agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   smnunal / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/27396.htm)

smnunal 04-09-2012 13:30

1 Eklenti(ler)
Sebze bahçesinde bulunan ceviz ağacı üzerinde kol atıp gelişen çift boğumlu su kabağı meyveleri.

smnunal 10-09-2012 09:42

3 Eklenti(ler)
Bahçemizin yeni üyelerinden abutulion. Tohumdan çimlendirememiştik bir dost sayesinde bu güzelliğe sonunda bizlerde sahip olduk.

smnunal 11-09-2012 13:06

2 Eklenti(ler)
Hava sıcaklığının bitkilerin gelişimi üzerindeki etkisi. İki resim arasında yaklaşık 20 günlük süre olmasına rağmen havaların serinlemesi ile birlikte lahanada gözle görülür gelişme artışı oldu.

sibelim 11-09-2012 13:14

bunlar lahana değil kocaman açmış yeşil güller :) ... şimdiden afiyet olsun

smnunal 11-09-2012 13:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sibelim (Mesaj 1017423)
bunlar lahana değil kocaman açmış yeşil güller :) ... şimdiden afiyet olsun

Sayın sibelim güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.

smnunal 13-09-2012 09:19

4 Eklenti(ler)
Sabah sefaları havaların serinlemisiyle coşmaya başladılar.

smnunal 13-09-2012 09:23

1 Eklenti(ler)
Çiçek yoğunluğuna bakarmısınız sadece 1 kök.

smnunal 13-09-2012 09:26

1 Eklenti(ler)
Bunlarda ayrı köşede ekili olanlar cardinal climber ile karışık vaziyetteler.

smnunal 13-09-2012 09:29

1 Eklenti(ler)
Sabah sefaları coşarda akşam sefası dururmu.

smnunal 13-09-2012 14:17

1 Eklenti(ler)
Kurutulmak üzere çekirdeksiz üzümler ve siyah üzümler toplanıp temizlenip yıkandıktan sonra bandırma suyuna batırılarak güneşe serildi.

smnunal 13-09-2012 14:22

4 Eklenti(ler)
Bunlarda kurutulmak üzere bandırılıp daha çabuk kuruması için tel'e asılan siyah üzümler.

smnunal 13-09-2012 14:23

1 Eklenti(ler)
Kışlık tüketim için incirler sele üzerinde kurumaya bırakıldı.

smnunal 13-09-2012 14:26

1 Eklenti(ler)
Tarhana yapıldı doğal kuruması için güneşte olgunlaşması bekleniyor.

almira 13-09-2012 15:30

Maşallah kışlık hazırlıklar çoktan başlamış. Üzümü bandırma suyuna bandırdığınızı yazmışsınız. Bu su nasıl bir su? İçine ne konuyor? Bilgilendirirseniz sevinirim. Saygılar.

smnunal 13-09-2012 16:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almira (Mesaj 1018247)
Maşallah kışlık hazırlıklar çoktan başlamış. Üzümü bandırma suyuna bandırdığınızı yazmışsınız. Bu su nasıl bir su? İçine ne konuyor? Bilgilendirirseniz sevinirim. Saygılar.

Sayın almira,

Kışlık hazırlıkları başlayalı epey oldu. Kendi ürettiklerimizden kışlık ihtiyaçlar için değerlendirmeye çalışıyoruz.

Üzüm bandırma suyu temiz odun külü ve zeytinyağı ile veya Potasyum karbonat ve zeytinyağı karışımı ile soğuk olarak hazırlanıyor. Üzümler temizlenip yıkandıktan sonra bu karışıma batırılarak daha sonra kurumaya bırakılıyor.

Muğladan selamlarımla.

almira 13-09-2012 16:42

Bilgi için teşekkür ederim. Bu yıl iki kök çekirdeksiz sultani üzümüm ilk kez meyve verdi. İki kök te horoz karası üzümüm var. Yöremizde üzüm kurutma pek bilinmiyor. Üzümlerim henüz kurutacak kadar yok ama belki önümüzdeki yıllarda kurutmaya ihtiyaç duyaniliriz belli mi olur. :D

Bizim bölgemizde de incir kurutuluyor. İncirlerin içleri açılıp güneşte kurutuyorlar. Ayrıca incir pestili de yapıyorlar.

