agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   smnunal / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/27396.htm)

Minarislim 17-09-2012 09:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi smnunal (Mesaj 1019457)
Sayın Mimarislim,

San marzino domates tohumundan ve yöresel siyah uzun patlıcan tohumları olgunlaştığında tarafınıza gönderilecektir bilginize. Bende sizin Çorum kavununu denemek isterim.

Muğladan selamlarımla.

Sayın smnunal:Çorum 10 dilim olgunlaşsın gönderirim tabiiiki.

smnunal 18-09-2012 13:07

2 Eklenti(ler)
Bu sene ilk kez yetiştirdiklerimizden yıldızçadırı çiçeği.

smnunal 18-09-2012 13:12

4 Eklenti(ler)
Nisan ayında tohumunu ekip yetiştirdiğimiz iki kök selluka çiçek açmaya başladı.

smnunal 18-09-2012 13:15

2 Eklenti(ler)
İlk kez yetiştirdiklerimizden Hotlips (salvia).Zeki YAĞLI beye çok teşekkürler.

kamelyavadisi 19-09-2012 07:26

Yetiştirdiğiniz çiçekleri hayranlıkla inceledim. Emeklerine sağlık.

smnunal 20-09-2012 08:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kamelyavadisi (Mesaj 1020503)
Yetiştirdiğiniz çiçekleri hayranlıkla inceledim. Emeklerine sağlık.

Sayın kamelyavadisi,

Bahçemi ziyaretiniz ve güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Sizinde belki dikkatinizi çekmiştir bahçemizde kamelya yok nasip olursa sizdende kamelya almayı düşünüyoruz sipariş için havaların serinlemesini bekliyorum.

Muğladan selamlarımla.

GÜLSEN_ 22-09-2012 18:27

Sn.smnunal o yıldız çadırının arkasında top top kırmızı bir çiçek var onun adı nedir acaba? gözümüz hep detaylarda:))onunda yakından bir resmini görsek diyorum:))

smnunal 24-09-2012 08:59

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1022014)
Sn.smnunal o yıldız çadırının arkasında top top kırmızı bir çiçek var onun adı nedir acaba? gözümüz hep detaylarda:))onunda yakından bir resmini görsek diyorum:))

Sayın GÜLSEN,

Sanırım bahsettiğiniz çiçek bu resimdeki bitki olması lazım.

Beşiz çiçeği (Pentas lanceolata), dikkatli bakılırsa çiçeklerinin yıldız şeklinde beşgen olduğu görülecektir. Yaz boyu devamlı üzerinden çiçekleri hiç eksik olmadı bakalım tohum yapacakmı yaparsa yetiştirmek isteyenlere gidecektir.

GÜLSEN_ 25-09-2012 11:16

Evet buydu sn.smnunal ama çok güzel bu güzelliğin geride kalmasına gönlüm razı olmadı çok teşekkür ederim.İlk defa gördüm bu çiçeğide ve çok güzelmiş ellerinize sağlık:)))ayrıca tohumu olursa bende talibim....

merlict 25-09-2012 22:34

Ben o kadar gelir geçerim Yatağandan niye görmedim bu bahçeyi alla alla... diye hayıflandım şimdi.

Bi daha Yatağan'a gelişimde mutlaka rahatsız ederim sizi sayın smnunal:rolleyes:

Mehmet

smnunal 26-09-2012 08:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi merlict (Mesaj 1023468)
Ben o kadar gelir geçerim Yatağandan niye görmedim bu bahçeyi alla alla... diye hayıflandım şimdi.

Bi daha Yatağan'a gelişimde mutlaka rahatsız ederim sizi sayın smnunal:rolleyes:

Mehmet

Sayın merlict,

Bizim bahçe Yatağan'a bağlı Turgut beldesinde onun için görmemişsinizdir. Bahçelerin şimdiki halleri berbat halde, maalesef aşırı sıcak geçen yaz mevsiminden dolayı birçok bitkimizi kaybettik. Bizim bölge itibariyle bahçelerin engüzel olduğu dönemler Mart ile Haziran ayı arasında olan dönemler olduğunu düşünüyorum.

