![]() |
Renk konusu geçen hafta benimde dikkatimi çekti. Hatta aynı kökte ayrı çift renkli olan kökler var. Tozlaşmadan aşırı derecede etkileniyor sanırım.
Beyaz konusunda sıkıntı olmasın 2 hafta içinde tohumlar yetişecek. Beyaz olanları ayrı alacağım nedense bunun çıkma oranı çok az oluyor. |
Alıntı:
Beyaz haseki ise diğerlerine göre sanki biraz daha narin gibi geldi bana. |
Çok şükür bu evimde karınca yok sn. Akçabardak. Daha öncekinde balkondan, odalardan,her yerden çıkıyorlardı. Atsan atılmaz öldürmeye öldüremezsin, mecbur geçinip gidiyorduk hep birlikte :)
|
2 Eklenti(ler)
Bu şirin mi şirin kaplumbağı görüntülemeden edemedim.
Arka bahçemizin duvarın arkasında yolda dolaşıp duruyordu, gezintiye çıkmış, ağır ağır yürürken beğendiği otların tek tek tadına bakıyor. Eklenti 550868 Geçen sene duvarın dış tarafına dökülen yumurta çeri domatesler taşların aralarına çimlenmişler, benim evin içinde çimlendirip büyütmeye çalıştığım domates fidelerinden daha sağlıklı ve güzel gelişmiş. Kaplumbağın fotoğrafını çektikten sonra fotoğrafta fark ettim. Yarın o fideyi oradan koruma altına alacağım. Eklenti 550869 |
Alıntı:
Ziraatçiden pembe kokulu toz şeklinde bir şey almıştım, evin içinde çok çoğalmaya başladıklarında yollarını takip ediyorum ve girip çıktıkları yere bir çimdik o tozdan koyuyorum o tozun kokusu onları uzaklaştırıyor, uzunca bir müddet görünmüyorlar. |
Alıntı:
|
:) Sevgili akçabardak'ım kaplumbağan ve çeridometesi fiden harika... Maşallah!..
|
Bahçenize iyice bahar gelmiş sevgili akçabardak. Güller, karanfil, gala ve hasekiler harikalar. Hele o mavi beyaz hasekiye bayıldım. Bizim burda hasekiye "dokuz donlu" diyorlar. İlk başta yadırgamıştım. Ama şimdilerde böyle kat kat hasekileri görünce daha iyi anlıyorum niye öyle bir isim verdiklerini...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/attachm...0-img_9872.jpg |
Alıntı:
Sevgili loveforlife annenize ben de katılıyorum çok haklı bence, ben bu siteye üye olana kadar benim için de dokuz donluydu ta ki ilk defa Güler hanımın bahçesinde görene kadar. Güler hanımın bahçesinde görünce içimde bir kıpırtı oluştu eyvah dedim dokuz donlu da varmış bahçesinde, nasıl heyecanlandıysam kalktım evin içinde dört dolanıyorum ben bu dokuz donludan nasıl edinebilirim diye. Sonra mesajlarını okumaya başlayınca anladım ki bizim dokuz donlu olmuş haseki küpesi, kendi kendime nası ya... nasıl olur o dokuz donlu diye neredeyse haseki küpesi lafını kabullenemeyecektim. Dayanamadım ilk mesajımı güler hanımın bahçesinde biz buna dokuz donlu diyoruz diye yazmıştım. Hikaye gibi değil mi bir yeşilsever olarak dokuz donluya ne kadar sahip çıkmaya çalışmışım, şimdi kendime gülüyorum. O yüzden anneniz de onca yıllık dokuz donlu derken bence çok haklı, annenize benden selamlar, sevgiler. |
3 Eklenti(ler)
Soğanotu (Chives)
Daha önce soğan otunun tohum kapsülü diye fotoğrafını yüklediğim tohum kapsülü değilmiş, çiçek tomurcuğu imiş. Eklenti 550982 Bu gün çiçeğinin açtığını görünce şaşırdım, ilk defa soğanotu (Chivez) çiçeği görüyorum, çiçeği de çok şirinmiş hani ;) normal soğan çiçeğinden çok daha farklıymış. Eklenti 550983 Eklenti 550984 |
2 Eklenti(ler)
Güllerimden kareler
Yeni yeni açmaya başlayan pembe gülüm ve ona eşlik eden narin gelincikler. Eklenti 551796 Eklenti 551797 |
4 Eklenti(ler)
devam
Bu gülü çok sevdim kokulu bir gül top top açıyor, sanırım sarmaşık bir gül uzamaya meğilli, bıraksanız alıp başını gidiyor ama tek derdim tek bir defa çiçek açıyor, çiçeğini bitirdikten sonra bırakın beni ben uzamak istiyorum diyor :D, eşim de uzamasına izin vermiyor o konuda anlaşamıyorlar :dilli: Eklenti 551798 Eklenti 551799 Eklenti 551800 Eklenti 551801 |
2 Eklenti(ler)
|
Maşallah sevgili akçabardak'ım tertemiz, bakımlı güller...
