agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Sevgi / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/29086.htm)

ziraatteknikeri 11-12-2012 15:14

yeni bahçeniz hayırlı olsun. size mutluluk versin

Sevgi Durul 11-12-2012 15:18

Sayfanız hayırlı olsun, sayın Sevgi.:)

Fotoğraf yerleşiminizi düzeltirseniz iyi olur, fotoğrafları görebilmek biraz zahmetli oluyor.:)

Sevgi 11-12-2012 15:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ziraatteknikeri (Mesaj 1065597)
yeni bahçeniz hayırlı olsun. size mutluluk versin

Sayın ziraatteknikeri, çok teşekkür ederim.

Sevgi 11-12-2012 15:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1065598)
Sayfanız hayırlı olsun, sayın Sevgi.:)

Fotoğraf yerleşiminizi düzeltirseniz iyi olur, fotoğrafları görebilmek biraz zahmetli oluyor.:)

Sayın SDurul, teşekkür ederim.

Fotoğraflarım bende normal gözüküyor. Sizde nasıl gözüküyor problem nerede? Daha açıklayıcı bilgi verir misiniz. Düzeltmeye çalışayım.

Sevgi Durul 11-12-2012 17:17

Sayın Sevgi, fotoğraflarınız biraz önce masaüstü bilgisayarda alt alta ve normal gözüküyordu ve hattâ ben düzelmiş sandım.

Laptopa geçtiğimde düzelmemiş olduğunu gördüm. Fotoğraflar yanyana ve oldukça geniş bir alanı kaplıyor, sayfayı iyice sağa çekmeden fotoğraflar görünmüyor. 63 ve 69 nolu mesajlar. Sorun benim laptopta mı acaba?

Bu arada küpeleriniz çok hoş görünüyor, bulundukları ortamı öğrenebilir miyim?

Sonradan ekliyorum, kontrol ettim. 2.sayfada 34, 41 ve 42. mesajlardaki fotoğraflar da aynı durumda.

Sevgi 11-12-2012 17:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1065652)
Sayın Sevgi, fotoğraflarınız biraz önce masaüstü bilgisayarda alt alta ve normal gözüküyordu ve hattâ ben düzelmiş sandım.

Laptopa geçtiğimde düzelmemiş olduğunu gördüm. Fotoğraflar yanyana ve oldukça geniş bir alanı kaplıyor, sayfayı iyice sağa çekmeden fotoğraflar görünmüyor. 63 ve 69 nolu mesajlar. Sorun benim laptopta mı acaba?

Bu arada küpeleriniz çok hoş görünüyor, bulundukları ortamı öğrenebilir miyim?

Sonradan ekliyorum, kontrol ettim. 2.sayfada 34, 41 ve 42. mesajlardaki fotoğraflar da aynı durumda.

Sorun arka arka yüklediğim fotoğraflarda sanırım. Ama bende normal gözüküyorlar. Bundan sonra ayrı ayrı yükleyeyim.

Küpelilerime gelince 2 hafta öncesine kadar bahçede bulundukları saksıdalardı. Kışın üşürler diye saksıyı kış bahçesine aldım. Camekanlı yerde ama ısıtma yok.

dilek aydemir 11-12-2012 19:27

sayfanız ve bahçeniz hayırlı olsun Sevgi;
sizlerin sayesinde bende önümüzdeki ilkbaharda yapmaya başlayacağım bahçe için bilgiler topluyorum. notlar alıyorum. güzel bir bahçe için darısı benim başıma artık.

Sevgi 11-12-2012 20:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dilek aydemir (Mesaj 1065734)
sayfanız ve bahçeniz hayırlı olsun Sevgi;
sizlerin sayesinde bende önümüzdeki ilkbaharda yapmaya başlayacağım bahçe için bilgiler topluyorum. notlar alıyorum. güzel bir bahçe için darısı benim başıma artık.

Teşekkür ederim Dilek hn. Sizinde bahçeniz hayırlı olsun. Umarım gönlünüze göre tanzim edersiniz bahçenizi.

Bahçe işlerini ve bitkileri seviyorsanız zaten işlerin sonu geliyor. Çok zevkli bir uğraşı. Heleki yetiştirdiğiniz bitkiler kendini göstermeye başlayınca fotoğraf makinesi elinizde her kareyi fotoğraflamaya çalışırsınız.

En kısa zamanda bahçenizde gezinmek dileği ile hoşçakalın.

Sevgi 11-12-2012 21:14

ortanca

2 Eklenti(ler)
Bu ortancalarımı yüklemeyi unutmuşum. Bu kış gününde sizlere yazdan görüntüler;)Eklenti 353415

Eklenti 353416

Sevgi 11-12-2012 21:28

2 Eklenti(ler)
Yazdan kalan güllerimin fotoğraflar;)

Eklenti 353429

Eklenti 353430

Sevgi 11-12-2012 21:52

1 Eklenti(ler)
Gene yazdan görüntüler. Petunyalarım. Tohumlarınıda aldım bakalım yaza yetiştirmeyi başarabilecekmiyim.:p

Eklenti 353442

Dünyalı 12-12-2012 21:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sevgi (Mesaj 1065665)
Sorun arka arka yüklediğim fotoğraflarda sanırım. Ama bende normal gözüküyorlar. Bundan sonra ayrı ayrı yükleyeyim.

