agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   akçabardak / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/27028.htm)

akçabardak 26-08-2018 12:02

5 Eklenti(ler)
Bu sene lisianthuslarım güzel gelişmediler, bazı fideler neredeyse hiç büyüyemedi ama çiçeğini göstermeyi başardılar, bazıları da çok cılız geliştiler. Bütün renklerinden istemiştim ama sadece 7-8 çeşit renk çıktı.

Hepsinden birer tane 2 ayrı büyük saksıya diktim, diğerlerini ise bahçeye diktmeme rağmen hem bahçedikiler hem saksıdakiler çok cılız geliştiler.

Eklenti 680081

Eklenti 680082

Eklenti 680083

Eklenti 680084

Eklenti 680085

akçabardak 26-08-2018 12:03

5 Eklenti(ler)
Lisi renklerine devam

Eklenti 680086

Eklenti 680087

Eklenti 680088

Eklenti 680089

Eklenti 680090

akçabardak 26-08-2018 12:13

3 Eklenti(ler)
Brukmansia ilk çiçeğini nihayer açabildi, bir metre kadar boylanarak o ağır parfüm kokulu çiçeğini sonunda görebildim :D bu sene hiç açmaz diye
düşünmüştüm oysa ki :dilli:

Yoldan geçenlerin bile dikkatini çekmiş,
Eklenti 680091

Eklenti 680092

Eklenti 680093

nevgül 28-08-2018 19:25

Sayın akçabardak, bahçenizi dolaştım. Çok etkilendim. Çok güzel çiçekleriniz ve ağaçlarınız var. Güzel anlatımınızla da hoş bir forum oluşturmuşsunuz. Ellerinize sağlık.

akçabardak 05-09-2018 11:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevgül (Mesaj 1547158)
Sayın akçabardak, bahçenizi dolaştım. Çok etkilendim. Çok güzel çiçekleriniz ve ağaçlarınız var. Güzel anlatımınızla da hoş bir forum oluşturmuşsunuz. Ellerinize sağlık.

Bahçeme hoş geldiniz sevgili nevgül, bahçemi dolaşıp beğenmeniz beni çok mutlu etti, çok teşekkür ederim. Her ne kadar bahçem çok küçük olsa da elimden geldiğince bir şeyler yetiştirmeye çalıştım.

Bildiğim konularda da dilimin döndüğünce anlatmaya çalıştım, sizleri etkileyebildiysem ne mutlu bana, her zaman beklerim, sevgilerimle.

akçabardak 28-09-2018 16:27

1 Eklenti(ler)
Bu amaryllis Eylül ayında da çiçeklenmek istemiş :dilli:

Eklenti 681240

aleydi 28-11-2018 22:08

Ablacım merhaba. Uzunca bir süre siteye fotoğraf yükleyemedim. O yüzden giremiyordum. Lisilerin çok güzel olmuş. Uç aldın mı. O zaman daha gür gelişiyorlar. Sevgiler

akçabardak 07-02-2019 13:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1553042)
Ablacım merhaba. Uzunca bir süre siteye fotoğraf yükleyemedim. O yüzden giremiyordum. Lisilerin çok güzel olmuş. Uç aldın mı. O zaman daha gür gelişiyorlar. Sevgiler

Merhaba sevgili aleydi, hoş geldiniz, lisilerimde uç alma yaptım ama yine de tam istediğim gibi büyütemedim, yine de çiçeksiz bırakmadılar beni.

Uzun zamandan beri foruma ben de girmiyordum, bir senedir gözlerimde katarak sorunum vardı ve harfleri okumakta güçlük çekiyordum.

Çok şükür ki her iki gözümden bir hafta arayla ameliyat oldum kurtuldum ve yeniden gözlerimin sağlığına kavuştum.
Bundan sonra inşallah sık sık görüşeceğiz, sevgilerimle.

Melisa16 07-02-2019 14:28

Geçmiş olsun Sn. Akçabardak, sağlığınıza kavuşmanıza sevindim. İnşallah eskisi gibi sık sık görürüz sizi.

akçabardak 07-02-2019 14:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Melisa16 (Mesaj 1558007)
Geçmiş olsun Sn. Akçabardak, sağlığınıza kavuşmanıza sevindim. İnşallah eskisi gibi sık sık görürüz sizi.

Teşekkür ederim Sn. Melisa16.

