agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Sevgi / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/29086.htm)

ipektuğçe 23-12-2012 14:10

Sevgi hanım,bahçeniz çiçekleriniz çok güzeller,baharda daha da güzelleşeceğin den eminim.Şimdiden kolay gelsin,takipteyim.

Sevgi 23-12-2012 14:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ipektuğçe (Mesaj 1073736)
Sevgi hanım,bahçeniz çiçekleriniz çok güzeller,baharda daha da güzelleşeceğin den eminim.Şimdiden kolay gelsin,takipteyim.

Hoşgeldiniz ipek hanım. Teşekkür ederim. Bende sizin kaktüslere bayıldım. Maşallah çok güzel yetiştirmişsiniz. :p

İpek Kozası 23-12-2012 15:37

Bahçeniz çok güzel, sayfanız hayırlı olsun.:p

Merak ettim eviniz müstakil mi acaba? Fotğraflayabilir misiniz? Bahçeyle birlikte rica etsem.

Hülya 23-12-2012 21:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sevgi (Mesaj 1073724)
Ortancaların yeri şimdi böyle:(

Eklenti 356777

Merhaba
Eviniz ve bahçeniz hayırlı olsun. Benim de bahçemde böyle gölge bir alan var.

Ben şöyle yaptım: Ortancalar, küpeler ve Şakayıkları ( poenia) diktim. Uzunluklarına dikkat ederek. Ön taraflarında bodur campanula var.

Kolay gelsin.Bahçe de uğraşmak en güzel işlerden :)

Sevgi 23-12-2012 22:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hülya (Mesaj 1073915)
Merhaba
Eviniz ve bahçeniz hayırlı olsun. Benim de bahçemde böyle gölge bir alan var.

Ben şöyle yaptım: Ortancalar, küpeler ve Şakayıkları ( poenia) diktim. Uzunluklarına dikkat ederek. Ön taraflarında bodur campanula var.

Kolay gelsin.Bahçe de uğraşmak en güzel işlerden :)

Teşekür ederim Hülya hanım, 2 tane ortanca var zaten arka kısım yaklaşık 1 mt. Burası için birde açılır cam dışa doğru açılıyor.

Bodur campanula yı araştırayım. Nereden bulabilirim?

Orhan Özbilgiç 23-12-2012 22:12

Sayın Sevgi;
Çok sevimli bir bahçeniz var. Küçük olmasının avantajı bu. Herşey gözünüzün önünde, elinizin altında. Sağlık içinde keyfini sürün.

Ahşap bördürlerinizi görünce benimkiler aklıma geldi. Belki sizde öyle yapmışsınızdır. Ben Samsunda bir yapımarketten, ikişer metrelik, arkalarından balya teli ile zımbalı, rulo şekline getirilebilir parçalar halinde, birkaç tane almıştım. İki yıl öyle kullandım. Baktımki toprağa değen kısımları çürüyor, sizinkiler gibi arkalarından iki sıra çıta ile sabitledim. Kışın dışarıda bırakmam artık. Panel halinde olunca taşımak kolaylaştı.;)

3-4 sene sonra çok daha güzel bir bahçeniz olacak. Kolaylıklar diliyorum.

Hülya 23-12-2012 22:21

Ben İzmir de bulabiliyorum.

Avrupa çiçekçilik üretiyor.

Selamlar.

Sevgi 23-12-2012 22:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 1073937)
Sayın Sevgi;
Çok sevimli bir bahçeniz var. Küçük olmasının avantajı bu. Herşey gözünüzün önünde, elinizin altında. Sağlık içinde keyfini sürün.

Ahşap bördürlerinizi görünce benimkiler aklıma geldi. Belki sizde öyle yapmışsınızdır. Ben Samsunda bir yapımarketten, ikişer metrelik, arkalarından balya teli ile zımbalı, rulo şekline getirilebilir parçalar halinde, birkaç tane almıştım. İki yıl öyle kullandım. Baktımki toprağa değen kısımları çürüyor, sizinkiler gibi arkalarından iki sıra çıta ile sabitledim. Kışın dışarıda bırakmam artık. Panel halinde olunca taşımak kolaylaştı.;)

3-4 sene sonra çok daha güzel bir bahçeniz olacak. Kolaylıklar diliyorum.

Sayın Orhan Özbilgiç; çok teşekkür ederim. Amin inşallah RABBIM hepimize sağlık versin ki bu güzel hobilerimizle uğraşabilelim.

