agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Sevgi / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/29086.htm)

Sevgi 31-05-2013 07:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mandalinleerik (Mesaj 1163621)
Sn Sevgi, şanssızlığın bu kadarı :)). Renkli diye alınan güller beyaz çıkıyor, Clematis istediğinizden farklı geliyor. Aslında tamamen satıcı hatası sizinle alakalı değil ama onca emekten sonra istediğinizin olmaması sinir bozucu olabiliyor. Ama çiçekleriniz yinede çok güzel.

Gerçekten sinir bozucu çünkü ilk 2 tane aldığım clematislerde farklı çıkmıştı. Güller desem gene öyle. Bundan sonra çiçek açmamış bitki almayacağım. Tek sevindirici tarafı güzel olmaları

mandalinleerik 31-05-2013 07:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sevgi (Mesaj 1163623)
Gerçekten sinir bozucu çünkü ilk 2 tane aldığım clematislerde farklı çıkmıştı. Güller desem gene öyle. Bundan sonra çiçek açmamış bitki almayacağım. Tek sevindirici tarafı güzel olmaları

Siz yine şanslısınız, forumda sn Mügem altığı Ceylan Gözlerini torbasından çıkardığında köksüz olduğunu fark ediyor yani satıcı dalları kesip toprağa daldırıp öyle satmış.
Bir de siz, aldıklarınızı dikiyorsunuz ve aradan epey zaman geçtikten sonra istediğiniz çıkmıyor geri götürseniz de alıcı "biz de sizin gibi düşünüyorduk" diyebilir. Ama yinede uyarmak gerekiyor.

Sevgi 02-06-2013 08:58

İyi pazarlar

2 Eklenti(ler)
Ortancalarım 3 yaşındalar ve bu sene daha da büyüdüler. Ortanca coşturan gübrelerden 3 ay da bir diplerine uyguladım. Budama da yapmayınca iyice genişlediler.

Eklenti 413030,

Eklenti 413031.

Sevgi 03-06-2013 06:23

Günaydın

1 Eklenti(ler)
Lobelyaların renklerini 2 ye çıkardım. Gerçekten her bahçede olması gereken güzellikte bir bitki. Üstelik benimkilerin çok küçük olmasına rağmen bahçeye farklı bir güzellik kattılar. Mavinin tonu harika.

Eklenti 413233

Sevgi 03-06-2013 06:30

Maviş

1 Eklenti(ler)
Sn. Ahmeter hocam ın sayesinde benimde bir mavişim oldu. Bu sevinci bana yaşattıkları için tekrar teşekkür ederim.

Eklenti 413234

Sevgi 03-06-2013 06:34

Gülüm

1 Eklenti(ler)
Solan gül dallarını 3 boğum alttan budadıktan sonra daha fazla açarak beni sevindirdi. Rengine söyleyecek söz bulamıyorum.

Eklenti 413235

Sevgi 03-06-2013 08:06

Lilium

3 Eklenti(ler)
Karışık renkte aldığım paketin içinde 3 soğan vardı. 1 i bugün turuncu açtı. Umarım diğerleri de farklı açarlar. Ama kokusu yok.

Eklenti 413236,

Eklenti 413237,

Eklenti 413238

Sevgi 03-06-2013 08:16

2 Eklenti(ler)
Burası sardunya sırasının bir kısmı, Sol taraftaki pembe ceylan ile bordo ceylan bu senenin, diğerleri geçen seneden. Arada çeliklediklerimde var ama onlar henüz küçük. Hayata tutunma çabalarındalar.

Eklenti 413244,

Bu köşedeki sardunyalarımın kenarlarına lale soğanlarını dikmiştim. Çiçeklenmeye başlamadan önce gübrelediğim için sardunyalarda coştular. Hepsini tekrar gübrelemem gerekiyor.

Eklenti 413245

Sevgi 03-06-2013 08:23

3 Eklenti(ler)
Sakızlar,
Bu saksıda 3 tane sakız var ama biri tomurcuklarını kuruttu. Şimdi tekrar tomurcuk oluşturuyor. İnşallah onlarda kurumaz. Sakız hanımları bu sene yeni misafir ediyorum.

Eklenti 413247,

Eklenti 413248,

Rüzgardan kırılan dalını 2 ye böldüm. Yavru çeliklerim tutar mı bilmem. daha önce sakız sardunya yetiştirmediğim için tecrübe sahibi değilim.

Eklenti 413249

Sevgi 03-06-2013 08:25

1 Eklenti(ler)
Nergis soğanlarını dün çıkardım ve kurumaya bıraktım. Şimdiye kadar ki beslenmesi umarım yeterli olmuştur.

Eklenti 413250

Sevgi 03-06-2013 08:32

1 Eklenti(ler)
Pembe domateslerimi yerlerine geç şaşırttığım için ancak bu kadar büyüdüler. 2 hafta önce yerlerine dikildi. Cuma günü akşamda çapalandı. Biraz sık oldu sanırım ama elimdeki fidelerin hepsini dikmek isteyince durum ortada.

