agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   smnunal / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/27396.htm)

smnunal 29-11-2012 10:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hberbul (Mesaj 1055961)
Sayın smnunal,Bu bitki iç anadoluda yetişir mı?Soğuğa dayanıklı mıdır?

Sayın hherbul,

Koca yemiş (Dağ çileği) iç anadolu bölgesinde kışları korunaklı bir yerde veya saksı içerisinde yazın dışarıda kışın içeride yetiştirebilirsiniz.

Bu bitkiye bulunduğunuz yörede -10 derecenin üzerinde uzun süreli soğuk olması durumunda zarar verecektir. Onun için saksıda deneyebilirsiniz.

tekomusti 09-12-2012 07:35

sn smnunal hocam merhaba sağlık sıhhat iyidir inşallah
esen kalın

smnunal 10-12-2012 12:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tekomusti (Mesaj 1063933)
sn smnunal hocam merhaba sağlık sıhhat iyidir inşallah
esen kalın

Sayın tekomusti,

Sağlık sıhhatimiz iyiler bir yaramazlık yok.

Muğladan selamlarımla.

smnunal 10-12-2012 12:52

1 Eklenti(ler)
Aralık ayında çiçek açmaya devam eden bordo gülümüz.

smnunal 10-12-2012 12:58

5 Eklenti(ler)
Son çiçeklerini sergileyen kasımpatılar.

smnunal 11-12-2012 10:34

3 Eklenti(ler)
Sebze bahçesinde yetiştirdiğimiz beyaz sarmalık lahanalar fazla göbek yapmaktan göbekleri çatlamaya başladılar.

smnunal 11-12-2012 10:37

2 Eklenti(ler)
Bazı lahana kökleride saplarından filiz verip yavru göbekli lahana yaptılar. Resimdeki lahana gövdesinde ana baş hariç yedi adet yavru baş daha oluşmuş.

Sevgi 11-12-2012 16:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi smnunal (Mesaj 1054621)
Nihayet mutlu son, Ölmez ağacın ürünü altın sarısı zeytinyağı.

Sayın smnual, bahçenize ve zeytin ağaçlarınıza kocaman maşallah. Allah bin bereket versin.

smnunal 12-12-2012 10:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sevgi (Mesaj 1065639)
Sayın smnual, bahçenize ve zeytin ağaçlarınıza kocaman maşallah. Allah bin bereket versin.

Sayın Sevgi,

Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.

Mevlam toprak özlemi çekenlere fazlasıyla versin.

Orhan Özbilgiç 12-12-2012 20:15

Sevgili Kardeşim;
Uzunca bir zamandır internete giremediğim için, çok arkadaşımızın bahçesini gezemedim.
Bugün seninkinden başlıyorum. Son birkaç aylık bölüme gözatabildim.
Bende Dağ çileği ve Yaban mersini görüntülerine bayıldım.
Yaban mersini bizde olmuyor. Ama Dağ çileğimden ümitliyim. Gerçi iki senedir çiçeklenip, meyve tutmadı ama bu sene ümitliyim. Zira gece nemini çok sevmiyen bir bitki. Bu yüzden bu sene üzerini tülleyip geldim. Bakalım baharda meyve tutup tutmadığını göreceğiz.:p

Zeytin konusunda telefonda söylediklerin nedeniyle, fotoğrafları iyice merak eder olmuştum. Gördüm. Bundan böyle renk konusunda daha titiz olacağım. Aydınlattığın için sağol.

Maşallah, her işe yetişiyorsun. Bahçenin bereketi bunu kanıtlıyor. Allah bereketini ve kazancını arttırsın.
Selam ve sevgilerimle.

smnunal 13-12-2012 11:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 1066637)
Sevgili Kardeşim;
Uzunca bir zamandır internete giremediğim için, çok arkadaşımızın bahçesini gezemedim.
Bugün seninkinden başlıyorum. Son birkaç aylık bölüme gözatabildim.
Bende Dağ çileği ve Yaban mersini görüntülerine bayıldım.
Yaban mersini bizde olmuyor. Ama Dağ çileğimden ümitliyim. Gerçi iki senedir çiçeklenip, meyve tutmadı ama bu sene ümitliyim. Zira gece nemini çok sevmiyen bir bitki. Bu yüzden bu sene üzerini tülleyip geldim. Bakalım baharda meyve tutup tutmadığını göreceğiz.:p

Zeytin konusunda telefonda söylediklerin nedeniyle, fotoğrafları iyice merak eder olmuştum. Gördüm. Bundan böyle renk konusunda daha titiz olacağım. Aydınlattığın için sağol.