Bende yapı marketten aldım. Benim aldıklarım rulo halinde olanlardan değildi. Çitler kazıklı olarak satılıyordu. Ama sonuçta kazıkları çürüyecek o zaman bende kışları söküp içeri mi alsam?

Sevgi 23-12-2012 22:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hülya (Mesaj 1073941)
Ben İzmir de bulabiliyorum.

Avrupa çiçekçilik üretiyor.

Selamlar.

Teşekkürler Hülya hanım bende buradaki çiçekçileri araştırayım. Öneriniz için teşekkürler.:p

Orhan Özbilgiç 23-12-2012 22:36

...o zaman bende kışları söküp içeri mi alsam?

Bence iyi olur, Sevgi Hanım. Çok daha uzun yıllar kullanma şansınız doğar.:)

hanndan 24-12-2012 21:25

Sevgi hanim sayfaniz hayirli olsun.Mesaj kutunuz dolumu,mrsaj yaziyorum ulasmiyor sanirim.

hanndan 24-12-2012 21:36

Lutfen isim ve telefon bilgilerinizi mesaj ile gonderin,lutfen.....

edip45 25-12-2012 10:16

sayfanız hayırlı olsun sevgi hanım

Sevgi 25-12-2012 10:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi edip45 (Mesaj 1074584)
sayfanız hayırlı olsun sevgi hanım

Sayın edip45; teşekkür ederim.:p

Sevgi 25-12-2012 10:54

Salon bitkisi

2 Eklenti(ler)
Bu salon bitkimin adını unuttum;). 15 yıldır bana arkadaşlık ediyor. Ilk aldığımda 20 cm. Civarındaydı. Bu baharda daha büyük saksıya taşıdım. Şimdiki boyu ise 110 cm.

Adını ilgilenen arkadaşlarım yazarsa sevinirim.:p

Eklenti 357052

Eklenti 357053

Sevgi 25-12-2012 11:02

Kaktüs

3 Eklenti(ler)
Bunlar benim minik kaktüslerim. Kaktüslerle ilgilenen sevgili arkadaşlarım ; kaktüslerim 2 senedir çiçek açmıyor:( herhangi bir bitki coşturan kullanmadım.

Tavsiyelerinizi bekliyorum. Hepi topu 3 tanecik kaktüsüm var :D

Eklenti 357056

Eklenti 357057

Eklenti 357058

ilksenozturk 25-12-2012 12:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sevgi (Mesaj 1074612)
Bu salon bitkimin adını unuttum;). 15 yıldır bana arkadaşlık ediyor. Ilk aldığımda 20 cm. Civarındaydı. Bu baharda daha büyük saksıya taşıdım. Şimdiki boyu ise 110 cm.

Adını ilgilenen arkadaşlarım yazarsa sevinirim.:p

sevgi hanım, bitkinizin ismi areka

nurcanaybay 25-12-2012 13:51

Sevgi hanım ,
kaktüslerinizin çiçek açması için soğuk görmesi şart .Kış'ı tamamen kuru olarak ısıtılmayan bir mekanda geçirirlerse zamanı geldiğinde çiçeklenirler.

İkinci fotoğrafta ki kaktüs yeterli güneş göremediği için formu bozulmuş .
Kolay gelsin.

ipektuğçe 25-12-2012 20:48

Sevgi hanım merhabalar,üstteki 2 kaktüsü isim olarak bilmiyorum,en alttaki Echinopsis oxygona (Kaynana Topuzu),harika çiçekler açıyor,bir bakın isterseniz.;)

Sevgi 25-12-2012 21:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ilksenozturk (Mesaj 1074685)

ilksen hanım teşekkür ederim.

Sevgi 25-12-2012 21:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay (Mesaj 1074706)
Sevgi hanım ,
kaktüslerinizin çiçek açması için soğuk görmesi şart .Kış'ı tamamen kuru olarak ısıtılmayan bir mekanda geçirirlerse zamanı geldiğinde çiçeklenirler.

İkinci fotoğrafta ki kaktüs yeterli güneş göremediği için formu bozulmuş .
Kolay gelsin.

Teşekkür ederim Nurcan hanım. Şimdi dışarı çıkarsam baharda açarlar mı acaba? Kaktüs coşturan kullanmama gerek varmı?

Bende güneş görsünler diye hep pencere önünde tutuyordum. Demek ki üşümeleri gerekiyor çiçek için :D

ipektuğçe 25-12-2012 21:28

Sevgi hanım,kaktüslerin toprağı ıslak görünüyor,önce toprağının iyice kurumasını beklemeniz gerecek.;) Daha sonra sera gibi ortamınız varsa oraya koyabilirsiniz,kış boyunca su vermeden.
Baharda havalar ısınınca kaktüs coşturan ile ilk sulamanıza başlıyabilirsiniz.Sevgilerimle...

