![]() |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Karakafes otu çok güzel gelişti ve çiçeğe durdu, artık yapraklarını kesip gübre yapma zamanı geldi fakat nasıl yapacağımı bilmiyorum. Yaprakları doğrayıp pet şişeye suyun içinde bekletsem yani enzim gibi olur mu onu da bilemiyorum, ne kadar bekletilecek % kaç seyreltilecek hiç bir fikrim yok.
Daha evvel ısırgan ekstresi yapmıştım ama kendi yöntemlerimle küçük bir denemeydi, bilen ve ya denemiş ve sonuç almış arkadaşlar lütfen yazarlarsa sevinirim. Sn. Meyvelitepe' nin vermiş olduğu kataloğu inceledim ama öyle detaylı alet edevatlarım yok, en kolayı nasılsa onu denemek istiyorum, teşekkürler. Eklenti 725563 Eklenti 725564 |
3 Eklenti(ler)
Katmerli İris- Süsen,im tek tek açmaya başladı, birde açmış halini yakalayabilsem :)
ama sonunda bir tanesini solmadan yakalayabildim :dilli: Eklenti 725598 Eklenti 725599 Eklenti 725600 |
2 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Kayısı mı desem zerdali mi desem bilemedim,
hikayesi biraz uzun. 884. mesajımda hikayesini paylaşmış ve sonuç olarak bu yıl ilk meyvelerinin tadına bakabildik. http://www.agaclar.net/forum/1255424-post884.htm Poşetin içinde görüldüğü gibi atmaya kıyamadığım bu filizleri portakal ve mandalin ağaçlarının ortasına bir çukur açıp poşeti olduğu gibi çukurun içine boşaltıp üzerlerini kapattım. Gel zaman git zaman sonra hiç beklemediğim şekilde hepsi de yüzeye bir sürü kayısı fidanı çıktı, çıkmasına çıktılar da keşke bahçenin uygun bir yerine nakil yapsaydım diye söylendim. Bir tane fidan bırakıp diğerlerini hepsini söküp attım, tadına bakınca bir kez daha pişman oldum neden bir kaçını bahçenin değişik yerlerine dikmedim diye. Eklenti 725925 Eklenti 725926 2 sene önceki hali, iki ağacın arasında sıkışıp kaldı garibim Eklenti 725927 Bu sene 8. yılında ilk meyvelerini gösterdi, 4 tanecik meyvesi oldu tek elle dalını tutup diğer elimle fotopraflamaya çalışırken 1ni yere düşürdüm. tadı çok güzel, tatlı çok hafif te ekşimsi, 4-5 cm. çapında ipliksiz, çekirdeğinden kolay ayrılan, kıtır ısırımlık bir çeşit çıktı, ben zerdaliye benzettim. Eklenti 725928 Eklenti 725929 |
Muhteşem..
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Çekirdekten yetiştirdiğim bir meyve hikayesi daha, tam 21 yıl önceydi, o sene evde çok kalabalıktık,
bir gün pazardan 2 kilo kiraz aldım ve o kalabalıkla biz bir oturuşta aldığım kirazları yedik. Çekirdeklerini de şu an (erik) ağacı bulunan yere gömdüm belki kiraz çıkar diye ve çıka çıka ne çıktı dersiniz kiraz yerine bir sürü erik filizleri çıktı, bu nasıl olur diye yine çok şaşırmıştım ama bu bir gerçek, bazen böyle anlatıyorum da kimse inanmıyor :confused: Yeşilken tatlı ve kütür kütür Eklenti 725959 kızarmış hali tatlı tadı biraz kiraz tadını da andırıyor Eklenti 725960 baksanıza görüntüsü kiraza nasıl da benziyor Eklenti 725961 kiraz-erik arasında bir tat, ya da bana öyle geliyor :dilli: Eklenti 725962 |
Biraz zorlasak elma bile denebilir. :)
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Domates hasadı az da olsa başladı
Bu domates tohumunu Bulgaristan'dan getirdim, pembe yumurta verimli ve erkenci bir çeşit Eklenti 726038 Eklenti 726039 Eklenti 726040 göründüğünden iridir Eklenti 726041 |
5 Eklenti(ler)
Domates çeşitlerinden bazıları
Eklenti 726054 çocukların en sevdiği yumurta çeri domatesi Eklenti 726055 bu çeşit kaçak, sanırım diğer tohumlara karışmış tek bir kök, pembe sulu ince kabuklu orta boy Eklenti 726056 bu domates 2016 da Sevgili S. Duruldan geldi, 4 adet tohum kalmış 4 tohumdan sadece 1.i çimlendi tek bir kök büyüdü ve tohumluk meyvesini verebildi, oturak, ince kabuklu, etli tatlı bir çeşit beğendim. Eklenti 726057 yine etkinlikten en beğendiğim turuncu domatesim Eklenti 726058 |
1 Eklenti(ler)
|
Akçabardak çok güzel bahçeniz var maşallah. Sizlerden öğrenicek çok şeyimiz var. Bende boş bahçemin fotoğrafını atıcaktım ama yükleyemedim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025