Selma_321 07-02-2019 16:22

Çol geçmiş olsun sevgili Akçabardak, Allah acil şifalar versin inşallah.

akçabardak 07-02-2019 16:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selma_321 (Mesaj 1558091)
Çol geçmiş olsun sevgili Akçabardak, Allah acil şifalar versin inşallah.

Çok teşekkür ederim sevgili Selma_321, sevgilerimle.

akçabardak 07-02-2019 19:34

2 Eklenti(ler)
Sarı kokulu brukmansia, ilk çiçeğini (tek bir tanecik) Eylül ayında açmıştı, daha sonra havalar
iyice serinlemeye başladığında yeniden coştu ve uzun süre çiçekli kalarak misler gibi kokusuyla bahçeme renk kattı :cool:

Eklenti 686927

Eklenti 686917

akçabardak 07-02-2019 19:41

1 Eklenti(ler)
Mandalinlerimiz bu sene altına çok döküldüler.

Eklenti 686931

akçabardak 07-02-2019 19:53

5 Eklenti(ler)
Efe püskülüm ikinci yılında hem çoğaldı hem de çiçeklendi ;)

Tomurcuklu hali
Eklenti 686946

Eklenti 686947

Açmış hali
Eklenti 686948

Eklenti 686950

Eklenti 686949

akçabardak 13-02-2019 18:32

5 Eklenti(ler)
Yılın ilk hazinesi

İki gündür hiç durmaksızın sağanak şeklinde şakır şakır yağmur yağıyor. Dün sevgili Lonicera'dan gelen bitkilerim için,
bu gün çarşıya çıkıp torf, gübre v.s. bakacaktım ama çıkamadım, her yer sular seller altında.

Bitkilerimi de daha fazla bekletemiyeceğime göre artık evde ne varsa durumu kurtarabilmek adına şimdilik geçici olarak
küçük saksı, bardak ne bulduysam diktim :)

Bu gün bütün günümü bitki dikmekle geçirdim, dik dik bitiremedim, 3-5 yumrulu bitkiler kaldı
onları bahçeye gerçek yerlerine dikmem gerekecek ama şu an bahçeler sular altında dikmem imkansız.

Bu gidişle onları da geçici olarak saksılara gömmek zorunda kalacağım.

Dikilen bitkilerin hepsinin de etiketleri yazıldı, suları verildi, itinayla masanın üzerine dizildiler ve uzun uzun hepsine sevgiyle baktım :dilli:
benden bukadar gerisi size kalmış deyip başlarından ayrıldım.

Koliyi açtığımda içinden çok güzel bir koku aldım, önce şaşırdım bu koku nedir diye,
her halde aralarında yaprağı güzel kokan bir bitki olsa gerek diye düşündüm.

Sonra bitkileri dikmeye başlayınca fark ettim ki iki tane minik minik beyaz çiçekleri olan bitki varmış,
biri Parfüm kutusu diğeri de Kış hanımelisiymiş :cool: çok güzel kokuyorlar, çok sevindim.

Çooook teşekkür ediyorum sevgili Lonicera size, nasıl mutlu oldum anlatamam.

Şimdilik toplu halde fotoğrafladım, daha sonra hepsini teker teker fotoğraflayıp tekrar paylaşırım.

Eklenti 687198

Eklenti 687199

Eklenti 687200

Eklenti 687201

Eklenti 687202

akçabardak 13-02-2019 18:48

1 Eklenti(ler)
Sarı orkidem bir yandan tomurcuk sapları veriyor, bir yandan da yavru (Keiki) vermeye uğraşıyor.

Eklenti 687207

akçabardak 13-02-2019 18:56

2 Eklenti(ler)
Yazın çocuklar tatil için geldiklerinde (gülenmelek) bir çeşit pasiflora meyvesi bulup almışlar. Hepimiz tadına baktık, mayhoş bir tadı vardı.
Kızım (gülenmelek) bir kaç tohumu küçük bir saksıya dikmişti bir iki hafta sonra çimlendiklerini gördüm.

Eklenti 687209

şimdiki halleri
Eklenti 687210

efeege 13-02-2019 20:29

Gözün aydın �� canım Güle güle büyüsünler hepside birbirinden güzel çiçekler Ellerinize sağlık ��

Lonicera 14-02-2019 11:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1558995)
Yılın ilk hazinesi

İki gündür hiç durmaksızın sağanak şeklinde şakır şakır yağmur yağıyor. Dün sevgili Lonicera'dan gelen bitkilerim için,
bu gün çarşıya çıkıp torf, gübre v.s. bakacaktım ama çıkamadım, her yer sular seller altında.