Maşallah, her işe yetişiyorsun. Bahçenin bereketi bunu kanıtlıyor. Allah bereketini ve kazancını arttırsın.
Selam ve sevgilerimle.

Saygıdeğer Orhan Özbilgiç ağabeyim,

Bahçemi ziyaretin ve övgü dolu sözlerin için çok teşekkür ederim.

Dediğiniz gibi dağ çileği fazla nem ve rutubeti seven bir bitki değil bizdekiler tamamen kayalık ve yamaç arazilerde kendiliğinden yetişen bitkiler. Yaz döneminde bazı yıllarda 6-7 ay yağmur yağmadığı zamanlarda bile birşey olmuyorlar. İnşallah sizin bitkinizde güzel çiçekler açar ve bol meyve tutar.

Muğla'dan selamlarımla.

GÜLSEN_ 25-12-2012 22:44

Zeytin yağınız altın gibi MAAŞALLAH sn.smnunal,gülünüzün rengi tam gül kurusu dedikleri renk, çok güzel,kasımpatılar cıvıl cıvıl bana hep 10 kasımı hatırlatır,çünkü ben ilkokula giderken öğretmenimiz ATATÜRKümüzün ölüm yıldönümünde bizden çiçek isterdi ee kasımdada bol bol kasımpatılar olur demet demet kasımpatılar götürürdüm onun için bana 10 kasımı hatırlatır kasımpatılar.Yine ürettiğiniz yeşerttiğiniz her şeyçok güzeller ellerinize emeğinize sağlık olsun..Selamlar,Saygılar Gaziantepten..

KAPTANzst 26-12-2012 08:46

Selam sayın smnunal.
Lahanalar acaba fazla sulamadan mı çatlıyor. Bizde karpuzda olduğu gibi:p
Yine de turşu sarma yemek salata olurlar.

Bu arada kargonuzu pazartesı ptt kargoya verdim. Bugün yarın elinizde olur. Biri kırmızı beyaz katmerli diğeri pembedir. Toprağı azdır bir saksıya veya toprağa dikerek gelişmelerine yardımcı olmalısınız. Soğuk olayından etkilenmiyorlar. -3 leri gördüler .
Kolay gelsin

ilksenozturk 26-12-2012 13:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi smnunal (Mesaj 982984)
Kapıdan eğilerek geçmekmi zor yoksa gülden vazgeçmekmi zor.

Gül sevdası bu olsa gerek.
Sokağımızda bir evin bahçe giriş kapısı.

osmanlıda büyük camilerin girişine insan boyunun altında kalacak şekilde zincir çekerlermiş; 'hak yolunda eğilmek' olarak yorumlayanı da var, 'yolunda yürümek için bir zincir önünde baş eğiyorken, büyüklenmek ne ola?' anlamında yorumlayanı da.
gülden vazgeçmek olmaz derim ben olsam, ki sahibi de öyle düşünüyor sanırım.

kendimden çok utandım, çünkü bu zamana kadar bahçenizi dolaşmamıştım.
hakikaten ne güzellikler varmış öyle.
iyiki de dolaşmamışım, çünkü sizden birsürü şeyi 'bana da bana da' diye isteyebilirdim, kendimi tutmam lazım. (malabar da torununuzdan biraz küçük olan kızım için zaten)

biz de bahçemiz var, evde saksı bitkilerimiz var diye boşuna konuşuyoruz, sizinkilerin yanında esamesi okunmuyor, ben başlığımı kapatsam mı ne.

elleriniz dert görmesin.

smnunal 26-12-2012 16:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1075381)
Zeytin yağınız altın gibi MAAŞALLAH sn.smnunal,gülünüzün rengi tam gül kurusu dedikleri renk, çok güzel,kasımpatılar cıvıl cıvıl bana hep 10 kasımı hatırlatır,çünkü ben ilkokula giderken öğretmenimiz ATATÜRKümüzün ölüm yıldönümünde bizden çiçek isterdi ee kasımdada bol bol kasımpatılar olur demet demet kasımpatılar götürürdüm onun için bana 10 kasımı hatırlatır kasımpatılar.Yine ürettiğiniz yeşerttiğiniz her şeyçok güzeller ellerinize emeğinize sağlık olsun..Selamlar,Saygılar Gaziantepten..

