında şölen;)
Eklenti 554526

Eklenti 554527

Eklenti 554528

;)sarmaş dolaş arkadaş, kardeş bunlar çok yakışıyorlar birinin çiçeği minicik salkım saçak buketler, diğeri bir o kadar sade, zarif.
Eklenti 554529

Eklenti 554530

münevver48 22-05-2015 21:45

5 Eklenti(ler)
:)pazardan alındığı günden bugüne petunyalar açıyor ve büyümekte

Eklenti 554551

Eklenti 554552

Eklenti 554553

Eklenti 554554

Eklenti 554555

münevver48 22-05-2015 21:57

2 Eklenti(ler)
bahçeden,

az da olsa mor hazeran açtı.

Eklenti 554570

poligala da açmaya başlıyor. soğuklardan korkmayan ve uzun süre çiçekli bir çalı
Eklenti 554571

aleydi 22-05-2015 22:38

Bu sütlü vanilyalı şeker kaç yılda böyle oldu sevgili Münevver48 :) .Maşallah , görselliği bile çok güzel . Mis gibi kokuyordur bütün bahçe .Güllerde etrafında renk katmışlar .Hazeranı iki kere tohum alıp ektim . Umarım çıkarlar ,çok güzel görünüyor .Soğuga dayanıklı olması süper :).Cennetten bir köşe olmuş bahçen . Harika görünüyor .

Kirpicikler doğal hayatlarına dönmüşler demek ki .Yavruların karınlarını doyurup hayatı tanımaları lazım .Her şeyin küçüğü güzel oluyor ,sevdiriyor kendini . Kirpiler de çok ürkek ,zararsız . Elimize alamıyoruz belki , o sevimle yüzüne bakıp , yüzümüzde mutlu bir gülümseme yaratıyor . Yavrular büyüdüğünde , yavrulamak için belki yine gelirler :) .Sevgiler

samur 22-05-2015 23:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1381255)
:)görselliği ve kokusuyla bahçemde nazlanmadan açan, sütlü vanilyalı şekerleme tadında şölen;)
Eklenti 554526

Eklenti 554527

Eklenti 554528

;)sarmaş dolaş arkadaş, kardeş bunlar çok yakışıyorlar birinin çiçeği minicik salkım saçak buketler, diğeri bir o kadar sade, zarif.
Eklenti 554529

Eklenti 554530

Çatır diye çatlamak üzereyim maşaallah, Allahım bize de nasip et ( isteyen herkese )

uyap 23-05-2015 07:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi samur (Mesaj 1381302)
Çatır diye çatlamak üzereyim maşaallah, Allahım bize de nasip et ( isteyen herkese )

Amiiin ;)

asmalıtepe 23-05-2015 10:31

3 Eklenti(ler)
Sevgili Münevver güller çok güzeller, olacağız olacağız biz de sizin gib olacağız rengarenk gül cümbüşü olacağız. Durun şu dolunun da azizliğini atlatalım da görün.
Bak anneannesi kim gelmiş..çok minikler daha ya.

münevver48 23-05-2015 14:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1381291)
Bu sütlü vanilyalı şeker kaç yılda böyle oldu sevgili Münevver48 :) .Maşallah , görselliği bile çok güzel . Mis gibi kokuyordur bütün bahçe .Güllerde etrafında renk katmışlar .Hazeranı iki kere tohum alıp ektim . Umarım çıkarlar ,çok güzel görünüyor .Soğuga dayanıklı olması süper :).Cennetten bir köşe olmuş bahçen . Harika görünüyor .

Kirpicikler doğal hayatlarına dönmüşler demek ki .Yavruların karınlarını doyurup hayatı tanımaları lazım .Her şeyin küçüğü güzel oluyor ,sevdiriyor kendini . Kirpiler de çok ürkek ,zararsız . Elimize alamıyoruz belki , o sevimle yüzüne bakıp , yüzümüzde mutlu bir gülümseme yaratıyor . Yavrular büyüdüğünde , yavrulamak için belki yine gelirler :) .Sevgiler

:)sevgili aleydi,çok olmadı bu senesi 3. yılı çok çabuk gelişti birde eşim seraya gittiğimizde beğendiğim bitkinin en büyüğünü alma gibi bir huyu var. bende bir tana büyük alacağımıza iki tane küçük farklı bitki alalım desem dudaklarıyla sus işareti yaparak benim ağzımı açmaya fırsat vermez.yani aldığımızda da büyüktü.biz de onlara kalın kafes telinden tente yapınca tırmanmayı çok sevdiler. haziranlar aslında arsız bir bitkidir. bir kere bahçeye tohumu düşmesin.her yer hazeran olur.bu sene yağmur zarar verdi. çürüdü tohumları sanırım onların yerini kalıcı haseki küpeleri aldı.