Bitkilerimi de daha fazla bekletemiyeceğime göre artık evde ne varsa durumu kurtarabilmek adına şimdilik geçici olarak
küçük saksı, bardak ne bulduysam diktim :)

Bu gün bütün günümü bitki dikmekle geçirdim, dik dik bitiremedim, 3-5 yumrulu bitkiler kaldı
onları bahçeye gerçek yerlerine dikmem gerekecek ama şu an bahçeler sular altında dikmem imkansız.

Bu gidişle onları da geçici olarak saksılara gömmek zorunda kalacağım.

Dikilen bitkilerin hepsinin de etiketleri yazıldı, suları verildi, itinayla masanın üzerine dizildiler ve uzun uzun hepsine sevgiyle baktım :dilli:
benden bukadar gerisi size kalmış deyip başlarından ayrıldım.

Koliyi açtığımda içinden çok güzel bir koku aldım, önce şaşırdım bu koku nedir diye,
her halde aralarında yaprağı güzel kokan bir bitki olsa gerek diye düşündüm.

Sonra bitkileri dikmeye başlayınca fark ettim ki iki tane minik minik beyaz çiçekleri olan bitki varmış,
biri Parfüm kutusu diğeri de Kış hanımelisiymiş :cool: çok güzel kokuyorlar, çok sevindim.

Çooook teşekkür ediyorum sevgili Lonicera size, nasıl mutlu oldum anlatamam.

Şimdilik toplu halde fotoğrafladım, daha sonra hepsini teker teker fotoğraflayıp tekrar paylaşırım.

Eklenti 687198

Eklenti 687199

Eklenti 687200

Eklenti 687201

Eklenti 687202

Sevdiklerinizle beraber iyi günlerde büyütün hepsini... Hasta ziyaretine elinde bir şeylerle gitmek güzel geleneklerimizden biri. Ben de bizzat gelemesem de göndermiş sayarsınız artık siz de. Gelip geçmiş olsun tekrardan.;)

akçabardak 14-02-2019 13:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi efeege (Mesaj 1559006)
Gözün aydın �� canım Güle güle büyüsünler hepside birbirinden güzel çiçekler Ellerinize sağlık ��

Teşekkür ederim sevgili efeege ;)

akçabardak 14-02-2019 14:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 1559047)
Sevdiklerinizle beraber iyi günlerde büyütün hepsini... Hasta ziyaretine elinde bir şeylerle gitmek güzel geleneklerimizden biri. Ben de bizzat gelemesem de göndermiş sayarsınız artık siz de. Gelip geçmiş olsun tekrardan.;)

Çok teşekkür ederim sevgili Lonicera, ben de aldım kabul ettim, şu an onlar hakkında araştırma yapmaya başladım bile hangisi nedir, bahçede yetişir mi, saksıya uygun mu, donlara dayanıklı mı?.

Hatta bir tanesini çözemedim... uzunca bir böğürtlen türü Chester sanki tersten mi köklendirilmiş? daldırma mı yapılmış?. Onu bahçeye indirirken ben de daldıracak mıyım? yardımcı olursanız sevinirim.

Ayrıca sizler gibi dostlarımıza kapımız her zaman açıktır, eşinizle birlikte her zaman beklerim. İlla ki elinizde bir şeyle gelmenize de gerek yok, buyurun gelin hem tanışmış oluruz hem de biraz laflarız, bir çayımızı bir kahvemizi içersiniz , biraz dedikodu yaparız (dedikodu lafın gelişi) :D bir telefon yeterli.

Lonicera 14-02-2019 14:35

Sevgili akçabardak, davetiniz için çok teşekkür ederim. Biz de sizlerle tanışıp görüşmeyi çok isteriz. İnşallah bir gün fırsat yaratıp bunu gerçekleştirebiliriz. Biz de sizleri her zaman bekleriz.

Chester, logan vb. gibi dikensiz tür böğürtlenlerde özelliğin korunması için genellkle uç daldırması ile üretim yapılıyor.( Sizin de dikkatinizden kaçmamış, tebrikler:eek::eek::eek:.) Siz köklü kısmı toprağa geçireceksiniz. O büyümeye başladığında yaprak koltuk diplerinden yeni sürgün verecek. İşte o zaman kendini düzelterek uzar. Ayrıca dibinden de sürgün verir o zaten düzgün çıkar. Siz bu sürgünlerden daldırma yapıp üreteceksiniz benim gibi uç kısmını toprağa daldıracaksınız. Köklenmeden sonra bir müddet yerinde kalırsa o kökün dibinden yeni sürgün verir. O düzgün sürgün olur. Yok yeni sürgünü beklemeden sökerseniz sizin de gözleri aşağı bakan yani şakülü kaymış fideniz olur. Bu durum verimi etkilemeyecektir.