Eklenti 413257

attar 03-06-2013 08:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sevgi (Mesaj 1164872)
Pembe domateslerimi yerlerine geç şaşırttığım için ancak bu kadar büyüdüler. 2 hafta önce yerleri dikildi. Cuma günü akşamda çapalandı. Biraz sık oldu sanırım ama elimdeki fidelerin hepsini dikmek isteyince durum ortada.

Eklenti 413257

bu kadar sık ürünü niye dikiyorsun? iyilik etmiyorsun, ürün alamazsın, seyrelt en az yarısını, sen bilirsin tabi ki

birtanecik 03-06-2013 22:21

İyi akşamlar Sevgi Hanım,
Sizin kadar çiçekden anlamam Ama pempe domatesten anlarım. Gerçekten çok sık. Büyüyünce verim alamaz ve domatesler kuytuda kalır. Çiçek alana kadar da sulamayın azdırırısınız fideleri. Çiçekden sonra bayılınca yaprakları su veriniz. Ben size dometesden tiyo , siz de bana çiçeklerden.

birtanecik 03-06-2013 22:24

Birde çiçeklerle çim arasında kalan bordür taşlarınız çok güzel. Nerden aldınız. Ben şimdi Akçay Güredeyim. Burda umarım vardır. Şimdi sıra onlarda çimler çiçekleri istila etmesin değil mi? Tekrar kolay gelsin....

birtanecik 03-06-2013 22:31

ceylangözler hariç sardunyalar kışı bahçede geçirdi demişsiniz. Ceylangözü bahçeye ekili gibi duruyor.

birtanecik 03-06-2013 23:02

çok sordum kusura bakmayın da taştan ayak izleriniz çok güzel nerden aldınız....

YeniGine 04-06-2013 01:48

Sevgili Sevgi, ortancalara maşallah... Lobelyalar kendileri ve renkleri harika... Maviş bende de var fakat ne yazık ki hâlâ sanki fide gibiler (Neyi severler ben mi bilemiyorum acaba), Liliumlar çok güzeller, benim tomurcuktaki liliumumu kopartmışlar çiçek yok bu sene... Sardunyalar!.. İnan hepsi çok güzeller, ellerine sağlık... Ve nergis soğanların!.. çıkarttın, kuruyacaklar, peki sonra ne yapacaksın?

Sevgi 04-06-2013 06:35

Sn. attar ve sevgili birtanecik, domateslerimi seyrelttim. Fotoğraftaki görüntüde çaprazdan ve uzaktan bir çekim yapmıştım. Güneşte net çıkmıyor diye. Göründükleri kadar sık değillerdi. Gene de aradan birer tane çıkardım.

Sulamaya gelince ben de dediğiniz gibi yapıyorum. Yapraklar iyice morarıp büzüşene kadar su yok. Sonra kana kana su içiyorlar. Ardından çiçekleniyorlar. Şimdi tomurcuklarını göstermeye başladılar bile. Fideleri diktiğim zaman 3. yapraklarını yeni çıkarmışlardı. 2 hafta da durumları gayet iyi. Uyarılarınız için teşekkürler.

Bordür taşlarını inşaat malzemeleri yapan firmadan aldım. Duvar kaplama taşlarını ikiye böldürdüm ve bordür taşı olarak kullandım. Beton ve taş dökümü yapan firmalara bakmanız lazım. Ayak izlerinide aynı firmadan aldım. Tanesi 5 tl.
Bordür taşlarını yaptıktan sonra çimleri biçmek daha kolay oluyor. Çiçekleri istila etmiyorlar. Kısacası herkes kendi yerini öğrendi diyebilirim.:)

Sevgili YeniGine, nergis soğanlarını kurumaya bıraktım. Şimdi yarı gölgede biraz kuruduktan sonra güneşe alacağım. Güneşte iyice kuruduktan sonra serin ve kuru bir yerde ekim ayına kadar saklayacağım. Dikim zamanı tekrar toprağa. Aynı işlemi sümbül ve laleler için de yapılacak. Onlar henüz yapraklarını sarartmadıkları için çıkarmadım. Aslında sizin yeriniz müsaitse yapraklar iyice kuruyana kadar toprakta bırakın. Eğer sulanmayan bir alanda iseler hiç çıkarmayın. Çünkü yapraklar sararana kadar sulayıp yapraklar sararıp kuruduktan sonra sulamayı kesiyoruz. Ama sizinki ortak alan olduğu için ve bir de Sonbaharda yaşadığınız sıkıntıyı göz önüne alarak tercih size kalıyor.

Sevgi 04-06-2013 07:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi birtanecik (Mesaj 1165271)
ceylangözler hariç sardunyalar kışı bahçede geçirdi demişsiniz. Ceylangözü bahçeye ekili gibi duruyor.