Sayın sevgi Hn.

SDurul'un bahsettiği,
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1065652)
...fotoğraflarınız biraz önce masaüstü bilgisayarda alt alta ve normal gözüküyordu ve hattâ ben düzelmiş sandım.

Laptopa geçtiğimde düzelmemiş olduğunu gördüm. Fotoğraflar yanyana ve oldukça geniş bir alanı kaplıyor, sayfayı iyice sağa çekmeden fotoğraflar görünmüyor...

Fotoğrafların yüklenmesi yan yana olmasından kaynaklanıyor.

Fotoğrafları alt alta yüklerseniz ve aynı satırda yazı da yazmaz, bir alt satıra yazarsanız problem çözülmüş olur. :)

Eski mesajlarınızı da bu şekilde düzeltirseniz, sayfanızı baştan sona gezenler bu problemle karşılaşmazlar.

Sağlıcakla kalın.

Sevgi 12-12-2012 22:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dünyalı (Mesaj 1066709)
Sayın sevgi Hn.

SDurul'un bahsettiği,

Fotoğrafların yüklenmesi yan yana olmasından kaynaklanıyor.

Fotoğrafları alt alta yüklerseniz ve aynı satırda yazı da yazmaz, bir alt satıra yazarsanız problem çözülmüş olur. :)

Eski mesajlarınızı da bu şekilde düzeltirseniz, sayfanızı baştan sona gezenler bu problemle karşılaşmazlar.

Sağlıcakla kalın.

Sayın dünyalı, bugün yüklediklerimi dediğiniz gibi yaptım. Halen sorun var mı?

Bugün ki fotoğralarım küpeli çiçeği konusunda. Mesajlarımdan yüklediğim fotoğraflara bakabilir miniz?

dağçiçeği 12-12-2012 22:48

Sayın Sevgi bahçe sayfanız hayırlı olsun. Bahçeniz ve çiçekleriniz çok güzel. Uzun yıllar keyfini sürmenizi dilerim.

Sudenur 12-12-2012 23:04

Merhaba Sevgi hanım, bahçenizi beğenerek takip etmekteyim. :)) Bitki seçimleriniz ve yerleştirme düzeniniz çok hoş, bahar aylarında ki o rengarenk görüntüleri heyecanla bekliyorum. Sümbüller baş göstermeye koyulmuş bile, ohh ne harika! :eek:

Sevgi 12-12-2012 23:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği (Mesaj 1066761)
Sayın Sevgi bahçe sayfanız hayırlı olsun. Bahçeniz ve çiçekleriniz çok güzel. Uzun yıllar keyfini sürmenizi dilerim.

Sayın dağçiçeği, çok teşekkür ederim. Amin inşallah. Rabbim hepimize de sağlıklı, huzurlu, mutlu uğraşlar versin.:p

Dünyalı 12-12-2012 23:10

Sayın Sevgi hanım;

Bu günkü yüklediğiniz fotoğraflarda bir sorun yok.

Zaten siz bu işi benim açıklamamdan önce çözmüşsünüz. :)

Müsaadelerinizle küçük bir öneride bulunmak istiyorum.

Fotoğrafları küçültürken, hepsini aynı ölçüde küçültürseniz, sayfanız daha hoş görünür ve göz yormaz.: :)

Sevgi 12-12-2012 23:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1066779)
Merhaba Sevgi hanım, bahçenizi beğenerek takip etmekteyim. :)) Bitki seçimleriniz ve yerleştirme düzeniniz çok hoş, bahar aylarında ki o rengarenk görüntüleri heyecanla bekliyorum. Sümbüller baş göstermeye koyulmuş bile, ohh ne harika! :eek:

Merhabalar Sudenur hanım hoşgeldiniz. Bende merakla bekliyorum baharı. Inanın baharın geleceği günü parmaklarımla sayıyorum. Askerlerin tezkere gününü sayar gibi, baharı bekleyen kumrular gibi.:D

Sevgi 12-12-2012 23:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dünyalı (Mesaj 1066785)
Sayın Sevgi hanım;

Bu günkü yüklediğiniz fotoğraflarda bir sorun yok.

Zaten siz bu işi benim açıklamamdan önce çözmüşsünüz. :)

Müsaadelerinizle küçük bir öneride bulunmak istiyorum.

Fotoğrafları küçültürken, hepsini aynı ölçüde küçültürseniz, sayfanız daha hoş görünür ve göz yormaz.: :)

Öneriniz için teşekkürler. Fotoğraflarımı tablet ten çekiyor ve otomatik olarak küçültme programında küçültüyorum. Bazılarını boy ve eni daha ortaya çıksın diye oynama yapıyorum.
Bundan sonrakileri daha dikkatli çeker ve yüklerim. Daha yeni olduğum için tavsiyelerinizle öğreneceğim. :p

Sevgi 22-12-2012 11:18

Sardunya

2 Eklenti(ler)
Çelik almaya geç kaldığım sardunyalarımın karlarını temizleyerek aldığım çelikler.inşallah köklenirler. 1.resimde kırmızı, 2.resimde fuşya pembe.