Bu arada mutlak biliyorsunuzdur sycas yumrusunu yarı beline kadar toprağa gömeceksiniz. Köklü kısmı aşağıya gelecek şekilde tamamını gömerseniz yumrunun çürüme riski olur. İşiniz çok size şimdiden kolay gelsin...

akçabardak 14-02-2019 15:32

Açıklamalarınız için çok teşekkür ediyorum, dediğiniz gibi yapacağım, takıldığım konularda size yine danışırım, sevgilerimle.

akçabardak 23-02-2019 13:54

4 Eklenti(ler)
Bahçemin bir köşesine Yer elması dikmiştim, 3 senedir aynı yerde çoğalıp duruyor. Bu sene yağışlar uzun sürünce bir türlü bu güne kadar onları sökemedim. Daha bahçenin toprağı kurumadan yağmur yağıyordu, bahçe hep sular içindeydi.

Hafta sonu hava yeniden bozulacak deyince, dün artık dayanamadım ve sökmeye başladım. Çok çamurdu ama daha fazla bekletemezdim, havalar yavaş yavaş ısınmaya başlayınca yeniden filizlenirler diye düşündüm.

Çamurlu da olsa açtıkça maşallah bereketli verim yapmış :) çıktıkça çıkıyor, derinlere kadar inmişler, epey çıkardım ama çok yoruldum ve bıraktım, kalanları daha sonra sökebilir miyim bilemiyorum.

Hava dün geceden itibaren tekrar bozdu,hem çok soğuk hem yağmur yağıyor, iyi ki dün sökmüşüm, hemen 3-4 tanesini yıkayıp kabuklarını soyup çiğ olarak yedim, çok lezzetliler.

Eklenti 687586

Eklenti 687587

Söküldükten sonra yıkanıp çamurlarından arındırıldılar
ve tartıldılar ;) 6 kilo 7ye yakın mahsul sökmüşüm
Eklenti 687588

ufaklar seçilip yeniden yeni bir çukura gömüldüler
Eklenti 687589

akçabardak 23-02-2019 13:58

2 Eklenti(ler)
Can eriğimiz çiçeklendi, arılar vızır vızır ;)

Eklenti 687590

Eklenti 687591

akçabardak 23-02-2019 14:00

2 Eklenti(ler)
Mis kokulu sümbüllerim

Eklenti 687594

Eklenti 687595

akçabardak 23-02-2019 14:04

3 Eklenti(ler)
Kalalarım tek tük açmaya başladı;)

Eklenti 687599

Eklenti 687600

Eklenti 687601

akçabardak 24-02-2019 14:17

5 Eklenti(ler)
Sevgili Lonicera dan gelen bitkiler arasında yeni gelişme gösterenler.

Karakafes otu yeni sürgünleriyle boy göstermeye başladı ;)
Eklenti 687634

Dikenli kabağın tepesiden yaprak gibi bir şeyler oluşmaya başladı,
ama çimlenme ya da kök gibi bir şey yok.

Sevgili Lonicera, şimdi ben bu dikenliyi ne yapmam gerekir ?, şu an mutfak pençeresi önünde ikamet etmekte :D
Toprakla buluşturayım mı, değilse biraz bekletip direkt bahçeye mi dikmem gerekecek?

Şimdiden teşekkürler.

Eklenti 687633

Reuben böğürtlenimizde de yeni sürgünler var
Eklenti 687640

yeni sürgünlerimiz, etiket dikkate alınmasın o başka saksıya ait :)
Eklenti 687641

Yukarıda ki etiket bu saksıya ait,
Kış hanımelisi de gayet sağlıklı, yeni yapraklar veriyor.
Eklenti 687642

akçabardak 24-02-2019 14:26

2 Eklenti(ler)
devam

Kalikanthus patlamaya başladı sanırım.
Bu bitki üçlü bir bütün şekildeydi, ayırmak istedim ama çoğu ararken azı da bulamam diye risk almadım, şu an durumu gayet sağlıklı :)

Eklenti 687643

Eklenti 687644

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025