Tarhana yarma dediğimiz döğmelik buğdaydan sütle pişirilerek yapılıyor. Her yörenin kendine göre ayrı güzellikleri var. Paylaşmak ve birşeyler öğrenmek her zaman güzeldir. Mersin'den saygılar.

sibelim 13-09-2012 22:55

pamuk eller dert görmesin.bu sayfaya ne vakit girsem acıkıyorum ( iyiki yakınınızda değilim sürekli eve damlar bahçeye kaçar obez olup çıkardım) üzümler incirler oy oy dedirtiyor... akşam sefasına bayılırım , sabah sefasınıda görünce rahmetli babaannem aklıma geldi onun yaprakları ile bir çeşit bulgurdan sarma tarzı yöreye has bir yemek yapardı... dediğim gibi sizin sayfanız beni elma kurduna çeviriyor, geçiyorum çiçeği böceği şu kış hazırlığını izlemek ne keyifli geliyor yaşasın hünerli eller :)

smnunal 14-09-2012 09:26

3 Eklenti(ler)
Bahçeden kendi yetiştirdiklerimizden şeker oranı çok yüksek topladıktan sonra bekleme süresi fazla yemesi çok hoş 'Hırsız almaz' kavunu.

Halil Önen 14-09-2012 10:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi smnunal (Mesaj 1018478)
Bahçeden kendi yetiştirdiklerimizden şeker oranı çok yüksek topladıktan sonra bekleme süresi fazla yemesi çok hoş 'Hırsız almaz' kavunu.

İşte görüntüye inanmamak gerekiyor, bu özellikleri bilseydi hırsız almaz mıydı?;) Hele yanında beyaz peynir ve üzümden beyaz enzim de hayal etseydi; nerde öyle
eski entellektüel hırsızlar... ;)

afiyet olsun, kolay gelsin...

wisdom 14-09-2012 10:19

Sayın smnünal,

hairka görünüyor hepsi. elinize emeğinize sağlık.

smnunal 14-09-2012 10:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen (Mesaj 1018487)
İşte görüntüye inanmamak gerekiyor, bu özellikleri bilseydi hırsız almaz mıydı?;) Hele yanında beyaz peynir ve üzümden beyaz enzim de hayal etseydi; nerde öyle
eski entellektüel hırsızlar... ;)

afiyet olsun, kolay gelsin...


Sayın Halil bey,

Tohum takas etkinliğine bu sene gelecek tohumların içinde bunlarda olacak sizin vasıtanızla inşallah diğer doğaseverlerin bahçelerinde daha güzelleri yetişir. Havaların serinlediği bu günlerde beyaz peynir, üzüm ve enzimle tadı dahada güzelleşecektir.

Muğladan selamlarımla.

smnunal 14-09-2012 10:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi wisdom (Mesaj 1018489)
Sayın smnünal,

hairka görünüyor hepsi. elinize emeğinize sağlık.


Sayın wisdom,
iyi dilek temennileriniz için teşekkürler.

hk50 14-09-2012 13:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen (Mesaj 1018487)
İşte görüntüye inanmamak gerekiyor, bu özellikleri bilseydi hırsız almaz mıydı?;) Hele yanında beyaz peynir ve üzümden beyaz enzim de hayal etseydi; nerde öyle
eski entellektüel hırsızlar... ;)

afiyet olsun, kolay gelsin...

Tamamı bitmişmidir ? Elbette .Eskiler ya dünyayı değiştirdi.Ya vazgeçip köşe taşı oldu.Hayal meyal beyaz enzim rengini ve kokusunu hatırlamıya çalışıyorlar.
Tabi kavun ile içi göz göz olmuş beyaz peyniride.
Ekelimde geçmişi hatırlıyalım,hiç olmazsa.
Saygılar.

smnunal 14-09-2012 13:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hk50 (Mesaj 1018556)
Tamamı bitmişmidir ? Elbette .Eskiler ya dünyayı değiştirdi.Ya vazgeçip köşe taşı oldu.Hayal meyal beyaz enzim rengini ve kokusunu hatırlamıya çalışıyorlar.
Tabi kavun ile içi göz göz olmuş beyaz peyniride.
Ekelimde geçmişi hatırlıyalım,hiç olmazsa.
Saygılar.

