![]() |
Pembe domates
2 Eklenti(ler)
|
Çok minişler sevgili Sevgi; Bereketli olsunlar inşallah, bende tohum ektim yeni yeni çimleniyorlar, siz bahçedemi yoksa saksıdamı yetiştireceksiniz?
Sevgiler... |
Sevgili milaca, hoşgeldiniz. Filizler o kadar minik ki yakın çekimle bu kadar gözüküyorlar. Sağlıklı bir şekilde büyürlerse, fideciklerimi bahçeye alacağım. Çiçek tohumlarım daha filizlemediler ama domates tohumlarımın maşallahı var. Inşallah firesiz hepsi tutarlar.:)
|
Orkide
4 Eklenti(ler)
Orkidem çiçek sapı uzatmaya başladığından beri merakla takipteyim.
Eklenti 379552 Eklenti 379553 Eklenti 379554 Eklenti 379555 |
Orkide
2 Eklenti(ler)
Phalaenopsis amabilis. Ve bugün eve geldiğimde beni bu hoş görüntüyle karşıladı. Ilk orkidemin ilk çiçeği.
Eklenti 379556 Eklenti 379557 |
Gözünüz aydın Sevgi hanım, orkideniz süper görünüyor. Keyfini sürmeniz dileğiyle, sevgiler...
|
Alıntı:
|
Sevgikli ipektuğçe,
Sn. h_dogan; Orkidemin rengi bahsi tutmasada beyaz açtı. Ilk defa orkide yetiştiriyorum. Şimdiden çeşitliliği arttırmayı düşünüyorum.:) :o. :o |
Nergis
1 Eklenti(ler)
|
Sümbül
2 Eklenti(ler)
Sümbül der ki ben elayım.
Aşık Veysel çiğdem üzerine söylemiş ama benim çiğdemlerin açmaya niyeti yok. Üstelik 20 soğandan 5 i çıktı. 5 ininde şimdilik çiçeği yok. Sümbül için olan mısrasından: Sümbül der ki boynum uzun Yapraklarım düzüm düzüm ....... ........ [ATTACH]379917[/ATTACH Eklenti 379918 |
1 Eklenti(ler)
Çileğim firarda. Çitlerin arasından çıkarak ve çiçeğini açarak bende buradayım diyor. Sanırım sebzeliktekiler çiçeklerime olan ilgimi kıskandılar.:p
Eklenti 379919 |
Kıvırcık maydanoz
1 Eklenti(ler)
Birazda sebzelikten görüntüler paylaşayım.
Ekim ayında ekilen kıvırcık maydanoz tohumları kışın güneş almadıkları için ancak bu kadar gelişim gösterdiler. Eklenti 379921 |
1 Eklenti(ler)
Burada dereotları vardı. Kışın karın altından bile sağlıklı çıkmışlardı. Fakat sabaha karşı düşen kırağılar ve beraberindeki rüzgar onların düşmanı oldular:(. Şimdi aralarda tek tük kaldı.
Bu fırsatı değerlendilren nanelerde şimdilik baş roldeler. Eklenti 379923 |
1 Eklenti(ler)
Kıvıcıkların bir kısmını iki hafta önce şaşırtma yapmıştım. Genede yerleri dar .
Arada gene naneler , burada figüranlık yapıyorlar.:D Eklenti 379924 |
3 Eklenti(ler)
Katmerli begonvilim altlardan yeni sürgünler vermeye başladı. Ilk geldiğindeki alt yapraklarını dökünce çok üzülmüştüm. Ama bugün çok mutluyum.
Birde çiçeklerini görünce...... Eklenti 380179 Sellukamın boyu sarılı haliyle 1 metreyi geçti. Eklenti 380180 Eklenti 380181 |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
Biberiye
1 Eklenti(ler)
Biberiyeler yaklaşık 1 aydır çiçekliler.
Biberiye çayı baş ağrısına iyi geliyor. Daha başka faydalarıda var. Et yemeklerine eklendiklerinde çok hoş tad veriyor. Eklenti 380222 |
2 Eklenti(ler)
Biberiye ve hercailer.
Kadifemsi görüntüsü çok güzel. Eklenti 380223 Sümbülün bir tanesi biberiyelerin arasında o kadar uzamış ki bir tanecik çiçeğini ve gövdesini görünce şaşırdım. Eklenti 380224 |
2 Eklenti(ler)
|
Clematis
2 Eklenti(ler)
Clematis ' Rouge Cardinal '
Dün akşam bauhausta bu güzelle karşılaştım. Eklenti 380899 Eklenti 380900 |
Ceylan gözü
2 Eklenti(ler)
Ceylan gözü sardunyaları da görünce dayanamadım.
Çiçekse koy sepete:p Eklenti 380901 Renkleri fotoğrafta aynı gibi gözüküyor ama bu daha açık. Eklenti 380902 |
Açelya
1 Eklenti(ler)
|
Cyclamen
2 Eklenti(ler)
Cyclamenlerimin ikinci kez coştu. Karlar ve dondan sonra kış bahçesinden dışarı çıkardım. Havada yağmurlu olunca doğal olarak sulandılar. Ve şimdiki hali. Tekrar olmasın diye diğerlerinin fotoğraflarını koymuyorum.
Herhangi bir gübrede vermedim. Eklenti 380905 Eklenti 380906 |
Sümbül
3 Eklenti(ler)
|
iris
2 Eklenti(ler)
[QUOTE=Sevgi;1080893]Irisleride ilk kez yetiştireceğim. Çocukken Malatya-Arapgir de dağlardan toplardık. Annemin bahçeyede getirip dikmiştik. Ama kaç senedir ki kaybolmuşlar. Koçtaşta görünce hemen aldım. Nede olsa çocukluk anılarımı hatırlattılar.inşallah iris soğanlarımda çıkar
Eklenti 359718 Irislerimden bir tanesi açtı. Eklenti 380917 Eklenti 380918 |
Sevgili Sevgi , bahçeniz harika emeklerinize sağlık.
Sümbülleriniz misss kokusu süperdir mutlaka. Her biri ayrı güzel... |
Alıntı:
|
İris'iniz ilk senesinde mi açtı? :eek: ;)
|
Sayın Sevgi,
Hepsi birbirinden güzel. Cyclamen, sardunya, menekşe, renk renk sümbüller, irisler... Hepsinin de maşallahları var. Renk cümbüşü bir bahçe. Güzellikleri tarif etmek bile zor. Allah nazardan saklasın |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025