agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   smnunal / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/27396.htm)

bahtiyar02 27-07-2012 10:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi smnunal (Mesaj 1002101)
Tamamen yöresel tohum siyah uzun patlıcan het türlü yemeği ve dolması çok lezzetli olur herkesin yetiştirmesini tavsiye ederim.

Bu patlıcanların tohumlarından alıyormusunuz? Gerçektende çok güzel. Emeğinize sağlık.
Saygılar

smnunal 27-07-2012 14:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 (Mesaj 1002876)
Bu patlıcanların tohumlarından alıyormusunuz? Gerçektende çok güzel. Emeğinize sağlık.
Saygılar

Sayın bahtiyar02,

Bizim yöresel olarak yetişen siyah uzun patlıcan tohumunu burada herkes kendisi bahçesinden tohumluk ayırarak üretir. Eğerki bölgenizde üretmek isterseniz size tohum gönderebilirim. Denemenizi tavsiye ederim.

Muğladan selamlarımla.

bahtiyar02 27-07-2012 23:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi smnunal (Mesaj 1002972)
Sayın bahtiyar02,

Bizim yöresel olarak yetişen siyah uzun patlıcan tohumunu burada herkes kendisi bahçesinden tohumluk ayırarak üretir. Eğerki bölgenizde üretmek isterseniz size tohum gönderebilirim. Denemenizi tavsiye ederim.

Muğladan selamlarımla.

Bölgemizde bir çok tohum yok oldu. Elimden geldiğince bulduğum tohumları tekrar üretmeye çalışıyorum. Ücreti karşılığında tohum gönderirseniz inanın çok memnun olurum.Özelinize adresimi gönderiyorum.
Saygılar

smnunal 30-07-2012 07:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 (Mesaj 1003180)
Bölgemizde bir çok tohum yok oldu. Elimden geldiğince bulduğum tohumları tekrar üretmeye çalışıyorum. Ücreti karşılığında tohum gönderirseniz inanın çok memnun olurum.Özelinize adresimi gönderiyorum.
Saygılar

Sayın bahtiyar02,

Ücreti karşılığını siz teklif etmemiş bende okumamış kabul ediyorum. Benim bu sitenin en beğendiğim tarafı insanları paylaşma mutluluğunu öğretmesidir. Umarım herkes elindekini ve gönlündekini karşılıksız olarak paylaşma zevkini tadarlar.

Tohumlar olgunlaştığında sadece siyah uzun patlıcan tohumu değil elimde olan diğer tohumlardanda tarafınıza gönderileceğini bilmenizi isterim.

Muğladan selamlarımla.

smnunal 30-07-2012 15:16

2 Eklenti(ler)
Akşam sefası çiçeklerini sergilerken.

smnunal 30-07-2012 15:21

5 Eklenti(ler)
Lisianthuslar çiçek açmaya başladı.

Türkan 30-07-2012 15:25

lisiler cok guzel gorunuyor.gelicek yil bende eke bilirim.tam govdesini ve boyunu oyrenebilirmiyim?bu goz ziyafeti icin tesekkurler

smnunal 30-07-2012 15:25

3 Eklenti(ler)
Bahçe kenarı çit üzerinde bulunan asmalarda bu seneki verimden görüntüler.

Türkan 30-07-2012 15:27

çok guzel.galiba bana meydan okuyorsun

smnunal 31-07-2012 09:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Türkan (Mesaj 1004023)
lisiler cok guzel gorunuyor.gelicek yil bende eke bilirim.tam govdesini ve boyunu oyrenebilirmiyim?bu goz ziyafeti icin tesekkurler

Sayın Türkan,
Bahçenize lisianthus ekmenizi tavsiye ederim. Bizlerde ilk kez yetiştirmemize rağmen çok memnun kaldık. Gövde çapı ve kapladığı alan yıl geçtikçe biraz daha genişleyecektir, boy olarakta ortalama 50-60 cm olarak düşünebilirsin. Sık ekilirse görselliği daha güzel olacağı kanatindeyim.

smnunal 31-07-2012 09:51

4 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Türkan (Mesaj 1004026)
çok guzel.galiba bana meydan okuyorsun

Sayın Türkan,
size meydan okumak bizim ne haddimize biz sadece elimizde olanı sergiliyoruz inşallah sizler daha güzellerini yetiştirirsiniz.

Bu resimdeki kurutmalık ve taze olarak tüketimi çok güzel olan siyah parmak üzümüde sana gönderiyorum.;) Daha tam olgunlaşmadı fakat şimdilik böyle idare ediver dermişim.:(

smnunal 31-07-2012 09:54

3 Eklenti(ler)
Siyah üzümler gelişmeye başlarda çekirdeksizler dururmu bahçede bulunan 6 kök 3 ayrı türden erkenci olan çekirdeksiz asmadan görüntüler.

smnunal 31-07-2012 09:57

2 Eklenti(ler)
Koruk suyu çıkarılmak üzere toplanan olgunlaşmamış yerli ırklarımızdan kızıl üzüm asması salkımları.

Minarislim 31-07-2012 10:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi smnunal (Mesaj 1002101)
Tamamen yöresel tohum siyah uzun patlıcan het türlü yemeği ve dolması çok lezzetli olur herkesin yetiştirmesini tavsiye ederim.

merhaba sayın smnunal harika bir bahçeniz var. patlıcanlarınıza bayıldım.Yerel patlıcan tohumunu saklamanız ve korumanız gerekiyor.yerel türler artık zor bulunuyor.