Sevgili birtanecik, ortadaki ceylan gözü geçen seneden ama kışın güvenip bahçede bırakamadım. Saksıya alıp mutfak pencereme koymuştum. Kışında 2 kez açtı. 1 ay öncesi yeni aldığım Pembe ve bordo ceylangözlüler ile bahçeye diktim.
Bahçe toprağında daha geliştiler ve çiçekleri daha uzun süreli oluyor. Tabi bunlar benim gözlemlerim. Bir de ceylangözlülerin rüzgarı hiç sevmediklerini öğrendim. Top sardunyalar daha dayanıklı rüzgarda geçmeye yakın çiçeklerini döküyorlar ama yapraklarına hiç birşey olmuyor.

Sevgilerimle.

birtanecik 04-06-2013 21:07

İyiakşamlar Sevgili Sevgi
Bugün Çim için ayırıcı setlere baktım. Plastikler pahalı ve görüntü kötü, taş olanlarada yarın bakacağım. Çim ekecektim rulo çim ya. Zemini düzledim yarın İzmir'den elyafa döşenmiş hafif bir malzemeden yapılma çim kargolanıp bana ulaşacak. İlk yeni uygulanacak bir ürün. Alser diye bir firma. Bakalım göreceğiz merakla bekliyorum

Sevgi 04-06-2013 21:25

Sevgili birtanecik, taşların maliyeti 60 tl tuttu. 19-20 mt. lik yere döşedik. Taşları yapmadan önce bende ahşap çit düşünüyordum. Ama ahşap hem zamanla çürüme yapacak hemde maliyeti çok olacaktı. Ben bahçemin çiçeklik ve büyük kısmına taş kullandım. Diğer kısımda sebzeliğimin yerindeki çimleri söktükten sonra ahşap çit kullandım. Bu sene halen kullanıyorum çitleri ama sonraki senelere ne kadar dayanacak göreceğiz.

birtanecik 04-06-2013 22:31

Sevgili sevgi
Fiyat çok uygunmuş. Yarın da taşçılara bakacağım. Umarım bulrum. Ahşap dayanıklı olmaz diye düşünüyorum. Her yıl bakımla uğraştırmayacak malzeme olmalı. Siz ustaları takip etmem gerekiyor değilmi? Çooooooooooooook tıfılız çooooooooooooooooooooook:))))

Sevgi 06-06-2013 06:31

Günaydın

3 Eklenti(ler)
Ortanca köşesi,

Eklenti 414263,

Geçen sene aldığım mavi ortancam bu sene biraz mora dönük mavi olacak sanırım. Tam olarak renklenince tekrar yüklerim.

Eklenti 414264,

Kış bahçesinin camlarına kendini iyiden iyiye yasladı. Camı açamıyorum. Sonbaharda yerini biraz değiştireceğim.

Eklenti 414265

Sevgi 06-06-2013 06:37

Lilium

3 Eklenti(ler)
Dün sabah yağmur sonrası görüntü,

Eklenti 414266,

Ve Bu sabah ki görüntüler,

Eklenti 414267,

Eklenti 414268

Sevgi 06-06-2013 06:44

Güller

5 Eklenti(ler)
Eklenti 414269,

Eklenti 414270,

Eklenti 414271,

Eklenti 414272,

Eklenti 414273

birtanecik 06-06-2013 06:52

Günaydın Sevgili Sevgi
Sabah sabah içimiz açıldı. Takipteyim sizi .....)))

Sevgi 06-06-2013 06:53

2 Eklenti(ler)
Geçen sene kiraz fidanımın dibine diktiğim begonyalarım tekrar büyüdüler. Kışa dayanıklı oldukları için güllerin arasındaki menekşeler, lale ve sümbül soğanları çıkarıldıktan sonra begonya dikmeyi düşünüyorum. Menekşeler halen çiçekli oldukları için kıyamadım. Birde soğanların kurumasını beklemek zorunda kaldım.

Eklenti 414274,

Eklenti 414275

Sevgi 06-06-2013 07:06

Lavanta

3 Eklenti(ler)
Bahçe girişi, babaların önündeki lavantalar ve sağ taraftaki babanın yanında clematisler.( Etiketteki resimden farklı çıkan clematisler)

Eklenti 414276

Eklenti 414278

Eklenti 414277

birtanecik 06-06-2013 07:20

Merhaba Sevgili Sevgi
Begonyalar kışa dayanıklı demek. Yeni öğrendim. Yine o bordür taşlar.Ah Ah bugün Akçay'ı alatüst edip bulmam lazım.
Sevgiler.

gülsu 06-06-2013 08:14

Sevgi hanım bahçeniz harika olmuş. Hepsi yerli yerinde düzenli görünüyor. Domatesleri biraz seyrek dikerseniz dah iyi olur. Lavantalar tam yerini bulmuş. Yıllardır bende lavanta edinmek istedim. Nihayet bu sene emelime geçirdim. Umarım sizinki gibi açar. Meraktan çatlıyorum. Ortancalarda çok güzel. Sardunya hele bir başka güzel. Yine bir hastalığım vardı. Sardunyalar. Onlardan da epey renk yaptım. Olmayan renklerin peşindeyim. Bol huzurlu, mutlu günler diliyorum.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025