![]() |
Sevgi hanım,bahçeniz çiçekleriniz çok güzeller,baharda daha da güzelleşeceğin den eminim.Şimdiden kolay gelsin,takipteyim.
|
Alıntı:
|
Bahçeniz çok güzel, sayfanız hayırlı olsun.:p
Merak ettim eviniz müstakil mi acaba? Fotğraflayabilir misiniz? Bahçeyle birlikte rica etsem. |
Alıntı:
Eviniz ve bahçeniz hayırlı olsun. Benim de bahçemde böyle gölge bir alan var. Ben şöyle yaptım: Ortancalar, küpeler ve Şakayıkları ( poenia) diktim. Uzunluklarına dikkat ederek. Ön taraflarında bodur campanula var. Kolay gelsin.Bahçe de uğraşmak en güzel işlerden :) |
Alıntı:
Bodur campanula yı araştırayım. Nereden bulabilirim? |
Sayın Sevgi;
Çok sevimli bir bahçeniz var. Küçük olmasının avantajı bu. Herşey gözünüzün önünde, elinizin altında. Sağlık içinde keyfini sürün. Ahşap bördürlerinizi görünce benimkiler aklıma geldi. Belki sizde öyle yapmışsınızdır. Ben Samsunda bir yapımarketten, ikişer metrelik, arkalarından balya teli ile zımbalı, rulo şekline getirilebilir parçalar halinde, birkaç tane almıştım. İki yıl öyle kullandım. Baktımki toprağa değen kısımları çürüyor, sizinkiler gibi arkalarından iki sıra çıta ile sabitledim. Kışın dışarıda bırakmam artık. Panel halinde olunca taşımak kolaylaştı.;) 3-4 sene sonra çok daha güzel bir bahçeniz olacak. Kolaylıklar diliyorum. |
Ben İzmir de bulabiliyorum.
Avrupa çiçekçilik üretiyor. Selamlar. |
Alıntı:
Bende yapı marketten aldım. Benim aldıklarım rulo halinde olanlardan değildi. Çitler kazıklı olarak satılıyordu. Ama sonuçta kazıkları çürüyecek o zaman bende kışları söküp içeri mi alsam? |
Alıntı:
|
...o zaman bende kışları söküp içeri mi alsam?
Bence iyi olur, Sevgi Hanım. Çok daha uzun yıllar kullanma şansınız doğar.:) |
Sevgi hanim sayfaniz hayirli olsun.Mesaj kutunuz dolumu,mrsaj yaziyorum ulasmiyor sanirim.
|
Lutfen isim ve telefon bilgilerinizi mesaj ile gonderin,lutfen.....
|
sayfanız hayırlı olsun sevgi hanım
|
Alıntı:
|
Salon bitkisi
2 Eklenti(ler)
Bu salon bitkimin adını unuttum;). 15 yıldır bana arkadaşlık ediyor. Ilk aldığımda 20 cm. Civarındaydı. Bu baharda daha büyük saksıya taşıdım. Şimdiki boyu ise 110 cm.
Adını ilgilenen arkadaşlarım yazarsa sevinirim.:p Eklenti 357052 Eklenti 357053 |
Kaktüs
3 Eklenti(ler)
Bunlar benim minik kaktüslerim. Kaktüslerle ilgilenen sevgili arkadaşlarım ; kaktüslerim 2 senedir çiçek açmıyor:( herhangi bir bitki coşturan kullanmadım.
Tavsiyelerinizi bekliyorum. Hepi topu 3 tanecik kaktüsüm var :D Eklenti 357056 Eklenti 357057 Eklenti 357058 |
Alıntı:
|
Sevgi hanım ,
kaktüslerinizin çiçek açması için soğuk görmesi şart .Kış'ı tamamen kuru olarak ısıtılmayan bir mekanda geçirirlerse zamanı geldiğinde çiçeklenirler. İkinci fotoğrafta ki kaktüs yeterli güneş göremediği için formu bozulmuş . Kolay gelsin. |
Sevgi hanım merhabalar,üstteki 2 kaktüsü isim olarak bilmiyorum,en alttaki Echinopsis oxygona (Kaynana Topuzu),harika çiçekler açıyor,bir bakın isterseniz.;)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bende güneş görsünler diye hep pencere önünde tutuyordum. Demek ki üşümeleri gerekiyor çiçek için :D |
Sevgi hanım,kaktüslerin toprağı ıslak görünüyor,önce toprağının iyice kurumasını beklemeniz gerecek.;) Daha sonra sera gibi ortamınız varsa oraya koyabilirsiniz,kış boyunca su vermeden.
Baharda havalar ısınınca kaktüs coşturan ile ilk sulamanıza başlıyabilirsiniz.Sevgilerimle... |
Alıntı:
|
Farketmez ama güneş görürse daha iyi.;)
|
Alıntı:
Areka palmiyesi kapalı alanlarda havayı temizliyormuş. Havayı nemli tutarak havadaki kimyasal toksinleri temizleme konusunda en güvenilir bitkiymiş. Meğersem benim areka palmiyem 15 yıldır evimizin havasını temizliyormuş. Sayenizde bitkimin özelliğinide öğrenmiş oldum. Tekrar teşekkürler.:p |
Alıntı:
hatta paşakılıcını yaygın görüşten farklı olarak yatak odasında bakılması önerilmeye başlanmış. konu merakınızı çektiği için bu iki bitkinin biklgisini de paylaşmak istedim |
Alıntı:
Bu özellğini de biliyorum ama tekrar hüsran yaşarmıyım acaba diyede cesaret edemiyorum. :o |
Alıntı:
|
maviş
2 Eklenti(ler)
Sevgili Hanndan hanımın gönderdiği maviş. Sonunda benimde bir mavişim var.....:D
Handan hanım tekrar teşekkürler. Eklenti 357916 Eklenti 357917 |
Cıklamen
1 Eklenti(ler)
2 aydır alamayı düşündüğüm cıklameni dün bauhaustan aldım. Bauhaus ın önünde eşimle buluşup eve gidecektik ki beni elimde poşetlerle gören eşimin yüz ifadesini görmeliydiniz. :D
Eklenti 357919 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025