agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   smnunal / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/27396.htm)

smnunal 02-11-2012 21:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sarin (Mesaj 1041271)
Red globeleri çok beğendim, Antalya iklimine uygun olurmu bilmiyorum. Birkaç çelik alma imkanı varmı acaba? Birde meksika salatalıklarından tohum alabiliyor musunuz? Alıyorsanız paylaşma imkanınız varmı?

Selamlar

Sayın sarin,

Red Globe ve elimde bulunan diğer asma çeşitlerinden budama zamanında hatırlatırsanız size çelik gönderebilirim. Antalya iklimine bizim bulunduğumuz yöreden daha iyi uyum sağlayacağına eminim.

Mini meksika salatalıklarından kendi aldığımız tohumları ekiyoruz, hatta yere düşen meyvelerinden kendiliğinden bitenler oluyor. Eğer adres bildirirseniz elimde bulunan başka tohumlarla beraber size gönderebilirim.

sarin 02-11-2012 22:00

Teşekkür ederim adres bildireceğim, selamlar.

özgül20 02-11-2012 22:01

Sn smnunal,
Bahçenize bayıldım. Herşey çok güzel. Ellerinize sağlık. Daturalara bayıldım. Eğer tohum dağıtımı yaparsanız tüm renklerden ben de isterim ... Selamlar...

smnunal 02-11-2012 22:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi özgül20 (Mesaj 1041338)
Sn smnunal,
Bahçenize bayıldım. Herşey çok güzel. Ellerinize sağlık. Daturalara bayıldım. Eğer tohum dağıtımı yaparsanız tüm renklerden ben de isterim ... Selamlar...

Sayın özgül20,

Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Bahçemdeki datura sadece 1 çeşit katmerli mor cins tohumlar olgunlaştığında sanırım binlerce tohum oluşacak isteyen herkese ve en önemlisi, Tohum takas etkinliğine göndereceğim.

Muğladan selamlarımla.

smnunal 05-11-2012 08:42

3 Eklenti(ler)
Sebze bahçesinde zamansız açan gelincik çiçekleri.

smnunal 05-11-2012 10:12

1 Eklenti(ler)
Bahçede bulunan Feijoa-Kaymak ağacı ilk kez meyve verdi, bakalım tadı damak zevkimize uygunmu.

smnunal 05-11-2012 10:15

1 Eklenti(ler)
Bahçede bulunan mini meksika salatalığından taze tüketim için toplananlar.

dalya35 05-11-2012 10:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi smnunal (Mesaj 1040205)
Sayın dalya35,

Bitkiyi tanımayan herkes ilk başta dometes zannediyor. Yeriniz müsait ise yetiştirmek istermisiniz.

tabiiki isterim... ben acemi bir çiftçi olduğum için yetiştirme zamanı ve bilgilerinde yardımcı olursanız çok sevinirim:)

smnunal 05-11-2012 10:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dalya35 (Mesaj 1042468)
tabiiki isterim... ben acemi bir çiftçi olduğum için yetiştirme zamanı ve bilgilerinde yardımcı olursanız çok sevinirim:)

Sayın dalya35,
Adres bilgileriniz özelime gönderirseniz tarafınza elimdeki tohumlardan gönderebilirim. Yetiştirmesi diğer patlıcan çeşitleri ile aynı hiçbir fark yok yalnız saksıda fazla verimli olmuyor.

gülenmelek 05-11-2012 11:17

Meksika salatalığına o kadar özenmiştim ki ... çimlendirdim de. Ama yaşatamadım. Şu gıcık kırmızı örümcekler bir rahat bırakmıyor ki bitkilerimi. Sizde görünce sevindim, afiyetler olsun ;)
Alıntı:

Bahçede bulunan Feijoa-Kaymak ağacı ilk kez meyve verdi, bakalım tadı damak zevkimize uygunmu.
Sonucu merakla bekliyorum ;)

smnunal 05-11-2012 12:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gülenmelek (Mesaj 1042487)
Meksika salatalığına o kadar özenmiştim ki ... çimlendirdim de. Ama yaşatamadım. Şu gıcık kırmızı örümcekler bir rahat bırakmıyor ki bitkilerimi. Sizde görünce sevindim, afiyetler olsun ;)

Sonucu merakla bekliyorum ;)

Sayın gülenmelek,

Maalesef kırmızı örümcek siz farkına varıncaya kadar bitkiye çok zarar veriyor. Meksika salatalığını tekrar denemek isterseniz tohumlarınız hazır unutmayınız.

Kaymak ağacı meyvesini sitede yetiştiren bazı üyelerimizin beğenmediğini bazı üyelerimizinde farklı şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını okumuştum. Bizde sonucunu burdan paylaşmak istiyoruz belki yetiştirmeyi düşünenlere bir fikir olur.

gülenmelek 05-11-2012 14:06

Çok teşekkür ederim, her zamanki gibi yine yardımseversiniz. 1-2 tohumum var, normalde onlar yeter. Bahar geldiğinde tekrar deneyeceğim. Bu sefer de olmazsa, ancak çok ileride bahçem olursa... ;)

smnunal 06-11-2012 08:23

3 Eklenti(ler)
Renkli süs mısırı patlatmalık. Tohum takas etkinliği için ayrılanlar.

smnunal 06-11-2012 08:27

1 Eklenti(ler)
Sebze bahçesinde yetiştirdiğimiz domates çeşitlerinden, San marzino, Sarı ve Beyaz domatesler.

smnunal 06-11-2012 09:02

3 Eklenti(ler)
Bahçede yetiştirdiğimiz çiçeklerden vazoya konulmak üzere eve gelenlerden.

elifkaradag 06-11-2012 13:12

abi üzümlere bayıldım süper

smnunal 06-11-2012 16:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi elifkaradag (Mesaj 1043255)
abi üzümlere bayıldım süper

Kardeşim bahçeyi biliyorsun istediğin zaman buyur gel.