Yolunuz düştüğünde bekleriz.

smnunal 26-09-2012 10:31

4 Eklenti(ler)
Cardinal Climber sarmaşığı

Sarılıcı bitkiler içinde herhalde bu bitkiden daha istilacı olanı yok gibi. Nisan ayında tohumunu ekip yetiştirdiğimiz Cardinal climber sarmaşığı yakınında bulunan tüm bitkilere sarılıp boğuyor. Bu bitki sanki çok yıllık kalıcı gibi gövdesi hızlı şekilde odunlaşmaya başladı.

smnunal 01-10-2012 14:14

4 Eklenti(ler)
Sebze bahçesinde geç dönem olgunlaşan güzlük şeftalimiz olgunlaşmaya başladı.

smnunal 01-10-2012 14:17

2 Eklenti(ler)
Çift boğumlu su kabaklarından olgunlaşanlar toplandı.

smnunal 01-10-2012 14:44

4 Eklenti(ler)
Taze tüketim ve tohumluk için toplanan kivanolar.

smnunal 02-10-2012 14:09

2 Eklenti(ler)
Karagözlü suzan sarmaşığı çiçeklerini açmaya başladı.

smnunal 03-10-2012 12:58

4 Eklenti(ler)
Elimizde kalan turuncu patlıcan fideleri ziyan olmasın diye geç dönemde (Temmuz ayı içerisinde) dikilenler fazlasıyla meyva tutmaya başladılar.

smnunal 03-10-2012 13:04

2 Eklenti(ler)
Sebze bahçesinde yetişen çiçeklerimizden bazıları vazoya koyup evde de bu güzelliği yaşamak için toplananlar. (Fesleğen,Horoz ibiği, sarı ve koyu renki kadife çiçekleri)

tekomusti 04-10-2012 21:09

sn smnunal kardeşim hepsi süper maşallah ellerinize sağlık

smnunal 05-10-2012 07:42

Sayın tekomusti,

Güzel sözleriniz için çok teşekkürler. Muğladan selamlarımla.

selis 05-10-2012 08:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi smnunal (Mesaj 1023660)
Bu bitki sanki çok yıllık kalıcı gibi gövdesi hızlı şekilde odunlaşmaya başladı.

Bendeki yıldız çadırı da çok kalınlaştı.. Tamamen kuruyana kadar sökmeyin bari..
İkisini takip edelim.. Çok yıllık olacaklar mı merak ediyorum :rolleyes:
Ayrıca bol bol tohum alın lütfen..

smnunal 05-10-2012 08:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 1027377)
Bendeki yıldız çadırı da çok kalınlaştı.. Tamamen kuruyana kadar sökmeyin bari..
İkisini takip edelim.. Çok yıllık olacaklar mı merak ediyorum :rolleyes:
Ayrıca bol bol tohum alın lütfen..

Sayın selis,

Bizdeki yıldız çadırı normal gelişti. Cardinal climber sarmaşığı tamamen odunsu dokuya döndü. Bence bu bitkiler ılıman iklimlerde çok yıllık olarak yaşamlarını sürdürecek gibi görünüyor. Üzerinde fazlasıyla tohum oluşacak gibi sabah baktığımda bitki üzerinde o kadar çok çiçek varki saymakla bitmez.

Elimde olan tohumlar herkesin faydalanması için tohum takas etkinliğine göndereceğim.

Muğladan selamlarımla.

resul22 05-10-2012 09:05

Sayın smnunal bahçeniz çok güzel. Bahçenizi çim ile çok daha güzel bir hale getirebilirsiniz. Eski çeşmenizide bir sirkülasyon pompası ile sürekli akan bir çeşme haline getirebilirsiniz. Hatta çeşmenin etrafına sucul bitkiler ekerek eski tarihi yapısını tekrar kazandırabilirsiniz. Elimde öyle bir bahçe olsa asla durmazdım herhalde. Gerçekten çok güzel bir bahçe özellikle eski çeşmenin oluşu daha bir mitolojik hava katmış. :) Yer minesi ve aslan ağızlarına bayıldım.

smnunal 05-10-2012 09:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi resul22 (Mesaj 1027395)
Sayın smnunal bahçeniz çok güzel. Bahçenizi çim ile çok daha güzel bir hale getirebilirsiniz. Eski çeşmenizide bir sirkülasyon pompası ile sürekli akan bir çeşme haline getirebilirsiniz. Hatta çeşmenin etrafına sucul bitkiler ekerek eski tarihi yapısını tekrar kazandırabilirsiniz. Elimde öyle bir bahçe olsa asla durmazdım herhalde. Gerçekten çok güzel bir bahçe özellikle eski çeşmenin oluşu daha bir mitolojik hava katmış. :) Yer minesi ve aslan ağızlarına bayıldım.