kirpicikler bizin için eğlenceli atraksiyondu. orada yürürken bile aman dikkat bebeciklere diyorduk ama sabredemiyor bir otu kaldırıp ne kadar büyümüş diye bakmaktan kendimizi alamıyorduk. dediğin gibi bizi unutmazlarsa dönerler. birde kirpilerin hakkında araştırma yaptım google amcadan meğer bu kirpicikler börtü böcek sümüklü hatta yılanı bile yedikleri oluyormuş. bazı ülkelerde bu tür zararlılardan korunmak için evlerde kirpi besliyorlarmış. bizde bahçede salyongoz ve sümüklü böceğin geçtiğimiz yıllara göre azaldığını fark ettik. ne kadar doğru bilemiyorum, gözümle görsem çevremdeki kirpileri bahçemde besliyormuşum:D:D:D hepimiz şikayetçiyiz bu salyangozlardan böyle hazır toplayan olduktan sonra bir iki beslesek bizi de bu dertten kurtarmış olur. konuyu dağıttım kusura bakma.bol çiçekli günler diliyorum sevgiler.

münevver48 23-05-2015 14:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi samur (Mesaj 1381302)

sevgili samur,inşallah Allah sana da ve isteyen herkese gönlündeki evi bahçeyi nasip etsin dilediği gibi sağlıklı mutlu yaşam sürdürsün sevdikleriyle içinde;)

münevver48 23-05-2015 14:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi asmalıtepe (Mesaj 1381386)
Sevgili Münevver güller çok güzeller, olacağız olacağız biz de sizin gib olacağız rengarenk gül cümbüşü olacağız. Durun şu dolunun da azizliğini atlatalım da görün.
Bak anneannesi kim gelmiş..çok minikler daha ya.

:):):)oy oy oy kimler gelmiş hoş gelmişler. anneannesine mi gelmişler el öpmeye? aman da ne güzel büyümüşsünüz. anneannesinin sevdiği renkten açmış. sevgili asmalıtepe, çok güzel mor kızların olmuş. inşallah birde pudra pembesi bir kızınız olur. ablacım tabi daha güzel açacaklar güller, bir açsın asmalının adını gültepe koyarız. saçları sıfıra vurunca daha gür çıkarmış. dolu da çiçeklerinize aynı etkiyi yapacaktır. birden sizi şaşırtacak her yerinde yaprak dal fışkıracak. doğa işte kendini böyle gençleştiriyor. pencereden pozitif bakalım yaraları çabuk kapansın;) sevgiler...

münevver48 29-05-2015 12:02

5 Eklenti(ler)
köydeki evimizde açan beyaz zambak,
Eklenti 555897

Eklenti 555898
arkadaşımın bahçesinde açan sarışın güzeli tanımıyorum. fakat onun böyle güzel çiçeklerini görünce sizlerle paylaşmak istedim. seneye benimde olmalı ;)

birde minyatür gülüne bakın.
[ATTACH]555900

Sevgi Durul 29-05-2015 12:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1383232)

arkadaşımın bahçesinde açan sarışın güzeli tanımıyorum. fakat onun böyle güzel çiçeklerini görünce sizlerle paylaşmak istedim. seneye benimde olmalı ;)

Sevgili münevver, bu güzelin adı Coreopsis Grandiflora. Sevgiler...

efeege 29-05-2015 18:16

Sevgili münevver. o sarı çiçekten bendede var dip kısmından köklü dal çıkarıp dikebilirsiniz hemen tutuyor. bu şekilde bahçenin bir çok yerine çoğalttım.
şiddetle tavsiye ederim.

asmalıtepe 29-05-2015 18:31

sevgili münevver sarı çiçekler çok güzel, gerçekten bir an önce edinin derim. Sonra bizim buralara doğru büyütürsünüz dilerim :)

Kırmızı yapraklara olduğu gibi, sarı çiçeklere de müthiş bir hayranlığım var.

Sevgiler ve selamlar...

münevver48 01-06-2015 12:33

sevgili SDurul, sevgili efeege, çok teşekkür ederim. adını ve zahmetsiz bir bitki olduğunu sayenizde öğrendim. sevgili asmalıtepe sonbaharda edinmeyi düşünüyorum. tabi hele bir benim bahçemde de açsın seninde bahçende açarmış sayılır diyorum neden olmasın ablacım. hepinize sevgiler....

münevver48 01-06-2015 12:39

3 Eklenti(ler)
ilk kez ortanca yetiştiriyorum. çelikten diktim ve tuttular.çiçek bile açmaya başladı.
Eklenti 556505

Eklenti 556506

dün pazardan mor renklisini de aldım;)
Eklenti 556507

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025