KAPTANzst 06-11-2012 17:23

Mısırlar ilginç..

smnunal 06-11-2012 21:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi KAPTANzst (Mesaj 1043442)
Mısırlar ilginç..

Sayın KAPTANzst,
Mısırlar tohum takas etkinliği için hazırlanmaya başladı. Eğerki etkinlikten size düşmezse çaresine bakarız.

selis 06-11-2012 22:29

Smnunal sizdeki mısırlar tohum bankasına yollanan mısırlardan farklı mı?
Sizdekinin taneleri daha mı iri acaba?
Kültigin'in Mısırları

smnunal 06-11-2012 22:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 1043691)
Smnunal sizdeki mısırlar tohum bankasına yollanan mısırlardan farklı mı?
Sizdekinin taneleri daha mı iri acaba?
Kültigin'in Mısırları

Sayın selis,
Tane büyüklüğünü resimden tam bilemiyorum fakat benim göndereceğim mısırların koçan uzunlukları diğer arkadaşın gönderdiklerinden bir hayli uzun sanırım farklı cinsler.

tekomusti 07-11-2012 05:47

sn osman hocam günaydın
saygılar

tuya 07-11-2012 07:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi smnunal (Mesaj 1042533)
Sayın gülenmelek,

Maalesef kırmızı örümcek siz farkına varıncaya kadar bitkiye çok zarar veriyor. Meksika salatalığını tekrar denemek isterseniz tohumlarınız hazır unutmayınız.

Kaymak ağacı meyvesini sitede yetiştiren bazı üyelerimizin beğenmediğini bazı üyelerimizinde farklı şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını okumuştum. Bizde sonucunu burdan paylaşmak istiyoruz belki yetiştirmeyi düşünenlere bir fikir olur.

sayın smnunal bahçenizi beğenerek geziyorum herşey çok hoş ve güzel sayın gülenmelek e tohumlarınız hazır sözünüzden cesaret alarak eğer elinizde fazla varsa meksika salatalığı tohumlarından talep etmek isterim verdiğim rahatsızlıktan dolayı çok özürdilerim eğer tohumunuz varsa ve gönderebilecek olursanız adresimi bildiririm saygılar efendim

smnunal 07-11-2012 07:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tuya (Mesaj 1043838)
sayın smnunal bahçenizi beğenerek geziyorum herşey çok hoş ve güzel sayın gülenmelek e tohumlarınız hazır sözünüzden cesaret alarak eğer elinizde fazla varsa meksika salatalığı tohumlarından talep etmek isterim verdiğim rahatsızlıktan dolayı çok özürdilerim eğer tohumunuz varsa ve gönderebilecek olursanız adresimi bildiririm saygılar efendim

Sayın tuya,

Elimdeki mini meksika salatalığı tohumlarını, Tohum takas etkinliği için hazırlamıştım. Takas etkinliğine katılıyorsanız oradan talep edeceğiniz diğer tohumlarla beraber istekde bulunabilirsiniz.

Tohum takas etkinliğine katılmıyor veya size tohum alma imkanı olmazsa ben sizi tohumsuz bırakmam bilginize.

Muğladan selamlarımla.

tuya 07-11-2012 07:56

teşekkür ederim sayın smnunal tohum takas etkinliğine katılıyorum oradan talep ederim o zaman eğer kalmaz ise tekrar size müracat var bilginize hayırlı sabahlar efendim :))))

smnunal 07-11-2012 07:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tuya (Mesaj 1043846)
teşekkür ederim sayın smnunal tohum takas etkinliğine katılıyorum oradan talep ederim o zaman eğer kalmaz ise tekrar size müracat var bilginize hayırlı sabahlar efendim :))))

Sayın tuya,

Özellikle benim göndereceğim bazı tohumlardan istekte bulunmanızı öneririm. Mümkün olduğunca üyelerimizce gönderilmeyen veya temini zor tohumları göndermeye çalışıyorum.

tuya 07-11-2012 08:07

tavsiye ettiğiniz tohumların adlarını öğrenebilirmiyim efendim

smnunal 07-11-2012 08:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tuya (Mesaj 1043853)
tavsiye ettiğiniz tohumların adlarını öğrenebilirmiyim efendim

Sayın tuya,
Göndereceğim tohumların tamamını tavsiye ediyorum.

nılgun_dogan 07-11-2012 11:21

Sayın smnunal paketim elime ulaştı çok teşekkür ederim inşallah sizin yöresel ürünleriniz sakaryadada üretirim.
Saygılar

smnunal 07-11-2012 11:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nılgun_dogan (Mesaj 1043944)
Sayın smnunal paketim elime ulaştı çok teşekkür ederim inşallah sizin yöresel ürünleriniz sakaryadada üretirim.
Saygılar

Sayın nilgün doğan,

Göndermiş olduğum tohumların elinize ulaşmasına sevindim. Umarım bu tohumlardan güzel bitkiler elde edersiniz.

Muğladan selamlarımla.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025