![]() |
1 Eklenti(ler)
Sebze bahçesinde bulunan ceviz ağacı üzerinde kol atıp gelişen çift boğumlu su kabağı meyveleri.
|
3 Eklenti(ler)
Bahçemizin yeni üyelerinden abutulion. Tohumdan çimlendirememiştik bir dost sayesinde bu güzelliğe sonunda bizlerde sahip olduk.
|
2 Eklenti(ler)
Hava sıcaklığının bitkilerin gelişimi üzerindeki etkisi. İki resim arasında yaklaşık 20 günlük süre olmasına rağmen havaların serinlemesi ile birlikte lahanada gözle görülür gelişme artışı oldu.
|
bunlar lahana değil kocaman açmış yeşil güller :) ... şimdiden afiyet olsun
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Sabah sefaları havaların serinlemisiyle coşmaya başladılar.
|
1 Eklenti(ler)
Çiçek yoğunluğuna bakarmısınız sadece 1 kök.
|
1 Eklenti(ler)
Bunlarda ayrı köşede ekili olanlar cardinal climber ile karışık vaziyetteler.
|
1 Eklenti(ler)
Sabah sefaları coşarda akşam sefası dururmu.
|
1 Eklenti(ler)
Kurutulmak üzere çekirdeksiz üzümler ve siyah üzümler toplanıp temizlenip yıkandıktan sonra bandırma suyuna batırılarak güneşe serildi.
|
4 Eklenti(ler)
Bunlarda kurutulmak üzere bandırılıp daha çabuk kuruması için tel'e asılan siyah üzümler.
|
1 Eklenti(ler)
Kışlık tüketim için incirler sele üzerinde kurumaya bırakıldı.
|
1 Eklenti(ler)
Tarhana yapıldı doğal kuruması için güneşte olgunlaşması bekleniyor.
|
Maşallah kışlık hazırlıklar çoktan başlamış. Üzümü bandırma suyuna bandırdığınızı yazmışsınız. Bu su nasıl bir su? İçine ne konuyor? Bilgilendirirseniz sevinirim. Saygılar.
|
Alıntı:
Kışlık hazırlıkları başlayalı epey oldu. Kendi ürettiklerimizden kışlık ihtiyaçlar için değerlendirmeye çalışıyoruz. Üzüm bandırma suyu temiz odun külü ve zeytinyağı ile veya Potasyum karbonat ve zeytinyağı karışımı ile soğuk olarak hazırlanıyor. Üzümler temizlenip yıkandıktan sonra bu karışıma batırılarak daha sonra kurumaya bırakılıyor. Muğladan selamlarımla. |
Bilgi için teşekkür ederim. Bu yıl iki kök çekirdeksiz sultani üzümüm ilk kez meyve verdi. İki kök te horoz karası üzümüm var. Yöremizde üzüm kurutma pek bilinmiyor. Üzümlerim henüz kurutacak kadar yok ama belki önümüzdeki yıllarda kurutmaya ihtiyaç duyaniliriz belli mi olur. :D
Bizim bölgemizde de incir kurutuluyor. İncirlerin içleri açılıp güneşte kurutuyorlar. Ayrıca incir pestili de yapıyorlar. Tarhana yarma dediğimiz döğmelik buğdaydan sütle pişirilerek yapılıyor. Her yörenin kendine göre ayrı güzellikleri var. Paylaşmak ve birşeyler öğrenmek her zaman güzeldir. Mersin'den saygılar. |
pamuk eller dert görmesin.bu sayfaya ne vakit girsem acıkıyorum ( iyiki yakınınızda değilim sürekli eve damlar bahçeye kaçar obez olup çıkardım) üzümler incirler oy oy dedirtiyor... akşam sefasına bayılırım , sabah sefasınıda görünce rahmetli babaannem aklıma geldi onun yaprakları ile bir çeşit bulgurdan sarma tarzı yöreye has bir yemek yapardı... dediğim gibi sizin sayfanız beni elma kurduna çeviriyor, geçiyorum çiçeği böceği şu kış hazırlığını izlemek ne keyifli geliyor yaşasın hünerli eller :)
|
3 Eklenti(ler)
Bahçeden kendi yetiştirdiklerimizden şeker oranı çok yüksek topladıktan sonra bekleme süresi fazla yemesi çok hoş 'Hırsız almaz' kavunu.
|
Alıntı:
eski entellektüel hırsızlar... ;) afiyet olsun, kolay gelsin... |
Sayın smnünal,
hairka görünüyor hepsi. elinize emeğinize sağlık. |
Alıntı:
Sayın Halil bey, Tohum takas etkinliğine bu sene gelecek tohumların içinde bunlarda olacak sizin vasıtanızla inşallah diğer doğaseverlerin bahçelerinde daha güzelleri yetişir. Havaların serinlediği bu günlerde beyaz peynir, üzüm ve enzimle tadı dahada güzelleşecektir. Muğladan selamlarımla. |
Alıntı:
Sayın wisdom, iyi dilek temennileriniz için teşekkürler. |
Alıntı:
Tabi kavun ile içi göz göz olmuş beyaz peyniride. Ekelimde geçmişi hatırlıyalım,hiç olmazsa. Saygılar. |
Alıntı:
Ekmek isteyenlere her zaman kapımız açık. Yeterki ekmek isteyenlerden haberimiz olsun. Muğladan selamlarımla. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ama hakikatten smnunla bey yanii sizin sayfanıza bakınca incirin ağzından bal damladığı gibi bizimde ağzımızın suyu akıyor yanii:))incire bayılırım, helede dalından koparıp yemesine.Hırsız gerçektende ağzının tadını bilmiyormuş:))o kavun çalınmazmı hiç:))üzümler,incirler,kavunlar,domatesler,patlıca nlar çiçekler ama yanii olan var olmayan var sn.smnunal. Elleriniz dert görmesin, hepsini güle güle ağız tadıyla yemeyi nasip etsin RABBİM size ve ailenize selamlar
|
Alıntı:
Sayın Mimarislim, San marzino domates tohumundan ve yöresel siyah uzun patlıcan tohumları olgunlaştığında tarafınıza gönderilecektir bilginize. Bende sizin Çorum kavununu denemek isterim. Muğladan selamlarımla. |
Alıntı:
Sayın GÜLSEN hanım, Selamınız başım üstüne. Yakın çevremizdeki dostlarımızla elimizde olanın fazlasını paylaşmaya çalışıyoruz. Olan olmayan var diye son zamanlarda pek fazla sebze bahçesinde yetişen ürünlerden resim koymayaya çalışıyorum ama yinede insanın ürettiklerini görselde olsa paylaşması ve bilgi açısından belki lazım olanlara faydamız olur diye kısıtlıda olsa resim ekliyorum. Biliyorsunuz size sözümü unutmuş değilim olgunlaştıklarında tarafınıza ulaşacaklardır bilginize. Muğladan selamlarımızla. |
Estağfirullah smnunal bey, çok teşekkür ediyorum,Selamınız başım üstüne...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025