![]() |
2 Eklenti(ler)
Tohum takas etkinliğinden gelen tohumlardan bu sene ilk kez yetiştirdiğimiz pembe domatesler.
|
2 Eklenti(ler)
Kendi yetiştirdiklerimizden ince kabuklu bol etli yaklaşık 6 kg ağırlığında ilk hasat kavunumuz.
|
2 Eklenti(ler)
Kurutmalık ve salçalık olarak kalitesi çok iyi bol verimli san marzino domatesler.
|
2 Eklenti(ler)
Bahçedeki bodur meyve ağaçlarından santa maria armut meyvelerinden tam olgunlaşanlardan ilk toplananlar.
|
3 Eklenti(ler)
Bahçedeki bodur meyve ağaçlarından yeme kalitesi çok iyi mitc gala cinsi elmadan ilk hasat yaklaşık 6-7 kg toplandı.
|
4 Eklenti(ler)
Yöresel çok verimli tatlı salçası ve toz biber için çok kaliteli sarı renki tatlı çine biberi. Not tam verime yatmadığı halde bir kök üzerinde 30 adet biber olduğu görüldü.
|
Sayın Smnunal,
Bahçenizdeki çeşitlilik çok güzel. 150 m2 bahçede bu kadar çeşitlilik maşallah. Allah sağlık içinde bahçenizin keyfini sürmeyi nasip etsin. |
Alıntı:
Bizim bahçe yanaşık düzenden yer darlığından dolayı sıkışık düzene geçmek zorunda kaldı ama biz ve bitkilerimiz bu düzenden keyf almaya bakıyoruz. İyi dilek temennileriniz için teşekkürler. Muğladan selamlarımla. |
Sevgili dostum smnunal;
Bahçeni baştan sona dolaştım. Ağzım açık kaldı valla. Hani 'Binlerin annesi' diye bir çiçeğiniz var ya! İşte ondan esinlenerek, haddim olmayarak size ''Binlerin Babası demek geldi içimden. Bu ne zengin çeşit, bu ne renk cümbüşü? Gerçekten şaşırtıcı. Bu kadar bitkiyi kontrol edebilmek, onların gereksinmelerini karşılamak marifet ister. Gerçi belliki sizde o marifet fazlasıyla var. Ben tek bir aşıyı bile yapamazken, yok 'dilcikli', yok 'dipcikli'...Hepside tutmuş maşallah. Sonra, herşey, son derece düzenli ve bakımlı. Hayran olmamak elde değil. O meyvelerin güzelliği ne öyle? Gerçi iklimin ve arazi yapısınında etken olduğu bir gerçek ama yinede profesyonel birinin ellerinde olduğu gerçeği yadsınamaz. Zeytinlikteki o beyaz çiçekli sarmaşığa hiç yüz verme derim ben! Tarla sarmaşığı denen o mendebur, zeytin filan dinlemez boğar kurutur valla ağacı. Zira hiç bir zararlı ot ilacı, onu kökünden kurutamıyor. Fındıklıklarda bizim başımızın belası.:mad: Şu San Marzano denilen domatese buralarda 'anarşişt' diyorlar. Her nedense?:p Biz onu salçalık olarak üretiyoruz. Galiba diğerlerine göre daha bereketli oluyor. Sevgili dostum; Vesileyle kandilinizi kutluyor, sağlık ve mutluluk içinde sefa sürmenizi diliyorum. |
Alıntı:
Bahçemi gezmenizden ve keyf almanızdan mutluluk duydum. Eğerki siz bizlerin yaptıklarını beğenip birşeyler söylüyorsanız bu bizleri fazlasıyla onore eder. Bahçemdeki bitki çeşitliliğinde sizlerinde katkıları olduğunu belirterek nezdinizde katkısı olan tüm doğa dostlarına şükranlarımı sunmak istiyorum. Bizdeki bu çiçek ve bitki sevdası atalardan kalma sanırım, Rahmetli dedem kendisini hiç görmemiş olsamda karakol komutanlığını bırakıp çobanlık ve çiftçilik yapmış. Büyükler hep anlatırlar onun tarlasındaki meyve çeşidi hiçbir yerde yoktu (sadece 35 çeşit armut olduğu söylenir.) hangi çeşidi ararsan Osman çavuşun tarlasında bulursun başka yerde arama derlermiş. Kendisini rahmetle anıyorum. Sayın hocam sizlerin bahçesindeki düzenin yanında