![]() |
Merhaba Sevgili Sevgi;
Mor beyaz kasımpatıya bayıldım ayılmak için zorlanıyorum diyebilirim. Ellerinize sağlık. |
1 Eklenti(ler)
Çelikten yetiştirmeye çalıştığım ruj çiçeği. 1,5 ay oldu saksıya dikeli. Sanırım köklenmesi tamam ki yeni yapraklar vermeye başladı.
Eklenti 452500 |
Sakız Sardunyalar
5 Eklenti(ler)
Havaların ılık gitmesi onları coşturdu. Dün beni de coşturdular. O coşkuyla dün sabah kapıda kaldım:D
Eklenti 452501 Eklenti 452502 Eklenti 452503 Eklenti 452504 Eklenti 452505 |
Sakız ve Ceylan
2 Eklenti(ler)
|
Cyclamen
3 Eklenti(ler)
Dayanamadım gene bir tane aldım. :)
Eklenti 452508 Bu minik cyclamenler ise tohumları kendiliğinden dökülüp kendi hallerinde yetişenler. Görünce şok oldum. Eklenti 452509 Çimlerin arasından bile çıkmışlar. Eklenti 452510 |
Sevgili Sevgi, kasımpatlarınız, sardunyalarınız, küpe çiçekleriniz, hepsi coşmuş, sıklamenler minik minik çok şirinler, kasımpatının rengine bayıldım, görsel şölen olmuş ellerinize sağlık.
Gül sardunyanın tutup çiçek açmasına çok sevindim;) Sevgiler... |
1 Eklenti(ler)
Kaç gündür bu suçlunun peşindeydim. Nihayet yakaladım suçluyu. Yaprakları yiyip bitirmiş kocaman olmuş. Artık rejim zamanı:)
Eklenti 452958 |
Bu yaz bizim bahçedede vardı hemen ilaçladık. Asayiş berkemal .
|
Alıntı:
|
Güzel bir sonbahar günü.
1 Eklenti(ler)
Sonbaharın güzel gitmesi sardunyalara çok yaradı. Işte bir güzellik daha. Sevgili ahestenin gönderdiği çeliklerden biri. Teşekkürler.
Eklenti 453487 |
2 Eklenti(ler)
|
Merhaba Sevgi Hanım,
Sakız ve sardunyalar için nasıl bir bakım ve besin veriyorsunuz. Hepsi bir birinden fevkinde. |
Alıntı:
|
Şişede begonvil çeliği
2 Eklenti(ler)
Yaklaşık 1 ay önce eşim çimleri biçerken kenar kesme makinasına kaptırmıştı ada begonvilimi:( şimdi çimlerin hizasında begonvil . Kökü duruyor umarım baharda filizlenir.
Çeliği hemen şişede perlite diktim. Birkaç gün önce bir kıpırdanma görmüştüm. Bugün baktığımda filizler gördüm. Inşallah begonvil çeliğim köklenir. Eklenti 453633 Eklenti 453634 |
Şişede kamelya
1 Eklenti(ler)
Şişe sera işini bayağı abarttım sanırım. Evin her köşesinde bir şişe var. Koltuk arkalarına saklıyorum artık. Genede misafirlerin gözünden kaçmıyor.:D
Kamelya çeliğinide 1,5 ay önce dikmiştim. Yeni yaprak oluşumu var gibi hadi hayırlısı diyelim. Eklenti 453648 |
favorilerim ceylan ve sardunyadır kasım kasımpatısız geçmez
|
Alıntı:
|
ooo sevgi hanım siz çelikleme işini bir hayli ilerletmişsiniz.
bu yöntemle begonvil çin güllerini hiç zorlanmadan yetiştirisiniz. bende gardenyayla çin gülleri çelikledim bekliyorum , bakalım şimdilik durumarı iyi. |
hoş gördük hoş bulduk
|
5 Eklenti(ler)
Bahçe girişindeki bu yerde adını bilmediğim çalılar vardı. Hafta sonu onları çıkartıp yerine çekirdekten yetiştirdiğim malta eriği, 2 tane ağaç minesi, 2 tane ağaç hatmi diktik. Çevrelerini de hercai menekşelerle süslemeye çalıştım. 2 kasa menekşe banamısın demedi. Halen boşluk yer var. Boşlukları da tohumdan yetiştirdiğim menekşeleri şaşırtacağım. Çalışmalardan görüntüler.
Eklenti 453983 Eklenti 453984 Eklenti 453985 Eklenti 453986 Eklenti 453987 |
1 Eklenti(ler)
|
Açelya
2 Eklenti(ler)
Yeni aldığım Açelya şansıma tek saksıda 2 renk çıkmıştı. Aldığımda saksını hemen değiştirdim. Toprağına yanmış koyun gübresi ilave etmiştim. Şimdide hem açelya mın yüzü gülüyor hemde benim:)
Eklenti 453990 Eklenti 453991 |
Sayın Sevgi hanım çok güzel çiçekleriniz görmeyeli bayağı yol almışsınız elinize sağlık.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 454210 |
Sevgi hanım merhaba,
bahcenize bayıldım.. İçim açıldı sabahtan beri bakıyor da bakıyorum. Özellikle bordo renkli katmerli sardunyanız muhteşem. Sayenizde de su sümbülü ile tanıştım.. ellerinize saglık, maşallah diyorum |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 454348 |
Zeytin hasadı
4 Eklenti(ler)
Bugün zeytinlerimi topladım. Yaklaşık 1 kilo kadar oldu. Salamura tuz ile birlikte kavanoza koydum. Her sabah kavanozu yuvarlamam gerekiyormuş. Zeytinler olana kadar her sabah zeytin mesaimiz var artık. :)
Eklenti 454714 Eklenti 454715 Eklenti 454716 Eklenti 454717 |
Sıhhatli günlerde tüketin inşallah...
|
Kendi meyveni sebzeni büyütüp hasat edip yemek kadar zevki bir şey yok herhalde ,ellerinize sağlık afiyet olsun.
|
Sevgili Sonkez,
Sn. fatihsonmez; çok teşekkür ederim. :) Kendi yetiştirdiğini hasad etmenin zevki bir başka. Çok şükür. Rabbim herkesede nasip etsin. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025