Sayın GÜLSEN,

Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Zeytinyağının altın renginde olanı daha makbuldur. Çünkü meyveler tam olgunlaşmış yağ verimi yüksek aroması güzel insan sağlığı için bir ilaç olarak tüketilmeye hazırdır.

Gül'den eğer yetiştirmek isterseniz budama zamanında çelik gönderebilirim.

Muğladan selamlarımla.

smnunal 26-12-2012 16:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi KAPTANzst (Mesaj 1075525)
Selam sayın smnunal.
Lahanalar acaba fazla sulamadan mı çatlıyor. Bizde karpuzda olduğu gibi:p
Yine de turşu sarma yemek salata olurlar.

Bu arada kargonuzu pazartesı ptt kargoya verdim. Bugün yarın elinizde olur. Biri kırmızı beyaz katmerli diğeri pembedir. Toprağı azdır bir saksıya veya toprağa dikerek gelişmelerine yardımcı olmalısınız. Soğuk olayından etkilenmiyorlar. -3 leri gördüler .
Kolay gelsin

Sayın KAPTANzst,

Lahanalar sudan değil fazla göbek yapmaktan yarıldıkları kanaatindeyim.

Göndermiş olduğunuz fideler içinde size şimdiden çok teşekkür ederim.
İnşallah sağ salim gelirler. Elime ulaştıklarında sizinde belirttiğiniz gibi sağlıklı gelişmeleri için ne gerekiyorsa yapılacaktır.

Muğladan selamlarımla.

smnunal 26-12-2012 16:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ilksenozturk (Mesaj 1075623)
osmanlıda büyük camilerin girişine insan boyunun altında kalacak şekilde zincir çekerlermiş; 'hak yolunda eğilmek' olarak yorumlayanı da var, 'yolunda yürümek için bir zincir önünde baş eğiyorken, büyüklenmek ne ola?' anlamında yorumlayanı da.
gülden vazgeçmek olmaz derim ben olsam, ki sahibi de öyle düşünüyor sanırım.

kendimden çok utandım, çünkü bu zamana kadar bahçenizi dolaşmamıştım.
hakikaten ne güzellikler varmış öyle.
iyiki de dolaşmamışım, çünkü sizden birsürü şeyi 'bana da bana da' diye isteyebilirdim, kendimi tutmam lazım. (malabar da torununuzdan biraz küçük olan kızım için zaten)

biz de bahçemiz var, evde saksı bitkilerimiz var diye boşuna konuşuyoruz, sizinkilerin yanında esamesi okunmuyor, ben başlığımı kapatsam mı ne.

elleriniz dert görmesin.

Sayın ilksenozturk,

Bitki sevdası insana herşeyi yaptırabiliyor. Bitki sevdası olan insandan zarar gelmeyeceği kanaatindeyim. Bizler böyle öğrendik.

Utanılacak birşey yok bizlerde bazen çoğu arkadaşlarımızın paylaştıklarını gözden kaçırabiliyoruz. Bizde bir söz vardır isteyenin bir yüzü kara vermeyen ....... diye siz istediklerinizi yazın elimde olanlardan fazlasıyla karşılamaya çalışırım. (Malabar ıspanağınız zaten ayrıldı bekliyor)

İnşallah sizlerde hayal ettiğiniz bahçeye en kısa zamanda kavuşur ve bizlerden daha çok ve güzel bitkiler yetiştirirsiniz.

