![]() |
Alıntı:
Saygılar |
Alıntı:
Sayın bahtiyar02, Bizim yöresel olarak yetişen siyah uzun patlıcan tohumunu burada herkes kendisi bahçesinden tohumluk ayırarak üretir. Eğerki bölgenizde üretmek isterseniz size tohum gönderebilirim. Denemenizi tavsiye ederim. Muğladan selamlarımla. |
Alıntı:
Saygılar |
Alıntı:
Ücreti karşılığını siz teklif etmemiş bende okumamış kabul ediyorum. Benim bu sitenin en beğendiğim tarafı insanları paylaşma mutluluğunu öğretmesidir. Umarım herkes elindekini ve gönlündekini karşılıksız olarak paylaşma zevkini tadarlar. Tohumlar olgunlaştığında sadece siyah uzun patlıcan tohumu değil elimde olan diğer tohumlardanda tarafınıza gönderileceğini bilmenizi isterim. Muğladan selamlarımla. |
2 Eklenti(ler)
Akşam sefası çiçeklerini sergilerken.
|
5 Eklenti(ler)
Lisianthuslar çiçek açmaya başladı.
|
lisiler cok guzel gorunuyor.gelicek yil bende eke bilirim.tam govdesini ve boyunu oyrenebilirmiyim?bu goz ziyafeti icin tesekkurler
|
3 Eklenti(ler)
Bahçe kenarı çit üzerinde bulunan asmalarda bu seneki verimden görüntüler.
|
çok guzel.galiba bana meydan okuyorsun
|
Alıntı:
Bahçenize lisianthus ekmenizi tavsiye ederim. Bizlerde ilk kez yetiştirmemize rağmen çok memnun kaldık. Gövde çapı ve kapladığı alan yıl geçtikçe biraz daha genişleyecektir, boy olarakta ortalama 50-60 cm olarak düşünebilirsin. Sık ekilirse görselliği daha güzel olacağı kanatindeyim. |
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
size meydan okumak bizim ne haddimize biz sadece elimizde olanı sergiliyoruz inşallah sizler daha güzellerini yetiştirirsiniz. Bu resimdeki kurutmalık ve taze olarak tüketimi çok güzel olan siyah parmak üzümüde sana gönderiyorum.;) Daha tam olgunlaşmadı fakat şimdilik böyle idare ediver dermişim.:( |
3 Eklenti(ler)
Siyah üzümler gelişmeye başlarda çekirdeksizler dururmu bahçede bulunan 6 kök 3 ayrı türden erkenci olan çekirdeksiz asmadan görüntüler.
|
2 Eklenti(ler)
Koruk suyu çıkarılmak üzere toplanan olgunlaşmamış yerli ırklarımızdan kızıl üzüm asması salkımları.
|
Alıntı:
|
ooof ooff üzümlerin maşallahı var, afiyet olsun ;)
|
Alıntı:
bahçe temennisi için teşekkür ederim. Allah (cc.) sizlerede daha iyilerini kavuşmanızı sağlasın. Bizim bulunduğumuz bölgede vatandaşlar tarafından ençok üretilen ve tüketilen bu uzun siyah patlıcan olduğu için herkes kışlık ihtiyacınıda yine bu patlıcanları değerlendirerek yapar ve beğenerek tüketirler. Bizlerde bu tohumu mümkün olduğunca korumaya çalışıyoruz ben geçen yıl tohum takas etkinliğine göndermiştim fakat yanılmıyorsam kimse oradan talep etmemişti. Muğladan selamlarımla. |
Alıntı:
buyrun hep beraber tüketelim. Mevlam sizlerede ümit ve hayal ettiklerinize kavuşmayı sağlasın. |
2 Eklenti(ler)
Kışlık tüketim için (Dolmalık) oyulup takırak yapılacak olan yerel siyah patlıcanlar toplanmaya başlandı.
|
3 Eklenti(ler)
Domatesler bahçeden iriliğini altındaki yemek tabağıyla kıyaslayabilirsiniz.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
Bu yılda dağıtımınız olursa yetiştirmek isterim.Bu yıl yerel tohum olarak maraş dan gelen domates tohumu ve Ankara ayaş domates tohumundan yetiştiriyorum. Kendi bahçemde yanlışlıkla Adıyaman yazmışım fakat K.Maraş domatesler.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
dağıtım olmasada siz bana adres bilgilerinizi yollayın ben direkt olarak tarafınıza yollarım. Eğer isterseniz resimlerini paylaştığım ve bahçede bulunan diğer cins asmalardanda kışın budama zamanında çubuk olarak gönderebilirim. |
gerçekten bahçeniz çok güzel emeğinize sağlık
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Japon armudu (Naşhi) meyveleri gelişme döneminde.
|
2 Eklenti(ler)
Bahçedeki margarita cinsi armut meyveleri bu sene verim çok fazla.
|
valla cok guzel.nazar boncuguda iyi fikirmiş.patlicanlara bayildim....üzümlerin cok hoş.ama benim üzümlerimde o kadarla bitmiyor yalniz)))))))))))meyvalarinda cok guzel bizde soylenilen bir söz var-şirin ağızla-yani agziniz hep tatli olsun manasinda.ikram icin tesekkurler ama dermisim sozcugunu anlayamadim.iyi gunler))))
|
Alıntı:
Ürünlerimizi beğenmene sevindim. Üzümlere gelince sırada çavuş,barış,beylerce,narince,red globe gibi asma çeşitlerimizde var sırası geldikçe resimlerini sayfaya koymaya çalışacağım. Bizim bahçede üzüm hasadı temmuz ayında başlayıp yaklaşık olarak aralık ayının sonunu bulur. Bizim bahçe işi hobby olarak esas uğraşımız zeytincilik. 'Dermişim' kelimesi daha olgunlaşmadılar bu şekilde kabul buyur, idare et anlamında kullanılmıştır. Tüm doğa dostlarının ağız tadı bozulmasın dileğimle. Sevgi ve selamlarımla. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:41. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025