Asya Ceylan 31-07-2012 10:59

ooof ooff üzümlerin maşallahı var, afiyet olsun ;)

smnunal 31-07-2012 12:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Minarislim (Mesaj 1004299)
merhaba sayın smnunal harika bir bahçeniz var. patlıcanlarınıza bayıldım.Yerel patlıcan tohumunu saklamanız ve korumanız gerekiyor.yerel türler artık zor bulunuyor.

Sayın Mimarislim,

bahçe temennisi için teşekkür ederim. Allah (cc.) sizlerede daha iyilerini kavuşmanızı sağlasın.

Bizim bulunduğumuz bölgede vatandaşlar tarafından ençok üretilen ve tüketilen bu uzun siyah patlıcan olduğu için herkes kışlık ihtiyacınıda yine bu patlıcanları değerlendirerek yapar ve beğenerek tüketirler. Bizlerde bu tohumu mümkün olduğunca korumaya çalışıyoruz ben geçen yıl tohum takas etkinliğine göndermiştim fakat yanılmıyorsam kimse oradan talep etmemişti.

Muğladan selamlarımla.

smnunal 31-07-2012 12:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Asya Ceylan (Mesaj 1004305)
ooof ooff üzümlerin maşallahı var, afiyet olsun ;)

Sayın Asya Ceylan,
buyrun hep beraber tüketelim. Mevlam sizlerede ümit ve hayal ettiklerinize kavuşmayı sağlasın.

smnunal 31-07-2012 13:56

2 Eklenti(ler)
Kışlık tüketim için (Dolmalık) oyulup takırak yapılacak olan yerel siyah patlıcanlar toplanmaya başlandı.

smnunal 31-07-2012 13:59

3 Eklenti(ler)
Domatesler bahçeden iriliğini altındaki yemek tabağıyla kıyaslayabilirsiniz.

Asya Ceylan 31-07-2012 14:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi smnunal (Mesaj 1004427)

Kavun ,karpuz kadar olmuşlar nerdeyse maşallah.Allah ağız tadıyla tüketmeyi nasip etsin :)

Asya Ceylan 31-07-2012 14:31

1 Eklenti(ler)
Nazar boncuksuz olmaz ama ;)

Eklenti 322551

Minarislim 31-07-2012 14:41

Bu yılda dağıtımınız olursa yetiştirmek isterim.Bu yıl yerel tohum olarak maraş dan gelen domates tohumu ve Ankara ayaş domates tohumundan yetiştiriyorum. Kendi bahçemde yanlışlıkla Adıyaman yazmışım fakat K.Maraş domatesler.

Minarislim 31-07-2012 14:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi smnunal (Mesaj 1004427)

Domateslerinizin maaşallahı var. Allah ağız tadıyla yemek nasip etsin.

smnunal 31-07-2012 14:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Minarislim (Mesaj 1004456)
Bu yılda dağıtımınız olursa yetiştirmek isterim.Bu yıl yerel tohum olarak maraş dan gelen domates tohumu ve Ankara ayaş domates tohumundan yetiştiriyorum. Kendi bahçemde yanlışlıkla Adıyaman yazmışım fakat K.Maraş domatesler.

Sayın Mimarislim,
dağıtım olmasada siz bana adres bilgilerinizi yollayın ben direkt olarak tarafınıza yollarım. Eğer isterseniz resimlerini paylaştığım ve bahçede bulunan diğer cins asmalardanda kışın budama zamanında çubuk olarak gönderebilirim.

macuroğlu 31-07-2012 15:03

gerçekten bahçeniz çok güzel emeğinize sağlık

smnunal 31-07-2012 15:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi macuroğlu (Mesaj 1004469)
gerçekten bahçeniz çok güzel emeğinize sağlık

Sayın macuroğlu çok teşekkürler. İnşallah sizlerde daha fazlasına sahip olursunuz.

smnunal 01-08-2012 08:21

1 Eklenti(ler)
Japon armudu (Naşhi) meyveleri gelişme döneminde.

smnunal 01-08-2012 08:24

2 Eklenti(ler)
Bahçedeki margarita cinsi armut meyveleri bu sene verim çok fazla.

Türkan 01-08-2012 10:56

valla cok guzel.nazar boncuguda iyi fikirmiş.patlicanlara bayildim....üzümlerin cok hoş.ama benim üzümlerimde o kadarla bitmiyor yalniz)))))))))))meyvalarinda cok guzel bizde soylenilen bir söz var-şirin ağızla-yani agziniz hep tatli olsun manasinda.ikram icin tesekkurler ama dermisim sozcugunu anlayamadim.iyi gunler))))

smnunal 01-08-2012 11:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Türkan (Mesaj 1004793)
valla cok guzel.nazar boncuguda iyi fikirmiş.patlicanlara bayildim....üzümlerin cok hoş.ama benim üzümlerimde o kadarla bitmiyor yalniz)))))))))))meyvalarinda cok guzel bizde soylenilen bir söz var-şirin ağızla-yani agziniz hep tatli olsun manasinda.ikram icin tesekkurler ama dermisim sozcugunu anlayamadim.iyi gunler))))

Sayın Türkan kardeşim,

Ürünlerimizi beğenmene sevindim. Üzümlere gelince sırada çavuş,barış,beylerce,narince,red globe gibi asma çeşitlerimizde var sırası geldikçe resimlerini sayfaya koymaya çalışacağım. Bizim bahçede üzüm hasadı temmuz ayında başlayıp yaklaşık olarak aralık ayının sonunu bulur.
Bizim bahçe işi hobby olarak esas uğraşımız zeytincilik.

'Dermişim' kelimesi daha olgunlaşmadılar bu şekilde kabul buyur, idare et anlamında kullanılmıştır.

Tüm doğa dostlarının ağız tadı bozulmasın dileğimle. Sevgi ve selamlarımla.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025