Sevgi 25-12-2012 21:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ipektuğçe (Mesaj 1075320)
Sevgi hanım,kaktüslerin toprağı ıslak görünüyor,önce toprağının iyice kurumasını beklemeniz gerecek.;) Daha sonra sera gibi ortamınız varsa oraya koyabilirsiniz,kış boyunca su vermeden.
Baharda havalar ısınınca kaktüs coşturan ile ilk sulamanıza başlıyabilirsiniz.Sevgilerimle...

Ipek hanım pek sulamıyorum kaktüslerimi. Toprak rengi fotoğraf çekiminden öyle gözüküyor. O zaman yarın kış bahçeme çıkarayım. Yeri gölge veya güneş farkeder mi?

ipektuğçe 25-12-2012 21:56

Farketmez ama güneş görürse daha iyi.;)

Sevgi 25-12-2012 22:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ilksenozturk (Mesaj 1074685)

Sevgili ilksen hanım; bitkimin çok güzel bir özelliği varmış. Şimdiye kadar hiç araştırmamıştım.

Areka palmiyesi kapalı alanlarda havayı temizliyormuş. Havayı nemli tutarak havadaki kimyasal toksinleri temizleme konusunda en güvenilir bitkiymiş.

Meğersem benim areka palmiyem 15 yıldır evimizin havasını temizliyormuş.

Sayenizde bitkimin özelliğinide öğrenmiş oldum. Tekrar teşekkürler.:p

ilksenozturk 26-12-2012 07:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sevgi (Mesaj 1075352)
Sevgili ilksen hanım; bitkimin çok güzel bir özelliği varmış. Şimdiye kadar hiç araştırmamıştım.

Areka palmiyesi kapalı alanlarda havayı temizliyormuş. Havayı nemli tutarak havadaki kimyasal toksinleri temizleme konusunda en güvenilir bitkiymiş.

Meğersem benim areka palmiyem 15 yıldır evimizin havasını temizliyormuş.

Sayenizde bitkimin özelliğinide öğrenmiş oldum. Tekrar teşekkürler.:p

eğer evinizde paşakılıcı varsa o da bu işi zevkle yapıyor, aynı şekilde marginata da bu konuda oldukça iyiymiş.
hatta paşakılıcını yaygın görüşten farklı olarak yatak odasında bakılması önerilmeye başlanmış.

konu merakınızı çektiği için bu iki bitkinin biklgisini de paylaşmak istedim

Sevgi 26-12-2012 22:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ilksenozturk (Mesaj 1075508)
eğer evinizde paşakılıcı varsa o da bu işi zevkle yapıyor, aynı şekilde marginata da bu konuda oldukça iyiymiş.
hatta paşakılıcını yaygın görüşten farklı olarak yatak odasında bakılması önerilmeye başlanmış.

konu merakınızı çektiği için bu iki bitkinin biklgisini de paylaşmak istedim

Teşekkürler ilksen hanım. Paşa kılıcı 2 sene öncesine kadar vardı. Sanırım pek memnun edemedim kendilerini benden ayrılmaya karar vermiş.
Bu özellğini de biliyorum ama tekrar hüsran yaşarmıyım acaba diyede cesaret edemiyorum.
:o

ilksenozturk 27-12-2012 07:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sevgi (Mesaj 1075863)
Teşekkürler ilksen hanım. Paşa kılıcı 2 sene öncesine kadar vardı. Sanırım pek memnun edemedim kendilerini benden ayrılmaya karar vermiş.
Bu özellğini de biliyorum ama tekrar hüsran yaşarmıyım acaba diyede cesaret edemiyorum.
:o

paşakılıcı az su az ilgi çiçeğidir ;) şımartılınca kaçıyorlar elimizden...

Sevgi 29-12-2012 07:51

maviş

2 Eklenti(ler)
Sevgili Hanndan hanımın gönderdiği maviş. Sonunda benimde bir mavişim var.....:D

Handan hanım tekrar teşekkürler.

Eklenti 357916

Eklenti 357917

Sevgi 29-12-2012 08:04

Cıklamen

1 Eklenti(ler)
2 aydır alamayı düşündüğüm cıklameni dün bauhaustan aldım. Bauhaus ın önünde eşimle buluşup eve gidecektik ki beni elimde poşetlerle gören eşimin yüz ifadesini görmeliydiniz. :D

Eklenti 357919

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025