Sayın hk50,

Ekmek isteyenlere her zaman kapımız açık. Yeterki ekmek isteyenlerden haberimiz olsun.

Muğladan selamlarımla.

Minarislim 15-09-2012 07:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi smnunal (Mesaj 1009892)
Çok verimli bir çeşit sanmarzino domates her açtığı çiçek meyveye dönüşüyor.

Maaaşallah boncuk gibi dizmiş.Bu çeşitten yetiştirmek isterim.Bend'de ayaş,Maraş,Pembe domates var.Hırsız kandıran bizim meşhur kavun türümüzdür.Tadı'da çok nefisdir.Kavun olarak Çorumun meşhur 10 diliminden var.O da güzel oluyor.

Halil Önen 15-09-2012 12:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Minarislim (Mesaj 1018855)
Maaaşallah boncuk gibi dizmiş.Bu çeşitten yetiştirmek isterim.Bend'de ayaş,Maraş,Pembe domates var.Hırsız kandıran bizim meşhur kavun türümüzdür.Tadı'da çok nefisdir.Kavun olarak Çorumun meşhur 10 diliminden var.O da güzel oluyor.

daha da güzel olma ihtimali var (mı)...;)

GÜLSEN_ 17-09-2012 08:13

Ama hakikatten smnunla bey yanii sizin sayfanıza bakınca incirin ağzından bal damladığı gibi bizimde ağzımızın suyu akıyor yanii:))incire bayılırım, helede dalından koparıp yemesine.Hırsız gerçektende ağzının tadını bilmiyormuş:))o kavun çalınmazmı hiç:))üzümler,incirler,kavunlar,domatesler,patlıca nlar çiçekler ama yanii olan var olmayan var sn.smnunal. Elleriniz dert görmesin, hepsini güle güle ağız tadıyla yemeyi nasip etsin RABBİM size ve ailenize selamlar

smnunal 17-09-2012 08:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Minarislim (Mesaj 1018855)
Maaaşallah boncuk gibi dizmiş.Bu çeşitten yetiştirmek isterim.Bend'de ayaş,Maraş,Pembe domates var.Hırsız kandıran bizim meşhur kavun türümüzdür.Tadı'da çok nefisdir.Kavun olarak Çorumun meşhur 10 diliminden var.O da güzel oluyor.


Sayın Mimarislim,

San marzino domates tohumundan ve yöresel siyah uzun patlıcan tohumları olgunlaştığında tarafınıza gönderilecektir bilginize. Bende sizin Çorum kavununu denemek isterim.

Muğladan selamlarımla.

smnunal 17-09-2012 08:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1019452)
Ama hakikatten smnunla bey yanii sizin sayfanıza bakınca incirin ağzından bal damladığı gibi bizimde ağzımızın suyu akıyor yanii:))incire bayılırım, helede dalından koparıp yemesine.Hırsız gerçektende ağzının tadını bilmiyormuş:))o kavun çalınmazmı hiç:))üzümler,incirler,kavunlar,domatesler,patlıca nlar çiçekler ama yanii olan var olmayan var sn.smnunal. Elleriniz dert görmesin, hepsini güle güle ağız tadıyla yemeyi nasip etsin RABBİM size ve ailenize selamlar


Sayın GÜLSEN hanım,

Selamınız başım üstüne. Yakın çevremizdeki dostlarımızla elimizde olanın fazlasını paylaşmaya çalışıyoruz. Olan olmayan var diye son zamanlarda pek fazla sebze bahçesinde yetişen ürünlerden resim koymayaya çalışıyorum ama yinede insanın ürettiklerini görselde olsa paylaşması ve bilgi açısından belki lazım olanlara faydamız olur diye kısıtlıda olsa resim ekliyorum. Biliyorsunuz size sözümü unutmuş değilim olgunlaştıklarında tarafınıza ulaşacaklardır bilginize.

Muğladan selamlarımızla.

GÜLSEN_ 17-09-2012 09:11

Estağfirullah smnunal bey, çok teşekkür ediyorum,Selamınız başım üstüne...


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025