Muğladan selamlarımla.

smnunal 26-12-2012 16:21

2 Eklenti(ler)
Sayın ilksenozturk,

Sizden gelen yavrunun son hali tavana yaklaşık 30 cm kaldı bakalım ondan sonra nereye uzayacak.

ilksenozturk 27-12-2012 07:41

çok güzel bakmışsınız sn smnunal, elinize sağlık

sizinkisi rekortmenimizdir sanırım.
kalanşo sayfasında sn selis ucunu koparttığında çiçeğe durduğunu söylemişti, belki birisi için denersiniz, bilemiyorum.
benimki açtığında çiçeği olduğunu bile bilmediğim için uç kırma tecrübem yok.
bir de küçük bir tavsiye, nacizane; yazın dışarıda tutup, sonbaharda biraz soğuk yedirdikten sonra içeri aldığınızda daha hızlı çiçeğe dönüyorlar.

smnunal 27-12-2012 11:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ilksenozturk (Mesaj 1076004)
çok güzel bakmışsınız sn smnunal, elinize sağlık

sizinkisi rekortmenimizdir sanırım.
kalanşo sayfasında sn selis ucunu koparttığında çiçeğe durduğunu söylemişti, belki birisi için denersiniz, bilemiyorum.
benimki açtığında çiçeği olduğunu bile bilmediğim için uç kırma tecrübem yok.
bir de küçük bir tavsiye, nacizane; yazın dışarıda tutup, sonbaharda biraz soğuk yedirdikten sonra içeri aldığınızda daha hızlı çiçeğe dönüyorlar.

Sayın ilksenozturk,

Bir saksıda 3 adet dikili olmasına ve saksı boyutları küçük gelmesine rağmen şu anki boyu yaklaşık olarak 2,20 cm. bulmuş durumda.

Yazın dışarı alma veya saksının yerini değiştirme imkanı kalmadı. Bu haliyle bile pencereye yaslanmış vaziyette ayrıca tavana bağlı vaziyette kendi ağırlığını anca taşıyabiliyor.

Bu bitkinin böyle hızlı büyümesinin nedeni yeri hiç değiştirilmediğinden ve devamlı ışık almasından sanırım. İnşallah çiçeklerinide görme şansına kavuşuruz.

smnunal 14-01-2013 11:54

4 Eklenti(ler)
Ocak ayında Red Globe cinsi asmanın yarı örtü altında olan kısmındaki üzüm salkımları.

ilkazra 14-01-2013 13:27

Sayın Smnunal maşşallah size ve bahçenize.Her boşluğu değerlendirmişsiniz. Çöp dikse büyür cümlesi sizi anlatıyor gibi geldi bana.Ellerinize sağlık

KAPTANzst 14-01-2013 16:34

Üzümlere imrendim ....
Nazar değmesin.

tekomusti 14-01-2013 18:54

Maşallah abi ellerine saglık afiyet olsun

smnunal 21-01-2013 09:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ilkazra (Mesaj 1085606)
Sayın Smnunal maşşallah size ve bahçenize.Her boşluğu değerlendirmişsiniz. Çöp dikse büyür cümlesi sizi anlatıyor gibi geldi bana.Ellerinize sağlık

Sayın ilkazra,

Güzel sözleriniz ve bahçe ziyaretiniz için teşekkürler.

smnunal 21-01-2013 09:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi KAPTANzst (Mesaj 1085712)
Üzümlere imrendim ....
Nazar değmesin.

Sayın KAPTANzst,

İmrenmenize gerek yok sizin bahçede de daha iyisinin yetişeceğine eminim.

Siz dikilecek yerleri hazırlamaya başlayın çok yakında diğer cinslerle beraber tarafınıza gönderileceğini bilmenizi isterim.

Muğladan selamlarımla.

smnunal 21-01-2013 09:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tekomusti (Mesaj 1085810)
Maşallah abi ellerine saglık afiyet olsun

Sayın tekomusti,

Güzel sözlerin için teşekkürler.

smnunal 13-02-2013 16:26

2 Eklenti(ler)
Bahçede bulunan yöresel kırmızı renkli anemon çiçek açmaya hazırlanıyor.

tekomusti 14-02-2013 22:40

Hocam güzel görünüyor çiçek acmış şekildede resimlerini bekliyorum inşallah
Ellerinize sağlık şimdiden
Saygılar

smnunal 19-02-2013 12:13

2 Eklenti(ler)
Zeytin tarlasında bulunan badem ağaçları çiçek açmaya başladılar.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025