|
Ben gelincikler hala çıkmadı diye hayıflanıyorum sevgili Akçabardak . Bu yıl çıkmıyacakları mı yoksa diye ,hep aklım onlarda . Geçen yıl kaldırımım gelincik tarlası gibiydi . Tohumlarını özellikle toplayıp saçmıştım . Neyseki güllerde açmadı hala . Belki biraz daha zamanları var . Gülleriniz çok güzel açmış . Hasekileriniz harika .Sevgiler
|
Akçabardak ablam, maşallah bu ne güzellik böyle? Hele o top top açan gülüne bayıldım yani :D Bu arada herkesin gülü açmış ya, benim kırmızı gül hala tomurcuk büyütüyor :o :D
|
Alıntı:
Güllere ilaç yapmıştık ama o ilaçtan pek netice alamadık, 2-3 gün önce sitemizin bekçisi ağaçlara ilaç yaparken güllere de sıktılar çok şükür etkili oldu, şimdilik böcük möcük kalmadı. Sitede gelmeyen ev sahiplerinin ağaçları bakımsız olduğundan çok bitlenmişlerdi o yüzden ilaçlandı ama o kadar çok bit vardı ki hala ölmeyenler var dolayısıyla güllere tekrar gelmeleri yakındır. |
Alıntı:
Bu sene ilk defa ilkbaharda çimlenmiş gelincik fidelerini bir araya topladım, şu anda toplu halde açtılar, tohumlarını da almayı düşünmüyorum, döküldükleri yerde seneye çıkmış olurlar. Güller bizde de yeni yeni açmaya başladılar, yakında sizin gülleriniz de açmaya başlarlar. Hasekiler artık çiçeklenme dönemlerini tamamlayıp, tohum kapsülleri oluşturmaya başladılar. |
Alıntı:
Senin kırmızı gülünün tomurcukları varsa açması yakındır o zaman, biraz sabır :D olur mu ;) ne güzel bizim kiler biterken senin gülün açmaya başlar, ozaman da bize hava atarsın :dilli: |
2 Eklenti(ler)
Şepboy
Her sene arka bahçe duvarın önünde mutlaka bu şepboylardan olurdu, bu sene ilk dondurucu soğuklarda hepsi dondu gitti hiç bir kök, bir tohum bile kalmadı derken, Eklenti 551881 bir mucize bakın nerede soyunu sürdürmeye karar vermiş, ne ilginç duvarın betonunda oluşan bir çatlakta hiç toprak yok, ama o sıkı sıkı yaşama sarılmış, oldukça da sağlıklı gelişmektedir. Bakalım çiçeklenebilecek mi, toprak yok, su yok, öldürmryen Allah öldürmüyor, tırnak altında can kalır derler ya... işte öyle bir şey. Eklenti 551882 |
2 Eklenti(ler)
Akçabardak ablacım sonunda benimde kalplerim var :D açtılar senden esinlenip almıştım hatırlarsan şimdi bu haldeler :D paylaşmak istedim
Eklenti 552082 Eklenti 552083 |
Alıntı:
İyi ki almışsın bak ne güzel açmışlar :) senin adına çok sevindim enekrky, benim kiler ikinci kez açmaya başladılar. Hayırlı olsun kalplerin, beyazından da aldın mı? göremedim de... güle güle büyüt kalplerini, her zaman çiçekli kalsın dilerim.Sevgiler |
Çok saol ablacım senin sayende aslında :D beyazda var kırmızıda ama daha açmadılar bekliyorum açsın onlarıda atarım resimlerini :) 4 çeşit kanayan kalbim oldu çok sevinçliyim :D
|
Alıntı:
|
çok saol ablam, çok teşekkürler çook :D :D
|
1 Eklenti(ler)
buda yoldaki ama resmini yükleyemedim sade etiketi yüklendi :D olsun tekrar dener yarında onu yüklerim :D
Eklenti 552105 |
Alıntı:
|
Aynen ablacım bununda yaprağı değişikmiş :D bakalım göreceğiz hep beraber
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025