bizimkiler yer darlığından ve hepsinden olsun isteğinden dolayı nizami değil karışık düzen içinde olmak zorundalar. Meyveler iklimin özelliğinden dolayı birazda itina gösterdinizmi gerisi kendiliğinden geliyor. Benim bahçe tanzimim başta tamamen meyve ve üzüm çeşitleri olsun amaçlıydı sonradan araya müsait olmamasına rağmen çiçekli bitkileri ilave etmeye başladık bakalım nereye kadar götürebiliriz. Zeytinliklerdeki yabancı otlarla mücade etmeyi bıraktım sayılır nedenine gelice başedemiyorsunuz birde bulunduğumuz bölge yazın aşırı sıcak oluyor bu seferde toprak yüzeyi çıplaksa çoraklaşarak verimden düşüyor. San marzano domates salçalık ve kurutmalık olarak çok kaliteli yalnız sırık veya ipe alınması lazım yerde nem ve rutubetten ürün kaybı oluyor, biz domateste enaz 2 veya 3 çeşitten veya bahçede yetişenlerin içerisinden beğendiklerimizin tohumunu alarak üretim yapıyoruz. Oralardaki ismide fena değilmiş.:D Siz değerli dostlarımızında geçmişde olsa Kadir gecelerini kutlar hayırlara vesile olasını dilerim. Sevdiklerinizle beraber yaşayacağınız sağlıklı ve huzurlu günler temennisiyle, Muğladan selamlarımla. |
1 Eklenti(ler)
Sayın Smnunal Bahçeniz çok güzel çiçekleriniz, meyveleriniz ve sebzeleriniz çok güzel. Maşallah nazar deymesin. Sizden bir istekde bulunabilirmiyim? Ben sebze ve çiçek dikmeyi ve bakmayı çok severim. Ve her sene dikerim, Siyah ince uzun patlıcan ve yöresel tatlı biberlerinizin tohumlarından rica edebilirmiyim? :):)
Eklenti 325622 |
Nazar değmez inşallah.
Elma ve armutlar bir başka güzel görünüyor. |
Güzel bir bahçe daha keşfettim :)
Epeyce gecikmişim ama işte buradayım. Baştan sona gezdim, çok beğendim. Sayın smnunal, tüm bahçeden bereket fışkırıyor maşallah. Yöresel biberlere, patlıcanlara, üzümlere bayıldım. Tüm güllerinize, liliumlarınıza ve diğerlerine hayran kaldım, çok iyi bakmışsınız. Sanırım toprağınızın hafif kireçli ve humuslu olması avantaj olmuş biraz, ama toprak ne denli verimli olursa olsun, onu işleyen hünerli eller yoksa kendini ifade edemez. Ha...Bir de, çikolata, çilek ve çiçek canavarı sevgili Eylül'e bayıldım, benim için öpün onu yanaklarından. Güzel bahçenizde sağlıklı, mutlu ve bereketli yıllar geçirmenizi diliyorum. |
Maşallah bahçeniz de yok yok Sn. Smnunal hepsi de harika bende bahçenizi geç keşfettim ama tamam keşfettim ellerinize sağlık hepsi çok güzeller ama balkonun görüntüsüne bayıldım:)
|
Alıntı:
İyi dilek temennileriniz için çok teşekkür ederim. Sizlerde bizlerin takip ve takdir ettiği kişilerdensiniz. Elimizde bulunan tohumlardan yetiştirmek isteyenlerle seve seve paylaşacağımızı bilmenizi isterim. Benim dileğim sadece bizde olmasın herkes yetiştirsinki yabancı firmaların tohumlarına muhtaç olmayalım. Muğladan selamlarımla. |
Alıntı:
Arkdaşların nazar boncukları ve iyi dilek temennileri bahçemizin ve ürünlerimizin koruyucuları onun için birşey olmaz inşallah. Elma ve armutlar bodur olan cins fazla yer kaplamasın diye budama, sulama ve ilaçlamasını düzenli yaparsanız her bölgede aynı yetişeceğine eminim. Bizlerde sizlerin bahçelerini zevkle izlediğimizi bilmenizi isterim. Özellikle bizim bu bölgede olmayan taflan ve frenk üzümü öncelikli hedef inşallah bu sene frenk üzümünüde bahçemize katarız. Muğladan selamlarımla. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bahçemize hoş geldiniz bir söz vardır sahneye enson assolistler çıkar diye sizide sitemizin birbirinden değerli assolistlerinden birisi olarak kabul ettiğimizi bilmenizi isterim. Sizin gibi değerli ve bilgili doğa severlerin bahçemizi ziyaretinden her zaman memnunluk duyarız. Beğenmeniz bizleri fazlasıyla onore ettiği gibi daha iyisini yapmaya teşvik edecektir. Daha önceki bir mesajımda belirttiğim gibi bahçeyi tanzim ederken amacım bölgede olmayan meyve ve üzüm çeşitleri yetiştirerek herkesin görerek tadarak bahçe ve tarlalarında üretmesini sağlamaktı. Diğer çiçekli bitkiler daha sonra yer az olmasına rağmen insanın içinde bitki sevdası olunca üstüstede olsalar deneme yanılma yöntemiyle yaşatabildiklerimizi yetişterelim diye uğraşmaya başladık. Ama ne yazıkki yine sıcaklardan çoğu saksı bitkisini kaybettik. Toprak yapısı yazdığınız gibi kireçli humuslu ve süzek her gün sulama istiyor sulama suyumuz şebeke suyu ve kireçli oda bazı bitkilere olumsuz etki ediyor. Torunum Eylül'ün (19 ağustos yaş 2 olacak) on son halinden bir resmi sizin için ekliyorum. Nemi yapıyor fotoğraf makinasındaki fotoğrafları inceliyor. Bizlerde sizlerin bahçelerinin sıkı takipçisi olduğumuzu ve zevkle izlediğimizi belirtmek isterim. İyi dilek temennileriniz için teşekkür eder sevdiklerinizle beraber yaşayacağınız huzurlu günler temennisiyle şimdiden sizin nezdinizde sitemiz üyesi olsun olmasın tüm islam aleminin, Ramazan bayramını kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim. Muğladan selamlarımla. |
Alıntı:
ziyaretiniz için çok teşekkür ederim. Maalesef sıcaklardan enfazla balkondaki bitkilerimiz etkilendi ama sağlık olsun inşallah sizlerde daha güzellerine sahip olursunuz. Muğladan selamlarımla. |
4 Eklenti(ler)
Üçüz çiçeği çiçek açmaya başladı.
|
3 Eklenti(ler)
Bahçeden iftarlık üzümler 1 tabakta 5 çeşit üzüm. Tadımlık olarak toplanan çeşitler;
1-Salman 2-Yalova incisi 3-Çavuş 4-Sultaniye 5-Mevlana |
2 Eklenti(ler)
Yöresel bir erik çeşidimiz halk dilinde domuz eriği diye geçiyor. Bahçeye 1 kök diktinizmi kökünün uzandığı heryerden çıkmaya başlar.
|
3 Eklenti(ler)
Sebze bahçesindeki kabak çeşitleri içinden bir kök çıkan çift boğumlu su kabağı ceviz ağacı üzerinde meyvelerini büyütmeye başladı.
|
1 Eklenti(ler)
Tohumluk olarak ayrılan yöresel siyah patlıcan.
|
3 Eklenti(ler)
Herhafta enaz 15-20 kg toplarsanız ne yaparsınız önce kendi ihtiyacınızı daha sonra yakınların artanıda enaz resimdeki kadar komşulara dağıtmak mecburiyetinde kalırsınız. Aç gözlülük yapıp fazla dikmeye gerek yok cins olarak zaten çok verimli.
|
1 Eklenti(ler)
Sebze bahçesinden turuncu patlıcan.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
ALLAH size sağlık bahçenize bereket ihsan etsin sn.smnunal arkadaşım bol berektli yıllar olsun inşallah. Bahçenizdeki herşey mükemmel elleriniz dert görmesin hepsi ayrı emek istiyor bunların:pselamlar saygılar
|
Alıntı:
İyi dilek temennileriniz için çok teşekkürler. İnşallahda sizlerde daha güzellerini yetiştirirsiniz. Muğladan selamlarımla, |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025