![]() |
Alıntı:
Arekanın yapraklarına dokunulmaması gerekiyor. Yanından geçerken dokunulduğunda yaprak uçlarında sararma oluyor. Çok fazla sulamıyorum.toprağı iyice kuruduğunda su veriyorum. Bazen 2 hafta bazen 3 hafta su vermediğim oluyor. Seyahat zamanlarında da sulayıp gittiğimde (yazın) 2-3 hafta hiç birşey olmuyor. Bu nedenle arekayı çok seviyorum zahmetsiz bir çiçek ama marifeti büyük.:D |
lale
4 Eklenti(ler)
2 hafta önce bauhaustan 1 alana 1 bedava lale soğanlarından almıştım. Kar araya girince soğanları ekmekte geciktim. Bugünde güneşi görünce bahçe zamanı diye zilleri çaldım:D
Soğanların poşetini alınca doğru bahçeye. Geciktim ama inşallah problemsiz hepsi büyüyüp açarlar. Şimdilik paketin üzerindeki resimleri yüklüyorum. Bu arada bugün 40 tane lale daha öncedende 30 tane toplam 70 tane lale soğanı ektiğimin farkına vardım :D Eklenti 361917 Eklenti 361918 Eklenti 361919 Eklenti 361920 |
1 Eklenti(ler)
|
cyclamen
1 Eklenti(ler)
|
çuha menekşesi
1 Eklenti(ler)
|
Çiğdem
1 Eklenti(ler)
|
Orkide
4 Eklenti(ler)
Çiçeksiz aldığım orkidem çiçek açacak sanırım. Sabırsızlıkla açmasını bekliyorum.
Eklenti 362800 Eklenti 362801 Eklenti 362802 Eklenti 362803 |
hercai menekşesi
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Sabırsızlıkla çuha menekşemin ne renk açacağını beklerken beyaz bir çuha bahçeden günaydın derken :p
GÜNAYDIN:) Eklenti 363635 |
Cyclamen
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 363795
Alıntı:
Bu soğanlar eklentideki 4. Sıradaki turuncu lale (tulipa dordogne) Eklenti 363795 |
Ekim ayında ektiğim diğer lalelerimin 30 undan 5 ya da 6 tanesi filizlerini gösterdi. Daha erken ekilmelerine rağmen sonrakilere göre geç gelişiyor. Hangisi doğru acaba:confused:
Soğanları söktüğüm zaman farkı anlayacağım sanırım. Tecrübelerde yaşayarak öğreniliyor neticede :p |
Bu yaz sizin bahçede de soğanlıların geçit töreni olacak anlaşılan:)
Bol çiçekli günler dileğiyle... |
Alıntı:
Bahçenizi daha dün keşfettim ama henüz gezimi bitiremedim. Herşey çok güzel emeklerinize sağlık. Vakit buldukça gezmeye devam edeceğim.( hurmalarınızında tadına bakabilirim.):p |
sn sevgi ellerinize sağlık çok güzel bahçeniz
esen kalın |
Alıntı:
Sağlıcakla ve Hoşçakalınız:p |
çuha menekşesi
3 Eklenti(ler)
Çuha ailesine yeni katılan arkadaşlarımız. Hoşgeldiniz menekşelerim:p
Beyaz çuhaların yanına dikeceğim. Biraz daha çiçeklensinler toplu bir şekilde poz verecekler. :D Eklenti 366391 Eklenti 366392 Eklenti 366393 |
çuha menekşesi
1 Eklenti(ler)
|
Çok üzgünüm 2 gün önce nergis soğanlarımın 3 tanesinin çürüdüğünü farkettim. :(
Neden olabilir sizlerin bilgisi varmı acaba? Soğanları yerinden aldığımda diplerinde solucan vardı. Solucan çürümeye neden olabilir mi? |
2 Eklenti(ler)
Geçen sene baharda sardunya arayışımı gören komşum çalıştığı yerdeki sardunyalardan çelik alıp getirmişti. Çelik köklenmişti ama gelişip çiçeğini gösterememişti. Sonbaharda da çok küçük olduğu için donma tehlikesinden korumalıyım düşüncesi ile saksıya alıp mutfak penceremde gözümün önüne koydum. Güneşli havalarda bol bol güneşlendiği için ilk tomurcuklarını göstermeye başlamıştı. Ama gelişim gene yavaştı. Bende sıvı gübre ile destekledim ve sonucu bu sabah tomurcuklarının biraz daha renklendiğini gördüm. Açmasını daha bekleyemedim. Bu sevinçlede hemen şimdiki halini fotoğrafladım. Ne renk açacağını bende tam olarak bilmiyorum hep birlikte göreceğiz.:D
Eklenti 366637 Eklenti 366638 |
Sn Sevgi,çok sağlıklı gözüküyor ,çiçekleri bence pembe olacak.Ne kadar mutlu olmuşsundur.Ben öyle oluyorum.Benim de sundavilla çiçeğim yeni yaprak çıkarmış çok mutluyum.Sevgi ve Saygılar....
|
Alıntı:
Selamlar. |
çuha menekşesi
3 Eklenti(ler)
|
Sn Sevgi,çok güzeller,yine döktürmüş sünüz güzellikleri..
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Daha başka ne olsun ki... |
Sn. Kamelyavadisi; hoşgeldiniz çok teşekkürler. Kışı atlatmak için bu güzelliklere ihtiyacımız var. :D
|
Kamelya türlerinin bazıları da kış soğuğunda açıyor. Bize sadece güzellikleri seyretmek kalıyor.
|
Her mevsim kendine göre güzel hep keşke bahar gelse de dışarı çıksak diyoruz ama bu sefer de kışın açan çiçeklerden mahrum kalırız ;)
|
Haklısınız sn. h_doğan. Kışın ayrı bir güzelliği var ama bahçede vakit geçiremiyoruz sıkıntı orda. Siz Adana da bahçede daha uzun vakit geçiriyorsunuz bize göre:o
Sağlıcakla kalın.:p |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025