Sayın resul22,

Bahçemiz çok güzel olmasada idare etmeye çalışıyoruz. Çimi bende düşündüm fakat yaz döneminde su ile ilgili sıkıntı yaşadığımızdan ertelemek zorunda kaldık birde bulunduğumuz bölge yazları çok aşırı 40 derecenin üzerinde sıcaklıklar yaşıyoruz bu sıcaklarda çimin yaşatılması ve bakımı çok zor.

Tarihi çeşme tapuda bizim bahçe duvarında olmasına rağmen önündeki alan Kültür Bakanlığına ait onun için çeşme etrafında fazla birşeyler yapma imkanı yok.

Size göndereceklerimi biraz ertelemek istiyorum nedenine gelince aslanağzı ve diğer bazı bitki tohumlarındanda yanında göndereyim diye eğer isterseniz.

Muğladan selamlarımla.

resul22 05-10-2012 09:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi smnunal (Mesaj 1027401)
Sayın resul22,

Bahçemiz çok güzel olmasada idare etmeye çalışıyoruz. Çimi bende düşündüm fakat yaz döneminde su ile ilgili sıkıntı yaşadığımızdan ertelemek zorunda kaldık birde bulunduğumuz bölge yazları çok aşırı 40 derecenin üzerinde sıcaklıklar yaşıyoruz bu sıcaklarda çimin yaşatılması ve bakımı çok zor.

Tarihi çeşme tapuda bizim bahçe duvarında olmasına rağmen önündeki alan Kültür Bakanlığına ait onun için çeşme etrafında fazla birşeyler yapma imkanı yok.

Size göndereceklerimi biraz ertelemek istiyorum nedenine gelince aslanağzı ve diğer bazı bitki tohumlarındanda yanında göndereyim diye eğer isterseniz.

Muğladan selamlarımla.

Buna çok sevinirim sayın smnunal. Hatta su kabağı tohumu da olabilir bir kaç tane mümkünse tabi. ;) Edirne'de yazları 45 dereceye kadar çıkıyor sıcaklık ve çimlere bir zararı olmuyor fakat su sorunu yaşamanız çim yetiştirmenize engel olabilir. Yinede denemeye değer diye düşünüyorum. Çünkü çok güzel bir bahçeniz var. Tamamen yeşile bürünmesi dahada güzel gösterecektir bahçenizi.

smnunal 08-10-2012 08:20

4 Eklenti(ler)
Havalar serinledikçe daturalar daha fazla çiçeklenmeye başladı.

smnunal 08-10-2012 08:22

1 Eklenti(ler)
Datura ve Selluka kardeşliği.

smnunal 08-10-2012 08:24

2 Eklenti(ler)
Daturalarda tohum kapsulleri olgunlaşmaya başladı.

KAPTANzst 08-10-2012 08:31

Bu daturaların benzeri bizde yabani olarak bahçelerde oluyor. Ama sadece beyaz rengini gördüm. Böyle katmerli ve ebrulide değil. Ayrıca bunların çiçekleri daha iri.
Katmerli olmaları beni cezbetti..

smnunal 08-10-2012 08:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi KAPTANzst (Mesaj 1028873)
Bu daturaların benzeri bizde yabani olarak bahçelerde oluyor. Ama sadece beyaz rengini gördüm. Böyle katmerli ve ebrulide değil. Ayrıca bunların çiçekleri daha iri.
Katmerli olmaları beni cezbetti..

Sayın KAPTANzst,

Sizin bahsettiğiniz beyaz renkli olanlardan bizim buralarda da fazlasıyla var yol kenarlarında bazen moloz yığınlarında ham toprak dökülen yerlerde kendiliğiden yetişir hiç sulanmadan yaz döneminde çiçek açar.

Benim bahçemde bulunanlar mor renkli katmerli uzun boylu çiçeği hoş kokulu (Yapraklarının kokusu güzel değil dokunmayacaksınız) ve bol çiçekli bir cins denemek isterseniz adres lütfen. Unutmadan çan çiçeği tohumları şimdi ekerseniz büyük ihtimal baharda çok güzel çiçekleneceklerdir eğer ekmekte geç kalırsanız baharda değil öbür sene çiçek açacaklardır.

Muğladan selamlarımla.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025