Eklenti 356632

Eklenti 356633

Sevgi 22-12-2012 11:24

Sardunya

1 Eklenti(ler)
Açık pembe sardunya çeliğim .

[ATTACH]356638[/ATTACH

Sevgi 22-12-2012 11:26

SardunyaAçık pembe sardunya çeliğim . [ATTACH]356638[/ATTACH

1 Eklenti(ler)
Çeliklerimin hepsini ortanca çeliğimin saksınına diktim. Umarım ortancamda yalnız kalmadığı için mutlu olur ve hep birlikte köklenirler.;)

Eklenti 356639

Sevgi 22-12-2012 11:32

SardunyaAçık pembe sardunya çeliğim .

1 Eklenti(ler)
SardunyaAçık pembe sardunya çeliğimi ikiye böldüm. Tomurcuklu olan kısmınıda demlik saksıya yerleştirdim. Diğerleri kış bahçesinde fakat sadece demlik saksıyı içeri mutfağımın penceresine aldım. Isı farklılığına çabuk adapte olmasını diliyorum. Gelişmeleri tekrar paylaşırım. Iyi veya kötü.

Eklenti 356640

ahmeter 22-12-2012 11:48

Tutsun veya tutmasın .görüntü güzel iyi günler

nurcanaybay 22-12-2012 12:00

Sevgi hanım merhaba ,
sardunya çeliklerinizin köklenmesi için üzerindeki çiçeklerin ve tomurcukların kesilmesi
gerekir.Üzerinde sadece 2-3 yaprak kalmalı aksi halde bitki gücünü çiçeklerini ve yapraklarını yaşatmak için kullanacak ve köklenmekte zorlanacak.

Birde saksının içinde fazla su var , toprağın nemli olması köklenmesi için yeterli olacak.

Kolay gelsin :)

Sevgi 22-12-2012 18:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay (Mesaj 1073293)
Sevgi hanım merhaba ,
sardunya çeliklerinizin köklenmesi için üzerindeki çiçeklerin ve tomurcukların kesilmesi
gerekir.Üzerinde sadece 2-3 yaprak kalmalı aksi halde bitki gücünü çiçeklerini ve yapraklarını yaşatmak için kullanacak ve köklenmekte zorlanacak.

Birde saksının içinde fazla su var , toprağın nemli olması köklenmesi için yeterli olacak.

Kolay gelsin :)

Teşekkür ederim Nurcan hanım, çiçekleri kesmeden önce dikmiştim hangi renk hangi çelikolduğunu bileyim diye. Yarın keserim artık. Ama demlik saksıdaki çok hoş gözüküyor nasıl kıyarım ben tomurcuklara.:D

Saksıdaki suyun fazlalığınada hemen müdahale ediyorum tekrar teşekkürler. Gene beklerim.

Sevgi 22-12-2012 18:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ahmeter (Mesaj 1073289)
Tutsun veya tutmasın .görüntü güzel iyi günler

Hoşgeldiniz hocam, teşekkürler. Iyi günler.

Sevgi 23-12-2012 13:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sevgi (Mesaj 1065827)
Bu ortancalarımı yüklemeyi unutmuşum. Bu kış gününde sizlere yazdan görüntüler;)Eklenti 353415

Eklenti 353416

Yukarıdaki mesajımındaki ortancalarımın yeri kış bahçesi yapılınca değişikliğe uğradı. Soldaki ortancayı aynı yerine tekrar diktim. Yanındakinin yerine küçük mavi ortancamı diktim.

Bu alan ikindiden sonra direk güneş alan bölgeydi . Şimdi kış bahçesi yapılınca tamamen gölge olacak. Çatıdan sonra tekrar güneş.

Fakat kış bahçesinin açılan camı dışa doğru olunca köşeyi boş bırakmak zorunda kaldım. Doğalgaz borusunun önüne ada begonvilimin birini dikmek istiyorum. Kışları biraz korunaklı olur düşüncesiyle. Geri kalan küçük alan yeri nasıl zenginleştiririm diye 3 aydır düşünüyorum.

Önce gölge alan çim tohumu atsam diye düşündüm, sonra hercai menekşesi diksem dedim ama henüz doğru kararı veremedim. Gölgede ve küçük boylu hoş görünümlü ve çiçekli ne önerebilir siniz?

Sizlerin tecrübelerinize sunuyorum. Önerilerinize açığım. Şi mdiden teşekkürler.

Sevgi 23-12-2012 13:36

1 Eklenti(ler)
Ortancaların yeri şimdi böyle:(

Eklenti 356777

Sevgi 23-12-2012 13:45

2 Eklenti(ler)
Önceki hali,

Eklenti 356778

Şimdiki hali. Size fikir vermesi açısından kış bahçesinide yüklüyorum. Giriş kapısıyla kış bahçesinin arasında kalıyor bu bölge. Gölge bir alan.

Eklenti 356779

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025